ziveti u skladu sa svojim talentima, mozda to.. i uopste, umeti voleti, sebe i druge, dakle pre svega razumeti zasto ponekad kao ''ne zasluzujemo'' ljubav. licno ne mislim da se ljudi radjaju kao dobri ili losi, vec samo kao dobri, iako to i nije bas uhvatljiva kategogija. bitno, pod dobrim podrazumevam istinu, tj prirodno stanje coveka, potrebu da voli i bude voljen, u svakom smislu. sve ostalo su lazi koje prave haos u glavama ljudi, pa neko u tom haosu poludi po definiciji, il prosto izgubi kontakt sa sobom, pa postane masina, covek bez duse i sl.. verujem da ono lose sto izlazi iz nas je samo gnoj rana koje smo zaradili upoznavajuci se sa drustvom, iskustvo sa ljudima koji su jos pre nas prosli to isto, vec nakupili negativne energije pa je sad emituju, a i zato sto se svi plasimo usamljenosti, pa bismo da dovodimo, iako to najcesce podrazumeva da "spustamo" ljude na nas oblik postojanja. mozda je zato i nemoguce biti srecan pa cak i da si svesniji od vecine, jer si onda usamljen. i tako, ljudi se radjaju i umiru, al ta negativna energija ostaje. jer sistem u kom zivimo nije tu da bi nama bilo lakse, vec da bi zamaskirao eksploataciju ljudi, svih ljudi, sve do samog vrha piramide gde boravi eksploatator.. pored toga, ovaj sistem pociva na negativnoj energiji, cini da covek coveku postane vuk, da "najbolje prodju" oni ljudi koji grabe a ne koji daju. i zato niko nije srecan, jer se ovakav sistem totalno protivi covekovoj prirodi. na kraju dodje do kulminacije nezadovoljstva, i u tom ludilu, pod tim nabojem, lako nas obmane neka propaganda i vec smo spremni da se medjusobno poubijamo. idemo u 'gradjanski' rat

da se borimo sa ljudima koje ni ne znamo. osecamo da nam je neko nesto skrivio, osecamo da imamo pravo da se ljutimo, i eto, to je dovoljno da budemo sigurni da se borimo protiv zla

zar nije cudnovato to da i dan danas neuporedivo vise ljudi veruje u boga, i to na koji nacin, da je svaki covek po prirodi gresan i ostala sranja, nego sto uopste i pomisle o mogucnosti postojanja vanzemaljaca, i njihove zavere? pa mi eksploatisemo sve oblike zivota "ispod" nas, sto ne bi i neko nas maltretirao?

mislim da je jako bitno da naucimo da postavljamo jednostavna pitanja
na kraju, ne znam sta sam sve hteo da kazem, recima uvek ostanem nedorecen, jbg..
bitno, bilo bi lepo kad bismo se bar trudili da budemo pozitivni, da naucimo da negativno preoblikujemo u pozitivno, i kao takvu energiju siriti dalje. jer sve je energija, i sve sto ona ume je da menja oblik. ma bre da ocistimo malo ovaj svet za buduce narastaje, za nasu decu

pozdrav