Last minute pitanja
-
glineni lonac
- rank2

- Been thanked: 1 time
Što je s ovom gljivom?
Pozdrav!
Pitanjce moje glasi smije li se 'ovo' konzuirati ?

Pitanjce moje glasi smije li se 'ovo' konzuirati ?
- Privitak/ci
-
- Izrezak.PNG (450.05 KiB) Pogledano 2113 puta.
-
Deliriumtremens5
- rank1

Re: Last minute pitanja
Jedno brzopotezno pitanje! Mogu li se Psilocybe cyanescens uzgajati indoor u boxu i da li važe isti uvjeti kao za ostale sto se tiče temerature i vlage, radio bi sa raži, vermom ili bez, i kokosom i perlitom ispod sve po vecini guidova, radio bi kejsing?lijep pozdrav
- pecurko
- rank14

- Has thanked: 228 times
- Been thanked: 291 time
Naravno da može, a uslovi važe kao i za svako uzgajanje gljiva... 
Sto rece moja baba:"Sve sto raste iz Zemlje to je zdravo".
- dreamliner444
- rank3

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 14 times
ajde Hypno rijesi me muka..
znaci tegle kolonizirane 100% sa zdravim i lijepim micelijom mjesane sa kokos/verm te preko toga jos sloj cent dva kokos/verma..micelij se lijepo kolonizarao te po supstratu.. na 80% kolonizirane povrsine sam "upalio svijetlo" (na dnevnom svijetlu je).. i odjednom ovo
media/images2/1431763317.jpg
media/images2/1431763317.jpg
U proljetnu je noć
otišao čovjek
svirajući frulu
otišao čovjek
svirajući frulu
- semperviva
- rank2

- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 7 times
Pitanje,
prje dva dana sam stavila spore u čašu s vodom, napunila šprice i ostalo mi je malo vode u čaši (nisam imala dovoljno šprica). Čašu sam poklopila s folijom i spremila u frižider, jel to još uvijek sejf za ubacit u špricu ili da ipak bacim?
prje dva dana sam stavila spore u čašu s vodom, napunila šprice i ostalo mi je malo vode u čaši (nisam imala dovoljno šprica). Čašu sam poklopila s folijom i spremila u frižider, jel to još uvijek sejf za ubacit u špricu ili da ipak bacim?
- pecurko
- rank14

- Has thanked: 228 times
- Been thanked: 291 time
@ Dreamliner 444 jbg. Trichodema sp.
@semperviva- trebalo bi da bude o.k., mada nećeš znati dok ne probaš.
@semperviva- trebalo bi da bude o.k., mada nećeš znati dok ne probaš.
Sto rece moja baba:"Sve sto raste iz Zemlje to je zdravo".
-
Chegi
- rank8

- Has thanked: 44 times
- Been thanked: 65 times
Imam 2 pitanja:
Imam 4l zrnja sa 600g kokosa.
1) Planirao sam da sve to pomesam u posudi 27x27x12(8l), da li je to pametno ili da ipak rasporedim u 2x 1l posude a visak da stavim u posudu od 8l?
2)
Imam 4l zrnja sa 600g kokosa.
1) Planirao sam da sve to pomesam u posudi 27x27x12(8l), da li je to pametno ili da ipak rasporedim u 2x 1l posude a visak da stavim u posudu od 8l?
2)
Posude sa aluminijumskom folijom i nekoliko probusenih rupa da li se moraju drzati u boxu, na sto sterilnijem vazduhu ili moze i na obicnom sobnom vazduhu npr. polica/orman ?6. Preko posude stavite aluminijsku foliju s nekoliko probušenih rupa.
- dawsongeek
- rank8

- Has thanked: 50 times
- Been thanked: 110 times
kada tih 600g kokosa preliješ vrućom vodom to će ti postat nekih cca 7L kokosa, a imaš još4L zrnja tako da će ti teško to sve stat u 8L. Moje iskustvo mi govori da je bolje napravit što veći kejk ... veći je urod, veće su i gljive, a i veći kejk se lakše nosi sa kontaminacijama. jednom mi se supstrat od 9L kontaminirao taman prije nego je 2. flush počeo pinat ... izdržo je do 5 flusha, a manji kejk od 4L je bio potpuno zelen kroz par dana. A što se tiče drugog pitanja obični sobni zrak je sterilniji od ovog ustajalog unutar boxa
samo da ti temperatura bude tak oko 21-25ºC !
I VODA JE OTROV U PREVELIKOJ DOZI ... BUDI UMJEREN !