Last minute pitanja
-
dr.manijak
- rank14

- Has thanked: 101 time
- Been thanked: 232 times
Re: Last minute pitanja
Pocni da treses kad od prilike bude 1/3 bela.
Da li biste radije bili zabrinuti genije ili vesela budala?
- mandelbrot
- rank8

- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 6 times
Meni se pokazalo najbolje kad polovica tegle bude bijela onda jednom dobro protreses i to je to...vise ne treses nego cekas da se 100% kolonizira...
z = z*z +c
aha..ok..hvala... sad je bas pocelo nesto izbijati na drugoj.. stvarno je proslo puno vremena pa me to iznenađuje.. jedna stvar me muci. staklenke su bile stvarno prilično suhe i bez kapi vode na dnu.još uvjek su zrna raži odvojene svaka za sebe..ali na nekim staklenka se kao rosi iznutra..malene kapljice se pojavljuju na staklu sad neznam dal je zbog moguče promjene temperature zbog hladnih jutra i kondenzacije ili cega vec.. sad neznam kako da riješim taj problem ako je uopce moguce. ili ce to kasnije micelij prekriti? neznam 
- mandelbrot
- rank8

- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 6 times
To se desava kad micelj raste...to je normalno....meni isto tako uvijek kad je komplet bijelo onda se pojave kapljice malo...
z = z*z +c
-
Bobsberry
Ljudi jel mi moze neko pomoci,dali bi kejk mogao da izgura da ga nevadim iz chase?
jel probao neko?
jel probao neko?
mene zanima kako da se riješim kondenzacije koja se redovito pojavljuje? staklenka na kojoj se micelij prvo pojavio se razvija prilično brzo ali previse je sitnih kapljica u gornjem djelu staklenke i skoz ispod.. toga nije bilo prije.za sad nema nikakve kontaminacije nikakve boje osim ciste bjele. isto tako i na ostalim staklenkama..i one koje su počele sa micom i one bez. inkubator je blizu radijatora...jeli to izvor problema? jer noci su dosta hladne a ujutro se dize temp na kojih 18-19 °C i heatbomb ga digne taman na 25.5.kroz noc je na kojih 22-23. sta je pametno napraviti..da maknem to od radijatora ili ostavim? nije bas priljubljen na radijator ali kojih pola metra udaljen.
-
dr.manijak
- rank14

- Has thanked: 101 time
- Been thanked: 232 times
Pa sam si sebi odgovorio, promena temperature pravi kondezaciju, stavi ga negde gde je nepromenljiva temperatura.
Uzmi grejac jeftin ti je a nemas muke.
Uzmi grejac jeftin ti je a nemas muke.
Da li biste radije bili zabrinuti genije ili vesela budala?
hehe... ma pitam zbog tog radijatora..dal je uopče to pametno..grijač imam... heatbomb sam slozil sa njim..ali ne šiba bas do 25 stupnjeva..niže °C je malo..ali bolje neka bude sporije nego da sjebem...

- HypnoToad
- Moderator

- Has thanked: 532 times
- Been thanked: 1211 times
Kondenzacije se netrebaš bojat. Dok god je sve potpuno bistro, bez smeđe sluzi, znači da je dobro! A i micelij što više raste se "znoji", tj. izvlači vodu iz unutrašnjosti zrna. Kažem, dok god je ta voda potpuno bistra i prozirna, ništa se ne brini.
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
super..za sad je sve fino bjelo... micelij se razvija u 3 staklenke za sad..od 5. neznam dal da uopče protresem to.. pročitao sam na nekom sajtu da je možda čak bolje samo pustiti i ne tresti.. da se micelij potpuno ojača.. ne planiram radit kejkove vec sve u plastične zdjele sa vermikulitom..pa sad ..dal da tresem ili ne na kraju?