!! Opasnosti Cijepljenja !!

Njegujte svoje tijelo i duh u skladu sa prirodom
Avatar
HypnoToad
Moderator
Postovi: 2852
Pridružen/a: 21.03.2010, 17:57
Ima zahvala: 532 puta
 pohvaljen: 1208 puta

Re: !! Opasnosti Cijepljenja !!

Post Postao/la HypnoToad »

Nisam čuo da je rekao što im to veće bogatstvo omogućuje. Da li su zdraviji zbog boljeg pristupa GMO hrani našpricanoj pesticidima i napumpanoj umjetnim gnojivima? Ili zbog lakšeg i bržeg pristupa "zapadnoj medicini"? Za dostupnost tekuće, pročišćene vode i kanalizacije se svakako slažem da imaju najveći utjecaj. Ali ostalo se svodi na medicinu i farmaciju.
Debata oko cjepiva me stvarno ne zanima, nisam niti na jednoj strani, ne tiče me se uopće, ne želim trošiti ni vrijeme ni energiju na istraživanje ili raspravljanje. Ali ono u što i dalje vjerujem je da inokulacija kao postupak imunizacije ima potpuni efekt na neke vrste virusa, dok na druge ima ili minimalni ili nikakav. Velike boginje su prema procjenama od 15. do 20. stoljeća ubile oko 500 milijuna ljudi. Učinkovitost inokulacije je prepoznata već 1800. g. te se vršila pomoću krvi osoba koje su prebolile infekciju. Danas se taj virus smatra istrijebljenim. Priznaješ li učinkovitost vakcinacije u slučaju velikih boginja?
I imam za tebe jedno pitanje. Da te ugrize lisica ili pas za koje se testovima utvrdilo da su zaraženi virusom bjesnoće, da li bi trčao doktoru da ti zabije cjepivo, ili bi se nadao da ćeš se izliječiti alternativnom medicinom u tih tjedan-dva života koliko ti je ostalo?
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
shroomko
rank14
Postovi: 776
Pridružen/a: 16.07.2012, 19:45
Ima zahvala: 138 puta
 pohvaljen: 207 puta

Re: !! Opasnosti Cijepljenja !!

Post Postao/la shroomko »

HypnoToad je napisao/la:Debata oko cjepiva me stvarno ne zanima, nisam niti na jednoj strani, ne tiče me se uopće, ne želim trošiti ni vrijeme ni energiju na istraživanje ili raspravljanje.
Sorry sto te uvlacim onda. Jos ovaj post i necu vise :)..
HypnoToad je napisao/la:Ali ono u što i dalje vjerujem je da inokulacija kao postupak imunizacije ima potpuni efekt na neke vrste virusa, dok na druge ima ili minimalni ili nikakav. Velike boginje su prema procjenama od 15. do 20. stoljeća ubile oko 500 milijuna ljudi. Učinkovitost inokulacije je prepoznata već 1800. g. te se vršila pomoću krvi osoba koje su prebolile infekciju. Danas se taj virus smatra istrijebljenim. Priznaješ li učinkovitost vakcinacije u slučaju velikih boginja?
Evo u 2 minute istrazivanja postoji sumnja na to.
http://www.naturalnews.com/056113_vacci ... enner.html
HypnoToad je napisao/la:I imam za tebe jedno pitanje. Da te ugrize lisica ili pas za koje se testovima utvrdilo da su zaraženi virusom bjesnoće, da li bi trčao doktoru da ti zabije cjepivo, ili bi se nadao da ćeš se izliječiti alternativnom medicinom u tih tjedan-dva života koliko ti je ostalo?
Pa kako bih dobio taj test? Ako postoji sumnja da je pas bijesan, ali nije sigurno, to bi shvatio kao paranoju i ne bi nista napravio.

U proslosti sam stao na neki cavao u gradu (probio mi natikace i raskrvario me) i nisam isao doktoru. Bile su mi u glavi paranoje o tetanusu ali sam se iskulirao i odlucio da vjerujem u Boga, a ne u slucajnosti.

Ali preformulirajmo pitanje, pas koji je ocito bijesan jer mu pjena curi na lice i dotrci gazdarica i kaze: "O NE!!! samo sam ga setala iako veterinar kaze da je bijesan i da ga moramo uspavati".

E to bi vec morao vidjeti. Vjerojatno bi se uspanicario, na brzinu proguglao nuspojave cjepljenja protiv bjesnoce i ako su zanemarive otisao po cjepivo. Zanimalo bi me i kolike su sanse da dobijes bjesnocu ako te ugrize zarazeni pas, ali sumnjam da je takav podatak lako dostupan. I ako ga ima, vjerojatno bi morao proci kroz stotine stranica sa glupim genericnim savjetima tipa odi doktoru i cjepiva spasavaju zivote i ostale gluposti

Drago mi je da se slazemo oko toga da su cista voda i kanalizacija puno bitniji od farmacije i cjepiva.
Necu te vise gnjaviti i namjeravam odustati od ove teme. Iako vidim kako Antonio iskopava brojne gluposti iz medija i kako reagiram ako se ne osjecam dobro.
Avatar
antoniopavaroti
rank14
Postovi: 847
Pridružen/a: 13.11.2013, 22:49
Ima zahvala: 358 puta
 pohvaljen: 338 puta

Re: !! Opasnosti Cijepljenja !!

Post Postao/la antoniopavaroti »

shroomko je napisao/la:


Drago mi je da se slazemo oko toga da su cista voda i kanalizacija puno bitniji od farmacije i cjepiva.
Necu te vise gnjaviti i namjeravam odustati od ove teme. Iako vidim kako Antonio iskopava brojne gluposti iz medija i kako reagiram ako se ne osjecam dobro.
Netreba mudrosti da bi se danas znalo koliko vrjedi čista voda i kanalizacija a koliko farmacija i cjepiva ...mada uspoređivati to dvoje i nije neka fora ..Ima zemalja i to podosta koje nemaju čistu vodu i stanovništvo im živi bez kanalizacije ali kad se netko razboli onda medicina i farmacija preuzimaju štafetu..dakle to je vezano jedno na drugo . Na koncu , imaš zemalja koje imaju čistu vodu , kanalizaciju i vrhunski standard ali imaju i vrhunsku medicinsku zaštitu..Prema tome , šta je važnije je pucanj u prazno . Važno je oboje . Ponekad je jedno važnije a ponekad drugo.
Od teme nemoj odustati . Sramota je takvome junaku, kupit harač, ne skupit harača, džilitnut se ne pogodit cilja...a i uveseljavaš me što je pohvalno.
" Ako želiš pobjediti ..ne smiješ izgubiti"
Avatar
Bamakhepa
rank7
Postovi: 267
Pridružen/a: 30.01.2013, 02:03
Ima zahvala: 52 puta
 pohvaljen: 75 puta

Re: !! Opasnosti Cijepljenja !!

Post Postao/la Bamakhepa »

A i za prehranu se ne bih bas slozio da je losija "GMO spricana". Nije da su se nekad mase hranile bio-sejselskom-visinskom-krusko-jabukom

Ako nisu umirali od gladi imali su najcesce jednolicnu prehranu ne bas uvijek dovoljne nutritivne vrijednosti.
Avatar
Vid Svante
rank9
Postovi: 374
Pridružen/a: 29.06.2015, 18:26
Ima zahvala: 137 puta
 pohvaljen: 70 puta

Re: !! Opasnosti Cijepljenja !!

Post Postao/la Vid Svante »

shroomko je napisao/la: E to bi vec morao vidjeti. Vjerojatno bi se uspanicario, na brzinu proguglao nuspojave cjepljenja protiv bjesnoce i ako su zanemarive otisao po cjepivo. Zanimalo bi me i kolike su sanse da dobijes bjesnocu ako te ugrize zarazeni pas, ali sumnjam da je takav podatak lako dostupan. I ako ga ima, vjerojatno bi morao proci kroz stotine stranica sa glupim genericnim savjetima tipa odi doktoru i cjepiva spasavaju zivote i ostale gluposti
Ma vraga bi guglao :))
Mislim da bi trčao doktoru istog trena :-ss mislim da bi svatko tako napravio
Avatar
HypnoToad
Moderator
Postovi: 2852
Pridružen/a: 21.03.2010, 17:57
Ima zahvala: 532 puta
 pohvaljen: 1208 puta

Re: !! Opasnosti Cijepljenja !!

Post Postao/la HypnoToad »

shroomko je napisao/la: Evo u 2 minute istrazivanja postoji sumnja na to.
http://www.naturalnews.com/056113_vacci ... enner.html
A vidi, ti ćeš uvijek naći kontra-argumente, druga strana će uvijek naći kontra-kontra-argumente, i tako se zatvoriti u krug svađanja koji ne vodi nikamo. Kredibilitet ovog članka i cijele stranice radije ne bih komentirao, ali ono, ovo je mogao složiti svaki napušeni tinajđer s pristupom internetu... I još odmah s desne strane su linkovi na shop s "prirodnim lijekovima"... "Confirmation bias" će ti uvijek pomoći da povjeruješ u ono što se slaže sa tvojom slikom svijeta, ti ćeš prihvatit ovo kao istinu, netko tko vjeruje u cijepljenje će sigurno naći članak o istom tipu s potpuno drugim podacima koji potvrđuju njegovo vjerovanje. Što je od toga istina? Može li se ikako provjeriti? Ja mislim da ne, sve ostaje na vjerovanju, a istina je možda negdje u sredini. Kao što sam prije rekao, mene jednostavno nije briga, nemam namjeru imati djecu koju bi trebalo cijepiti, i nemam potrebu uvjeravati ljude da sam ja u pravu i da znam istinu. Jer to je ono što mene najviše smeta, svi ovakvi "alternativni" članci na kraju imaju nešto u stilu "ako želite znati pravu istinu možete je saznati ovdje". A na internetu postoji toliko "istina" da u usporedbi Harry Potter i Gospodar prstenova izgledaju kao dokumentarci... Ja ne vjerujem ničemu na internetu, znam da nemam pojma ništa, i da su vjerojatno i moja i tvoja i njegova vjerovanja potpuno kriva. Da mi kao ljudi možemo minimalizirati naše konstantne sukobe stavova, vjerujem da bi nam bilo daleko bolje.
shroomko je napisao/la: Pa kako bih dobio taj test?
...
Zanimalo bi me i kolike su sanse da dobijes bjesnocu ako te ugrize zarazeni pas
Biopsijom mozga i testiranjem na Negrijeva tjelešca. :D
Primljivost virusa bjesnoće ovisi o dosta faktora, soju virusa, veličini ugriza, vanjskim uvjetima i td., ali najviše o mjestu infekcije. Što je bliže živčanim završetcima ili središnjem živčanom sustavu, to su veće šanse da će doći do infekcije. Ukupno se može gledati da su šanse oko 30-80%, ako te ugrize za vrat su skoro 90%. Koliko sam ja upoznat, poznat je samo jedan slučaj kada se osoba spontano izliječila od bjesnoće, a cjepivo ima više-manje 100% učinkovitosti na obranu tijela od uzročnika čak i kad je virus testovima ustanovljen u organizmu.
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
Avatar
antoniopavaroti
rank14
Postovi: 847
Pridružen/a: 13.11.2013, 22:49
Ima zahvala: 358 puta
 pohvaljen: 338 puta

Re: !! Opasnosti Cijepljenja !!

Post Postao/la antoniopavaroti »

Antivakcinisti na Jamajku, dok deca umiru od malih boginja
© AFP 2017/ GEOFF CADDICK
Analize i mišljenja
16:01 16.03.2017
Mira Kankaraš Trklja
2970726
U poslednjih četiri-pet godina, otkako i traje antivakciona kampanja na društvenim mrežama i medijima, smanjenje broja vakcinisane dece je alarmantan. Prošle godine je MMR vakcinacijom u Beogradu obuhvaćeno samo 65 odsto dece. Sada nam preti epidemija malih boginja iz Rumunije i Mađarske.
„Zahvaljujući“ delovanju antivakcionog lobija u Srbiji poslednjih godina je procenat vakcinisane dece, pogotovo MMR vakcinom, kombinovanim cepivom protiv malih boginja, rubeola i zaušaka, pao daleko ispod 90 odsto. A sve ispod 95 odsto vakcinisanih je korak do epidemije. Pitanje je da li bi i znali dokle smo dogurali da nije bilo epidemije malih boginja u Rumuniji, gde je od septembra prošle godine zaraženo 3.446 građana, a sedamnaestoro dece u međuvremenu umrlo. Po rečima tamošnjeg ministra zdravlja Florijana Bodoga, deca nisu bila vakcinisana.
Sve je već rečeno o slučaju Rumunija i da se epidemija već prelila u Mađarsku, a da nije isključeno da pređe i srpsku granicu. Kako smo, međutim, došli dotle da se narugamo vakcinisanju dece, onom što je kao malo šta u svetu bilo efikasno. Dotle da bolest, takoreći iskorenjenu, opet vratimo u život. Sada možemo samo da sabiramo porazne brojke.
Virusi — top-lista biološkog oružja
Epidemiolog dr Predrag Kon za Sputnjik kaže da MMR vakcinom u poslednjih deset godina nije obuhvaćeno željenih 95 odsto dece. Napominjući da je reč o podacima za Beograd, on navodi da je smanjivanje išlo iz godine u godinu, ali da je u poslednjih četiri-pet godina, otkako i traje antivakciona kampanja na društvenim mrežama i medijima, to već pad koji nije prihvatljiv. Posebno prošle, 2016. godine, kada je MMR vakcinacijom u Beogradu obuhvaćeno samo 65 odsto dece, ističe Kon.
O značaju vakcinacije on ukazuje upravo na primeru Rumunije, gde čak 96 odsto obolelih nije bilo vakcinisano. A najveći broj obolelih bila su deca od jedne do četiri godine. Zbog svega se trend na društvenim mrežama preokorenuo, pa se pojavljuju potpuno suprotni naslovi od onih ranijih, i to u prilog potrebi za vakcinacijom. Upravo zbog ogromnog uticaja društvenih mreža na stvaranje javnog mnjenja, Kon smatra da i institucije sistema treba da ih koriste. Još se nije probudila svest da je komunikacija putem društvenih mreža nešto što nam nameće razvoj društva, napominje on.
Ukazuje da, posebno kada je o zdravlju reč, na mrežama može svašta da se pročita, od činjenica do neistina. Uostalom, ispitivanje još s kraja 2014. pokazalo je da je na jasno postavljeno pitanje da li bi na društvenim mrežama tražili odgovor u vezi sa imunizacijom svoje dece, 93 odsto roditelja odgovorilo potvrdno. Očigledno je da su na dominirajuće poruke protiv vakcinacije lekari koji se bave preventivom prilično inertno reagovali. Sve je sada počelo da stiže na naplatu.
Na pitanje šta država i zdravstveni sistem treba da učine kako željena cifra od 95 odsto vakcinisane dece ne bi zavisila od kampanje na društvenim mrežama, naš poznati epidemiolog kaže da je osnovna stvar, ipak, zakon. Bitno je da postoje neke vrste ograničenja, a to je da kolektiv kada se formira mora da ima vakcinisane osobe, druga stvar je da nevakcinisani moraju da snose dodatno dopunsko osiguranje i treća stvar je edukacija, objašnjava Kon.
Preti li Rusiji epidemija malih boginja
Deca i danas ne mogu da se upišu u osnovnu školu bez potvrde da su vakcinisana, ali uprkos činjenici da je vakcinacija dece zakonska obaveza, po nekim podacima, svake godine oko dve hiljade predškolske dece u Srbiji ne primi vakcine protiv deset zaraznih bolesti. Inače, za odbijanje vakcinacije deteta roditelj mora da plati kaznu od 150.000 dinara.
„Zakon je obavezujući za sve, za roditelje, lekare, za pravni sistem, čitavo društvo, za vlast i svakog građanina u zemlji“, kaže Kon, ali i smatra da je od kažnjavanja daleko značajnije da roditelji budu edukovani. Na svakom koraku, trudnica prilikom odlaska kod lekara i majka po izlasku iz porodilišta do polaska deteta u školu treba da se sreće sa pozivom na vakcinaciju deteta, da joj je pri ruci uputstvo za vakcinaciju. To nije lako dostići, to su visoki standardi, ali tome moramo da težimo, rekao je Kon.
Kampanja protiv vakcinacije traje odavno, već 15-20 godina. Izmisli su je Amerikanci, kaže za Sputnjik naš iskusni epidemiolog dr Radmilo Petrović, jedan od učesnika „borbe“ protiv epidemije velikih boginja u Jugoslaviji 1972. godine. Tada je, prema zvaničnim podacima, variola vera odnela 35 života od 175 obolelih. Prva pogrešna pretpostavka bila je da imamo više od 85 odsto vakcinisanog stanovništva, a bilo ga je daleko manje, rekao je poznati imunolog.
On kaže da ne ume sebi da objasni zašto se vodi ta kampanja kada je pronalazak vakcina doprineo da mnoge teške zarazne bolesti u poslednjih sto i više godina odu u istoriju.

© AFP 2017/
U Srbiju stigle besplatne kubanske vakcine
„Vakcine su jedna od epohalnih otkrića čovečanstva, malo je takvih otkrića u našoj istoriji. Vakcinama je do sada likvidirana variola vera 1979. Svetska zdravstvena organizacija proglasila je tada prvu i do sada jedinu eradikaciju, što znači da se virus velikih boginja ne nalazi u slobodnoj prirodi i da ne može da izazove nikakvu epidemiju“, objasnio je Petrović.
Upravo zahvaljujući vakcinaciji, kaže on, uspeli smo da suzbijemo epidemiju velikih boginja kod nas, poslednju u Evropi i jednu od poslednjih u svetu.
On smatra da antivakcinalni lobi čine ljudi koji su nedovoljno upoznati, a neki i zlonamerni.
„Savremene vakcine koje se sada koriste su toliko usavršene, toliko specifične da one ne izazivaju nikakve reakcije, nikakva loša dejstva“, kaže on, odbacujući tvrdnje zagovornika nevakcinisanja da vakcina protiv malih boginja može da izazove autizam. Nema naučnih, stručnih ozbiljnih studija ni dokaza za to, tvrdi Petrović i dodaje za ostalih devet vakcina koje se daju deci u prvoj godini života se ne može „ni pomisliti na to“.
Sve glasniji protivnici vakcinisanja dece
„Samo 65 odsto dece u Beogradu je vakcinisamo MMR vakcinom, a nešto preko 70 odsto u Srbiji. To ne može“, kategoričan je naš iskusni imunolog, podvlačeći da je neophodna vakcinacija 95 odsto dece da se bolest malih boginja ne bi širila.
On napominje da su male boginje na spisku Svetske zdravstvene organizacije za eradikaciju, odnosno iskorenjivanje, i kaže da mu nije jasno zašto je taj antivakcioni lobi uspeo da dobije prevagu u odnosu na lekare i stručnjake.
Možda nešto više o tome zna dr Darko Rihter, spec. pedijatrije i pedijatrijske alergologije i kliničke imunologije na KBC-u Zagreb.
„Izgleda da trubljenje u antivakcinaške trube uopšte nije neprofitabilno. Putuje se od Jamajke do Belgije. Meni nije jasno da se na nivou (lekarske) Komore ne preispita stručna odgovornost tih lekara, a još manje mi je jasno da se antivakcinalistima, lekarima i nelekarima otvara tako mnogo prostora u medijima“, prenela je ovih dana „Slobodna Dalmacija“ ocenu Rihtera.
Dakle, i u komšiluku slični problemi, ali i slično reagovanje struke.
„Mi slučajno znamo ko finansira antivakcinalnu kampanju globalno, pa ćemo reći da tu ima mnogo novca tzv. otvorenih društava koja su, uprkos nazivu, prilično netransparentnih namera“, zaključio je zagrebački lekar.
" Ako želiš pobjediti ..ne smiješ izgubiti"
Avatar
Zephyrus
rank6
Postovi: 237
Pridružen/a: 14.01.2017, 12:40
Ima zahvala: 179 puta
 pohvaljen: 78 puta

Re: !! Opasnosti Cijepljenja !!

Post Postao/la Zephyrus »

People say you have to travel to see the world.
Sometimes I think that if you just stay in one place and keep your eyes open, you’re going to see just about all that you can handle.
shroomko
rank14
Postovi: 776
Pridružen/a: 16.07.2012, 19:45
Ima zahvala: 138 puta
 pohvaljen: 207 puta

Re: !! Opasnosti Cijepljenja !!

Post Postao/la shroomko »

Eminentni stručnjaci iz Danske: cjepivo DPT povecava smrtnost cijeplje novorođene djece 5-10 puta!
https://worldmercuryproject.org/news/dt ... d-infants/

Evo par zanimljivih citata u slučaju da link propadne za par godina:
For many years, public health advocates have vainly urged the CDC and WHO to conduct studies comparing vaccinated vs. unvaccinated populations to measure overall health outcomes. Now a team of Scandinavian scientists has conducted such a study and the results are alarming. That study, funded in part by the Danish government and lead by Dr. Soren Wengel Mogensen, was published in January in EBioMedicine. Mogensen and his team of scientists found that African children inoculated with the DTP (diphtheria, tetanus and pertussis) vaccine, during the early 1980s had a 5-10 times greater mortality than their unvaccinated peers.
...
In the primary analysis, DTP-vaccinated infants experienced mortalities five times greater than DTP-unvaccinated infants. Mortalities to vaccinated girls were 9.98 times those among females in the unvaccinated control group, while mortalities to vaccinated boys were 3.93 times the controls. Oddly, the scientists found that children receiving the oral polio vaccine simultaneously with DTP fared much better than children who did not. The OPV vaccine appeared to modify the negative effect of the DTP vaccine, reducing mortalities to 3.52 times those experienced among the control group. Overall, mortalities among vaccinated children were 10 times the control group when children received only the DTP.

Ovo je ono na čemu je farmaceutska industrija jako teško radila da se nikad ne dogodi - da se usporede cijepljena i ne cijepljena djeca.
Dosad je njihova strategija bila da uvijek uspoređuju cijepljenu djecu među sobom. Svaka studija je davala cijepivo ljudima ali za kontrolu nisu imali ljude koji nisu primili cjepivo nikad, već su i kontrolnu skupinu cijepili protiv druge bolesti. To je kao da duhanska industrija radi studije u kojima ne uspoređuje pušače i nepušače, već pušače koji puše marlboro i one koje puše winston - isti k.

Uvjerili roditelje da su cigarete "najveće postignuće medicine 20-tog stoljeća" i da svi roditelji tjeraju djecu da puše. Tada ne možeš uspoređivati djecu koja ne puše i djecu koja puše, već samo djecu koja puše kutiju dnevno i djecu koja puše pola kutije dnevno.

Prvi put kad je takvo istraživanje napravljeno jasno da su pronašli da cjepiva ubijaju djecu, iako štite od bolesti protiv koje cijepe.
I to 5-10 puta više djece umire.

Antonio, ovo su eminentni stručnjaci rekli.
Hoćeš li sad prestati trovati svoju djecu?
Hoćeš li prestati pritiskati da sva djeca moraju biti otrovana po sili zakona?
shroomko
rank14
Postovi: 776
Pridružen/a: 16.07.2012, 19:45
Ima zahvala: 138 puta
 pohvaljen: 207 puta

Re: !! Opasnosti Cijepljenja !!

Post Postao/la shroomko »

Još iz istog članka:
“It should be of concern that the effect of routine vaccinations on all-cause mortality was not tested in randomized trials. All currently available evidence suggests that DTP vaccine may kill more children from other causes than it saves from diphtheria, tetanus or pertussis. Though a vaccine protects children against the target disease it may simultaneously increase susceptibility to unrelated infections.” Those words should serve as a cold water wake-up call to the World Health Organization (WHO), the CDC and other public health officials. The public in both poor and rich countries has a right to scientifically-based evidence that international vaccine programs are as safe as possible and that they have been thoroughly safety-tested. The best metrics for measuring safety are studies comparing health outcomes of vaccinated versus unvaccinated cohorts. Yet, both the CDC and the WHO have aggressively discouraged the pursuit of such studies.
Počinje sa onim što sam ja govorio u ovom threadu. Efekat cijepljenja na smrtnost nikad nije bio dokazan kliničkim pokusom. Klinički pokus je neki minimalni standard za ozbiljniji znanstveni dokaz u medicini, bar za to da se lijekovi odobre.

Također kaže da su i Center for Disease Control i Svjetska zdravstvena organizacija obehrabrivali takve pokušaje.
Pitanje je zašto? Ako su navodno znanost i vjeruju da su cjepiva dobra, zašto obeshrabrivati znanstveno testiranje cjepiva?
Odgovori