tegla je od 200ml, jako mala tegla..
-Kad je tegla bila gotova, sterilisao sam konjski izmet tako sto sam ga namokrio kao sto pise u hypnoToad-ovom uputstvu, zagrejao na 70C* i posle toga ubacio sav konjski izmet u kesi u zamrzivac d ase ohladi.
- Dok se konjski izmet hladio natopio sam coco coir do 80C* i pustio da se ohladi
-Onda sam stavio u jednu posudu prvo red konjskog izmeta, onda red kukuruza, onda red coco coira, onda ponovo red zrnja kukuruza a onda izmet i coco coir i sve izmesao.
- Stavo mali sloj konjskog izmeta i coco coira i ostavio da se razvije micelj po povrsini
-I malo slame, ali jako malo
- Sad sve izgleda lepo nema nikakav stran miris.micelj se razvija na povrsini, evo kako izgleda
Ovo svetlije na povrsini je konjski izmet a ovo tamnije coco.
Sad me samo zanima jel ce ovo biti malo kukuruza za ovo sto sam napravio, zato sam i slikao razmere posude u kojoj se razvija.
-I jel je najbolji konjski izmet ili ima jos nesto sto je bolje od njega za gajenje PC.?
120 grama natopljenog kukuruza ukupno
180 grama ukupno konjskog izmeta i kokosa pomesano i natopljeno .
Mada ja mislim da je ovo malo kukuruza za ovoliku posudu i ovoliko substrata... Valjda to nece uticati na rast. Sta vi mislite jel je to previse substrata a premalo kukuruza?
Evo par slika.

A evo ima jos jedna tegla koja jos nije skroz bela bice verovatno za par dana gotova, nju cu isto u konjski izmet i coco coir.
ona inace ima 720ml.

Bice valjda dobro.