Općenita rasprava oko uzgoja
- Mary Jane.
- rank9

- Has thanked: 19 times
- Been thanked: 39 times
Re: Općenita rasprava oko uzgoja
poklopac se skida kad ti mycelij izbije na površinu 30%-50%, onda ide u boks na svijetlo i izmjena svježeg zraka, a dok je poklopljeno znači unutra je mrak i vlaga je 100% da se micelij može razvijati i izbit na površinu...
"If you only knew the magnificence of the 3, 6 and 9, then you would have a key to the universe.”
- Nikola Tesla
- Nikola Tesla
- Red
- Moderator

- Has thanked: 242 times
- Been thanked: 708 times
koliko sam shvatila, tebi je sve jos u casama/teglama, cekas na micelij. u ovoj fazi ne radis nista, pustis da se micelij razvije, muckas ako pozelis jednom, dvaput tokom procesa nakon sto se oformi micelij. kada se micelij potpuno rasiri, onda ide van... a to je drugi dio 
❧ “If you can't understand it without an explanation, you can't understand it with an explanation" ☙
Tri dana nisam ni pogledala teglice, od kad ste mi rekli ovo gore. I onda vidjela malko bijelog oko jednog zrna raži, a evo danas, dno je poprilično bijelo, i vidim još po negdje!!!

- pecurko
- rank14

- Has thanked: 228 times
- Been thanked: 291 time
Znam kakav je to osecaj kad po prvi put vidis belo u svojoj tegli
nista bolje...
Sto rece moja baba:"Sve sto raste iz Zemlje to je zdravo".
Pošto su teglice sve bjelje, uzela sam čitati priručnik opet i vidim da se teglice trebaju protesti svakih par dana od momenta kad počnu bijeliti i da to ubrzava proces, a ja ih pogledam svaki treći dan da imaju što više tame
Ok, sad ću ih treskati
Joj, joj, joj... kako uživam
Ok, sad ću ih treskati
Joj, joj, joj... kako uživam
- Red
- Moderator

nije nuzno treskati 
eventulano jednom ili dvaput tokom procesa, kada je mica snazna. mada niti ne treba
eventulano jednom ili dvaput tokom procesa, kada je mica snazna. mada niti ne treba
❧ “If you can't understand it without an explanation, you can't understand it with an explanation" ☙
.
Zadnja izmjena: Clipssy, dana/u 02.10.2013, 23:16, ukupno mijenjano 1 put.
Introduce a little anarchy, upset the established order and everything becomes chaos
- sometimes
- rank13

- Has thanked: 232 times
- Been thanked: 85 times
ako mozes nabacit neku sliku bilo bi lakse ti odgovorit...
ako micelij napreduje - super, ali mislim da ti je mozda bila pre mokra raz kad ti se to desava...

ako micelij napreduje - super, ali mislim da ti je mozda bila pre mokra raz kad ti se to desava...
....it didn't make any sense.....
- Red
- Moderator

ako je sljepljena nije dobro, najvjerojatnije će micelij u jednom trenu stati i počet se pljesniviti... ne možeš sada ništa, pusti pa vidi kako će se razvijati kroz par dana...
Ukoliko micelijum obavije svo zrnje spolja, a ne moze dospeti do onog zrnja u sredini zbog slepljenosti, da li to moze da se iskoristi, pa da savlada ono ostalo zrnje u kejsu?
Introduce a little anarchy, upset the established order and everything becomes chaos