❂ Kristali ❂

Sve ono skriveno, tajnovito i misteriozno...
Avatar
antoniopavaroti
rank14
Postovi: 847
Pridružen/a: 13.11.2013, 22:49
Ima zahvala: 358 puta
 pohvaljen: 338 puta

Re: ❂ Kristali ❂

Post Postao/la antoniopavaroti »

volim da govorim kolko tolko iz vlastitog iskustva a pošto nemam vlastito iskustvo kristala kao vodića i pomagača onda sam napisao to " NAVODNO" . Drago mi je da si ti imala orginalna iskustva sa njima ..ja se nadam da ću ih i sam uskoro imati u tom smjeru jer me ta tematika živo zanima..
Nebi bilo loše da nam možda malo pobliže pojasniš rad sa kristalima odnosno njihov rad sa nama..možda neka tvoja iskustva i mišljenja ?
" Ako želiš pobjediti ..ne smiješ izgubiti"
Avatar
Sophia
rank8
Postovi: 306
Pridružen/a: 23.03.2010, 23:13
Ima zahvala: 70 puta
 pohvaljen: 106 puta

Re: ❂ Kristali ❂

Post Postao/la Sophia »

Kakva će nam komunikacija s kristalima biti ovisi o nama(a o kome drugome XD ) to jest o našoj senzibilnosti-energetskom potencijalu i unutarnjem balansu . Što je um tiši-kristali su glasniji.
U početku svog putovanja s kristalima nisam ih fizički osijetila, samo su mi oku bili veoma privlaćni, oblici, dugice unutar njih , boje ,taj neki sjaj u njima (a štos je u tome da cijelo vrijeme sve vidimo i osiječamo samo nemamo pojima da kužimo sve zbog velike magle u našem bio polju) . Nakon negog vremean jednog dana samo sam ih osijetila i fizički,tj, osijetial sam geodicu ametista kako mi u ruci pulsira poput srca, a to je došlo nakon što sam počela prakticirati meditaciju.
Što smo mi više spojeni na svoj viši ja, balans unutar nas je stabilniji, doživljaj kristal se mjenja. Sve se svodi na vjerovanje sebi-svom srcu-intuicij. Zapravo intuicija je kljčuna u svemu tome.
Moj um je možda specifičan, jednostavno nemozgam-nefilozofiram u sebi-neraščlanjujem-i nefilozofiram!(osim kad tipkam i komuniciram s nekime u slobodno vrijeme u glavi mi je cviječe i proljeće, ponekad neka oluja dodje da pročisti etc) (što večinom muški umovi rade- trebaju razuumijeti svaku komponentu svega onoga što ih zanima) ja puštam da me srce vodi, pogledam kristal i samo osijetim trebao bi ići vani i to tada kad to pomislim i učinim,( to je ona prva pomisao koja ti samo onako uleti iz vedra neba) ostavm ga vani, nakon par dana ga unesem u kuću i on je nekakao sjajniji, jače pulsira.
Doslovce se sve svodi na intuiciji i vjerovanju svom srcu, uz naravno TIŠINU UMA!!! kad je um u balansu, pazimo na čistoću bio polja, lakše prepoznajemo vlastite energije i kad unesemo neku novu energiju u naše bio polje ,lakše se osijeti da je tu nešto novo. naravno da bi se kristal energetski osijetio i započela komunikacija s njime sam kristal treba biti živ tj, energetiziran i probuđen-aktiviran. često kristale koje dobijemo na dar su već lagano energetski istrošeni, mnogo ih je ruku diralo u dučanu etc,, i zato je bitno adekvatno se brinuti o njima ovisno o njihovim svojstvima,različita fizička svojstva zahtjevaju i različitu energetsku brigu o njima.
Autorica koju veoma cijenim je Judy Hall , njeni opisi kristala poklapaju se sa mojim uvidima 80% . Znači dobila sam kristal, nisam o njemu ništa istraživala što internet kaže,nego sam se 2 tjedna družla s njime nakon što sam ga očistilla, spavala sam s njime, 10min na dan bih odvojila vrijeme za meditaciju-spajanja s njime, gdje sam proživljavala raznolike energetske podražaje po tijelu, no i dolazili su razni uvidi te lakši uvid u podsvijest. Nakon nekog vremena otišla sam na net ,pročitala opis tog kristala od Juddy i pokapalo se je 80% , nekad se je znalo desiti i 100% , no to različiti smo, satkani od različitih energia tako da se i uvidi zanju razlkovati. No ono bitno je da sve što pročitamo na netu opise to možemo i sami otkriti, samo je pitanje volje i rada na sebi. Odvojiti vrijeme za smiriti um, izbalansirati unutarnje energije, početi malo paziti što unosimo u sebe od hrane ,što čitamo i što mislimo. naravno to sve treba prirodno bez naprezanja,svatko ima svoj tempo no što smo mi energetski lakši, smireniji to su krstali glasniji . Meni su kristali od običnog lijepog svjetlucavog kamenčića postali saveznici na šamanskim putovanjima,prijatelji s kojima mogu veoma jasno komunicirati i razmjenjivati misli, do brodova za putovanje kroz razliite dimenzije.


Što se iskustva s njima tiče , ona su usitinu veoma šarolika, poput novela.
Budite malo opširniji u pitanjima koja vas zanimaju oko njih da se mogu fokusirati pri odgovoru samo na to polje koje vas zanima, jer u glavi mi je 5-6-7 nisam sigurna koliko godina iskustva rada s njima od čega sam barem 3 god dnevno im posvečivala po 6h, sad se je to smanjilo , no i dalje ih koristim svakodnevno za razne svrhe, pri stvaraju, iscijelivnju . eto nekako ukratko,,
vjeruj i dalje u čvrste zakone materijalne stvarnosti.ti su zakoni potrebni da bi mogao živjeti.ali nemoj ograničiti svoje vjerovanje samo na njih.prihvati činjenicu da postoje i druge stvarnosti u koima vrijede drugačija pravila i zakoni...pan
Avatar
drencan
rank2
Postovi: 42
Pridružen/a: 23.08.2014, 20:14
Ima zahvala: 18 puta
 pohvaljen: 16 puta

Re: ❂ Kristali ❂

Post Postao/la drencan »

WP_20150215_026.jpg
WP_20150215_026.jpg (59.67 KiB) Pogledano 3457 puta.
Kad ste ga nahvalili toliko morao sam potražiti jedan.Ovo mi je osmi kristal. I kao što Sophia kaže neosjećam fizički njihovu aktivnost. Ali nekako ih prihvačam kao bića bez života ali puna svijesti.
I ja sam cu isceznuti, kao i svi mi. No , umijetnost sokolarenja ce zivjeti dok sokolovi budu mahali krilima. Ipak, ta umijetnost je ljubav, a ljubav je vjecna.
Avatar
Sophia
rank8
Postovi: 306
Pridružen/a: 23.03.2010, 23:13
Ima zahvala: 70 puta
 pohvaljen: 106 puta

Re: ❂ Kristali ❂

Post Postao/la Sophia »

svi smo mi različiti i na svoj specifičan način percipiramo energije oko sebe, pa tako i kristala.
Prije koju godinu mužić mi je rekao da on ne osijeća fizički kristale ali način na koji se je izražavao o njima tj, o labardoritu kako ga doživljava mi je govorio baš suprutno da ga itetkako osijeća, samo nije to tada percipirao da ga usitinu osijeća.

meni se je to promijenilo iz tako lijepog komada kamena kojeg nisam fizički osijetila došlo je do toga da mogu osijetiti i opipati njihovo energetsko polje čije vibracije tijelo osijeća kao da sjedim u nekoj masažnoj fotelji, no to je sve samo stvar prakse, rada na sebi a i naravno našeg tijela, mozga kako je posložen etc,, opet ću ponoviti da smo razlićiti i drugačije percipiramo kristale. tako da netreba se zamarivati : jooj a zašt o ja sad neosijetim to pulsiranje, energije etc,,, no naravno ako se nebrinemo adekvatno za kristal a u našoj je blizini, stalno ga netko pipka doći će do slabljenja njegove energije, i nakon nekog vremena može se ugasiti, poput baterije. Ponekad neki kristali nežele surađivati sa nama dok im se veoma jasno u meditaciji ne obratimo i zamolimo ih da surađuju s nama, to sam mnogima preporučila i dosta njih je imalo nakon meditacije aktiviranja kristala pozitivna iskustva gdje su primjetili djelovanje nekada uspavanog kristala.
vjeruj i dalje u čvrste zakone materijalne stvarnosti.ti su zakoni potrebni da bi mogao živjeti.ali nemoj ograničiti svoje vjerovanje samo na njih.prihvati činjenicu da postoje i druge stvarnosti u koima vrijede drugačija pravila i zakoni...pan
Avatar
antoniopavaroti
rank14
Postovi: 847
Pridružen/a: 13.11.2013, 22:49
Ima zahvala: 358 puta
 pohvaljen: 338 puta

Re: ❂ Kristali ❂

Post Postao/la antoniopavaroti »

Voda sa kristalima - energetski koktel
Voda je najbolji fizički provodnik koji možemo koristiti kako bismo uneli u naše telo vibraciju koju želimo. Voda se ponaša kao sunđer, pa upija u sebe sve vibracije iz neposredne okoline. Kada se konzumira voda iz izvora, takva voda je “živa”, ima u sebi vibraciju prirodnog okruženja, vibraciju zemlje, minerala i stena kroz koje ona prolazi pa je visoko energizovana i čista.
Voda iz vodovoda nema ta svojstva, jer ih je u kontaktu sa vodovodnim cevima izgubila. Zbog fluora i hlora, kao i drugih sredstava koje se ubacuju u vodovod, voda gubi svojsvo visokih vibracija, a kupi negativnu energiju. Voda koju možemo da kupimo u prodavnici je možda fizički čista, ali je pokupila energiju sa svime sa čime je usput došla u kontakt, pa je prenatrpana različitim informacijama o kojima mi malo znamo, a koje mogu biti štetne za naše energetsko stanje.

Kako energetski pročistiti vodu? Najlakši način je nabaviti kristale čija je atomska struktura već toliko postojana da su u njoj sačuvane čiste vibracije naše planete još iz doba kada je ona bila veoma mlada, čista i predivna. (Ona je i sada takva, samo treba toga da se setimo. ) U tu svrhu nam može poslužiti gorski kristal. Prethodno očišćen i napunjen na suncu, dovoljno je da ga spustite u bokal sa vodom i da ga ostavite da deluje. Kristal će svoje visoke i čiste vibracije preneti na vodu i promeniti joj svojstvo. Tako će voda koju budete popili biti očišćena od negativnosti, a dodatno će vaše telo energizovati i pomoći mu da poveća vibraciju visokih frekvencija. Nakon upotrebe, gorski kristal treba puniti na suncu, a povremeno ga je dobro i očistiti. Ako koristite kristal u špicu, pazite da vam se ne ošteti dok sipate vodu. Najpraktičnije je koristiti polirane komadiće kristala. Osim gorskog kristala, mogu se koristiti i drugi kristali kojima ne smeta da budu u vodi.
iz časopisa ALTER

...možda će nekog zanimati..
" Ako želiš pobjediti ..ne smiješ izgubiti"
Avatar
gotta
rank6
Postovi: 220
Pridružen/a: 25.12.2015, 23:35
Ima zahvala: 42 puta
 pohvaljen: 34 puta

Re: ❂ Kristali ❂

Post Postao/la gotta »

sinoć sam sanjala kako sam naišla na hrpu kristalića i ugledala CITRIN. Toliko sam bila oduševljena, da sam ga zgrabila u ruku i rekla kako ga želim. Danas sam otišla u jedan dućan s kristalima i kupila ga.
Everything you can imagine is possible. :mushroom:
..Kakva bi nastala tišina kada bi ljudi pričali samo ono što ZNAJU.... :cheesy:
Avatar
AFX
Moderator
Postovi: 1243
Pridružen/a: 13.01.2013, 21:34
Ima zahvala: 550 puta
 pohvaljen: 453 puta

Re: ❂ Kristali ❂

Post Postao/la AFX »

Joj, meni su ti kristali u rangu krunice il križa.
Svi moji postovi su izmišljeni tj. nemaju veze s stvarnošću i sve napisano je priča koja nema nikakve veze s stvarnim događajima i osobama.

"This is the biggest joke, I've ever played on ourselves"
Avatar
antoniopavaroti
rank14
Postovi: 847
Pridružen/a: 13.11.2013, 22:49
Ima zahvala: 358 puta
 pohvaljen: 338 puta

Re: ❂ Kristali ❂

Post Postao/la antoniopavaroti »

AFX je napisao/la:Joj, meni su ti kristali u rangu krunice il križa.
Šta je pjesnik htio reći? To se može dvojako tumačiti.. :ymhug:
" Ako želiš pobjediti ..ne smiješ izgubiti"
Avatar
AFX
Moderator
Postovi: 1243
Pridružen/a: 13.01.2013, 21:34
Ima zahvala: 550 puta
 pohvaljen: 453 puta

Re: ❂ Kristali ❂

Post Postao/la AFX »

antoniopavaroti je napisao/la:
AFX je napisao/la:Joj, meni su ti kristali u rangu krunice il križa.
Šta je pjesnik htio reći? To se može dvojako tumačiti.. :ymhug:

Da ih smatram jednako (ne)djelotvornima.
Mislim, budimo realni..ako cemo o alternativnoj medicini (il kako da to vec nazovem)..cannabis - zna se kako i koji sastojak pomaže oboljelima od raka i na koji način, postoje studije kako gljive i na koji način pomažu..sve ljekovite biljke..zna se koji su sastojci u igri..a kristali..ništa drugo nego prodavanje muda pod bubrege..mislim, super ako nisam u pravu i ako me ovaj put moj instinkt ili ti ga filter za sranja iznevjerio, ali ja u tim kristalima vidim samo biznis i ništa više. Gle kako je lijepe plave boje, a i hladi kada ga stavim na tijelo..to mora da izvlači svu negativnu energiju. :thumbsup:

Svijet alternativne medicine je prepun osoba s mentalnim problemima i osoba kojima je to samo način da zajebu naivce, i to govorim iz vlastitog iskustva..od baba koje na slikama traže orbove do pacjenata kojima se javljaju anđeli i onda dilaju te savjete osobama kojima treba neki fix da ih umrtvi samo da ne osjete gorak okus realnosti.

Otvoren sam prema svemu, ali to mi izgleda kao bullshit. Naravno to je samo moje mišljenje koje ne mora biti točno.
Svi moji postovi su izmišljeni tj. nemaju veze s stvarnošću i sve napisano je priča koja nema nikakve veze s stvarnim događajima i osobama.

"This is the biggest joke, I've ever played on ourselves"
Avatar
antoniopavaroti
rank14
Postovi: 847
Pridružen/a: 13.11.2013, 22:49
Ima zahvala: 358 puta
 pohvaljen: 338 puta

Re: ❂ Kristali ❂

Post Postao/la antoniopavaroti »

AFX je napisao/la:
antoniopavaroti je napisao/la:
AFX je napisao/la:Joj, meni su ti kristali u rangu krunice il križa.
Šta je pjesnik htio reći? To se može dvojako tumačiti.. :ymhug:

Da ih smatram jednako (ne)djelotvornima.


Svijet alternativne medicine je prepun osoba s mentalnim problemima i osoba kojima je to samo način da zajebu naivce, i to govorim iz vlastitog iskustva..od baba koje na slikama traže orbove do pacjenata kojima se javljaju anđeli i onda dilaju te savjete osobama kojima treba neki fix da ih umrtvi samo da ne osjete gorak okus realnosti.

Otvoren sam prema svemu, ali to mi izgleda kao bullshit. Naravno to je samo moje mišljenje koje ne mora biti točno.
Kao i ti i sam sam veoma skeptičan prema različitim vidovima alternativne medicine kao i ostalim sumnjivim djelovanjima raznih šarlatana koji , kao što reče , prodaju muda pod bubrege .Pokušavam biti maksimalno racionalan istovremeno se trudeći da me ta ista racionalnost ne okuje u neku uskogrudnost poimanja a samim tim i ograniči možebitno shvačanje i poimanje neke eventualne istine koja mi se momentalno čini "nemoguća" pa prema tome za mene i neistinita . Nespoznatljivi su putevi Stvoritelja i svjet je daleko tajanstveniji nego bilo čija mašta , to uvjek volim sam sebi reći prije bilo kakvog uzimanja nečeg zdravo za gotovo a nakon toga volim si reći i "možda je ".
Mnoge stvari , pogotovo iz alternativne medicine , rade polustručni i čak nestručni alternativci pa često zbog njihovog nestručnog znanja a kroz to i nedjelovanja neke alter. metode se može doči do zaključka da stvar ne funkcionira , da je metoda nedjelotvorna. To prvo treba uzeti u obzir. Iz vlastitog iskustva , mogu reći, na primjer, jedan zaključak iz područja meditacije koja je veoma popularna i poprilično prisutna među djelom pogotovo mlađe populacije a to je da se ista propagira kao koncentracija na nešto , neku zamišljenu sliku , krug , zvuk , vatru , svjetlost itd. itd. pa se onda kroz takvu koncentraciju opušta . Mnogobrojini brzopotezni "majstori" "uče" te i slične tehnike meditacije ni sami ne znajuči da meditacija nije koncentracija nego nešto daleko više i čak suprotno od toga . Meditacija je osveštivanje samoga sebe kroz okolonu i obrnuto .
Šta sam htio reći ....to da ne znači da kristali ne djeluju samo zato što možda neko o njima govori a da sam nema iskustva sa njima ili da ne djeluju ako ja ili ti ili netko drugi ne prakticira rad sa kristalima . Ima na ovom saitu relativno podosta napisa o kristalima pa bi preporučio da se malo pročitaju a posebno bih preporučio da se uz par grama suhih :mushroom: pokuša sa par kristala u svakoj ruci "otputovati" u neke nove dimenzije ili stvarnosti u kojima ti isti kristali mogu biti i zaštitnici i voditelji . Naravno , ako oni to nekome žele pomoći i pokazati . Sa kristalima imam i sam neka specifična iskustva no možda su ona preindividualna a da bi bila objektivna za nekog drugog ili čak neka pravila.
Pričekaj proljeće , lepu toplu noć i poverljivo društvo , opuštajuću glazbu , miris tamjana ili nešto slično , dobar ugođaj , uostalom znaš na šta mislim, a prije toga nabavi par kristala ako ih nemaš , nebi preporučio koje ,jer vjerujem da svaka osoba ima svoj kristal ,da kristal izabire osobu a ne obrnuto, nego treba otiči u dučan i gledati ih , probati osjetiti , budi siguran da će ti se neki sam javiti , ne na mobitel nego tamo negdje gdje prestaje Um a počinje srce.
U jednoj takvoj toploj noći prepunoj zvjezda i mirisa rascvetalih šuma sa :mushroom: i kristalima oprobaj nešto novo...neka ti namjera i stomak budu čisti....potpuno ozbiljno i sa velikom dozom poštovanja ja pristupam takvom svetom obredu. Javi svoje iskustvo , možda neće od prve sve biti naj naj , jer ponekad za sve treba vremena ali uvjeren sam da češ biti iznenađen....
" Ako želiš pobjediti ..ne smiješ izgubiti"
Odgovori