Fluor - druga strana fluora -

Svakog dana, novo otkriće
Avatar
Red
Moderator
Postovi: 3274
Pridružen/a: 06.02.2010, 20:50
Ima zahvala: 242 puta
 pohvaljen: 701 put

Fluor - druga strana fluora -

Post Postao/la Red »

FLUOR - bacimo oko na pozadinu Fluora.

slika slika

Svaki dan nas bombarduju na televiziji reklamama raznih pasta za zube koje sve redom se dice sa sadrzajem fluora. Reklamama koje nam tvrde da ce na fluor spasiti od kvarenja zuba. I tako vec mala djeca steknu predrasudu koja ih prati u zivotu da su samo dobre paste za zube one koje sadrze fluor.

Ono sto reklame ne kazu je da je Fluor ranih godina dvadesetog vijeka bio koristen kao izvrstan otrov za pacove. Po podacima is EPA Americke Nacionalne Agencije za zastitu okoline, Flour je toksicniji od olova i nesto manje toksican od arsenika. Flour je odpadni nusproizvod, hemijski otpad teske industrije, koji se dobija derivacijom tokom proizvodnje pesticida, vjestackih djubriva, aluminijuma, zeljeza, celika, bakra, olova, uranijuma, cigle, cementa i stakla...

Sve studije radjene proteklih godina upucuju na to da je flour kancerogena supstanca, koja slabi kosti i da uzrokuje smanjenu plodnost kod zena i smanjuje vjerovatnocu zaceca. PAR GRAMA CISTOG FLOURA SU DOVOLJNE DA VAS UBIJU!!!!

I uprkos ovoj cinjenici, vecina nas kupuje paste za zube za FLUORom, i to je ono sto cak i zubar savjetuje.
FLUOR JE ZABRANJEN U MNOGIM EVROPSKIM ZEMLJAMA ZBOG MOGUCIH ZDRAVSTVENIH RIZIKA!!!

U USA, od 1997 godine na svim pastama za zube, stavljeno je upozorenje, po naredbi Nacionalne Agencije za Hranu i Ljekove USA,
da se djeci peru zubi sa pastom u kolicini zrna graska i da se strogo pazi da djeca ne gutaju pastu. A roditelji su upozoreni da drze dalje od djece pastu za zube te da se u slucaju gutanja paste, odmah jave centru za trovanja!

U 1999 godini, unija koju su sacinjavali 1200 naucnika, doktora i pravnika i koji su svi radili za Americku EPA, javno su iznjeli svoje protivljenje daljnjoj flourizaciji vodovodne vode u USA, koja se vec decenijama primjenjuje, a prije svega zbog velikog broja dokaza koji ukazuju na vezu izmedju fluora i bolesti raka, genetskih poremecaja, neuroloskih problema i bolesti kostanog tkiva.

Najveci mit a to je da voda sa fluorom, sprecava kvarenje zuba, je VELIKA LAZ I OBMANA! JEDINA KORIST ZA ZUBE JE UKOLIKO SE FLUOR NANOSI DIREKTNO NA ZUBE I TO U TRAJANJU OD BAREM 2 MINUTE!DAKLE CETKANJEM ZUBA PASTOM KOJA SADRZI FLUOR!

Ali ovakve paste nisu potrebne, redovna oralna higijena i pranje zuba sa pastama koje ne sadrze fluor su sasvim dovoljni za odrzavanje zdravlja zuba!

slika

FLUOR SE TALOZI U VASIM KOSTIMA GODINAMA I NJEGOVO DEJSTVO JE KUMULATIVNO, godina za godinom se talozi da bi zatim poceo uticao u starosti na ubrzano slabljenje skeleta, osobe postaju sklone prelomima, narocito kuka u slucaju padova, znaci ubrzava razvoj osteoporoze.

Prevelike kolicine fluora, koje nove mlade generacije unose u organizam, preko pasta za zube, s obzirom na porast svijesti o odrzavanju zuba, mogu dovesti do pojave raka kostiju koji se zove osteosarkom, i to prije svega kod muske omladine!

Ono sto djeca trebaju za pravilan razvoj zuba je dobar ortodont zubar, pasta bez fluora i redovno pranje zuba i unos dovoljnih kolicina kalcijuma koji je neophodan za pravilan razvoj zuba i kostiju. Pijuci normalnu vodu iz vodovoda ili bunara mi vec unosimo dovoljne minimalne kolicine organskog calcium-fluoro-fosfata onaj iz paste je nepotreban a narocito je nepotreban onaj koji je naknadno dodavan u vodu.

I SAD NA KRAJU NESTO ZA RAZMISLJANJE - UPOTREBU FLOURA PRVI SU OSMISLILI NACISTI, ALI NE S CILJEM DA SE OCUVAJU ZUBI VEC DA BI SE LAKSE KONTROLISALE SIROKE NARODNE MASE!!!!

Na kraju drugog svijetskog rata, Sjedinjene Americke Drzave su poslale u Njemacku, istrazivaca u hemijskoj industriji, biohemiji, fiziologiji i patologiji - koji se zvao Charles Eliot Perkins, on je dobio zadatak da rukovodi velikim kompleskom hemijske industrije u Njemackoj koji se zvao FARBEN.

Dok je boravio tamo, Njemacki hemicari su mu ukazali na semu koja je razradjena tokom rata i koju je usvojio njemacki drzavno rukovodstvo na celu sa Adolfom Hitlerom. Sema je bila ta da se ostvari kontrola nad populacijama bilo kojim pokorenim zemljama i zonama putem vode za pice. U ovoj semi glavni hemijski sastojak je sodium flouride. Ponovljene doze, veoma malih kolicina fluora, vremenom uticu na to da se svijest pojedinca i njegova volja da pruzi otpor dominaciji znatno oslabe postepenim sporim trovanjem, tako da pojedinci postaju podlozni kontroli i potcinjavanju onih koji zele da sa njima vladaju. I NJEMCI I RUSI SU TOKOM DRUGOG SVIJETSKOG RATA DODAVALI SODIUM FLUORIDE u vodu VOJNIH RATNIH ZAROBLJENIKA da bi ih ucinili glupima i mirnima

STA MOZETE DA URADITE :
Ne koristite paste sa fluorom, potrazite one koje ne sadrze fluor. Ukoliko koristite one koje sadrze fluor, koristite sto manje kolicine paste tokom pranja zuba i dobro ispirajte usta. Ako putujete u inostranstvo, narocito u USA, ne pijte vodovodnu vodu tamo, vec koristite flasiranu izvorsku vodu ali provjerite prvo da u njoj nema fluora.

slika

Nova istraživanja dovode u pitanje uvjerenje da flour jača zubnu caklinu

Ako se trudiš jesti zdravu hranu i radije upotrebljavaš prirodnu kozmetiku koja ne sadrži umjetne konzervanse, mirise i boje, razmisli i o tome kakvu pastu za zube koristiš. Saznaj koje se toksične kemikalije nalaze u većini zubnih pasti i postoje li zdravije alternative

Već nekoliko zadnjih godina spominju se razna neovisna istraživanja koja su pokazala da se u konvencionalnim pastama za zube mogu naći sastojci koje nitko ne bi poželio staviti u usta. A to je posebno loše jer kroz sluznicu u usnoj šupljini svi ti potencijalni otrovi vrlo brzo ulaze u krv pa se jednostavno šire tijelom.

Natrijev lauril sulfat

Jedan od navodno opasnijih sastojaka gotovo svih zubnih pasti, ali i šampona, gelova za tuširanje, losiona i krema, je natrijev lauril sulfat (SLS, to jest engl. sodium lauryl sulfate), kojem je svrha stvaranje pjene.

Osim što iritira kožu i sluznicu, brzo se upija i taloži u organizmu, osobito u tkivu srca, jetre, pluća i mozga. Tvrdi se da svojim štetnim svojstvima može izazvati promjene na DNK.

Triklosan

Sljedeći najčešće spominjani štetni aditiv u pastama za zube i vodicama za ispiranje usta je spoj triklosan, koji je zbog svog antibakterijskog djelovanja također važan sastojak antimikrobnih sapuna, dezodoransa i sredstava za dezinfekciju i čišćenje. Ima ga i u igračkama, madracima, daskama za WC, odjeći, namještaju i bojama. Toliko je prisutan da su ga znanstvenici identificirali čak i u majčinom mlijeku, kao i u mokraći većine ljudi.

Između ostalog, ometa aktivnost spolnih hormona i navodno može izazvati kancerozne promjene u stanicama. Osim na zdravlje čovjeka, spominje se i negativno djelovanje ove sveprisutne kemikalije na okoliš, jer putem kanalizacijskih voda stiže u rijeke i mora te može utjecati na živa bića u njima.

Flour

Proizvođači pasti za zube rado ističu sadržaj fluora jer postoji uvjerenje da on jača zubnu caklinu i sprječava nastanak karijesa. Neka novija istraživanja međutim opovrgavaju ovo staro uvjerenje i tvrde čak da fluor izaziva teška oštećenja zubi, kostiju i središnjeg živčanog sustava. Prema nekim izvorima, ovaj vrlo otrovan spoj kod djece može omesti biološki razvoj, a dovodi se u vezu i sa smanjenim kvocijentom inteligencije. Inače se koristi i kao otrov za miševe i štakore.

S obzirom na sve to, možda bi bilo bolje uopće ne koristiti pastu za zube. Čak i neki stomatolozi kažu da paste nisu potrebne ako se zubi pravilno četkaju, to jest da se upotrebom samo obične i interdentalne četkice te zubnog konca mogu uspješno ukloniti sve naslage sa zuba.

Postoje ipak i neškodljive, posve prirodne paste za zube, koje se kod nas mogu kupiti u trgovinama zdrave hrane.

Zapamtite da je četkica, a ne zubna pasta, ta koja čisti vaše zube! Nije riječ o tome kako snažno četkate svoje zube, nego koliko dugo i koliko temeljito.


Možete vrlo jednostavno napraviti vlastitu zubnu pastu!
Recepti: http://themajka.com/viewtopic.php?f=23&t=146
“If you can't understand it without an explanation, you can't understand it with an explanation"
Avatar
wonaabi
rank9
Postovi: 395
Pridružen/a: 21.03.2010, 11:06
Ima zahvala: 185 puta
 pohvaljen: 136 puta

Re: Fluor - druga strana fluora -

Post Postao/la wonaabi »

http://www.torrentzap.com/torrent/78757 ... cyHub.Com)

ovo sam gledo kod frendice, iako ne cijelo već dio gdje se govori o tome kako flour ima
psihoaktivno djelovanje i blokira pinealnu žljezdu.
ako se izbaci iz prehrane i radi jednostavna vježba prikazana na kraju
trebalo bi se moć reaktivirat zakržljalo treće oko...
a s time dobit i bolje kognitivne sposobnosti, možda čak i tripove :).
zvuči malo sumnjivo al kako god da bilo očito je zdravije bez floura,
a i interesantno je da ga tolko forsiraju i da su skuplje paste za zube bez.
recite ne yogi, kao drogi!
Avatar
Red
Moderator
Postovi: 3274
Pridružen/a: 06.02.2010, 20:50
Ima zahvala: 242 puta
 pohvaljen: 701 put

Re: Fluor - druga strana fluora -

Post Postao/la Red »

treba pokusati. ja sam bez fluora sada jedno min 2 godine, nemam pojma, mozda da se okušam :ymdevil:

ljudi napravite si svoje paste za zube, ima recepata pri dnu teme... i svi sretni i sa blistavijim osmjesima... ja se ne sjecam kada sam zadnji put bila kod zubara :ymparty:
“If you can't understand it without an explanation, you can't understand it with an explanation"
Avatar
Shaman Shandor
rank3
Postovi: 55
Pridružen/a: 21.03.2010, 11:07

Re: Fluor - druga strana fluora -

Post Postao/la Shaman Shandor »

Molim vas pročitajte ovdje na forum.hr raspravu malo o tome.
http://www.forum.hr/showthread.php?t=253796
Endimio tu lijepo pojašnjava kako nije baš sve tako, treba biti oprezan s tim bombastičnim tvrdnjama, upadne se u začarani krug, znam kako je i sam sam do relativno nedavno bio uvjeren u sve moguće urote ali malo skepticizma i vremena uloženog pokazalao je da nije sve tako crno.
Sat.
Umjesto da kuca on neprestano vibrira.
Ni kazaljke nema.
Avatar
wonaabi
rank9
Postovi: 395
Pridružen/a: 21.03.2010, 11:06
Ima zahvala: 185 puta
 pohvaljen: 136 puta

Re: Fluor - druga strana fluora -

Post Postao/la wonaabi »

pa da...konspirisi teorije su prečesto začarani krug.
a osim ako će bit neki poticaj za rad na sebi beskorisne su.
ali opet ima istine u njima samo što je ta istina puno jednostavnija nego što se u njima predstavljaja...
očito je kako se trujemo na sve moguće načine :P
od smoga,raznih umjetnih sranja u hrani što organizam nemože razgradit,slatkiši,fast fooda i načina prehrane koja potiče neurotičnost,zračenja sa svih strana,informativne emisije od kojih misliš da će te silovat pit bull sa aidsom kad izađeš iz kuće,kolonizacija...
(nije ni čudo da nam je okolina tako zagađena kad se prema sebi odnosimo ko da smo kante za smeče)
pa dovoljno je samo da se prošećem gradom i pogledam ljude da zaključim kako smo
svi bolesni...ogromni podočnjaci,zabrinuti pogledi,izmučen izgled...
a odsjaje svijetlosti od lica kao da je progutao hitlerčić skriven iza magle kolektivne gluposti...
ta laibachovska vizija me već počela opsijedat.za sunčana dana sjedim na klupi i gledam ljude
i doslovce mi izgleda kao da nemogu reflektirat svijetlost.
sad dal su ti mučitelji,hitlerčići gušteri il genetski mutirane žabolike čimpanze nije bitno, kolko to da me netko jebe u dupe, a ja od istog tog kupujem kremu za hemeroide :P.
zato se zahvaljuem šamane na preporučenoj biljnoj literaturi...sad sam full nabrijan na ždernjanje
sirove hrane iz šume i hipijevske preparate.i opet ja kenjam :D.
p.s brijem si klitić najljepših karanfila da mi se bolest digla do glave...
jer točno si osjećam rupe u mozgu.
recite ne yogi, kao drogi!
Avatar
Beyond Le Fov
Moderator
Postovi: 1576
Pridružen/a: 06.02.2010, 21:48
Ima zahvala: 424 puta
 pohvaljen: 1453 puta

Re: Fluor - druga strana fluora -

Post Postao/la Beyond Le Fov »

Pogledajte samo ovu strašnu debilanu http://www.suvremena.hr/1322.aspx članak jest star ali čovjećeee. oni su zabrinuti jer ljudi, pogotovo djeca ne unose dovoljno teškog otrova fluor u organizam, pa će im se kvarit zubići zbog toga, a to šta će fluor uništit sve biološko i ne biološko u tijelu to je manja briga. Strašno nešto što se manipulacijama studija može napraviti.

Btw. evo dokumentarca koji malo pojašnjava stvari o fluoru:

Kod: Označi sve

http://www.megaupload.com/?d=2VUA92RA
ili
http://rapidshare.com/#!download|38l32|446593804|Thflde.rar|263758
ili
http://hotfile.com/dl/102501049/7ffa683/Thflde.rar.html
i još jedan:
1/5 http://www.youtube.com/watch?v=txadhWB29WU
2/5 http://www.youtube.com/watch?v=kssi18OTuS0
3/5 http://www.youtube.com/watch?v=XeW9ezs_1SI
4/5 http://www.youtube.com/watch?v=bc7DL1ghYEA
5/5 http://www.youtube.com/watch?v=_DwXXbZfmTs
Just because you live in clown world doesn't mean you have to participate in the circus.
Avatar
CAM
rank5
Postovi: 179
Pridružen/a: 21.03.2010, 10:43
Ima zahvala: 5 puta
 pohvaljen: 10 puta

Re: Fluor - druga strana fluora -

Post Postao/la CAM »

Red sestro, super pa koristiš svoju pastu za zube :ymhug:

Za par godina će ti ispast kumulativno zubi :ymparty: ko će te ženit? Postoji smisao flora u pastama =))

Uglavnom previše filozofije u tekstu bez citata iz istraživanja niti linkova na istraživanja.

Dont buy it sorry :thumbsup: Što je slijedeće buš proizvodila svoje svjetlo, malo zapalit stol u kuhinj =)) stop your killing me, I am high
Avatar
Red
Moderator
Postovi: 3274
Pridružen/a: 06.02.2010, 20:50
Ima zahvala: 242 puta
 pohvaljen: 701 put

Re: Fluor - druga strana fluora -

Post Postao/la Red »

zbilja ne znam sto da ti odgovorim? postoji nacina da se izkaze nesto, ali ti se ni ne trudis...

:thumbsup:
“If you can't understand it without an explanation, you can't understand it with an explanation"
Avatar
CAM
rank5
Postovi: 179
Pridružen/a: 21.03.2010, 10:43
Ima zahvala: 5 puta
 pohvaljen: 10 puta

Re: Fluor - druga strana fluora -

Post Postao/la CAM »

Pa nije gledaj druga strana flora, sve ima drugu stranu , da popiješ 6 litara vode crka bi zar ne ;)

Uostalom bez flora nebi imala pivo, kremice za tjelo, struju, čim bi bojala keramiku? kako bi radila?

ovo ide malo preekstremno od tvoje strane :thumbsup:
Avatar
Red
Moderator
Postovi: 3274
Pridružen/a: 06.02.2010, 20:50
Ima zahvala: 242 puta
 pohvaljen: 701 put

Re: Fluor - druga strana fluora -

Post Postao/la Red »

volim prati zube sa glinom, ne vidim nista lose u tome.

ne razumijem, preekstremno je sto koristim glinu za pranje zubiju? :cheesy:
“If you can't understand it without an explanation, you can't understand it with an explanation"
Odgovori