Last minute pitanja

Informacije o gljivama, uzgoju, metodama, nabavi materijala...
wizard.hannah
rank6
rank6
Has thanked: 35 times
Been thanked: 16 times

Re: Last minute pitanja

Post Postao/la wizard.hannah »

Znači napravio je jar sa rižom ili nekim sjemenkama te inkulirao? Sve se pretvorilo u bijelo? Mislim na micelij. Koga vraga je stavio coco coir? Pa trebao je samo vermit-perlit....u biti neznam..coco coir bi trebala biti "hrana"? Ili je coco coir mjesto riže?
Previše ima tu ispisanog da idem čitati...ipak je "last minute".

Ali ako je koristio coco coir kao "energiju" mjesto riže...i polomio cake na djelove u posudu...onda če sa vremenom izači gljive. Ja sam čekao 10 dana nakon selidbe micelija u perlit. Jedini bed koji ima je previše vlažnosti koje izazivaju moldse.

Ufff...trebao bih ili pročitati pisma cijela ili ne odgovarati...ovako nagađam što je dečko učinio.
A zašto coco coir? Smeđa riža-perlit-postupak-daje predivne i masivne flusheve! :mushroom:
You're traveling through another dimension, a dimension not only of sight and sound but of mind; a journey into a wondrous land whose boundaries are that of imagination. That's the signpost up ahead — your next stop, the Twilight Zone.
Malbasha
rank6
rank6
Has thanked: 13 times

Post Postao/la Malbasha »

kakav kejk ovo je normalan uzgoj sa coco coirom i pšenicom. hypno je lijepo napisao tamo da je kokos jedan od najhranjivijih podloga za gljive, ako se u njega doda verm, vapno i neznam sad sta jos sve dobiješ i savršen subtrat, i po obrani (tj nemogucnosti) od zaraze i po rezultatima
nisam nabavio verm pa sam stavio samo sa kokosom (moze i tako), rezultati su lošiji kad je sam kokos al eto, da vidimo kako ce ispast.
stavio sam 3 kašike pšenice, sloj jedva da je prikrio kokos, i onda preko jos 1.5cm kokosa
ostalo mi je još pola tegle pa sam je vratio u frizider, ako je nesto uslo hladno joj je pa se nece valjda razvit.

inace ovo mi je prvi moj uzgoj i evo, usudim se reć da ima dobre šanse :) idem sad maknit foliju i namjestit zarulju, pa da samo nastavi kako je krenilo
wizard.hannah
rank6
rank6

Super stari...jedino što po meni si trebao riža cake radit prvi put. Ali ako uspije zakon! A brijem da bude.
You're traveling through another dimension, a dimension not only of sight and sound but of mind; a journey into a wondrous land whose boundaries are that of imagination. That's the signpost up ahead — your next stop, the Twilight Zone.
Malbasha
rank6
rank6
Has thanked: 13 times

Post Postao/la Malbasha »

neznam ti cakeovi su mi nekako odma bili odbojni. sad sam se zagledao u ovaj micelij i pronasao 5 mali gljiva, uf stvarno sam ovo ostavio predugo da se kolonizira :D
Red
Moderator
Moderator
Has thanked: 242 times
Been thanked: 708 times

Post Postao/la Red »

Btw, mrzim kejkove :ymdevil: tu te razumijem...

ma nista ti ne brini, bit ce to super. A u ono sto sam sigurna jeste da ce drugi put biti jos bolje :thumbsup:
“If you can't understand it without an explanation, you can't understand it with an explanation"
wizard.hannah
rank6
rank6

Cake je najbolja stvar...da bar nije ovak šugavo napravljeno za photos....nego ja moram prvo ono pa ovo...da bi netko vidio ili otvorio link! Ali evo...makar mrzim(štrumfove) ovakav forum building evo ti fotke cake-a i što stvorio je!

slika slika slika slika slika slika slika slika slika

RED....HVALA TI OVOM NAČINU RAĐANJA FORUMA! TREBAŠ SE PRVO NAUČII STO SITNICA DA BI POSTAL SLIKE! (OVO GOVORIM O SEBI NE O TEBI SRCE!)
HypnoToad
Moderator
Moderator
Has thanked: 532 times
Been thanked: 1211 times

Post Postao/la HypnoToad »

Wizard.hannah znači voljan si dati donaciju da kupimo neki komercijalni forum na kojem je bolje implementiran rad sa slikama?

Btw, ovo dobiješ kada cubensis raste na pravom supstratu.
slika

slika
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
wizard.hannah
rank6
rank6

To je tvoje? Tvoj uzgoj?
Ono tamo što sam plasirao je prvi flush sa jednim i pol drugim. Moral sam veče pobrat...zato i držim taperware posudu! Sve je to iz jednog "batcha" (fotke) i običan perlite/unckle bear brown rice cake.

Ovo tvoje?(ako je tvoje)? Od čega je?
HypnoToad
Moderator
Moderator
Has thanked: 532 times
Been thanked: 1211 times

Post Postao/la HypnoToad »

Supstrat je mješavina coco coira, glisnjaka i slame, i jedne tegle kolonizirane pšenice.
Rečeno mi je da je prvi flush bio oko pola kile svježih.
Nije moje jer se ja ne bavim aktivnim gljivama, našao sam to na internetu.
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
wizard.hannah
rank6
rank6

A na netu nađeš svakakvih fotki! Da sam 2 jara izlomio bilo bi i meni tak! Ja sam 1 jar izlomio...Vjerujem da coco je OK..ali zašto se zajebavati kad ovo radi super!
Odgovori