Vasi pogledi na unistenje i smisao smrti ?

Proširimo horizonte
Odgovori
Avatar
AFX
Moderator
Postovi: 1243
Pridružen/a: 13.01.2013, 21:34
Ima zahvala: 550 puta
 pohvaljen: 453 puta

Re: Vasi pogledi na unistenje i smisao smrti ?

Post Postao/la AFX »

antoniopavaroti je napisao/la:Ja , od danas , a zahvaljujući tvojoj blagonaklonoj opasci više neću pisati rječ MOGUČNOST sa tvrdim " Č" nego sa mekim (mada ne volim kad je mekan :ymsmug: ) , kako se meni , jednom pretencioznom, provincijskom poluobrazovanim diletantom , ribljem kederu i dolikuje :x
Majoj..nisam ja ništa loše mislio :ymhug:
Svi moji postovi su izmišljeni tj. nemaju veze s stvarnošću i sve napisano je priča koja nema nikakve veze s stvarnim događajima i osobama.

"This is the biggest joke, I've ever played on ourselves"
Avatar
antoniopavaroti
rank14
Postovi: 847
Pridružen/a: 13.11.2013, 22:49
Ima zahvala: 358 puta
 pohvaljen: 338 puta

Re: Vasi pogledi na unistenje i smisao smrti ?

Post Postao/la antoniopavaroti »

AFX je napisao/la:
antoniopavaroti je napisao/la:Ja , od danas , a zahvaljujući tvojoj blagonaklonoj opasci više neću pisati rječ MOGUČNOST sa tvrdim " Č" nego sa mekim (mada ne volim kad je mekan :ymsmug: ) , kako se meni , jednom pretencioznom, provincijskom poluobrazovanim diletantom , ribljem kederu i dolikuje :x
Majoj..nisam ja ništa loše mislio :ymhug:
Pa ni ja..šta ti je..valjda znaš za šalu :thumbsup:
" Ako želiš pobjediti ..ne smiješ izgubiti"
Avatar
Beyond Le Fov
Moderator
Postovi: 1576
Pridružen/a: 06.02.2010, 21:48
Ima zahvala: 424 puta
 pohvaljen: 1453 puta

Re: Vasi pogledi na unistenje i smisao smrti ?

Post Postao/la Beyond Le Fov »

U početku nije bila tišina jer energija ne može nastati ni iz čega niti može nestati, može se samo transformirati u drugačije oblike i vibracije. Postojanje energije sporazumijeva napetost između polova i time neki oblik kretnje, toka, ritma i oscilacije. Prazan prostor ne može postajati bez nečega što je nasuprot praznom prostoru, oblici. Početka ili kraja nema jer je vrijeme samo jedna od mnogih dimenzija, no oduvijek je tu bio duh + njegovi principi izražaja.

Kao što kaže bill hicks; patke ne idu s dizalom na vrh zgrade da bi se bacile s nje i tako vidjele dal mogu letjeti, probaju to s tla. Isto tako nitko od nas ne mora razmišljati o nekakvim zakonima da bi disali zrak, probavljali hranu, stavljali nogu ispred noge u točnim intervalima da bi mogli hodati. Mi jesmo ti zakoni/energetski odnosi svakim atomom svog bića, samo izražavamo sebe. Postupnim osvještavanjem i razumijevanjem njihovog djelovanja razvili smo nevjerojatna tijela s nevjerojatnim mogućnostima. Pod prirodom ne smatram samo materijalnu razinu manifestacije već sve razine zajedno ali ne izmiješano u kaši uma nego lijepo posloženo kao što su koža, žile, kosti i ostalo, a opet to sve je jedno, u praksi jedno bez drugog, bez trećeg itd. ne ide.

Ne poznajemo sebe dovoljno, u tome je stvar, ne poznajemo prirodu dovoljno, i ne poznajemo sve razine energetskih interakcija, a budimo se u ta nova stanja svijesti koja ne poznajemo dovoljno a vidimo efekte. Plinoviti i tekući dijelovi naše podsvijesti počinju se preklapati sa zaleđenim dijelovima nas koji su potrebni za zaleđeni nivo realnosti. Svjesni sebe kroz sva agregatna stanja svog bića ne bi smjeli brkati svojstva pare, vode i leda iako je riječ o spoju istih elemenata. U ljudima koji se bude događa se preklapanje razina pa ne znaju prepoznati što je što u njima. Um vidi sebe na plinovitoj razini (duhovne) i na tekućoj (um/astral) i na ledenoj (materija), i svaku razinu vidi u dualnosti a ne poznaje njihove zakonitosti, tada sve izmiksa zajedno u jednu lijepu kašu šizofrenije, a tijelo i duša zbog toga pate razapeti. Kao da neko biće staviš u blender i kažeš da je dobiveni šejk istih vrijednosti, isto to biće. Zato postoji prirodni ritam postupnog osvještavanja, postupnog integriranja životnih iskustva i razvoja uma/tijela.
Kad se desi previsok let od najveće je važnosti po zdravlje dobro uzemljenje. Samo promatrati energije u sebi konstantno, tako ih se razumije i integrira za mogućnosti plesa na sve višim razinama. Ne možeš učiniti ništa krivo ako samo slušaš sebe u srcu u svakom trenutku, ono ti nikad neće reći da ideš protiv sebe niti će razbijati um neobjašnjivim iskustvima koje ne može integrirati. Sve je lakše ako um pusti, jednostavno pusti na miru ono što srce zna da ne treba dirati.
Just because you live in clown world doesn't mean you have to participate in the circus.
Avatar
antoniopavaroti
rank14
Postovi: 847
Pridružen/a: 13.11.2013, 22:49
Ima zahvala: 358 puta
 pohvaljen: 338 puta

Re: Vasi pogledi na unistenje i smisao smrti ?

Post Postao/la antoniopavaroti »

Beyond Le Fov je napisao/la:U početku nije bila tišina jer energija ne može nastati ni iz čega niti može nestati
Pa prije nego što postane riječ nužna je tišina..zar nije tako ...a najnovija istraživanja potvrđuju da energija moža nastati ni iz čega a može i nestati... u ništa.Mada je to teško shvatiti ipak ima logike . Jer ako je energija iz nečeg nastala pitanje je od čega je nastalo to iz čega je proistekla energija ? Ako postoji Bog , tko ga je stvorio ? A tko njegovog tvorca? I tako dalje . Ja vjerujem da sve postoji samo po sebi i da nema nekog stvoritelja izvan samog čina stvaranja .Ako je stvaranje , tvorac , svemoguć ...zašto onda on nebi učinio da energija postane ni iz čega i da nestane u ništa? Ako to ne može , onda nije svemoguć . Ali nema logike da je stvaranje ograničeno bilo čime jer ako bi bilo na bilo koji način ograničeno onda nebi bilo stvaranje nego samo realizacija nečeg.
Eto , usudih se , kao što ti nedavno reče , da se malo zabavim i napišem ovih par baljezgarija u nadi da ću nekog dobro nasmijati a možda nekog i zaintrigirati...Ovi zadnji su svakako zanimljiviji..
Prisjetih se ovom prilikom ( a ja to rado činim , ko što si primetio) jedne Don Huanove rečenice " Na tim svojim putovanjima između nebrojanih svjetova , stari vračevi su spoznali jednu stvar , a to je da postoje dve vrste znanja , jedno koje čovjek može spoznati i znanje koje je potpuno nespoznatljivo čovjeku i koje on nikad neće moći imati ".
Vjerujem u to , mada je i ovo znanje koje nam je dostupno i koje svako malo dopunjavamo novim spoznajama... beskrajno , ipak postoji znanje za koje naš mozak nije građen i koje će zauvjek biti izvan ljudskog poimanja.
" Ako želiš pobjediti ..ne smiješ izgubiti"
Avatar
Beyond Le Fov
Moderator
Postovi: 1576
Pridružen/a: 06.02.2010, 21:48
Ima zahvala: 424 puta
 pohvaljen: 1453 puta

Re: Vasi pogledi na unistenje i smisao smrti ?

Post Postao/la Beyond Le Fov »

antoniopavaroti je napisao/la:Pa prije nego što postane riječ nužna je tišina..zar nije tako
U linearnoj dimenziji vremena, u smislu vibriranja tonova glasnicama da, van dimenzije vremena u smislu duhovnog značenja ne, tamo sve samo jest, oduvijek. "U početku bijaše riječ" u smislu duhovnog stvaranja je opisni izražaj za um koji može shvatiti stvari jedino u dualnosti vremena i prostora. To je prijevod, u originalu stoji pojam koji označava stvaraoca, stvaranje i stvoreno u jednom, nerazdvojivo.
antoniopavaroti je napisao/la: ...a najnovija istraživanja potvrđuju da energija moža nastati ni iz čega a može i nestati... u ništa.Mada je to teško shvatiti ipak ima logike . Jer ako je energija iz nečeg nastala pitanje je od čega je nastalo to iz čega je proistekla energija ?
Ne, energija nemože nastati iz ničega, zakon očuvanja energije je temelj svih prirodnih pojava i uvijek u praksi dokazan kroz sve što čovjek radi svjesno ili nesvjesno. Ako se čini da je energija nestala to je zato što se ne zna kud je otišla i u što se pretvorila. Ako energija dođe ni iz čega to je zato što se ne zna što joj je izvor.
antoniopavaroti je napisao/la: Ako postoji Bog , tko ga je stvorio ? A tko njegovog tvorca? I tako dalje.
To pitanje je oblikovano s već unaprijed pretpostavljenim okvirima mogućnosti, i zbog toga stvara matematički loop u umu iz kojega se nemože izvuč unutar zadanih okvira. Samo dualistično shvaćanje života kreira tu matematičku petlju. Vrijeme je samo dimenzija vezana uz gustu energiju koju zovemo materija. Ni jedna točka svemira nije manje bog od bilo čega drugog ili sveukupnosti svemira.
antoniopavaroti je napisao/la: Ako je stvaranje , tvorac , svemoguć ...zašto onda on nebi učinio da energija postane ni iz čega i da nestane u ništa? Ako to ne može , onda nije svemoguć . Ali nema logike da je stvaranje ograničeno bilo čime jer ako bi bilo na bilo koji način ograničeno onda nebi bilo stvaranje nego samo realizacija nečeg.
Pa sve i jest samo realizacija u materijalnom nečeg što u duhovnom oduvijek postoji. Naša tijela su kristalizirane duhovne energije koje se polako kondenziraju kroz vrijeme i kristaliziraju zajedno sa tekućim smećem uma. Samo tijelo i svijest poistovjećena s tijelom je ograničena i od ključne je važnosti da bude ograničena, kako se tijelo razvija i svijest raste tako paralelno raste opseg percepcije i izražaja, raste odgovornost prema unutarnjem i vanjskom djelovanju, zbog toga su ograničenja sve manja i taj ritam je ključan za sve u svemiru što je živo, što ima život u sebi, duha. Bog nije odvojen od ljudi ili od ičega, u svakom čovjeku pleše unikatni ples, stvara u skladu s unutarnjim ritmom i vibracijama duše/tijela, kad bi preskočio bilo koje iskustvo koje je potrebno biću za njegovu realizaciju ili kad bi poremetio principe kroz koje sve živi, time bi sve uništio kao što se uništi nezrelu jabuku koju se prerano ubere sa stabla, ona nikad ne dozrije, a upravo u procesu dozrijevanja, ta pjesma između oplodnje i zrelosti je bit koju se nesmije propustiti, preskakati, u tome je sva ljepota, u življenju i spoznavanju. Životna iskustva i ograničenja nisu nasumična i bez veze, ona su građevni blokovi svega što čovjekovo tijelo jest i temelj koji realizira stabilnu svijest u tijelu.
Just because you live in clown world doesn't mean you have to participate in the circus.
Avatar
antoniopavaroti
rank14
Postovi: 847
Pridružen/a: 13.11.2013, 22:49
Ima zahvala: 358 puta
 pohvaljen: 338 puta

Re: Vasi pogledi na unistenje i smisao smrti ?

Post Postao/la antoniopavaroti »

Kao što rekoh mnoge stvari su nespoznatljive i nedokučive ..i ono što je tebi 6 meni je 9..ili obrnuto ..Možda smo svaki na svoj način u pravu a možda potpuno u krivu ...Najvažnije je da se dobro zabavljam i oštrim jezik ...kao i ti . Ja sebe ne smatram dovoljno kopetentnim da bi nešto eksplicitno tvrdio , za tebe neznam ,možda sam u krivu i to dozvoljavam osim ako nisi po struci fizičar ili nešto na nivou kvantne fizike ...prof..Dr..Mr..Žnjr..itd. pa ima veće vjerojatnosti da si u pravu.Osim toga zakoni o kojima ti govoriš ne vrjede iza horizonta događaja kao ni kakva fizika tamo vlada ..bilo bi presmjelo i uobraženo tvrditi da materija ovo ili ono ..i tebi i meni . Ne usudim se tvrditi da zakoni dinamike , zakoni o očuvanju mase i energije i ostali zakoni vrijede svugdje jednako i u svim uslovima . Možda vrjede u ovom kontinumu prostor vrjeme . Možda . Nedavno sam gledao emisiju na Nat. Geog. gdje eminentni stručnjaci tvrde da materija može nastati iz ničeg..i nestati u ništa ,i da ista čestica može biti na više mjesta istovremeno . Ako ti misliš suprotno ..nemam ništa protiv .Ja sam svjestan da ništa neznam i ovo malo znanja što prosipam upitno je.
Potpuno mi je svejedno ..tko je u pravu a tko nije,jer istina , ona prava nikad nam neće biti u potpunosti dostupna, možda prave istine i nema , u to vjerujem , sve je maja ..iluzija ...ali ne zato što je utvara ili što realno ne postoji nego zato što se svakog trena stvarnost mijenja .
U jedno sam siguran a to je da je svemir , postojanje , daleko čarobniji , nespoznatljiviji i čudesniji nego što ga bilo čija mašta može uobraziti i izmaštati.
" Ako želiš pobjediti ..ne smiješ izgubiti"
Avatar
Beyond Le Fov
Moderator
Postovi: 1576
Pridružen/a: 06.02.2010, 21:48
Ima zahvala: 424 puta
 pohvaljen: 1453 puta

Re: Vasi pogledi na unistenje i smisao smrti ?

Post Postao/la Beyond Le Fov »

http://www.youtube.com/watch?v=MzzVoCqCBSQ

U eksperimentima kvantne fizike čestica može biti na više mjesta istovremeno, to nisu dvije čestice nego jedna čestica, jedna energija koja se pojavljuje na dva mjesta istovremeno i što se učini jednoj od njenih polova automatski se učini i drugom jer su zapravo jedna čestica. Najzanimljiviji eksperiment za prcanje uma je pokus s elektronima kroz dvije pukotine kad prestanu pokazivati čestična svojstva nego isključivo valna, elektromagnetska.

kastaneda kaže...
Prema uputama don Juana, uporno sam se prisiljavao da šutim, pa sam jednog dana, dok sam prolazio pokraj Sveučilišta UCLA, dosegnuo taj tajanstveni prag. Znao sam da se to dogodilo jer sam u jednom trenutku doživio ono što mi je don Juan podrobno opisao. Nazvao je to zaustavljanjem svijeta. U djeliću trenutka svijet je prestao biti ono što jest, a ja sam prvi put u životu postao svjestan da vidim energiju kako teče svemirom. Morao sam sjesti na neke stube. Znao sam da sjedim na stubama od opeke, ali to sam znao samo intelektualno, preko sjećanja. Na razini iskustva, u tom sam trenutku sjedio na energiji. I sam sam bio energija, a isto tako i sve oko mene. Isključio sam svoj sustav tumačenja.
Nakon što sam izravno vidio energiju, shvatio sam nešto što se pretvorilo u svakodnevni užas, nešto što mi nitko osim don Juana nije mogao dobro objasniti. Shvatio sam da sam, iako prvi put u životu vidim, zapravo vidio energiju kako teče svemirom cijelog života, ali toga nisam bio svjestan. Novost nije bila vidjeti energiju kako teče svemirom. Novost je bilo pitanje koje me tako potreslo da sam se vratio u svijet svakidašnjice. Pitao sam se što me cijeli život sprečavalo da shvatim kako vidim energiju dok teče svemirom.
- Tu je riječ o dvije stvari - rekao je don Juan kad sam ga pitao o toj izluđujućoj proturječnosti. - Prvo, opća svijest, i drugo, namjerna svijest. Svi su ljudi na svijetu u općenitom smislu svjesni da vide energiju kako teče svemirom. Ali, samo su naguali toga određeno i namjerno svjesni. Da bi postao svjestan nečega čega si svjestan na općenitoj razini, potrebna je energija i željezna disciplina nužna da bi je dobio. Tvoja unutarnja šutnja, rezultat discipline i energije, premostila je jaz između opće svijesti i pojedinačne svijesti.


Jer upravo je to taj crno-beli pogled na svet, to klateće kretanje između suprotnosti kao što su dobro i loše, nebo i pakao, bog i đavo, ljubav i mržnja, pozitivno i negativno, koje predstavlja suštinu instalacije koju nosimo u glavi. Ako se želimo osloboditi moramo za početak prevladati lažni dualizam našeg ega, refleksiju u barici svesti, i svet posmatrati kao ono što on zaista jeste: energija, koja nije ni dobra ni loša.

E sad, tu se dobije dojam kako je sve isto bilo kada i bilo gdje, no zapravo ne, krajnosti svega uvijek postoje ali su u centru jedno i zato ni jedan smjer tenzije nije više istinit od sebi suprotnog kad bi sile bile same sebi svrhom. Kad ego ima iskustvo obaju krajnosti svih energetskih stanja time poništava svoju dualnu percepciju, unutarnje tenzije popuste, sve se centrira u nevjerojatna stanja. Ne da dualnosti nema nego se njome ovlada i percepcijom poništi. Čovjek mora ovladati cijelom skalom parova suprotnosti. Ovladavanje tim svojstvima znači koristiti ih u pravo vrijeme i na pravom mjestu. Isto svojstvo koje je pozitivno u pravo vrijeme i na pravom mjestu je negativno u pogrešno vrijeme i na pogrešnom mestu. Ne postoje loše osobine kao takve, niti loše sile, već samo pogrešno korištene osobine i pogrešno primijenjene sile. U centru nalazi se srce i njegovi nivoi.

Don Juan kroz sve knjige uči kastanedu o energiji i zakonu očuvanja energije na jednoj mentalno-fizičko-energetskoj razini. Rekapitulacija, tenzegiti, šutnja i sl. su energetske metode i procesi za vračanje rasute energije natrag u svoje vitalne centre, stjecanje otpornosti na zamke i onda s tom energijom biti i vidjeti. Ja nisam nešto posebno probuđena osoba ali sam barem ego s mnogo kuteva gledišta i opisujem svoju percepciju na način koji funkcionira za mene uz pomoć riječi koje su i drugi koristili za opisivanje sličnog a s čim rezoniram.
slika
Just because you live in clown world doesn't mean you have to participate in the circus.
Avatar
mucak
rank4
Postovi: 145
Pridružen/a: 24.01.2012, 12:30
Ima zahvala: 29 puta
 pohvaljen: 60 puta

Re: Vasi pogledi na unistenje i smisao smrti ?

Post Postao/la mucak »

u pocetku kao i sad bese sam sklop tisine i reci, i ne ko u blenderu nego kristalno jasno izmixovani sklop sa harmonicnim paternima kojim tisina prozima zvuk i zvuk tisinu, svetlost tamu i tama svetlost.Samo sto mi neke stvari dozivljavamo kao tamu a neke kao svetlost, to je nasa trenutna percepcija, tama i svetlost mogu biti vidjeni kao kruska i jabuka. Ako postavimo kao krusku i jabuku nasem umu to neodgovora jer nemoze tacno pojmit sto sad kruska i jabuka zaboga, ali kruska i jabuka su dobar primer da 1+1 nije 2, nego idalje imamo jednu jabuku i jednu krusku i tek kad ih stavimo u korpu onda ih mozemo zajedno ponet kao celinu.E tako je i sa tisinom i recju, tek kad ih stavimo u istu korpu onda ih mozemo ponet sasobom, razlika je u tome sto u nasem umu tama i svetlost prkose jedni drugima, dok jabuka i kruska mogu ici zajedno pod jedan krov.

dok posmatramo samo jedno nemozemo videt drugo, bar ne u potpunosti, ali ako ih posmatramo zajedno odjednom onda mozemo videt, mi smo u nasem umu postavili tisinu jako daleko od zvuka, kao da smo jabuku i krusku postavili na 2 razlicita kraja sveta i sad ih pokusavamo posmatrati.
Trebamo sam pokusati videt koliko su ta dva pojma usko povezana, i zagledati se u njihove beskonacne uzajamne procese, tad mozemo videti svet u totalnosti.

Negovorim ovde od dualnosti kao izvoru iluzije, ali mislim da smo mi otisli preduboko u dualnost svega i da nam vidjenje kao takvo nesluzi svrsi, i da iz tog vidjenja postavljamo sebi pitanja na koja i da smo 100% sigurni da znamo odgovor, odgovor nema smisla i nevodi daleko, jednostavno spoznajom takvih odgovora mi nedobijamo nikakvu mudrost, kao kad bi pitanje bilo ko je sta reko sinoc u nekom realitiju, i neko se javi i kaze ja znam sve....

No, ako je nasa sudjena ili zeljena evolucija u pravcu produbljivanja naseg vidjenja, i pojimanja energija univerzuma, vidjenje energija i vesto upravljanje svojom i odrzavanje sebe u harmonicnom sastavu sa svim sto nas okruzuje, onda mi nemamo vremena postavljati jabuku i kursku na drugi kraj sveta, rakao bi da matematicki nemozemo sabrati takvu sliku sa dualnim vidjenjem, i zat je kljuc videt ovo sve kao jedan text jednom rukom pisan, nastanak iz tisine kao nastanak iz reci, ako ja u svom umu od beyounda i antonia napravim jednu licnost koja sama sebi odgovara tek onda mogu svhatit o cemu je rec.Doduse ja sam svestan istovremeno da beyounda i antonija nisam stavio u blender i tim putem dobio njihov mix, no mojim vidjenjem samo sam shvatio kristalno jasne strukture koje ih spajaju ili iz drugog ugla gledano razdvajaju.

ne sve je to stvar kolko cemo mi sebe izvezbati i u cemu, treba se igrat sa percepcijama i kroz igru vezbat raznorazna cuda :psy
ko smo s?ve mi?r
Odgovori