Last minute pitanja
- HypnoToad
- Moderator

- Has thanked: 532 times
- Been thanked: 1211 times
Re: Last minute pitanja
Da, ako se radi sloj zrnja prekriven casingom, onda nesmije biti potpuno prekriveno. Jer uloga casinga je da stvara mikroklimu na površini zrnja, znači ustvari prisilno 'izvlači' plodove sa zrnja.
Ako je supstrat pomiješan sa zrnjem onda može biti potpuno kolonizirano, jer u sebi zadržava vodu i ima dovoljnu masu za produkciju plodova.
Ali meni se čini da ovo nemože bit deblje od 2 cm, ako dobro vidim onda je daleko pre tanak sloj.
Ako je supstrat pomiješan sa zrnjem onda može biti potpuno kolonizirano, jer u sebi zadržava vodu i ima dovoljnu masu za produkciju plodova.
Ali meni se čini da ovo nemože bit deblje od 2 cm, ako dobro vidim onda je daleko pre tanak sloj.
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
- 314
- rank12

- Has thanked: 58 times
- Been thanked: 143 times
kužim, a meni se čini da su ono one plave posude od 0,5kg LEDO sladoleda....
debljina supstrata od cca 5cm bi bila taman?
aha, sad sam vido da je samo na kokosu radio, onda si trebo pustiti pokrivene posude da se 100% koloniziraju i onda staviti na pinanje....ali ako je sloj pretanak....
debljina supstrata od cca 5cm bi bila taman?
aha, sad sam vido da je samo na kokosu radio, onda si trebo pustiti pokrivene posude da se 100% koloniziraju i onda staviti na pinanje....ali ako je sloj pretanak....
". . . TO JE ONAJ IZVORNI OSJEĆAJ PLEMENA KOJE JE U ISTOM RITMU, A VOĐA JE DJ."
- HypnoToad
- Moderator

Da, ali opet je pitanje dal je kokos pomiješan ili samo sloj na vrhu, velika razlika.
Treba nam više informacija o svim parametrima da bi ti pomogli.
Da, 5 cm je neki minimum, idealno za dobre rezultate bi bilo 7-10 cm.
Treba nam više informacija o svim parametrima da bi ti pomogli.
Da, 5 cm je neki minimum, idealno za dobre rezultate bi bilo 7-10 cm.
- tommyzg
- rank3

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 10 times
da posuda je od sladoleda,boks su dvije posude od 8 litara u donjoj grijac od 25W a 'sladoled' je na mrezi od olovaka s mjeracem vage i temp u unutarnjoj posudo kojoj su pri dnu izbusene rupe za co2 a navrhu za zrak iako sad mašem uglavnom..inace je samo pomjesana raz i kokos, bez sloja gore, ali je debljina oko 2.5-3cm
- HypnoToad
- Moderator

Dobro, pusti onda tako kako je, valjda će propinat.
- tommyzg
- rank3

fala na inf..dobio sam jos teglicu sa koloniziranom na poklon i veci dio je jako zdrav dok mi se cini da je na manjem dijelu razvijen 'wetspot'..moje pitanje je dali bih mogao sterilnom vilicom odvojit dio zdravog djela koji uopce nije u doticaju sa kontaminiranim dijelom, dobro ga isprat buduci da tvrd u komadu i onda proces s kokosom koji slijedi jel.?ili je preriskantno ispirat taj 'kamen'?
- tommyzg
- rank3

cini mi se da su se na par mjesta pojavili pinovi.. nemam bolji fotic pa su slike takve kakve su :/
http://imageshack.us/photo/my-images/44 ... 0028t.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/81 ... 0030i.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/44 ... 0028t.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/81 ... 0030i.jpg/
- sometimes
- rank13

- Has thanked: 232 times
- Been thanked: 85 times
dragi moji evo izgleda kod mene da sve napreduje pravim putem, prije 8 dana sam ubacio spore u teglice i sve sto se do sada pojavilo je bijele boje, nema kontaminacije, do sada je recimo se pokrilo 80% vidljive površine,e sada...
mene zanima sljedece, kada prodje sve ukupno ta 2-3 tjedna(tako kazu na videu BRF CAKES, znači radio sam vermikulit i rižino brašno) i sve pobijeli, požuti, itd - vadim ih van, namočim, urolam u suhi verm i spremam u kutiju sa perlitom, sad, da li cekam da se pojave male crne glavice na kejkovima prije nego što ih vadim ili ne treba
zasto to pitam, čitam sad knjige PF TEK i MAGIC MUSHROOMS GROWERS GUIDE i tamo piše da se čekaju te crne glavice pa se onda vadi ali se ne namaču kejkovi i ne rolaju se u verm,a kod ovog videa po kojem sam i počeo raditi te crne glavice ne spominju, nego samo kazu da nakon 2-3 tjedna ih vadim iz teglica i dalje po uputama - potapam i rolam
ima li mozda netko savjet za dalje.....?
mene zanima sljedece, kada prodje sve ukupno ta 2-3 tjedna(tako kazu na videu BRF CAKES, znači radio sam vermikulit i rižino brašno) i sve pobijeli, požuti, itd - vadim ih van, namočim, urolam u suhi verm i spremam u kutiju sa perlitom, sad, da li cekam da se pojave male crne glavice na kejkovima prije nego što ih vadim ili ne treba
zasto to pitam, čitam sad knjige PF TEK i MAGIC MUSHROOMS GROWERS GUIDE i tamo piše da se čekaju te crne glavice pa se onda vadi ali se ne namaču kejkovi i ne rolaju se u verm,a kod ovog videa po kojem sam i počeo raditi te crne glavice ne spominju, nego samo kazu da nakon 2-3 tjedna ih vadim iz teglica i dalje po uputama - potapam i rolam
ima li mozda netko savjet za dalje.....?
....it didn't make any sense.....
- HypnoToad
- Moderator

Nemoj čekat pinove u teglama, načekat ćeš se. Nakon potpune kolonizacije pusti još tjedan-dva da stoji, izvadi, moči u vodi 24 sata i urolaj u vermikulit. Stavi u box sa perlitom i rupama, špricaj i provjetravaj redovno.
Samo 8 dana od inokulacije da 80% mi je nekako pre brzo, da nije možda Dactyllium plijesan u pitanju? Dal je to bijelo gusto i pravilnog radijalnog rasta ili je tanko i paučinasto?
Samo 8 dana od inokulacije da 80% mi je nekako pre brzo, da nije možda Dactyllium plijesan u pitanju? Dal je to bijelo gusto i pravilnog radijalnog rasta ili je tanko i paučinasto?