Finalna faza, prosvetljenje

Proširimo horizonte
Avatar
3fo
rank1
Postovi: 2
Pridružen/a: 14.12.2017, 22:24

Re: Finalna faza, prosvetljenje

Post Postao/la 3fo »

Bamakhepa je napisao/la:Osho, prevarant, kao i svaki prevarant prodaje maglu naivcim........

Nema horizontalne i vertikalne istine. 2+2=4 i u dvije i u matematickih 11 dimenzija. Cinjnica je uvijek cinjenica, i ako ju netko lazira onda - laze. Ako kaze da Jaini nemaju rituala, a rituala je hrpa onda laze. Ako Budistima u usta stavlja nesto sto je direktno kontra njihovih temeljnih doktrina - onda laze. Sve ako i postoje vertikalne istine - i dalje laze oko tih vrlo provjerivih "horizontalnih" stvari. A ako je covjek lazov nema mu razloga vjerovat i u drugim tvrdnjama. Ako netko laze ondaje pozivanje na nekakve fantazijske vertikale samo pokusaj izvlacenja iz date lazi da bi se odrala iluzija autoriteta koja je opet potrebna za recene projekcije.
.
Dakle cijeli brojevi su apstraktni pojmovi te kao takvi NE postoje. Jako ruzan post pun losih emocija koje si Sam prema sebi ispoljio. Dakle tvoje prosvjetljenje je na onoj Prvom stupnju .... NE zna, a nezna da nezna. Samo pazi na novcanik da mu ga kakav prorok ne isprazni.

Inace pozdrav svima ovo mi je prvi post. Veselim se znanju koje cu primiti of vas narednih godina dopisivanja.

Tema prosvjetljenje. prvo u svemiru postoji svjetlo I tama. Knjiga postanka. Svi mi sretnici koji nismo slijepi ocima vidimo Mali dio spektra elektromagnetskog zracenja I zovemo ga svjetlost. Svjetlost koju zraci Kraljevstvo (Kruna) je potpuni spektar svih frekfencija te ga samo rijetki ponekad osjete trecim okom. Dok su samo jako rijetki mitoloski likovi navodno ostali na drugoj obali sjedinjeni u nirvani sa ocem (kraljevstvom). Ima onih koji su se vratili da pomognu covjecanstvu. Dakle za mene je prosvjetljenje poprilicno tocna I najslikovitija rijec za evoluciju duse koja putuje kroz reinkarnacije.

Najvise se slazem sa svime sto pise Beyond le fov I silvangoran (sutnja je zlato)

Ali takodjer priznam da piskaranje po forumima nema puno veze sa evolucijom duse nego je primarno zelja uma da raste I razmjeni iskustva sa "pametnijima".

Jedino mislim da su knige o duhovnosti ipak nuzne osim ako ste rodjeni karizmatik pa vam NE treba nista nego kao dijete vec sa svecenicima ulazite u rasprave te ih usutkivate urodjenom mudroscu. Biblija, Bavgdad Gita, Kuran, bi rekao da su osnova te Ih cijeli zivot mozete citati I uvjek ce vam nesto Novo reci. U biti kako se Vi razvijate tako ih sve vise razumijete.

Nego ima jedna mala knizica koja mi je must read za sve vas koji jos niste a pisete na ovakve teme je "Glas tisine - Prakticni okultizam" autorice H.P.Blavatsky zene koja je osnovala Teozofsko drustvo. 133 stranice djepni format cisto blago. :thumbsup:
Avatar
3fo
rank1
Postovi: 2
Pridružen/a: 14.12.2017, 22:24

Re: Finalna faza, prosvetljenje

Post Postao/la 3fo »

antoniopavaroti je napisao/la:
Vi ste sve osporili. Vičete na sav glas: “Boga više nema, Bog je mrtav”. Ako je Božansko stvarno izumrlo, onda vam je čitav svemir strano tijelo, osjećate da ste odsječeni, da je veza nestala. Više nemate korijen u prapočetku, i Univerzum se više ne brine o vama.

Univerzum naučnika i Univerzum jednog duhovnog čovjeka kakav je Isus Krist - potpuno se razlikuju. Za naučnika, svemir je jednostavno slučajnost: ne postoji odnos između vas i tog nepreglednog prostora – svemir je ravnodušan kako na vaše prisustvo tako i na vaše odsustvo. Vi ste puka slučajnost, maltene ništavilo. Ako zauvijek nestanete, svemir neće primijetiti razliku.

Univerzum naučnika je mrtav. Kada god kažete da je Bog mrtav, svemir je također mrtav. A ako živite u nečemu što je potpuno mrtvo, kako onda možete biti u odnosu? - tada ste stvar više među nebrojenim stvarima. Sve će biti slučajno, tek po prilici, bez ikakve veze. Morate učiniti sve što je u vašoj moći da se prepovežete s okolinom, ali organskog jedinstva u tome nema. Sasvim ste usamljeni, i nosite čitav teret postojanja na svojim jadnim leđima. Ličite na dijete koje je izgubilo oca; ono plače, ali njegov bol nema tko da sasluša.
Osho.

Genijalno sroceno, sto bi braca srbi rekli "prosto ko pasulj"!

Postoji jedan stari izraz, Ain soph ili Ein Sof koji ozacava toga kojeg smo mi dio. Ne samo mi nego sve sto postoji, svi svemiri I astralne ravnine i uzviseniji svjetovi opipljivo I neopipljivo sve je krenulo is toga u biti ko zna jeli krenulo jer ta rijec krenulo ima neki pocetak a on nema pocetak ni kraj. To se mi tesko mozemo izrazavati u beskonacnim velicinama kad nam je sve ograniceno. Pa tako znanstvenici kazu da znaju starost svemira a neznaju ni sto je vrijeme. :))

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ein_Sof




Moram se ispricati bamakhepa nije spominjo novcanik nego Zephyrus :ohnoo:
Avatar
SleppyInHead
rank4
Postovi: 112
Pridružen/a: 09.01.2013, 16:54
Ima zahvala: 24 puta
 pohvaljen: 45 puta

Re: Finalna faza, prosvetljenje

Post Postao/la SleppyInHead »

Što znači bit svjestan sebe?
Avatar
Beyond Le Fov
Moderator
Postovi: 1576
Pridružen/a: 06.02.2010, 21:48
Ima zahvala: 424 puta
 pohvaljen: 1453 puta

Re: Finalna faza, prosvetljenje

Post Postao/la Beyond Le Fov »

na jednom prizemnom nivou shvacanja to bi bilo nesto u stilu pratiti sto se desava sa svojim mislima, emocijama, osjecanjima, sto utjece na njih, jel se osjecas dobro kao svoj na svome sa sadasnjim stanjem svog postojanja ili si u nekakvim sukobima, tenzijama, fantazijama, koji su ti razlozi za nesto izraziti i kako to utjece na vanjsko i unutarnje, jel blokiras nesto i ne zelis vidjeti. znaci ne se izgubiti u raznim automatskim praznim silama, podrazajima, patternima, kao pijana osoba, nego drzati uzde svog konja osjetila i jasno ga usmjeravati na bazi svih zivotnih iskustva, pune budnosti nad smjerom kretanja svoje svijesti i promjenama njenog sadrzaja.

u duhovnom i filozofskom smislu kompletan odgovor moze doziviti jedino kompletno probudjena osoba, koja je "ja" odnosno sebe potpuno upoznala. a pitanje je gdje su i dali uopce taj ja ima granice nakon kojih ja prestaje u potpunosti i dodje nesto potpuno drugacije sto nije ja nikako.
Just because you live in clown world doesn't mean you have to participate in the circus.
Avatar
mucak
rank4
Postovi: 145
Pridružen/a: 24.01.2012, 12:30
Ima zahvala: 29 puta
 pohvaljen: 60 puta

Re: Finalna faza, prosvetljenje

Post Postao/la mucak »

kada nisi svestan sebe mislis na nacin kako se ovo bas sad meni desilo, kad si svestan sebe znas kojim si koracima stigo do odredjene situacije.

Nasa podsvest zna da smo mi ti koji smo kreator-i univerzuma koji nastaje iz samog sebe, Biti svestan sebe je biti svestan ne dualne prirode u kojoj je satcitananda nacin na koji se stvari odigravaju.Mi smo trenutno u podsvesnom delu sebe u kojem nemozemo biti ja individua i ja celo postojanje odjednom a da pritom i neka treca osoba bude to ja ali drugacije nego ja ja a da pritom isto bude sve.Nasa logika postojanja ne podrzava sistem u kojem je jabuka sve sto postoji a pritom i samo jabuka, a i kruska to isto samo sto je kruska a ne jabuka.Biti svestan sebe znaci osetiti prirodni tok stvarnosti i disati sa njim, dok biti ne svestan sebe znaci percepirati isti kroz logicki um.Ne samo da je prevazilazak dualnosti bitan kao kvaka na vratima koja ce ujediniti crno i belo vec otvara sasvim novi sistem postojanja .Stvar nije u tome da ce covek evoluirati u super coveka u tom procesu nego da ce shvatiti da je samo biti covek vec totalno super kao sto je i sve ostalo totalno super a da mu pritom shvatanje takve realnosti nece nanositi logicke paradokse.Biti svestan sebe je u tom slucaju biti svestan nistavila, ali ne nistavila kako mi to zamisljamo neki tamo bezgranicni mrak, nego fraktalnog sjajnog nistavila koje nazivam nistavilo iz razloga sto je tolko sitno u nasem pojimanju granica i mera a istovremeno beskonacno veliko, nistavilo jer je za logicki um to nista, a sve" jer poznavanjem toga svhatamo da su sve mere ikada koriscenje totalno beznacajne u beskraju svega.
Biti svestan sebe u totalnom postojanju je spoznaja para bramana koji ne moze biti objasnjen ni jednim konceptom bilo cega pa cak ni totalnog postojanja svega odjednom.
ko smo s?ve mi?r
Avatar
silvangoran
rank4
Postovi: 129
Pridružen/a: 14.04.2017, 22:17
Ima zahvala: 120 puta
 pohvaljen: 55 puta

Re: Finalna faza, prosvetljenje

Post Postao/la silvangoran »

Biti svjestan sebe jedna je od najzahtjevnijih zadaća rada na samom sebi, odnosno onoga što se naziva "biti na duhovnom putu" po bilo kojoj tradiciji. Uzet ću za primjer jednu od meditacija Andskih paqo-a (mistika). Zapravo to se ne može zvati meditacija, nego je bolji naziv "proces koji nalikuje meditaciji", jer se u stvari radi o komunikaciji sa stvarnošću putem razmjene "fine životne energije"). U jednom trenutku takvog procesa koji nalikuje maditaciji postavljamo si pitanje: "Tko sam ja?" A odmah potom: "A tko pita?" Tehnika služi uočavanju razlike između svjesnog "ja" kojim upravlja razum i najčešće se naziva "ego" i onoga "koji pita", a koji je "ja iz srca", odnosno "ja koji ne pripada tijelu kojim upravlja ego". Takvom se tehnikom nastoji postići shvaćanje kako je naš um tek "prijemnik" za ono što sebe zove "ja" (isto kao što se i naš ego tako naziva, ali s tom razlikom što je ego svjestan sebe čitavo vrijeme, pa je spreman reći: "ovo je moja ruka, ovo je moja noga, ovo je moj nos". Onaj drugi "ja", kojeg raznim tehnikama trebamo osvijestiti, nikakve dijelove tijela ne smatra "svojima". On jednostavno jest, u nama i izvan nas, u svemu oko nas, biljkama, životinjama, stijenama, rijekama, jezerima...). Postati svjestan stvarnog ja, definicija je prosvjetljenja.
If the doors of perception were cleansed, everything would appear to man as it is - infinite.
William Blake
Avatar
silvangoran
rank4
Postovi: 129
Pridružen/a: 14.04.2017, 22:17
Ima zahvala: 120 puta
 pohvaljen: 55 puta

Re: Finalna faza, prosvetljenje

Post Postao/la silvangoran »

Htio sam parafrazirati Eckharta Tollea (iz knjige A New Earth), ali sam pišući gornji tekst zaboravio. Pa sad dodajem:

Dubinski se poznavati nema nikakve veze s bilo kakvim idejama, konceptima ili vjerovanjima koje imamo o samima sebi. Dubinski se poznavati uključuje doživljaj sebe na razini Postojanja.

U toj knjizi E.Tolle naglašava kako mi nismo doživljaj koji kreira naš um (naše percepcije, naše misli i naši osjećaji), već smo mi onaj koji doživljava, mi smo Svjesnost. A Svjesnost se ne može spoznati, jer je ona onaj koji spoznaje, a ne ono što se spoznaje. Ali iako ne možemo spoznati Svjesnost (kao što nož ne može spoznati svoju oštricu), mi možemo postati svjesni našeg postojanja kao same Svjesnosti. Možemo je osjetiti ovdje i sada, kao našu Prisutnost. Kad pomaknemo svoju svijest prema samoj Svjesnosti, tada doživljavamo svijet iza/prije/ispod interpretacije koju nam daje razum. I na tome se baziraju osnovni "plesni koraci" mistika i šamana.
If the doors of perception were cleansed, everything would appear to man as it is - infinite.
William Blake
Avatar
Beyond Le Fov
Moderator
Postovi: 1576
Pridružen/a: 06.02.2010, 21:48
Ima zahvala: 424 puta
 pohvaljen: 1453 puta

Re: Finalna faza, prosvetljenje

Post Postao/la Beyond Le Fov »

Just because you live in clown world doesn't mean you have to participate in the circus.
Avatar
mucak
rank4
Postovi: 145
Pridružen/a: 24.01.2012, 12:30
Ima zahvala: 29 puta
 pohvaljen: 60 puta

Re: Finalna faza, prosvetljenje

Post Postao/la mucak »

I na kraju samog prosvetljenja sebe kao coveka, kao i napocetku covek shvatajuci funkcije univerzuma, univerzalnog uma svih nas kako na kraju tako i na pocetku svhata ulogu svoje uloge, nikakva dalja magija nije potrebna.Univerzum shvata kako na kraju tako i napocetku, iz kog je razloga uopste i postavio masku na sebe,i kakav to ples zeli odigrati.Tada opet sve dobija smisao a covek zivi svoj zivot dalje isto kao i do tada srecan sa svojom licnoscu jer se setio da bi bog sam sa sobom u beckonacosti vremena brzo pronasao da mu je dosadno biti bas tako bog i da upravo iz tog razloga je stvorio svo to pozoriste sa izvanrednom dramom u konstantnoj improvizaciji kako bi izbegao beskonacnu dosadu u samoci vecnosti.Covekovo oslobadjanje ega se ne moze desiti iz egocentricne ideje da taj ego treba biti prevazidjen zarad visih spiritualnih ciljeva.Ego se moze prevazici, ali ne mrznjom nego ljubavlju, tek kad covek oseti beskonacnu ljubav prema svom egu i egu drigih tek tada svest ide izvan ega i spaja se sa univerzumom koji odvec zna svoj ples plesati u stilu.Covek iz takvog iskustva koji neki nazivaju prosvetnjenje vraca se sa ljubavlju u svakodnevni zivot i siri svoju ljubav prema drugima ovog puta osvescen prema lepoti plesa koji nazivamo zivot.
ko smo s?ve mi?r
Avatar
HypnoToad
Moderator
Postovi: 2852
Pridružen/a: 21.03.2010, 17:57
Ima zahvala: 532 puta
 pohvaljen: 1208 puta

Re: Finalna faza, prosvetljenje

Post Postao/la HypnoToad »

Divno rečeno, Mucak! To je to! :ymapplause:
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
Odgovori