Last minute pitanja
-
dr.manijak
- rank14

- Has thanked: 101 time
- Been thanked: 232 times
Re: Last minute pitanja
Ma mozes da pokusas sta hoces, mislim da ti je najpametnije da je bacis, jer kont. nije samo tamo gde je vidis, kao i spore, ona je svuda samo sto se jos nije pokazala.
A i ta "micelj" koja izgleda zdravo koliko ja vidim nije zdrava uopste lici mi na onu klasicnu kont. kada sve postane kao paucina i bude pufnasto, ja ti licno preporucujem da bacis tu posudu.
I koliko vidim sa slike cini mi se da ti je coco previse suv, on je tamno braon boje kada je mokar, a vidim da je tvoj svetao previse.
Prskaj to malo prskalicom.
A i ta "micelj" koja izgleda zdravo koliko ja vidim nije zdrava uopste lici mi na onu klasicnu kont. kada sve postane kao paucina i bude pufnasto, ja ti licno preporucujem da bacis tu posudu.
I koliko vidim sa slike cini mi se da ti je coco previse suv, on je tamno braon boje kada je mokar, a vidim da je tvoj svetao previse.
Prskaj to malo prskalicom.
Da li biste radije bili zabrinuti genije ili vesela budala?
prilično je mokar...maknuo sam cjeli gornji layer i stavio preko verm..ako se samo točkica ovog pojavi bacam..
Ajmo poludit ću odgovaraj te ....
7 preljepih kejkova , u shotgun terariju s perlitom i ovlaživačem, i vidim jutros na jednom kejku malo poplavio i onda se sjetio da sam toga malo jače stisnio ,pa pretpostavljam da je to oksidacija psy. ali kada nastupaju više te gljivuzdare, neki kažu tjedan neki kažu nakon 5 dana pinanje, već su u boxu 4.5 dana (da nestrpljiviost) , onda pročitam jer ih uopće nisam mistao (špricao) da obavezno mora se, i mahat ko budala da to potiče pinanje
jebote s travom nemam toliko problema,kada nastupaju te pečurkare...
ps. hifalni čvorovi su se javili prije dva dana
7 preljepih kejkova , u shotgun terariju s perlitom i ovlaživačem, i vidim jutros na jednom kejku malo poplavio i onda se sjetio da sam toga malo jače stisnio ,pa pretpostavljam da je to oksidacija psy. ali kada nastupaju više te gljivuzdare, neki kažu tjedan neki kažu nakon 5 dana pinanje, već su u boxu 4.5 dana (da nestrpljiviost) , onda pročitam jer ih uopće nisam mistao (špricao) da obavezno mora se, i mahat ko budala da to potiče pinanje
ps. hifalni čvorovi su se javili prije dva dana
meni je za 5 dana počelo..na drugom kejsingu 7... a to plavo se i na mom jednom pojavilo di su kapljice vode pale.. nije to nista..ako je bas plava boja.. ako su ti primordii vani znaci jos mozda dan-2...bar su tako meni.. ja sam malo šprical.. 2 puta na dan.. a prozračival barem 5 puta.. po 20-30 sek
- wizard.hannah
- rank6

- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 16 times
Ja uvijek odrežem kontaminacije. Kadkada uspije, kadkada ne. Neznam zašto bi netko bacio cake odmah...znao sam 50% cakea očistit. I bacit taj dio. I iz ovog zdravog su vugljice rasle . Baci cakke tek kad zasmrdi ili je previše sranja nastalo. Prije ne.
You're traveling through another dimension, a dimension not only of sight and sound but of mind; a journey into a wondrous land whose boundaries are that of imagination. That's the signpost up ahead — your next stop, the Twilight Zone.
da..
nisam bacio..maknuo sam cjeli gornji sloj kokosa na kojem se kontaminacija pojavila.sloj kokosa kojeg sam na kraju stavio kao zastitu. (mislim da je moja greška jer nije bio kokos 100 % bjeli..bio je otprilike 70 i ja sam samo s tim na zrak..jbg..sad sam se uvjerio i u to:) ).. vec su pocele pinat ali svejedno sam to uklonio..preko sam stavio sloj verma i poklopio da micelij probije.vec je nakon 2 dana lagano vani i sve izgleda dobro..budemo vidjeli za kojih par dana..i onda na zrakwizard.hannah je napisao/la:a uvijek odrežem kontaminacije. Kadkada uspije, kadkada ne. Neznam zašto bi netko bacio cake odmah...znao sam 50% cakea očistit. I bacit taj dio. I iz ovog zdravog su vugljice rasle . Baci cakke tek kad zasmrdi ili je previše sranja nastalo. Prije ne.
yeyyyyyyyy
svi kolačići su počeli rađati i to debele debele, sviđa im se shotgun terarij i 100 postotna vlažnost, nikad kejsing više nikad,
red je kriva sve , kejsing je za bolje yeldove ali kolači su rezistenti ka stoka
uuuu još par dana pa trippanje
hvala svima
uuuu još par dana pa trippanje
hvala svima
- wizard.hannah
- rank6

JE MRVLJENJE CAKE-A I VALJANJE U VERMITU-PERLITU JE NAJBOLJE!
Ali brzo iscrpi cake jednako tako. Znači ako si tip koji voli uzgajati za više ljudi odjednom-batch-
Ali ako si želiš za 3-4 ljudi i da se ima friških duže normal PF-cake je OK.
Otvorit ču novi thread što učiniti sa neinficiranim cakeovima koji nikako više nemaju energije za još...ali ideje posluže za uzgoj-jedennje samog cakea-nešto treće...
Ali brzo iscrpi cake jednako tako. Znači ako si tip koji voli uzgajati za više ljudi odjednom-batch-
Ali ako si želiš za 3-4 ljudi i da se ima friških duže normal PF-cake je OK.
Otvorit ču novi thread što učiniti sa neinficiranim cakeovima koji nikako više nemaju energije za još...ali ideje posluže za uzgoj-jedennje samog cakea-nešto treće...
You're traveling through another dimension, a dimension not only of sight and sound but of mind; a journey into a wondrous land whose boundaries are that of imagination. That's the signpost up ahead — your next stop, the Twilight Zone.
Jedno brzinsko pitanje znm da dosađujem ali ...
Ovako n kejkovima imam shroomse različite veličine neki su pinovi neki već su velum odbacili, sad pitanje:
-da li pojedinačno da skidam po zrelosti ili čekam da sve sazrije, jer neki govore čupaj neki ne

Ovako n kejkovima imam shroomse različite veličine neki su pinovi neki već su velum odbacili, sad pitanje:
-da li pojedinačno da skidam po zrelosti ili čekam da sve sazrije, jer neki govore čupaj neki ne
- wizard.hannah
- rank6

Čim pukne veo bereš. Ako možeš sačuvati manje super. < Al iz iskustva manje ti nebu tak velike...u biti bit če vrlo malene ako su blizu velike bile. Najbolje je ubrati tik prije pucanja vela. To je naj potentnija gljiva...u om stanju rasta. Tako da beri...