Pitanja, odgovori i sve što vas zanima
- Klaypex Delusion
- rank5

- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 33 times
Re: Pitanja, odgovori i sve što vas zanima
Pozdrav svima.
Pošto mi je ovo prvi uzgoj, od očekivanih problema kao što su zagađenja sam imao.
3 čaše sam bacio 3 su ostale.
Prije nekih 5 dana sam, nakon potpune kolonizacije sam ih izvadio da se "izlegu" =)
Vlaga je ok kao i napredak.
Nisam bio doma 2 dana te danas kada sam pogledao sam se iznenadio za neke stvari o kojima imam pitanje. Radi se o G.Teacher vrsti uzgajano na samoj raži.
Slika1: http://www.zaslike.com/viewer.php?file= ... wl78sm.jpg
Stavio sam ih na novu foliju. friško odmotana iz role, dakle trebala bi biti sterilna. Samo mi nije jasno kako se micelij raširio na foliju ? Neko objašnjenje ako itko zna ?
I neka mi netko kaže što je ovo malo žuto pri dnu na miceliju
Slika2: http://www.zaslike.com/viewer.php?file= ... lnfu64.jpg
Da li ovo ok izgleda napredovanja rasta ?
Pošto mi je ovo prvi uzgoj, od očekivanih problema kao što su zagađenja sam imao.
3 čaše sam bacio 3 su ostale.
Prije nekih 5 dana sam, nakon potpune kolonizacije sam ih izvadio da se "izlegu" =)
Vlaga je ok kao i napredak.
Nisam bio doma 2 dana te danas kada sam pogledao sam se iznenadio za neke stvari o kojima imam pitanje. Radi se o G.Teacher vrsti uzgajano na samoj raži.
Slika1: http://www.zaslike.com/viewer.php?file= ... wl78sm.jpg
Stavio sam ih na novu foliju. friško odmotana iz role, dakle trebala bi biti sterilna. Samo mi nije jasno kako se micelij raširio na foliju ? Neko objašnjenje ako itko zna ?
I neka mi netko kaže što je ovo malo žuto pri dnu na miceliju
Slika2: http://www.zaslike.com/viewer.php?file= ... lnfu64.jpg
Da li ovo ok izgleda napredovanja rasta ?
"Since that day, I haven't been the same" 
- muscaria
- rank5

- Has thanked: 40 times
- Been thanked: 39 times
Prvi put vidim ovako nešto.
Peace, Love, Sharing & Understanding
- Klaypex Delusion
- rank5

Vezano za micelij koji raste po foliji ili izgled ovoga što raste?muscaria je napisao/la:Prvi put vidim ovako nešto.
- HypnoToad
- Moderator

- Has thanked: 532 times
- Been thanked: 1211 times
Nažalost uspješno si uzgojio gljivu Schizophyllum commune. Najvjerojatnije je zaraza iz zraka, a možda je bio zaražen i print.
A micelij se širi po foliji zbog previsoke vlažnosti i razine CO2.
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
- Klaypex Delusion
- rank5

Kwragu... Dotični cake sa prve slike sam bacio odma. ostali su tek počeli lagano pinovi izlaziti pa tko zna... ostavim pa vidim.HypnoToad je napisao/la:Nažalost uspješno si uzgojio gljivu Schizophyllum commune. Najvjerojatnije je zaraza iz zraka, a možda je bio zaražen i print.
Probušio sam sada još podosta rupa na boxu...
- oseloth
- rank13

- Has thanked: 29 times
- Been thanked: 64 times
Uzgoj micelija na grisu? Jel moguće?
Casing ide sa suhim ili vlažnim vermikulitom?
Casing ide sa suhim ili vlažnim vermikulitom?
- pjegava hijena
- rank3

- Has thanked: 65 times
- Been thanked: 5 times
Mogu li se gljive jesti "napola" suhe? Ne stignem ih osusiti do kraja, jos su elasticne...kakve su razlike u potenciji u odnosu na svjeze ili sasvim suhe? Tnx! 
- vrtniPatuljak
- rank3

- Has thanked: 23 times
- Been thanked: 9 times
mogu, svježe gljive su 90% voda a suhe oko 5%, ali teže ih je dozirat kada nisu ni suhe ni svježe jer neznaš koliko ima suhe tvari, jesi vagao svježe, ako jesi možeš i sam izračunat dozu
npr. 10g svježih daje 1g suhih, 20g svježih 2g suhih, 135g svježih 13,5g suhih i tako dalje
npr. 10g svježih daje 1g suhih, 20g svježih 2g suhih, 135g svježih 13,5g suhih i tako dalje
"love the life you live, live the life you love.” - Bob Marley
Ljudi treba mi pomoc ocu da nabavim gljive ali me zanima kako da znam da mi diler nece uvaliti neko smece kako se jedu i koliko mi je potrebno za jednu noc
Hvala

Hvala
Jedu se kao i ostala hrana, prozvaces, progutas i bok... A dalje, postavio si jako opsirno pitanje. Možeš uživat u 0.5g a možeš u 5g, svatko voli nešto drugačije...ako nisi jeo do sad, po mojoj procjeni ti je 1.5 do 2 g dosta, mozda i manje, kazem, ovisno sta zelis...ali polako prvi put.
Malo guglaj slike, čitaj topike i prouči gljive...to ti je sve što možeš ukoliko ideš u nabavku sam, a nemaš nekoga tko ima iskustva s tim. Potenciju ćeš, nažalost, saznat tek kad pojedeš...druge ti nema. I ponovit ću, polako prvi put, strpljenja i clear mind.
Malo guglaj slike, čitaj topike i prouči gljive...to ti je sve što možeš ukoliko ideš u nabavku sam, a nemaš nekoga tko ima iskustva s tim. Potenciju ćeš, nažalost, saznat tek kad pojedeš...druge ti nema. I ponovit ću, polako prvi put, strpljenja i clear mind.
"Just as a candle cannot burn without fire, men cannot live without a spiritual life."