Last minute pitanja
- milorad1612
- rank3

- Has thanked: 83 times
- Been thanked: 18 times
- Vid Svante
- rank9

- Has thanked: 136 times
- Been thanked: 70 times
Re: Last minute pitanja
mešaj
evo, meni se još ništa ne događa, ništa ne pina
neznam šta se događa, počela se kao neka sluz pojavljivati ili mi se tako čini. Čak mislim možda izvaditi iz plastične kutijice i položiti na perlit, možda će to pomoći? Ima ko ideju?
- AFX
- Moderator

- Has thanked: 594 times
- Been thanked: 491 time
Vid, koju si metodu koristio?
Svi moji postovi su izmišljeni tj. nemaju veze s stvarnošću i sve napisano je priča koja nema nikakve veze s stvarnim događajima i osobama.
"This is the biggest joke, I've ever played on ourselves"
- Vid Svante
- rank9

Radio sam zrnje sa kokosom, pomješano malo turske kave - prokuhane. Razmišljam to izvaditi kao kejk pa na perlit ili čak možda potopiti u vodi na 24 sata, stvarno me već živcira šta se ništa ne događa - dok su ovu drugi koje sam stavio sa samo kokosa dale nevjerojatne količine gljiva. Mislim, taj je u plehu za pećnicu dok sam ove koje ne daju prinose stavio u plastične od sladoleda i jedan u alu posudici - a unutra je pvc restezna folija...
Da li da ide na plodonosenje ili da sacekam jos koji dan pod folijom(9 dana je bio) popunjeno je skoro sve ali mi deluje retko nekako?
kokicar i kokos

kokicar i kokos

Zadnja izmjena: Geler, dana/u 23.11.2016, 20:09, ukupno mijenjano 1 put.
- AFX
- Moderator

Nemaš šta čekati..na frutanje.
Svi moji postovi su izmišljeni tj. nemaju veze s stvarnošću i sve napisano je priča koja nema nikakve veze s stvarnim događajima i osobama.
- AFX
- Moderator

Još jedna stvar..oko posude stavi crnu foliju da ti gljive ne rastu odispod već samo po površini.
Planirao sam da oblepim neprozirnom lepljivom trakom
Hvala na brzim odgovorima

Hvala na brzim odgovorima
- Vid Svante
- rank9

da, gadno je ako je prozirno pa dobivaju svjetlo, postane jako neuredno kad kreneš vaditi gljive - vjeruj živi kaos 
@shroomko and hypno - skužio sam zašto ne dobivam gljive - nije u pitanju mušica - previše kokosovog treseta i micelij se nije razvio ispod nego samo po površini što je vjerojatno dovelo do toga da je nekako rast abortirao - predpostavljam.
@shroomko and hypno - skužio sam zašto ne dobivam gljive - nije u pitanju mušica - previše kokosovog treseta i micelij se nije razvio ispod nego samo po površini što je vjerojatno dovelo do toga da je nekako rast abortirao - predpostavljam.
Dobro vece, opet ja
Ovako, moze li neko da mi kaze sa slike, sta je pin a sta nije, ove velike sam ubrao, ali pinovi me bacaju u rebus, hocu da stavim na dunk i treba da ocistim sve, ali ne znam sta da odstranim a sta ne, sve sto lici na pecurku cu izvaditi, ali ako se zagledate videcete gooomilu malih belih grumuljica koje pretenduju da postanu pecurke jednog dana, e sad neke su pocele malo da se izduzuju i krecu da rastu, da dobijaju boju, ne znam gde da povucem crtu i da kazem ovo je pecurka, ovo nije? Na stranim forumima sam nesto kopao, kazu da je ovaj Mexican Dutch King nezgodan strejn jer nema tacno definisane flusheve vec gljive tako rastu svako malo kako im se hoce. Racunam da je prvi flush gotov i natopio bih sto pre jer je sve dosta suvo vec, tako daa, pomoc

Ovako, moze li neko da mi kaze sa slike, sta je pin a sta nije, ove velike sam ubrao, ali pinovi me bacaju u rebus, hocu da stavim na dunk i treba da ocistim sve, ali ne znam sta da odstranim a sta ne, sve sto lici na pecurku cu izvaditi, ali ako se zagledate videcete gooomilu malih belih grumuljica koje pretenduju da postanu pecurke jednog dana, e sad neke su pocele malo da se izduzuju i krecu da rastu, da dobijaju boju, ne znam gde da povucem crtu i da kazem ovo je pecurka, ovo nije? Na stranim forumima sam nesto kopao, kazu da je ovaj Mexican Dutch King nezgodan strejn jer nema tacno definisane flusheve vec gljive tako rastu svako malo kako im se hoce. Racunam da je prvi flush gotov i natopio bih sto pre jer je sve dosta suvo vec, tako daa, pomoc