Ja sam ovako isto koloniziran kokos kao na tvojoj slici stavio na frutanje i posle 4 dana izbili prvi pinovi to jest jucedawsongeek je napisao/la: da li je sad moguće na ovaj kolonizirani casin sloj prekriti još jednim tankim, dal to ima smisla?
da vidim ja taj kejsing
- Isflekani
- rank2

- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 7 times
Re: da vidim ja taj kejsing
Guybrush Threepwood
- dawsongeek
- rank8

- Has thanked: 50 times
- Been thanked: 110 times
što znači "ne dopustiti kolonozaciju površine casing sloja!", dal to itko zna? zato jer nakon što sam prekrio kolonizirani casing sloj još jednim slojem casinga (ovaj put samo vermikulit) stavio sam supstrat u fruting komoru s očekivanjem da se mic neće više razvijati po površini ... ali to nije slučaj površina casing sloja je opet previše kolonizirana micom ... što bih trebao napravit da se to ne događa? 
I VODA JE OTROV U PREVELIKOJ DOZI ... BUDI UMJEREN !
- dawsongeek
- rank8

- Has thanked: 50 times
- Been thanked: 110 times
rezultati sa kejsingom isti ako ne i malo slabiji što se tiče ukupne mase. plodovi jesu ipak malo zdraviji i deblji ovaj put ali nisam siguran da li to ima veze sa kejsingom. sa kejsingom ili bez pa sudeći po mojem iskustvu bez ali ja mislim da to nisam odradio kako treba. sad ipak mislim da su u pravu oni što govore da casing sloj ipak treba biti malo deblji no tanji jer mic ima tendenciju da kolonizira sve što mu se nađe na putu. ne znam kojim metodama i tehnikama treba zaustavit kolonizaciju casinga jer bio on u inkubatoru, fruit chamberu, na hladnom, toplom, svjetlu, mraku, suhom, vlažnom on se samo širi i širi 
I VODA JE OTROV U PREVELIKOJ DOZI ... BUDI UMJEREN !
- Green Rat
- rank3

- Has thanked: 28 times
- Been thanked: 45 times
Mislim da se netreba brinut oko toga dal će micelij kolonizirat cijelu površinu. Kod mene ju uvijek kolonizira, bilo da stavim na frutanje kad je 30% kolonizirano bilo da je 70%, micelij uvijek prvo kolonizira cijelu površinu pa tek onda krenu pinovi.