Lov na Psilocybe u divljini

Informacije o gljivama, uzgoju, metodama, nabavi materijala...
Shnjic
rank2
rank2
Has thanked: 14 times
Been thanked: 10 times

Re: Lov na Psilocybe u divljini

Post Postao/la Shnjic »

Hvala ✊🏻

Ok, sve vise kontam kakvo mesto trazim, a kroz kakve delove planine mogu da projurim... Uci me suma svaki dan

Trebalo bi da njoj sezona na ozbiljnijim planinama odmice, ali na nesto nizim nadmorskim visinama krenu?

Danas sam baas uzivala, dan 4. xD svasta sam otkrila po planini... I potez sa jelama i borovima, kao da je tu bilaa ili ce biti! I vazda sam drugih gljiva nasla, ali nekim cudom nije bas vlaga gore, kako gde, ali lisce kao sundjer usisalo sneg... Da vozim traktor poterala bih jednu cisternu da sve jele lepoo zalijeem! to mi je pola sata od kucice pa cu da obilazim...
Jos sutra cunjanje po mojoj lepoti i idem za grad, vunene carape, kabanica, dvogled pa u subotu drugi teren, pikiram nesto socno, maglovito, hladnovito tamo je negde plavusa 😍
gR!m!R
rank1
rank1

Post Postao/la gR!m!R »

Neko zna gdje se mogu naci u BiH, mislim u prirodi naravno? :D @-)
huana.meri
Moderator
Moderator
Has thanked: 289 times
Been thanked: 317 times

Post Postao/la huana.meri »

valjda nema zemlje di ih ima vise od Bosne....sad u proljece konjski i kravlji pasnjaci za panaeolus subalteatus, a u jesen bukovo jelove sume za serbicu...samo da si ozbiljan tragac, citao bi malo pa i nasao to sto sam napisao, a ako si labav tragac, ostaje ti sansa da uvjek uberes svoju zadnju gljivu...tvoj izbor, ali ovo je svakako lijep i opasan hobi....brzopletost i ravnodusnost su opasne karakteristike u ovom hobiju...
Napred je natrag a natrag je napred, pazi kamo ti ideš ;)
Pslicobin123
rank2
rank2
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Post Postao/la Pslicobin123 »

Pozdrav,da li neko moze da mi napise konkrteno gde i koje gljive mogu da se nadju u srbiji hvala u napred.
Mislim na psilocibinske naravno
Pslicobin123
rank2
rank2

storm.raver je napisao/la: 14.10.2024, 14:56 Na terenu sam, bole me ruke i noge i leđa od branja serbike a nisam obrao ni jednu stotinu. Neko da pomogne ? Naišao sam na najveći patch u istoriji, bukvalno je na sve strane, ovo ko nađe više nema potrebe ikad tražiti. Od 2021. nisam uspeo naći neku veću količinu serbice, ali zato sad...

slika

slika

slika

Za sad sam ovo ubrao ali čeka me ceo dan posla...
slika

slika

Na sledeće dve slike od gore je smrtno otrovna Galerina marginata, raste rame uz rame sa Psilocibama. Meni ne liče, ali noobovima verovatno da, tako da evo slika da svaki početnik napravi razliku odmah u startu:

slika

slika
Pozdrav,gde ih mogu naci i da li ima sopora za njih?
Pslicobin123
rank2
rank2

storm.raver je napisao/la: 25.10.2023, 11:15 Čuvaj se kale, jebo serbice ako postaneš prvi tip koji je poginuo od međeda tražeći Psilocybe. :)) Inače da, ovo su serbike, Tara je hotspot ove godine. Ali ići na Taru ili Kopaonik samo zbog njih a inače rastu gotovo svugde kad je prava jesen...Još i ako ne živiš blizu...Glupo je, daleko i rizično. Jer nekad ih nađeš, ali samo mali broj. Nije novembar za bacanje, pogotovu prva polovina, kad bi pala kiša prava jesenja to bi značilo dobar drugi deo sezone. Ali ako odlučiš da ideš na Taru sretno.
P,ozdrav koliko grama treba da je dovoljno za konzumaciju i da li trebaju da se suse ili se sirove jedu hvala unapred
huana.meri
Moderator
Moderator

ove tri povrh svega su galerine kako mi se cini ili?
mozes serbike jest svjeze, mozes i suhe, ali susenjem dobivas jos nekoliko potvrda da imas serbiku a ne neku slicnicu, pa svjeze deru samo iskusnjare koje vole taj okus, udar fresha....
suhih ti je 1.5 grama dosta da osjetis sta je to, na 5 i vise grama imas totalnu odvojenost od realnosti, sve se distorzira, mjenja, vizualno posebno, sto su svjezije gljive, mogu biti susene danas i sutra i onda suhe pojedene, to je vizuala bolja...
inace svezih 10 grama ti je kao jedan gram suhih, ali 10 g svjezih mislim da radi jednako ako ne i jace od 1.5 suhih...
takodjer kad ih uberes, ako su mokre od kise, prosusi ih malo pa onda 10 izmjeri....povecanja s 1.5 suhih na 3 g suhih ti nije dupliranje nego visestruko jace....ide exponencijalno...
nakon par sati na nekoj manjoj dozi, nemozes poduplat s jednakom takom dozom i produzit, moras duplirat zadnje pojedeno npr nakon 1 g za dva sata mozda se uspijes malo jos pojacat s 2 g, npr nakon 4 sata na 3 g nemozes puno popravit da pojedes jos 2 g...tako da kad napadas, na kaku god dozu, unesi ju u jednom susu, odnosno u roku pola sata recimo max...mozes i sve odjednom a mozes i grickati 15 minuta...
Pslicobin123
rank2
rank2

Hvala puno na odgovoru,nov sam u ovome pa jako znaci
Pslicobin123
rank2
rank2

huana.meri je napisao/la: 31.08.2025, 08:33 ove tri povrh svega su galerine kako mi se cini ili?
mozes serbike jest svjeze, mozes i suhe, ali susenjem dobivas jos nekoliko potvrda da imas serbiku a ne neku slicnicu, pa svjeze deru samo iskusnjare koje vole taj okus, udar fresha....
suhih ti je 1.5 grama dosta da osjetis sta je to, na 5 i vise grama imas totalnu odvojenost od realnosti, sve se distorzira, mjenja, vizualno posebno, sto su svjezije gljive, mogu biti susene danas i sutra i onda suhe pojedene, to je vizuala bolja...
inace svezih 10 grama ti je kao jedan gram suhih, ali 10 g svjezih mislim da radi jednako ako ne i jace od 1.5 suhih...
takodjer kad ih uberes, ako su mokre od kise, prosusi ih malo pa onda 10 izmjeri....povecanja s 1.5 suhih na 3 g suhih ti nije dupliranje nego visestruko jace....ide exponencijalno...
nakon par sati na nekoj manjoj dozi, nemozes poduplat s jednakom takom dozom i produzit, moras duplirat zadnje pojedeno npr nakon 1 g za dva sata mozda se uspijes malo jos pojacat s 2 g, npr nakon 4 sata na 3 g nemozes puno popravit da pojedes jos 2 g...tako da kad napadas, na kaku god dozu, unesi ju u jednom susu, odnosno u roku pola sata recimo max...mozes i sve odjednom a mozes i grickati 15 minuta...
Da li mozda znas neku knjigu na nasem jeziku koja bi mi koristila da se upoznam i nacim vise o psilocibinskim pecurkama sa nasih prostora?
A sto se tice serbice da li je moguce da se repoducira i uzgaja u kucnim uslovima ne mogu da nadjem nigde nista konkretno pa ako imas neke sajtove ili knjige jos bolje
Hteo bih da pocnem sa terapijom a kod mene u gradu ne mogu da nadjem da kupim
Tako da cu morati sam da ih nadjem u prirodi hvala ti unapred na odgovoru
Izvinavam se ako budem malo vise pitanja postavljao ne mogu da nadjem nigde konkretne odgovore
huana.meri
Moderator
Moderator

serbike rastu kod nas na balkanu jako, europa isto doata je ima, da mogu da rastu u podrumu na 10, 14 celzija u kaci, ili u dcoru u kaci, posudi pod nebom kad je kišno, pokrivene kad je suša najlonom, samo imitiraš kako su bile di ih nadješ, nema nikakih šprica, agara, ali moraš nać vani serbike i njen micelij ispod ili da ti neko ustupi...jesi ti neki dan pitao za indoor?
svi koji pate patnju s indoorom i đuri im se jako nekud, imaju sad mjesec dana, malo manje da se uče, internet je prepun o njima sada i o woodloversima infa, postoje grupe facebook, onaj neki inatural ili kako se već zove o wild vrstama, mnogo foruma, samo treba ustrajati na ključnim riječima i researchu...
fora sa outdoorom je da kad nadješ patch da ga ostaviš skoro do božića da se izrodi za tebe, pred božić ga iskopaš i obereš i odneseš doma supstrat i dopuniš za nagodinu, postepeno samo širiš kako ti paše, ideš paralelno i u outdoor lov svake zime
Odgovori