Last minute pitanja

Informacije o gljivama, uzgoju, metodama, nabavi materijala...
sharplaninac
rank3
rank3
Has thanked: 14 times
Been thanked: 9 times

Re: Last minute pitanja

Post Postao/la sharplaninac »

shroomko je napisao/la:Ne znam sta on misli pod bulk substrat, valjda potpuno kolonizirano zrnje + slama koja je tek 50% kolonizirana. To je ludost otvoriti.

A opet mislim da on radi prvi put, vjerojatno on koristi rijec bulk bez da zna sto to znaci.
bukl je metoda kojojm uzgajas,sam bulk znaci da nesto upgrade-ujes npr koristim koloniziran wbs sa pasterizovanim BULK supstratom(konjsko gnojivo,coco coir,vermiculit,gips i kafa)bez brige kolega znam sta pricam i koje termine upotrebljavam,ocito ti nisi nikad cuo za bulk....prvo se informisi pa onda prozivaj....nego sam pitao ko zna kolko se dugo ceka da bude komplet bulk supstrat koloniziran da bi mogao u fruting....
AFX
Moderator
Moderator
Has thanked: 594 times
Been thanked: 491 time

Post Postao/la AFX »

Sam bulk znači: "Masses and large amounts of things" a ne upgrade..il ako ćeš na balkanski "na veliko". Na shroomery su lijepo opisali: "When you spawn to bulk, you take a colonized sub, such as brown rice flour and verm, or Wild Bird Seed, and crumble it up and add it to more substrate such as manure, coir, straw, or coffee grounds. This results in getting more fruits (mushrooms)."
Tu je po dnevnicima i vecina uzgajala upravo tako, ali malo tko je koristio taj termin.
Samo lijepo i pristojno.
A šta se tiče samog pitanja, to ovisi o puno faktora..zrak, temperatura i sl. tako da ti nitko nemože reć hoće li bit 5 il 10 dana..promatraj i čekaj. :thumbsup:
Svi moji postovi su izmišljeni tj. nemaju veze s stvarnošću i sve napisano je priča koja nema nikakve veze s stvarnim događajima i osobama.

"This is the biggest joke, I've ever played on ourselves"
sharplaninac
rank3
rank3

AFX je napisao/la:Sam bulk znači: "Masses and large amounts of things" a ne upgrade..il ako ćeš na balkanski "na veliko". Na shroomery su lijepo opisali: "When you spawn to bulk, you take a colonized sub, such as brown rice flour and verm, or Wild Bird Seed, and crumble it up and add it to more substrate such as manure, coir, straw, or coffee grounds. This results in getting more fruits (mushrooms)."
Tu je po dnevnicima i vecina uzgajala upravo tako, ali malo tko je koristio taj termin.
Samo lijepo i pristojno.
A šta se tiče samog pitanja, to ovisi o puno faktora..zrak, temperatura i sl. tako da ti nitko nemože reć hoće li bit 5 il 10 dana..promatraj i čekaj. :thumbsup:
pa to sam i uradio cekao jbg sta drugo mi preostaje,e jbg ja to znam kao bulk jer sam preko knjige i poceo sa tim uzgojem,a za upgrade jbg nisam znao kako bolje da se izrazim mada i ima malo veze sa upgrade :D interseanto da ni u knjizi ne pise period cekanja,vec samo kad povrsina bude komplet bela onda jos dodatnih 5-10 dana...temperatura 25 i vlaznost 100% nisam nit grejao nit ista sam ima svoju temperaturu i vlaznost,kolko vidim dobro je kenulo,vec su mi pinovi krenuli,sinoc sam ubacio u fruting i vec ih ima podosta,par njih po par cm...sutra cu da slikam
sharplaninac
rank3
rank3

slika

nadam se da se vide pinovi jbg velika vlaznost pa nemogu da slikam normalno...njihov 2 dan :D

slika
slika
shroomko
rank14
rank14
Has thanked: 138 times
Been thanked: 208 times

Post Postao/la shroomko »

Ima puno znacenja ta rijec bulk. Kao i ware odakle dolazi hardware i software.

Mi nikad nismo preveli hardware i software, ali jedno od znacenja ware je artikli koje trgovac izlozi i prodaje, znaci roba.
Hardware - tvrda roba, software - meka roba, malware - zla roba, spyware - spijunirajuca roba.

Mozda sam lud, ali svida mi se to. :D
AFX
Moderator
Moderator
Has thanked: 594 times
Been thanked: 491 time

Post Postao/la AFX »

@sharplaninac - malo sam ti sredio linkove na slike da se vide u temi, jako lijepo izgledaju
Svi moji postovi su izmišljeni tj. nemaju veze s stvarnošću i sve napisano je priča koja nema nikakve veze s stvarnim događajima i osobama.

"This is the biggest joke, I've ever played on ourselves"
antoniopavaroti
rank14
rank14
Has thanked: 358 times
Been thanked: 338 times

Post Postao/la antoniopavaroti »

...nažalost previše je tuđica u našem jeziku..zato i dolazi do nerazumevanja
" Ako želiš pobjediti ..ne smiješ izgubiti"
sharplaninac
rank3
rank3

AFX je napisao/la:@sharplaninac - malo sam ti sredio linkove na slike da se vide u temi, jako lijepo izgledaju
Hvala puno lepo od tebe :ymdevil:
sharplaninac
rank3
rank3

antoniopavaroti je napisao/la:...nažalost previše je tuđica u našem jeziku..zato i dolazi do nerazumevanja
kad bolje pogledas mi bas i nemamo nesto puno nasih reci sve turske,njemacke,francuske...meni je to zalosno u neku ruku mada sta da se radi jedino da kao crna gora svako svoje pismo i nove reci.... :D
Zephyrus
rank6
rank6
Has thanked: 179 times
Been thanked: 78 times

Post Postao/la Zephyrus »

Sharplaninac, kako to da se tebi sve tako bijeli, a meni je nekako tamnije?
Evo kako to meni izgleda pet dana nakon što se pojavio micelij:

slika

Da li je to normalno da tako izgleda?
Radio sam vermikulit/smeđa riža mix.
People say you have to travel to see the world.
Sometimes I think that if you just stay in one place and keep your eyes open, you’re going to see just about all that you can handle.
Odgovori