Last minute pitanja
- huana.meri
- Moderator

- Has thanked: 289 times
- Been thanked: 317 times
Re: Last minute pitanja
nemudruj nego tišći, mjenjat ćeš u drugim turama sisteme, sad ide i nek im je tjesno, samo nek ispadaju, prati dobro parametre i osjećaj ako si kraj njih...
i da neka dira rub kad naraste do kraja nema veze, brzo je sječa nakon što dotakne rub, rub kutije joj je rub života
i da neka dira rub kad naraste do kraja nema veze, brzo je sječa nakon što dotakne rub, rub kutije joj je rub života
Napred je natrag a natrag je napred, pazi kamo ti ideš 
- Pecurkica♡
- rank3

- Has thanked: 48 times
- Been thanked: 17 times
Pomoć.. HITNO!
Prvi put pokušavam uzgojiti. Došao sam do ove faze i gljive su pocrnile odozgo (nije me bilo 2 dana kući taman kad se to događalo). Vidim da se ovaj donji dio odvojio od klobuka, znam da to znači da sam ih već trebao ubrati. Jesu li te sa slika upotrebljive i dal da ih sad sve poberem bez obzira u kojoj su fazi?
Još jedno pitanje, malo sam razočaran s količinom, zašto su tako samo na 2-3 mjesta izrasle?
I još jedno: kad ih poberem, samo natopim tu posudu u vodu na 24h, zatim istresem višak i vraćam nazad u veliku posudu??
Hvala unaprijed na odgovorima

Prvi put pokušavam uzgojiti. Došao sam do ove faze i gljive su pocrnile odozgo (nije me bilo 2 dana kući taman kad se to događalo). Vidim da se ovaj donji dio odvojio od klobuka, znam da to znači da sam ih već trebao ubrati. Jesu li te sa slika upotrebljive i dal da ih sad sve poberem bez obzira u kojoj su fazi?
Još jedno pitanje, malo sam razočaran s količinom, zašto su tako samo na 2-3 mjesta izrasle?
I još jedno: kad ih poberem, samo natopim tu posudu u vodu na 24h, zatim istresem višak i vraćam nazad u veliku posudu??
Hvala unaprijed na odgovorima

- huana.meri
- Moderator

ma poberi samo koje su otvorene, to su spore...ostale čekaj
- Mescalito
- rank2

- Has thanked: 74 times
- Been thanked: 6 times
U redu je samo su se otvorile, nekad su mi i duze od toga stajale jer sam odjednom sve da poberem a nisu sve nikle u isto vreme. Sto se tice kolicine iz iskustva pretpostavljam da je kolicina hranjivog supstrata koji je pomesan.
Ovo je slikan donji dio, dakle dno kutije.
Sve sam radio po propisima, GT GK, uvjeti idealni.
Sve sam radio po propisima, GT GK, uvjeti idealni.
- huana.meri
- Moderator

meni tesko ocijeniti...vuce na ok vise nego da nevalja...cekaj jos nekog ko je vise na takim ambalazama
-
Corto Maltese31
- rank1

- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 3 times
Pozdrav svima ,posle dugo pracenja i citanja ,resih i ja da se upustim u svoj prvi grow .Medjutim imam par nedoumica (problema) Prvi box ,e tu sam pobrao prvi flush i sve je bilo ok ,medjutim kako sam hteo eksperimentisati ,resih da ga dunkujem na 12 sati ( drzao sam box u frizideru za to vreme ) i nakon izbacivanja viska vode ,cake se polomio .CItah po forumu i videh da to i nije neki problem ,medjutim ,nema ni pomaka sto se drugog flusha tice ,pojavile su se male kapice ,i par njih je onako bas pufnasto ,pa me intersuje ,sta se zapravo dogadja ? Drugi box je zavrsio sa kolonizacijom i samo cekam pinove da se pojave ,ps ono zuto na gornjem sloju je kapljica vode
,pa zbog svetlosti izgleda tako ,inace je belo skroz ,ali opet rekoh da zatrazim strucnu pomoc .E da zaboravio sam da napomenem da je u pitanju Lizard King ,i temperatura u prvom box je 22 stepena ,dok je drugi na sobnoj temperaturi .Hvala najlepse dobri ljudi