Ako sam ja siguran zašto nije Zen za svakoga je ono zbog čega sam naveo u gornjem Postu;to je da Zen majstori ne jedu meso.Nije to nikakva filozofija .To su činjenice.E sad ima dosta drugih budističkih škola po Tibetu gdje jedu mesu .Kako kome paše.
...Samuraji su prakticirali Rinzai Zen da bi bili hrabriji na bojnom polju i postali bolje osobe,kao Križar kad moli Isusa , Samuraji nisu bili ubojice to su bili jako pošteni ljudi koji su branili Obitelji i djecu od razbojnika.Biti Samuraj i poginuti u bitci je velika čast. Ako je netko zao i ubija djecu normalno da bi mu odsjekao glavu ,zar bi ga samo gledao kako mi se šulja kraj kuće i hoće mi obitelj otrovat zato su bili Samuraji.
To znači bit Samuraj.
Normativ je Antonio da se ne oslanjam na tekstove nego na vlastito znanje.Neču navodit izvore .
Nemoj me krivo razumjet pa da ispadne da ti proturječim ovo je moje Ja ,nije da sam rođen u Japanu i tvrdim sve točno u detalje ali znam . Kao što i ti lijepo govoriš ali samo sam Strog i ljut pomalo jer samo zagovaram da se bude vegetarijanac. Svaka Čast iznimkama koji su dobre osobe i jedu meso ali ja kažem da bi bili još bolji da ne jedu meso ali to opet zvuči nemoguće.
Po meni nema vrste i pod vrste vegetarijanaca. Vegetarijanstvo je alat kao i psihodelik da se sreže ego .Ima i Vegetarijanaca koji su egoisti, ima i ubojica koji su vegetaarijanci koji zloupotrebljavaju Zen al opet ih priroda na kraju pokosi.
Nitko nema tako jaku volju da odbaci meso ,to se prakticira metodološki kroz godine ,pa tako i ja sam.Ja ponekad jednom tjednom pojedem ribu da ojačam organizam jer smo mladi.
Ali šta ja zagovaram je ispravno učenje koje trebamo svi njegovat i polako osvještavat.
Nikad ne neznaš kad če te najgore zadesit u životu kako i bolest a kako i neugodna situacija u životu.Zato treba imat izbalansiranu prehranu.Prirodu nemožeš zafrknut