Tinitus

Njegujte svoje tijelo i duh u skladu sa prirodom
Avatar
gotta
rank6
Postovi: 220
Pridružen/a: 25.12.2015, 23:35
Ima zahvala: 42 puta
 pohvaljen: 34 puta

Tinitus

Post Postao/la gotta »

Tinitus ili neprestano zujanje u ušima... Ima li tko s tim problemom? Godinama mi zuji.. Već sam se navikla živjeti... Ali ako se skoncentriram na zvuk, nije nimalo ugodno
Everything you can imagine is possible. :mushroom:
..Kakva bi nastala tišina kada bi ljudi pričali samo ono što ZNAJU.... :cheesy:
Avatar
antoniopavaroti
rank14
Postovi: 847
Pridružen/a: 13.11.2013, 22:49
Ima zahvala: 358 puta
 pohvaljen: 338 puta

Re: Tinitus

Post Postao/la antoniopavaroti »

pa to je normalno... šum u ušima kolko znam svi imaju
" Ako želiš pobjediti ..ne smiješ izgubiti"
Avatar
SleppyInHead
rank4
Postovi: 112
Pridružen/a: 09.01.2013, 16:54
Ima zahvala: 24 puta
 pohvaljen: 45 puta

Re: Tinitus

Post Postao/la SleppyInHead »

pitaj mog frenda i on ce ti reci da su to cipovi xD
Avatar
AFX
Moderator
Postovi: 1243
Pridružen/a: 13.01.2013, 21:34
Ima zahvala: 550 puta
 pohvaljen: 453 puta

Re: Tinitus

Post Postao/la AFX »

Dogodilo mi se u stresnom dijelu zivota, trajalo je nekih mjesec dana i kako je doslo tako je i prošlo..
Svi moji postovi su izmišljeni tj. nemaju veze s stvarnošću i sve napisano je priča koja nema nikakve veze s stvarnim događajima i osobama.

"This is the biggest joke, I've ever played on ourselves"
crnalastavica
rank1
Postovi: 1
Pridružen/a: 07.08.2016, 11:39
 pohvaljen: 1 put

Re: Tinitus

Post Postao/la crnalastavica »

Ja imam drame s time već jako dugo isto, jedini konkretan savjet koji je meni pomogao je. Izbjegavaj glasnu glazbu općenito, te travu prije spavanja ukoliko imaš problema s tlakom inače (kao ja).. Inače ne doživljavam to uopće osim kad sam sâm i u tišini. Pa je moj lijek za to da legnem kad sam apsolutno umoran ili spavam uz neku laganu glazbu da mi priguši taj zvuk. No čuo sam da neki hrvati razvijaju app za to. Još nisam ništa čuo o tome osim najave.

Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk
Mikas
rank1
Postovi: 9
Pridružen/a: 10.09.2016, 08:05
Ima zahvala: 8 puta
 pohvaljen: 2 puta

Re: Tinitus

Post Postao/la Mikas »

Moras ocistit sinuse, gotovo sigurno ti je zacepljenje po njima, imao sam dosta jak ( bar subjektivno, jako mi je smetalo) i smanjio mi se na minimum kroz zadnje 2 god, sve sam probao i jedino kako mozes ocistit tjelo je gladovanje, nema drugog nacina po mom zakljucku. Dosao sam do toga da jedem samo iskljucivo voce i tu i tamo stavim neku ljekovitu biljku ili gljivu :) u caj. I jedem samo jednom dnevno, osjecam se fantasticno, brzo ce biti godina dana da tako zivim, i svaki dan mi je bolji od drugog :)
shroomko
rank14
Postovi: 776
Pridružen/a: 16.07.2012, 19:45
Ima zahvala: 138 puta
 pohvaljen: 207 puta

Re: Tinitus

Post Postao/la shroomko »

A kakvo voce jedes i koliko toga pojedes dnevno?
Mikas
rank1
Postovi: 9
Pridružen/a: 10.09.2016, 08:05
Ima zahvala: 8 puta
 pohvaljen: 2 puta

Re: Tinitus

Post Postao/la Mikas »

jedem samo sezonsko voce, nemam pojma koliko pojedem u kalorijama, jedem u okviru od 2-3 sata malo po malo, s tim da sve vise preferiram sto vodenije voce, sada sam uglavnom na grožđu (kao sto rekoh, sezonsko) , mislim da pojedem oko 2 kg dnevno, to grickam kroz 2 sata I onda jos poslije znam pojest naribanu tikvicu sa limunom I osusenim gljivama. po ljeti su bile u điru uglavnom lubeenice I breskve. Al s vremenom jedem sve manje kolicine, gotovo da osjetim kako mi se skupljaju zeludac I crijeva iz dana u dan, al ne gubim kile I sve sam jaci. Stvari poput banana su mi pocele smetat, datulje I osuseno voce ne dolaze u obzir, orascice sam odavno odbacio, imam u vrtu orah I jedino njih znam pojest par dnevno kad pocnu. Jedina stvar sto mi je bila teska od kada sam krenuo u sirovojelstvo pred nekih 2 god je zima. Prosla je bila za popizdit :), siguran sam da to prođe kad se tjelo ocisti jer vec osjetim da mi je puno bolja cirkulacija, mogu bit u moru po sat-dva bez da osjetim hladnocu, ko malo djete. Ak bude jebalo ove godine probat cu uzimat mikro doze amanite, zapravo to cu sigurno probat, mislim to od uvijek al me bilo strah se zajebavat s tim, vise nije :). Napomenuo bih da također ne pijem tekucinu, samo znam ponekad predvecer popiti dec-dva caja. Svakako bi preporucio ljudima da se hrane jednom dnevno, bez obzira na prehranu, s vremenom ce tjelo traziti sve ciscu hranu, al I u tu je period privikavanja jer ce se prvih par mjeseci sigurno događati velika detoksikacija, ja nisam imao poteskoca jer sam I prije toga bio godinu I nesto na sirovoj hrani I odradio mnogo gladovanja.
shroomko
rank14
Postovi: 776
Pridružen/a: 16.07.2012, 19:45
Ima zahvala: 138 puta
 pohvaljen: 207 puta

Re: Tinitus

Post Postao/la shroomko »

Da jesti jednom dnevno ili imati fazu gladovanja od 16 sati i onda jesti u prozoru od 8 sati je odlično za zdravlje. To se zove intermittent fasting.

Znači prvo su otkrili da ako podijeliš miševe u 2 grupe, jedna jede koliko hoće a drugima su davali 70% kalorija, ovi s manje kalorija su puno duže živjeli i imali bolje fizičko zdravlje. Ali su bili depresivni, frustrirani, uglavnom patili su. To se zove calory reduction i neke budale to rade.

Pa su onda probali dvije grupe, jedna jede koliko hoće svaki dan, kao i obično, a druga umjesto da uskraćuju kalorije imala jedan dan potpuno gladovanje, a drugi dan jeli su koliko su htjeli. I pojeli bi u taj jedan dan koliko obični miševi u 2 dana i dobili su najbolje od oba svijeta. Bolje fizičko i psihičko zdravlje.

A ovo za voće mi je zanimljivo, mislim da bi to bila velika detoksifikacija, ali da bi imao problema dok se ne prilagodim. Čuo sam varijantu da preko dana jedeš samo voće, a navečer salatu, ali i to mi je veliki skok. Ja jedem dosta povrća, ali i meso, rižu, krumpire... I sad sam nedavno počeo eksperimentirati s fermentiranjem povrća: kiseli kupus itd.
Mikas
rank1
Postovi: 9
Pridružen/a: 10.09.2016, 08:05
Ima zahvala: 8 puta
 pohvaljen: 2 puta

Re: Tinitus

Post Postao/la Mikas »

Dobro znam sve te eksperimente i rezultate itd. Bavim se prehranom vec 10 god. Prvo sam bio na nekakvoj sportskoj prehrani dugo radi zdravlja pa nije pomoglo pa sam probao vegetarijanstvo pa nije pomoglo pa veganstvo pa nije pomoglo i na kraju poceo postit i na sirovo, postio sam svaki mjesec 2 god po 5-6 dana, to je bila greska, treba odradit pravi post i bok, 30+ dana, samo za to se treba maknut iz drustva na 2-3 mjeseca. Ne znam sto da ti kazem, svako tko krene na ovaj put je vrlo snazna osoba, recimo da imas 30 god i sad ces to radit, sva sranja i stres koji si akumulirao u tkivima lete van. To moze osoba ocekivat. Problem je isto sto svi dođu na sirovo s mentalitetom kuhane hrane i onda imitiraju kuhana jela a to je kita od ovce jer tako nikad ne prolazi ovisnost, prvo orascici su skoro uvijek peceni i sadrze akrilomide, njih sam na kraju jeo saku dnevno, znaci nekih 20-30 grama, samo sam ih stavio u mikser da napravim preljev za salatu, onda kad sam ih maknuo nestala totalno zelja za kuhanom hranom u 5-6 dana nakon godinu i vise ludila svaki put kad sam bio sa starcima za stolom. I kad sam ih maknuo u 4 dana sam pao 4 kg, to mi jos nije jasno majke mi :). Onda sam stao i gledam: dobro, zajebi brojanje kalorija proteina itd i sve gluposti moderne prehrane. Sta bi ja jeo da sam u prirodi bez ikakvih pomagala? Jedino voce, ne ni jeo ni zelenje! I poceo, i mjesec dana sam bio bolestan ko pokisla kokoš. No iz iskustva sam znao da treba proc par mjeseci da se tjelo prilagodi na ishranu pa sam izdrzao, i onda je sve pocelo ic bolje i bolje i jos ide. To je bilo pred skoro god dana vec. IF radim vec dve godine 16/8 tako da mi nije bilo tesko se presaltat na jedno hranjenje, koje naravno traje 2-3 sata jer se radi o sirovom vocu koje ima veliki volumen. Da sada moram radit sve ispocetka ne bi se zabrinjavao uopce sa tim sto jedem nego bi poceo sa jednim obrokom dnevno pa makar to bilo 5 big maca. S vremenom tjelo samo kaze dosta toga, cudna stvar, pocnes tocno osjecat sto ti tjelo treba, totalna intuicija, kao sto djeca pocnu navodno jest zid jer im fali cinka. I sve se pocne poboljsavat, okus, njuh, sluh, ako se ovako nastavi imat cu osjetila ko vampir za koju god, vec sad mi se cini da su bolja nego ikad. Mislim da je jako bitno odmaknut se od zivotinjskih proizvoda kompletno, al ne radi morala i stavljanja krivice na same sebe, jednostavno jer nemamo nikakve nagone za jest zivotinjske proizvode i to nam sigurno steti, al ni jesti samo voce ne moze izlijeciti tjelo, to moze samo tjelo, tek kad mu se to dozvoli, a to je gladovanje. Jest jednom dnevno do sitosti smatram najlaksim pocetkom, je tesko al je opet najlakse, lagano micat hranu je kao da pusis jednu cigaretu dnevno a zelis prestat, stalno si lud ko slapa :)
Odgovori