Lov na Psilocybe u divljini
Re: Lov na Psilocybe u divljini
Vidim samo jednu sliku.
Na njoj je 99% Panaeolina foenisecii, možeš probat uzet print i ako je potpuno crn se radi o Panaeolus subbalteatus. Ali sumnjam, pogotovo ako je rasla u travi.
Na njoj je 99% Panaeolina foenisecii, možeš probat uzet print i ako je potpuno crn se radi o Panaeolus subbalteatus. Ali sumnjam, pogotovo ako je rasla u travi.
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
- Psychonaut
- Ima zahvala: 85 puta
- pohvaljen: 178 puta
Vjerovatno jeste Panaeolina foenisecii, pregledao sam neke druge slike i tako djeluje.
Bilo bi malo previse da mi na travnjaku ispred posla rastu psilocybe
Bilo bi malo previse da mi na travnjaku ispred posla rastu psilocybe
Pozivam te da budes moj ucitelj
eeeee, znam hypno, ustvari cuo sam da su i nekog stranca napali na ucki psi lutalice, mislim engleza....
znaci nista na tim brdima, aaaaaa, imas mozda koji putokaz
sta je bolje da idem po istarskim livadama?
znaci nista na tim brdima, aaaaaa, imas mozda koji putokaz
sta je bolje da idem po istarskim livadama?
....it didn't make any sense.....
Čuj ja ti mogu dat putokaz, ali za jestive gljive.
Psilocybe nisam nikada našao, nisam ih nikada ni tražio, jer me iskreno apsolutno ne zanimaju.
A šeći se po livadama sredinom 10 mjeseca, možda ti se posreći koja semilanceata, ili po šumama pa nađeš bohemicu.
Psilocybe nisam nikada našao, nisam ih nikada ni tražio, jer me iskreno apsolutno ne zanimaju.
A šeći se po livadama sredinom 10 mjeseca, možda ti se posreći koja semilanceata, ili po šumama pa nađeš bohemicu.
moze..., ma meni je osobno gust se setat po sumi pa usput i jos nesto ljepo i zanimljivo radit pa eto tako imam i u planu onda za mjesec dana krenut u gljivare ....pocetnicka sreca i to....
- Psychonaut
Sta sakupljas od jestivih?Čuj ja ti mogu dat putokaz, ali za jestive gljive.
Ja sam ove godine nasao par finih vrganja, samo im sezona vec prolazi
....kazu da su sve gljive jestive ali neke samo jednom.....
To mi je najgluplja 'fora' koju je itko ikada izmislio!
Kao što sam nedavno nekome ovdje rekao, probaj pojest gljivu Daedalea quercina pa mi se onda javi.
@Psychonaut -- pravim vrganjima sezona još nije ni počela (crnogorični Boletus edulis). Sada krajem devetog mjeseca, vrijeme je prilično povoljno pa bi ih moglo biti. Ja berem isključivo lisičice i vrganje, pokoju sunčanicu ako baš naletim. Znam ubrat još pokoju vrstu, ali to ja ne jedem, njih dam nekome.
Kao što sam nedavno nekome ovdje rekao, probaj pojest gljivu Daedalea quercina pa mi se onda javi.
@Psychonaut -- pravim vrganjima sezona još nije ni počela (crnogorični Boletus edulis). Sada krajem devetog mjeseca, vrijeme je prilično povoljno pa bi ih moglo biti. Ja berem isključivo lisičice i vrganje, pokoju sunčanicu ako baš naletim. Znam ubrat još pokoju vrstu, ali to ja ne jedem, njih dam nekome.
- Psychonaut
Zanimljivo, u Ceskoj ima puno vrganja, pogotovo u jednokulturnim crnogoricnim sumama (najcesce smrkovim), ali im je sezona odavno pocela, vec su ih ljudi pokupili(gljivarenje je strasno rasprostranjeno). Cak sam vidio i da razni restorani otkupljuju vrganje za recimo 5E po kili....
ja sam ovu gljivu uslikao u svom vrtu ,pa me zanima nešto o ovome što mislite ?? ....al vrlo su malene
- Privitak/ci
-
- DSCF5201.JPG (164.26 KiB) Pogledano 1386 puta.