Psihodelici i vegeterijanstvo

Mmmmmm...što se to u kuhinji sprema?
Ronin

Re: Psihodelici i vegeterijanstvo

Post Postao/la Ronin »

;)
HypnoToad
Moderator
Moderator
Has thanked: 532 times
Been thanked: 1211 times

Post Postao/la HypnoToad »

Kužim ja tvoje stajalište Ronin, prošao sam i ja identičnu fazu, imaš dobre namjere i to poštujem. Ja bih jedino rekao da ne gledaš stvari dovoljno objektivno i široko. Ali definitivno u dobrom smjeru.
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
Ronin

Post Postao/la Ronin »

Znam da sam u dobrom smjeru.... To je jedino šta nam je svima zajedničko dobar smjer .... Pusti ti mene držmo se teme ... :)
luther7hrol
rank9
rank9
Has thanked: 215 times
Been thanked: 93 times

Post Postao/la luther7hrol »

Mislim da je dobro mjerilo (etičko i bilo kakvo drugo) ovo: budi svjestan svakog čina u tvom životu, i ako tvoje životno iskustvo i rast ne ugrožava ili opterećuje na bilo kakav način jedenje nečega dok si tog čina potpuno svjestan, jedi to. Ali ako jedeš meso nesvjesno, ne razmišljajući a u dubini sebe osjećajući krivnju (as for me was the case), tada revaloriraj svoj jelovnik i etička mjerila. :ymparty:
Shanti
rank7
rank7
Has thanked: 189 times
Been thanked: 86 times

Post Postao/la Shanti »

Pa i je tako u biti na neki način...glupo je provodit neka generalna pravila i nekome govoriti što bi trebao raditi...to je nasilje u ime nenasilja...iako postoje objektivne činjenice koje nisu ničiji plod mašte i van su bilo čije interpretacije...e sad koliko se takve istine nekome sviđaju ili ne sviđaju on će ih modificirati po svojoj potrebi i slično :D a onaj tko je dovoljno svjestan i jednousmjeren znat će kakva hrana je dobra za njega, ako ne čim je stavi u usta, onda u narednih par sati...kako utječe na mislene procese..osjećaj u tijelu i sl.
cj80
rank4
rank4
Has thanked: 27 times
Been thanked: 14 times

Post Postao/la cj80 »

evo kako mi je stara kuharica i to u bolnici kad smo pricali o vegama i makrobiotici meni je moja draga majka ovako objasnila "ljudima kojima pase ili nepase mase" ovisi iskljucivo o krvnoj grupi i to je znanstveno dokazano.
Biti vega ili ne je stvar izbora ali imajte na umu jednu stvar koju mi je rekla nutricionistica na covjek koji je u razvoju nebi smio biti vegan niti makrobioticar jer ljudima tada najvise trebaju proteini.
Zgubidan
rank7
rank7
Has thanked: 26 times
Been thanked: 103 times

Post Postao/la Zgubidan »

luther7hrol je napisao/la:Ljudsko tijelo je potpuni biljojed, i po zubima i načinima žvakanja, i po dužini probavnog sustava. Vjerojatno može provariti tu i tamo neku životinju, ali ne vjerujem da su stalni mesojedi baš jako zdravi. Da nas je priroda stvorila da budemo mesojedi, bili bismo pravi grabljivci s kandžama.

Smatraš krivo! Zabušavanje na biologiji u osnovnoj školi još..;) Mi smo po svemu svejedi. Ko i velika većina majmuna. Čak smo i bliže mesojedima. Svi biljojedi imaju 2-3 želučeka, orašari iliti vjevarice i sl. imaju posebne vrećice za spremanje hrane... Mesojedi i svejedi imaju 1 želudac.. Znači svidjelo se vama il ne, mi smo zvjerke.

Nemojte me krivo shvatit, poštujem, čak se i divim vegetarijancima, osobno volim popapat (požderat) komad mesine, ali nije neophodno...

Ali po prirodi i genetici nismo rođeni biljojedi...

Ako gledamo geografski, ljudi prilagođavaju prehranu podneblju. Tako se u tropima hrana više bazira na bilju, čim sjevernije - više mesine. Eskimi jedu isključivo meso i ribu. Duboko poštuju svoj plijen, ukrašavaju oružje da bude dostojno žrtve koju ubije, iskoriste apsolutno svaki dio ubijene životinje.. Ali da ljudi su. I zato su loši jer su se proširili na svoje "neprirodno" stanište? Ko da veliš da su komarci loši jer su se nakotili previše zbog povoljnih im uvijeta. Ili skakavci ili žabe, štakori. To je instinkt za preživljavanjem. Jesmo se nakotili i razbahatili po planeti, ali to ti je taj nagon. Da su krokodili inteligentniji od nas, nebi imali previše milosti u lovu na ljudotinu...

Zapravo, ne volim vegatarijance koji misle da su bolji od mene samo zato kaj ne jedu meso.
Lud je samo onaj čija se ludost ne poklapa sa ludošću većine.
cj80
rank4
rank4

Post Postao/la cj80 »

Zgubidan je napisao/la:
luther7hrol je napisao/la:Ljudsko tijelo je potpuni biljojed, i po zubima i načinima žvakanja, i po dužini probavnog sustava. Vjerojatno može provariti tu i tamo neku životinju, ali ne vjerujem da su stalni mesojedi baš jako zdravi. Da nas je priroda stvorila da budemo mesojedi, bili bismo pravi grabljivci s kandžama.

Smatraš krivo! Zabušavanje na biologiji u osnovnoj školi još..;) Mi smo po svemu svejedi. Ko i velika većina majmuna. Čak smo i bliže mesojedima. Svi biljojedi imaju 2-3 želučeka, orašari iliti vjevarice i sl. imaju posebne vrećice za spremanje hrane... Mesojedi i svejedi imaju 1 želudac.. Znači svidjelo se vama il ne, mi smo zvjerke.

Nemojte me krivo shvatit, poštujem, čak se i divim vegetarijancima, osobno volim popapat (požderat) komad mesine, ali nije neophodno...

Ali po prirodi i genetici nismo rođeni biljojedi...

Ako gledamo geografski, ljudi prilagođavaju prehranu podneblju. Tako se u tropima hrana više bazira na bilju, čim sjevernije - više mesine. Eskimi jedu isključivo meso i ribu. Duboko poštuju svoj plijen, ukrašavaju oružje da bude dostojno žrtve koju ubije, iskoriste apsolutno svaki dio ubijene životinje.. Ali da ljudi su. I zato su loši jer su se proširili na svoje "neprirodno" stanište? Ko da veliš da su komarci loši jer su se nakotili previše zbog povoljnih im uvijeta. Ili skakavci ili žabe, štakori. To je instinkt za preživljavanjem. Jesmo se nakotili i razbahatili po planeti, ali to ti je taj nagon. Da su krokodili inteligentniji od nas, nebi imali previše milosti u lovu na ljudotinu...

Zapravo, ne volim vegatarijance koji misle da su bolji od mene samo zato kaj ne jedu meso.
ljudi su u biti bili lesinari i sakupljaci dok nisu naucili loviti vege i slicni ljudi koji se smatraju visim bicima zapravo su iskompleksirani i zele tudju paznju sto je u kurcu trerba prihvatiti ljude kakve jesu i ne ih mjenjati vec svojim primjerom im pokazati kako se zivi.
ubiti zivotinju zbog hrane je normalno i potpuno uredu ali ubiti bilo kakvo zivo bice zbog trofeja po meni je zlocin i to bi trebalo zakon zabraniti isto kao i nametnje tudje scojevolje na drugo zivo bice.
Zgubidan
rank7
rank7
Has thanked: 26 times
Been thanked: 103 times

Post Postao/la Zgubidan »

Proximus je napisao/la: Nemam apsolutno nikakav problem s time sto ljudi jedu, sve dok im taj stav i izbor ne prelazi na neutemeljeno osuđivanje drugih zbog njihovog. Ne zelim biti kliše kad ovo kazem, ali eto ja sam cvrstog uvjerenja da biljke posjeduju neku razinu svijesti i da su također sposobne osjecati bol i patnju, i ne vidim kako je zivotinji koja zivi na selu na otvorenom, hrani se zdravo i krece se, i onda kad dan dođe umre u sekundi, ne vidim kako je toj zivotinji gore nego biljci koju se istrgne ili izreze iz zemlje, prevozi u sanducima bez kisika, da bi se na kraju lagano nasjeckala na sitne komade, ili cijela jos ziva bacila u kipucu vodu. Na zalost biljke nemaju luksuz brze smrti, i mozda je to nesto za razmisljanje iduci put kad pocnete jedenje bilja stavljati iznad jedenja mesa. Opet, ne podrzavam masovni uzgoj zivotinja i izbjegavam ga, gotovo sve zivotinjsko sto jedem je domace, sretan sam sto imam izvor takve hrane.
Biljke apsolutnu posjeduju svjesnost. Neki institut u Francuskoj je učio biljke svirati. Spojili su ih na neke strujne senzore i biljke bi proizvodile zvuk. Koji je s vremenom postajao sve melodičniji, tj naučile su svirati. Kad bi biljku koja zna svirati stavili u prostoriju s biljkom koja ne zna svirati, ova prva ju je naučila. Bez instrumenata..
Kad u šumi piliš stablo ostalim se stablima povećava tvrdoća, znači da su upozorena na opasnost. Problem je kaj ljudi smatraju da je svjesnost povezana isključivo sivim stanicama, pa nam je teško shvatit i prihvatit činjenicu da i biljke znaju i osječaju da im se bliži kraj.
No međutim, ako pojedeš kravu, pojeo si i sve biljke koje je i ona pojela. Biljke svakako najebu. Ali je kao kraći krug ako nisi pojeo kravu... Krava ostaje živa i dalje jede bilje. I kak je to fer? Pa fer je jer će i bilje jednoga dana pojesti nas.
Lud je samo onaj čija se ludost ne poklapa sa ludošću većine.
cj80
rank4
rank4

Post Postao/la cj80 »

sve super sam moje bilje u grow nije naucilo svirati niti pjevati a pustam im klasiku ali zato brate kristala koliko oces
Odgovori