jos sam radio sa 5 % asepsolom i razblazenom varikinom, mada nikad nisam imao neke vece uspehe tako da mislim da i nije toliko bitno sta koristite, sve jedno ce se kontaminirati
Sterilizacija / Dezinfekcija / Čišćenje
-
kale.kikor
- rank5

- Has thanked: 48 times
- Been thanked: 41 time
Re: Sterilizacija / Dezinfekcija / Čišćenje
koliko se secam, u svim tutorijalima i gajdovima su koristili izopropil alkohol koj nije isti kao medicinski iliti etil; isto je 70 %,30% voda, koja je razlika i dal je ima nemam pojma.
jos sam radio sa 5 % asepsolom i razblazenom varikinom, mada nikad nisam imao neke vece uspehe tako da mislim da i nije toliko bitno sta koristite, sve jedno ce se kontaminirati
Kako su velicanstvena dela Tvoja Gospode, sve si premudroscu stvorio.
Re: Sterilizacija / Dezinfekcija / Čišćenje
Uzmes obicne staklenke oko 750mll, u kojem bude npr velika mermelada ili krastavcizm051 je napisao/la: 07.01.2023, 15:30 Koje express lonce koristite za sterilizaciju ?
Ovi koji se kod nas prodaju su uglavnom 6-7 litara i tu ne stane ni jedna staklenka od litre.
Ovi Ameri na jutubu svi imaju neke od 23 litara ili vece gdje sve fino strpaju.
Imas ih po ducanima za oko pola eura npr Offertisima, Pevec, stanu 3 komada u ekspress lonac od 7l