Barijera od suhog vermikulita je dovoljna zaštita. Znači napuniš čašu s pf mješavinom do 1cm od vrha i na to staviš sloj suhog vermikulita do samog vrha, i to pokriješ aluminijskom folijom. Šprica ti treba biti dovoljno dugačka da prođe kroz tu barijeru i ispusti soluciju spora direktno na brašno. Kasnije te rupe netrebaš ničime pokrivat, vermikulit je dovoljna barijera sam za sebe, naravno pod uvjetom da pre često ne mičeš, treseš, okrećeš i td.
Btw, vidio sam u drugom postu da si dobio Hawaii print, samo me zanima da li piše što drugo na printu? PESHawaii ili možda Panaeolus Hawaii, jer vidim da FSRE nema samo Hawaii "strejn"?
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
KOLIKO ZNAM jarova bi trebalo biti u velikim centrima poput Peveca-Bauhouse-a,Baumaxea. Itd.
Moja baka je kupovala takve jarove za ajvar i krastavce...nekad ih je bilo svugdje. Za zimnicu-špajzu. Al danas samo u vel.centrima...brijem barem.
You're traveling through another dimension, a dimension not only of sight and sound but of mind; a journey into a wondrous land whose boundaries are that of imagination. That's the signpost up ahead — your next stop, the Twilight Zone.
HypnoToad je napisao/la:
Btw, vidio sam u drugom postu da si dobio Hawaii print, samo me zanima da li piše što drugo na printu? PESHawaii ili možda Panaeolus Hawaii, jer vidim da FSRE nema samo Hawaii "strejn"?
Čekić i pras.....do sad je to super kod mene šljakalo..malo čišćenja poslije ali...bolje to nego čaša..znaju puknut...
You're traveling through another dimension, a dimension not only of sight and sound but of mind; a journey into a wondrous land whose boundaries are that of imagination. That's the signpost up ahead — your next stop, the Twilight Zone.
Hahahahaha da to je stvarno izuzetno praktično! Od svega što si mogao izabrat, raž u običnim staklenkama, riža/vermikuit u čašama, ti se baš odlučiš za ono gdje moraš na kraju staklenu teglu razbijat čekičem!!
Bez uvrede, ali ti se stvarno voliš borit protiv zdravog razuma, jelda?
Živim sa starcima...i imam loš presshure. Več mi je pukla čaša....a neda mi se jezikova juha slušat.
znači imam koloniziranu teglu i previše coco huska (ne coco coira). jel mogu zamješat sve sa perlitom umjesto tesko nabavljivog verma i sta je bolje? i jel neko imao ikakvog iskustva sa ovim huskom?
također me zanima jel mogu otvorit ovu teglu, pola iskoristit na eksperimentiranja sa samim kokosom pola kasnje...jeli rizicno da se zarazi? ako je u pocetku borba izmedju mice i bakterije, ko ce koga prvi pojest, moze li micelij i kasnije jest tj. štitit se od bakterija?
Hahaha e sori odgovorit ću ti točnije sutra, sad ne kužim previše.
Uglavnom, jednom kad je zrnje potpuno kolonizirano, bakterije se mogu jebat, micelij vlada zrnjem.
Coco husk su veliki komadi i miceliju treba dosta vremena da sve to razgradi i probavi, nikako nije idealan.