Last minute pitanja
- extranoize
- rank9

- Has thanked: 60 times
- Been thanked: 105 times
Re: Last minute pitanja
kolko god svjetla ima, bit će dovoljno (nekoliko sati)...što se luftanja tiče preporučujem 3-5 puta dnevno.
Okali se u Materiji, sine Zemlje, okupaj se u njezinim gorućim slojevima, jer ona je izvor i mladost tvojega života.
Pierre Teilhard de Chardin
- dawsongeek
- rank8

- Has thanked: 50 times
- Been thanked: 110 times
pročitao sam na jednom od ovih pdf dokumenata za uzgoj PC raspoloživih na forumu da se u tegle sa raži može dodati i kalijev fosfat ... ne znam čemu služi ali znam da ga imam i ukoliko nečemu i doprinosi htio bi isprobat pa ako netko zna kakve učinke ima da mi to malo pobliže objasni
I VODA JE OTROV U PREVELIKOJ DOZI ... BUDI UMJEREN !
- HypnoToad
- Moderator

- Has thanked: 532 times
- Been thanked: 1212 times
Dovoljno za šta? Za pravilan razvoj ili za bilo kakav rast? Za bilo šta je dovoljno bilo šta, za pravilan razvoj i produkciju alkaloida (znam da to vas zanima) je potrebno 12 sati jakog svjetla (indirektno sunce ili 6500K žarulja pola metra iznad), i 12 sati potpunog mraka.extranoize je napisao/la:kolko god svjetla ima, bit će dovoljno (nekoliko sati)...
I da se osvrnem na originalno pitanje, micelij ne izbacuje gljive zbog svjetla, nego zbog isparavanja s površine. Kad se pinovi počnu formirati, onda je svjetlo najvažnije.
K2HPO4 se koristi kao 'dodatak prehrani', uglavnom zbog kalija koji je nekim vrstama potreban u većim količinama. NJegova najčešća primjena je u agaru za rast Agaricus vrsta, najčešće Agaricus blazeii i Agaricus subrufescens.
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
- dawsongeek
- rank8

hvala ti na odgovorima Hypno...dodatak prehrani veliš, a da li taj dodatak uvjetuje možda bržu kolonizaciju, brže plodnošenje ili možda potentnije plodove? dal bi PC tako reagirale na taj dodatak jer ukoliko ne bi ne znam dal bi se onda uopće zamarao s tim?
I VODA JE OTROV U PREVELIKOJ DOZI ... BUDI UMJEREN !
- HypnoToad
- Moderator

Sumnjam da bi kod P. cubensis primijetio ikakvo značajno poboljšanje, taj spoj služi najviše vrstama koje razlažu šumski humus. Za P. cubensis koristi konjsko gnojivo, pa ćeš odmah primijetit ogromnu razliku!
- dawsongeek
- rank8

- extranoize
- rank9

onda preko zime i jeseni uopće ne bi bio moguć pravilan razvoj zbog kratkih i mračnih dana. zato pretpostavljam da govoriš o nekim idealnim uvjetima i idealnim rezultatima.HypnoToad je napisao/la:za pravilan razvoj i produkciju alkaloida (znam da to vas zanima) je potrebno 12 sati jakog svjetla (indirektno sunce ili 65000 žarulja pola metra iznad), i 12 sati potpunog mraka.
al sad si mi dao za misliti...možda je nedostatak svjetla uzrok brojnim abortusima koji su pratili svaki moj grow tj. mora biti to (vlaga, temperatura, luftanje, kukuruz sa coco/verm kejsingom...svi uvjeti su kak treba)
Okali se u Materiji, sine Zemlje, okupaj se u njezinim gorućim slojevima, jer ona je izvor i mladost tvojega života.
- HypnoToad
- Moderator

Pogledaj malo krajeve u kojima P. cubensis prirodno raste, tj. tropski i subtropski pojas. Tamo nema zime, skoro uvijek je 12/12 sunce/noć.
Abortusi su ti sigurno zbog nedostatka svjetla.
Abortusi su ti sigurno zbog nedostatka svjetla.
- extranoize
- rank9

uskoro idem uzet žarulju
najbitnije da je 65000K? bijela svjetlost ili puni spektar?
najbitnije da je 65000K? bijela svjetlost ili puni spektar?
- 314
- rank12

- Has thanked: 58 times
- Been thanked: 143 times
joojj, ček kaj nije 6500 K, mislim da si hypno jednu nulu peviše stisnul 
to je ona daylight bulb, philips 50 nešto kuna
to je ona daylight bulb, philips 50 nešto kuna
". . . TO JE ONAJ IZVORNI OSJEĆAJ PLEMENA KOJE JE U ISTOM RITMU, A VOĐA JE DJ."