Hipnoza?

Svakog dana, novo otkriće
Avatar
gotta
rank6
Postovi: 220
Pridružen/a: 25.12.2015, 23:35
Ima zahvala: 42 puta
 pohvaljen: 34 puta

Re: Hipnoza?

Post Postao/la gotta »

Riseofmagic je napisao/la:Da oživim topic vraćam se na forum nakon nekoliko godina malo mudriji bio sam tu sa vama i čitao sve ali nisam ništa pisao.
Htjeo bih reć da sam počeo čitat neke knjige o tom na engleskom mogu ih uplodat kako naučit hipnozu i kako inducirat trans isto tako vam moram reć da smo mi svakodnevno hipnotizirani jer nadovno samo 10 posto mozga je aktivo tj svijesno pa nam se kroz muziku i medije ubauju takozvani OKIDAČI ukoliko je tko zainteresiran podijelit ću link i primjere da shvatite koliko je to opsežno i daleko sežno.
Hipnoza po dosad zaključenom se kad se jednom osijeti može jednostavnije i na drugim izvest isto kao i kad prvi put zapalite cigaretu,travu... pa osijetite o čemu se radi.Kad gledate dugo tv jel vam se zna desit da ni ne znate da vam je netko nešto pričao ? Da je netko bio u sobi ? Mi to zovemo uživljenosti ali nažalost nije hipnoza je i trans...
slobodno stavi linkove
Everything you can imagine is possible. :mushroom:
..Kakva bi nastala tišina kada bi ljudi pričali samo ono što ZNAJU.... :cheesy:
Avatar
Bamakhepa
rank7
Postovi: 267
Pridružen/a: 30.01.2013, 02:03
Ima zahvala: 52 puta
 pohvaljen: 75 puta

Re: Hipnoza?

Post Postao/la Bamakhepa »

samo da ti linkovi ne spominju navedenih deset posto mozga, odlican pokazatelj da se radi o sarlatanstu :D
shroomko
rank14
Postovi: 776
Pridružen/a: 16.07.2012, 19:45
Ima zahvala: 138 puta
 pohvaljen: 207 puta

Re: Hipnoza?

Post Postao/la shroomko »

Ima puno sarlatanstva svuda. Ja sam na faksu imao predavanja iz psihologije i dr. sc. psihologije je ponovila mit da onaj tko zapise ciljeve ima vece sanse da ih ostvari i spomenula je istrazivanje iz Yale-a da oni koji su zapisali cilejve zaraduju puno vise od onih koji nisu.

Jedina caka - to istrazivanje ustvari nikad nije provedeno. Potpuna izmisljotina self-help autora. A ova dr.sci. je to ponovila kao istinu studentima na predavanju.

http://www.peer.ca/Singles/MM255.pdf

I neboj se, nije znanost imuna od toga. Naprotiv, vecina takvih tvrdnji je netocna i u znanosti (ako cemo medicinu smatrati znanoscu).

“It can be proven that most claimed research findings
are false.”
~ John Ioannidis ~
Professor of Medicine, Stanford University

Zakljucak: nitko nije savrsen, ne treba slijepo vjerovati nikome, ukljucujuci dr.sci likove i ako netko se zajebe u necemu, ne znaci da je odmah sarlatan. Odgovorno tvrdim da svatko ima netocna vjerovanja koja siri okolo.
Avatar
Bamakhepa
rank7
Postovi: 267
Pridružen/a: 30.01.2013, 02:03
Ima zahvala: 52 puta
 pohvaljen: 75 puta

Re: Hipnoza?

Post Postao/la Bamakhepa »

Ovo sa deset pisto je dovoljno besmisleno da mozemo biti prilicno sigurni kako se, ako ne o prevarantu, radi o teskom neznalici.

OK, sve je moguce, ali puno se manje takvuh prica moze naci kod Ericksona nego lokalnih hipnomuljatora koji lijece preko noci sve i svasta nekom hipno magijom.

Lazna ili metodoloski pogresna/neadekvatna istrazivanja se provlace jer na prvi pogled imaju ipak dovoljno smisla i tek dubljom analizom i ponavljanjem eksperimenta ili poznavanjem povijesti i okolnosti otkrivaju gresku, a nitko nema vremena tako detaljno bas sve provjeravati.

Stvari koje su ociglednije besmislene ako se minimalno piznaje neurologija ili ako se samo ikad vidjelo fotke funkcionalnog mr-a mozga su ipak neka druga kategorija i puno je teze rakvu osobu smatrati strucnom. Meni je ta teorija odmah zvucala nerealno pa isao provjeravati i uvjeriti se da takvom zaista i jest, a nisam nikakav ekspert za psihologiju ili medicinu. Stofa je jako malo vjerojatno da netko tko to tvrdi moze biti strucan (ili iskren, ako namjerno plasira dezinformacije znajuci da su privlacne ciljanom trzistu).

Ili da usporedim - netko bi mogao reci da je jucer preskoceno 6.17 u skoku sa motkom. Ako covjek nije pratio natjecanje i novine mogao bi povjerovati jer je blizu max granica skakanja. Ali ako netko napise da je preskocio 9 metara svakome tko je ikad gledao ijedno natjecanje u datom sportu bi trebalo biti sumnjivo.
Avatar
drevni
rank2
Postovi: 17
Pridružen/a: 31.07.2016, 18:18
Ima zahvala: 12 puta
 pohvaljen: 5 puta

Re: Hipnoza?

Post Postao/la drevni »

Pozdrav ljudi, želim samo podijeliti sa vama jednu predivnu knjigu o hipnozi koju sam pročitao više puta i svaki put me ponovno iznenadi ;)

slika

media/knjige/Kurt-Tepperwein%20-%20Viso ... ipnoze.pdf
Odgovori