Panaeolus Cyanescens TTBVI

Pratite Vaš uzgoj i napredak, ovdje objavite Dnevnik Uzgoja
Odgovori
krepet
rank4
rank4
Has thanked: 24 times
Been thanked: 42 times

Panaeolus Cyanescens TTBVI

Post Postao/la krepet »

Početkom lipnja sam inokulirao raž (multispore - neda mi se izoliravat).
Za dva tjedna sve je bilo kolonizirano jer je strejn brutalan.

Pasterizirao sam konjski gnoj pomješan sa kokosom i vermom. Kad sam postigao temp u substrata od 74°C održavao sam ju min 1h. Pustio da se ohladi i pomiješao sa micelijem (mic:supst=1:2) da bude brže i sigurnije.

Pričekao još cca 4 dana da se to kolonizira i onda sam stavio kejsing od pasteriziranog tresetnog humusa debljine 1-1.5 cm.

Stavio na frutanje u Marthu sa Xiaomi antibakterijskim ovlaživačem i za tjedan dana je bio spreman 1. flush.

Temperatura za inkubaciju i frutanje je T<=28°C.

Kod njih je bitna izmjena svježeg zraka, vlage i brzina isparavanja vlage tako da je potrebno prethodno eksperimentirati sa uvjetima da su adekvatni. Meni ovlaživač radi svakih 2 sata 15 min. a u Marthi imam 1 grijaču foliju.

Sve u svemu brutalan strejn, dost su jake. 1g suhih je cca 3g suhih cubensisa

pinanje
slika

flush 1
slika

flush 3
slika
huana.meri
Moderator
Moderator
Has thanked: 289 times
Been thanked: 317 times

Re: Panaeolus Cyanescens TTBVI

Post Postao/la huana.meri »

opa opa, sta to imamo mi, ludnicu u malom, divne su, bas su se izduzile jer nemaju prejako svijetlo, koda se penju, raketirat ce se na plafon, lol...dok sam se jos igrao s indoorom, panaeolus subalteatus vani, doma, konjski supstrat, kuruz, balega i to, skuzio sam da mic poludi na konjsku balegu kao nista drugo, jednostavno podivlja koliko ju melje brzo i socno, pa sam zakljucio da to vani i radja brze zato jer je idealnije kad se posere i dodju musice i sve krene prirodno nego kad mi kemijamo.....tu sam negdje i presto ista radit doma, samo govna i kisa se ceka, i jesen i zima za serbike....sjecam se da se ovaj tvoj genom navodi kao tezi za uzgoj, a pretpostavljam da ima isti weather window kao i subalteatus cinctulus, nevjerovatno koliko brzo ako su uvjeti tu, one rastu...treba konja imat kazem vam ja, konj je spas i rijesenje svih nas, ko nemoze konja imat morace se mucit sterilizacijom, laminarima, alkoholom, spaljivanjem, rukavice, a konj to sve uz njiha odradi....
Napred je natrag a natrag je napred, pazi kamo ti ideš ;)
krepet
rank4
rank4
Has thanked: 24 times
Been thanked: 42 times

Re: Panaeolus Cyanescens TTBVI

Post Postao/la krepet »

Ne brini, daju se i one van pogotovo dok je toplo i kišno... al nema do serbica domaćih kad dođe zima :lovee:
Odgovori