Last minute pitanja

Informacije o gljivama, uzgoju, metodama, nabavi materijala...
Mary Jane.
rank9
rank9
Has thanked: 19 times
Been thanked: 39 times

Re: Last minute pitanja

Post Postao/la Mary Jane. »

Možda bi se moglo s steriliziranom žlicom vadit van dio po dio pa izbirat ono što valja ali neznam koliko je to pametno radit jer postoji mogučnost da ti grow ne uspije. Neznam kakvo je stanje i neželim ništa na pamet govorit, pokušaj nešto skemijat što misliš da je najbolje.
"If you only knew the magnificence of the 3, 6 and 9, then you would have a key to the universe.”
- Nikola Tesla
orbit
rank4
rank4
Has thanked: 7 times
Been thanked: 4 times

Post Postao/la orbit »

Mary Jane. je napisao/la:Možda bi se moglo s steriliziranom žlicom vadit van dio po dio pa izbirat ono što valja ali neznam koliko je to pametno radit jer postoji mogučnost da ti grow ne uspije. Neznam kakvo je stanje i neželim ništa na pamet govorit, pokušaj nešto skemijat što misliš da je najbolje.
Mišlju sam da ste me krivo shvatili, znaci, baciti cu ja sve iz teglice, ali ne i staklenku kao takvu, pa da si spore toga smeca ne raznesem po kuci itd, kako je najbolje da je se rijesim ?

inace, danas mi izgleda ono kao da se povuklo, vidjet cemo sutra...
Mary Jane.
rank9
rank9

aha, pa baci bilo gdje, sve u nekakvu vrećicu i u kantu ili u vrt negdje vani...
"If you only knew the magnificence of the 3, 6 and 9, then you would have a key to the universe.”
- Nikola Tesla
orbit
rank4
rank4

Post Postao/la orbit »

Mary Jane. je napisao/la:aha, pa baci bilo gdje, sve u nekakvu vrećicu i u kantu ili u vrt negdje vani...

u wc :)

btw, ono sto mi se cinilo zeleno, mislim da se povuklo, jucer kako sam tresao teglicu, mic se malo shebala, danas se to povuklo, pa se nadam da je to tako...ostale teglice su ajmo rec oke... jedino je na kukuruzu ful sporo...evo jedna fotka :)

slika
Mary Jane.
rank9
rank9

Biti će to ok sve, na kukuruzu ide malo sporije, raž je idealnija, ali nakraju sve dođe na isto. Kada protreseš teglicu onda mycelij puca i treba mu 24h da se obnovi i ponovno krene u kolonizaciju, bacaj oko svaki dan da se zeleno ne vrati. Sretno :thumbsup:
- Nikola Tesla
orbit
rank4
rank4

Post Postao/la orbit »

Mary Jane. je napisao/la:Biti će to ok sve, na kukuruzu ide malo sporije, raž je idealnija, ali nakraju sve dođe na isto. Kada protreseš teglicu onda mycelij puca i treba mu 24h da se obnovi i ponovno krene u kolonizaciju, bacaj oko svaki dan da se zeleno ne vrati. Sretno :thumbsup:
Nisam znao da na kukuruzu ide sporije, bitno je da ide..., da, kada sam tresao, gledam, i vidim da je mic sav nekakav slab, danas bolje izgleda, ne vidi se bas tu na slikama, to su ove dvije skroz lijeve teglice, ali na svakom zrnu ima mice i ako nebude kontaminirano, onda ce mislim te najprije biti gotove, cim ta sva mica pocne "buktat"

bjez zeleno od mene, bjezi... :thumbsup:
Beyond Le Fov
rank14
rank14
Has thanked: 425 times
Been thanked: 1459 times

Post Postao/la Beyond Le Fov »

a i nije baš da generalno na kukuruzu raste sporije, zapravo ja sam uvijek imao bolje rezultate s kukuruzom nego raži, brže se razvijala mica i ljepše je izgledala. Ta brzina razvijanja teglice ovisi o broju spora, mixu vlage i temperaturi.
jackal83
rank3
rank3
Has thanked: 5 times
Been thanked: 5 times

Post Postao/la jackal83 »

cao pozdrav sve najbolje u novoj godini SVIMA;)
ovako nakon isrpnih borbi sa kontaminacijama i raznoraznim nepogodama izgleda da sam nasao neki svoj "tek" kojeg cu se drzat :mushroom: ali imam koje pitanje,,

ono sto sam vec spominjao napalo mi je wet spot kontaminacija i bez puno zezancije odmah sam bacio kao i druge kontaminirane tegle((auu sta sam se nabacao tegla::))
ko se zeli bavit ovim hobijem onda se mora naucit nosit s neuspjehom,,,

ovako imam 4 kolonizirane teglice od 120 grama kolonizirano 70%((male ,male one americke) i jednu veliku od 300 grama koja je kolonizirana nekih 80 % :ymparty:
u pitanju je jecam i mislim ih za nekoliko dana porodit ali imam nekoliko problema,prvi je sto neznam kako cu izvuc kolonizirani micelij iz svih tegli ,dali ce mu nastetit ako razbijem ovu VELIKU teglu ,,a iz ovih malih da omotam ih folijom i kroz otvor di je bio poklopac da raste((vidio sam neke slike di rastu iz vecih tegli))

E SAD VELIKI PROBLEM bio sam u vrtnom centru, svugdje i nista nemogu nac osim onih hydro kuglica,,,,i najjj obicnija zemlja za cvjece,

e sad mislim da mogu upotrjebit HYDROkuglice za vlagu,,(vidio sam da moze)

a sta cu sa koloniziranim jecmom kad razbijem ovu veliku teglu,to jest kad ih porodim,(u ovom slucaju carskim rezom,,toliko sam se fokusiro da dobijem zdrav micelij da sam sve ostalo zapustio )) KAKO SAD???, strah me da sad nakon svega ne zahjebem golemo
Ja sam osoba sa dijagnozom shizofrenije poremecaja osobnosti,Ovo navodim radi toga, posto zbog moje dijagnoze nemogu odgovarat za svoje upise,na internet forumima SVE VRSTE,koji su vecinom produkt mog alter ega(koji se naziva"jackal83"
jackal83
rank3
rank3
Has thanked: 5 times
Been thanked: 5 times

Post Postao/la jackal83 »

orbit je napisao/la:
Mary Jane. je napisao/la:aha, pa baci bilo gdje, sve u nekakvu vrećicu i u kantu ili u vrt negdje vani...

u wc :)

btw, ono sto mi se cinilo zeleno, mislim da se povuklo, jucer kako sam tresao teglicu, mic se malo shebala, danas se to povuklo, pa se nadam da je to tako...ostale teglice su ajmo rec oke... jedino je na kukuruzu ful sporo...evo jedna fotka :)

slika

auu kolega cini mi se da si prepunio zrnjem((ove dvije prve su ti dobre one prepunjene istu gresku sam ja napravio) jel ce ti micelij kad naraste povecat volumen,,meni je to bio problem i kako je udaralo u vrh tegle ,shebalo se navuko vet spot kontaminaciju
Ja sam osoba sa dijagnozom shizofrenije poremecaja osobnosti,Ovo navodim radi toga, posto zbog moje dijagnoze nemogu odgovarat za svoje upise,na internet forumima SVE VRSTE,koji su vecinom produkt mog alter ega(koji se naziva"jackal83"
orbit
rank4
rank4

Post Postao/la orbit »

@jackal:

iskreno, moj savjet bi ti bio da uzmes jednu steriliziranu vilicu koju ces napraviti tako da uzmes vilicu, DOBRO je omotas u alu foliju i steriliziras cca 30 min u exp loncu, na necemu naravno, ne u samoj vodi (upotrijebi npr salicu u kojoj ce ti stajat da nebude u vodi), teglicu prije otvaranja izvana obrisi sa alkoholom, i onda kada je otvoris, sa sterilnom vilicom izvadi (iskopaj) raz iz nje i prespi u samu posudu za rast, nebih ti preporucio razbijanje, nema potrebe a i puno je tu mahanja/udaranja, vjerujem da je veci postotak za uspjeh "kopanje" razi sa vilicom..

sto se tice prepunjenih teglica, prvi put mi je pa grijesim, sta je najgore, kada sam ih punio sa razi, u nutra je bilo razi kao na ovima s lijeve strane, kasnije se napuhnula...jbg, nadam se najboljem, a ako ne uspije, sta sada, tako mora biti...

Eto, vidjet cemo.. :thumbsup: :thumbsup:
Odgovori