Koliko zapravo "radimo" na sebi?

Sve ono skriveno, tajnovito i misteriozno...
Avatar
Beyond Le Fov
Moderator
Postovi: 1576
Pridružen/a: 06.02.2010, 21:48
Ima zahvala: 424 puta
 pohvaljen: 1453 puta

Re: Koliko zapravo "radimo" na sebi?

Post Postao/la Beyond Le Fov »

ok, da, ravnati se po unutarnjem feedbacku, raditi ono sto te vozi iznutra,, ja sam imao potrebu za upozorenjem pa to izrazio. mnogo toga zvuci i na prvu se cini bajno krasno, ali nije, tako da samo pametno, paziti da glad za iskustvom ne zamagli zdravi razum.
kastaneda je znanje, takodjer i zamka, kao vecina toga. izmedju ostalog pisao je on na koji nacin je sam zamalo zaglavio u jednom od svjetova. sustavi nisu bezvrijedni ali mnogi su velik gubitak vremena i energije, sebe.
Just because you live in clown world doesn't mean you have to participate in the circus.
Avatar
luther7hrol
rank9
Postovi: 370
Pridružen/a: 03.08.2013, 20:36
Ima zahvala: 215 puta
 pohvaljen: 93 puta

Re: Koliko zapravo "radimo" na sebi?

Post Postao/la luther7hrol »

Apsolutno razumijem sto govoris. Ja se sada jako orijentiram prema svom unutarnjem odazivu. Vodim se za intuicijom u svemu, i intuicija me uvijek dovodi do stvari koje su, u dugorocnom planu, dobre za mene. Neke su iznimno teske, emocionalno narocito, neke od stvari koje sada momentalno "radim" zahtjevaju temeljitu rekapitulaciju emocionalnih trauma iz djetinjstva i imam mnogo toga za proradivati, i to nije quick-and-easy fix koji bi se svakome svidio no ja sam tip koji je temeljit u stvarima koje radi, pa tome pristupam minuciozno, pazljivo i sa velikom strascu.

Castaneda je nesto posebno, zaista. Mislis li na njegovo iskustvo sa saveznicima, kada je gotovo ostao u svijetu "strukture pcelinje kosnice"? Ovaj me dio oduvijek jako intrigirao.
Avatar
Spunk
rank7
Postovi: 296
Pridružen/a: 19.01.2019, 17:29
Ima zahvala: 113 puta
 pohvaljen: 171 put

Re: Koliko zapravo "radimo" na sebi?

Post Postao/la Spunk »

Ja sam kao poceo ciniti nesto oko sebe.
Odjebao glupi posao i poceo raditi nesto sto mi nije tlaka. Maknio se od dosta ljudi, izbacio gomilu stavova, gotovo da o nicem vise nemam stav ni misljenje. Ni nekih zelja posebnih nemam. Sa 40 godina upisao dosta napornu i ubitacnu borilacku vjestinu. Jos malo cu krenit sa mikrodoziranjem...
Nista posebno, ali kotrlja se...
Jebivjetar
Avatar
entheogenic
rank4
Postovi: 136
Pridružen/a: 16.01.2014, 11:03
Ima zahvala: 144 puta
 pohvaljen: 47 puta

Re: Koliko zapravo "radimo" na sebi?

Post Postao/la entheogenic »

svaka cast! to je po meni u danasnje vrijeme pojam "hrabrosti". Dajem postovanje za to. Neka bude sve vise takvih primjera :fly2:
Om Shanti
Avatar
Beyond Le Fov
Moderator
Postovi: 1576
Pridružen/a: 06.02.2010, 21:48
Ima zahvala: 424 puta
 pohvaljen: 1453 puta

Re: Koliko zapravo "radimo" na sebi?

Post Postao/la Beyond Le Fov »

luther7hrol je napisao/la:Castaneda je nesto posebno, zaista. Mislis li na njegovo iskustvo sa saveznicima, kada je gotovo ostao u svijetu "strukture pcelinje kosnice"? Ovaj me dio oduvijek jako intrigirao.
mislim na iskustvo s plavim izvidnikom u knjizi umijece sanjanja... kad ga je don juan s ekipom morao ici spasavati... a rekao mu je prije toga....

»Postoji nešto što ti izaslanik nije htio dosad reći: da su anorganska bića u lovu na tvoju svijest ili svijest bilo kojeg bića koje dopadne njihove mreže. Darovat će nam spoznaju, ali će za to zahtijevati i plaću: cijelo naše biće.«
»Misliš li, don Juane, da su anorganska bića nalik ribarima?«
»Upravo tako. U jednom će ti trenutku izaslanik pokazati čovjeka koji je ondje uhvaćen ili druga bića koja nisu ljudska, a isto su ondje uhvaćena.«
Odvratnost i strah trebali su biti moj odgovor. Don Juanova su me se otkrića duboko dojmila, ali u smislu iznenadnog osjećanja neutoljive znatiželje. Čeznuo sam za potpunim otkrićem.
»Anorganska bića nikoga ne mogu prisiliti da s njima ostane«, nastavio je don Juan. »Život je u njihovu svijetu voljna odluka. Pa ipak su sposobni zatočiti svakoga od nas otkrićem naših želja, njihovim obilnim zadovoljavanjem i milostivim poklanjanjem pažnje. Budi oprezan s nepokretnom svjesnošću. Takva svjesnost mora tragati za kretanjem i to i čini, rekao sam ti, stvaranjem odraza, fantazmagorijskim odrazima što ih povremeno oblikuje.«
Zamolio sam don Juana da mi objasni što znači »fantazmagorijski odraz«. Rekao je da anorganska bića love sanjačeve duboko skrivene osjećaje i bez milosti se njima poigravaju. Stvaraju utvare kako bi ugodila sanjačima ili ih zastrašila. Podsjetio me je da sam se poigravao s jednom od takvih utvara.

Priznao sam da mi je nešto u tom svijetu davalo osjećaj jedinstvenosti. Ono što je stvorilo takav ugodan i jasan osjećaj iznimnog nije bio glas izaslanika sanjanja ili bilo čega o čemu sam mogao svjesno razmišljati.
»To je upravo ono što je prizemljilo stare vračeve«, rekao je don Juan. »Anorganska su im bića činila upravo ono što čine i tebi; stvorila su za njih osjećaj jedinstvenosti i iznimnosti; uz još jedan vrlo poguban osjećaj: osjećaj posjedovanja moći. Moć i jedinstvenost nepobjedive su podmitljive snage. Budi oprezan!«
»Kako si ti izbjegao opasnosti, don Juane?«
»Nekoliko sam puta putovao u taj svijet, a potom se više nikada nisam vratio.«
Don Juan je objasnio kako je po mišljenju vračeva svemir razbojničke i grabežljive nastrojenosti, te vračevi više od bilo koga drugoga moraju to uzimati u obzir u svojim svakidašnjim djelatnostima vraćanja.
»Što mi predlažeš da učinim za svoju sigurnost, don Juane?«
»Budi svoj svakoga trenutka! Neka ništa i nitko ne donosi odluke umjesto tebe.«...
...»Moraš ozbiljno razmisliti o činjenici da anorganska bića imaju na raspolaganju nevjerojatno učinkovite metode«, nastavio je. »Njihova je svjesnost izvanredna. U usporedbi s njima mi smo djeca, djeca puna energije za kojom anorganska bića zude...


I onda je naravno kastaneda najebo jer je djete za takve stvari, kao i mi svi. cjenim njegov rad jer ima mnogo inspirativnih mudrih stvari, no za moj ukus previse mi je tu muske ratnicke energije koja lako ode u mehanicki ego trip, ali rekao je brdo bitnih stvari.
Just because you live in clown world doesn't mean you have to participate in the circus.
Odgovori