Uspješnost uzgoja 2014

Briga o Vašem zelenom kutku
Odgovori
Avatar
Beyond Le Fov
Moderator
Postovi: 1576
Pridružen/a: 06.02.2010, 21:48
Ima zahvala: 424 puta
 pohvaljen: 1453 puta

Uspješnost uzgoja 2014

Post Postao/la Beyond Le Fov »

Baš je zla ta klima ove godine, prvo su mi neke muhe u prolječe u 3 dana izjele sve cvjetove i lišće na vočkama, nemam ni jednu jabuku, trešnju, višnju, marelicu ni breskvu, a kruški imam čak 5, a imam dosta stabla od svega toga.

i stalno voda 99%, sve trune, imam dosta kupina i sad kad počinju zrelit sve su se upljesnjivile, uopće nemože ni jedna bobica sazrit da se ne upljesnjivi, a prošle godine pak druga krajnost, nije uopće bilo kiše i kupine se uopće nisu mogle formirati u zrele bobice nego su ostale jadne zasušene.
i onda još stalno kositi tu svu travu koja silno raste i pljevit vrt jaj aj jaj.

eto sad mi vjetar s tučom pokosio sve suncokrete na zemlju, super :sad:

al ajd ponosan sam na češnjak kak je fino izrasto velik i sočan, neka bio genetika s planina bosne, njam. krumpir mi je isto super uspio bez nametnika. tikvice slabo, rajčice slabo, trunu

kak je kod vas?
Just because you live in clown world doesn't mean you have to participate in the circus.
Avatar
muscaria
rank5
Postovi: 182
Pridružen/a: 28.10.2012, 17:47
Ima zahvala: 40 puta
 pohvaljen: 39 puta

Re: Uspješnost uzgoja 2014

Post Postao/la muscaria »

Pozz! Svi imamo takvih problema, manje-više!
Meni je najveći problem plamenjača na rajčici, i zlatice na krumpirima. Ostalo je sve zadovoljavajuće!
Svakodnevno košenje trave već neko vrijeme ide na živce.
No, tko ima sreće da je posadio marimahune outdoor, do danas ih vjerojatno nije morao niti obilaziti s obzirom da su imale dovoljno vlage!
Peace, Love, Sharing & Understanding
Avatar
Devil'sChase
Moderator
Postovi: 600
Pridružen/a: 07.06.2011, 07:40
Ima zahvala: 316 puta
 pohvaljen: 206 puta

Re: Uspješnost uzgoja 2014

Post Postao/la Devil'sChase »

Nazalost da, ljuta je zemlja na nas nesto veliko u zadnje vrijeme. Najveci plač je bila plamenjača, toliko sam truda uložio u te paradajze, skupljao stare i heirloom sorte preko zime, toliko varijanta prekrasnih, toliko su veliki bili, i u par dana... Samo sam došao i sve je bilo gotovo već. Pokušavam sad s klonovima spasit ikako ako je moguće barem, gene, ali ne znam... Ugl, svima je plamenjača uništila, većina ljudi mi je rekla isto. Ostalo povrće mi je ipak odlično i jako sam sretan zbog toga, hvala na tome :4yajuyo:
Avatar
Red
Moderator
Postovi: 3274
Pridružen/a: 06.02.2010, 20:50
Ima zahvala: 242 puta
 pohvaljen: 701 put

Re: Uspješnost uzgoja 2014

Post Postao/la Red »

Da, slažem se kaos.

Rajčice napala trulež, jučer nešto sređivala po vrtu možda i spasim nešto. Trava nemilice raste, nervira me ova košnja, ali je ipak puno ljepše nego kad je sve žuto i sparušeno, ali eto više posla.
Bundeve i ukrasne tikvice luduju. Opalit ću jednu fotku da vidite što su bundeva Noć vještica i giganteum do sada napravile a kraj nije niti blizu. :thumbsup: :ymparty:

Paprike super, sretne su, čilike isto. Grah i slično pojeli puževi, napale mušice i sve bacili. Samo da te rajčice sazore i bar malo uroda daju. :thumbsup:
“If you can't understand it without an explanation, you can't understand it with an explanation"
sinnerman
rank6
Postovi: 233
Pridružen/a: 12.03.2012, 23:40
Ima zahvala: 52 puta
 pohvaljen: 71 put

Re: Uspješnost uzgoja 2014

Post Postao/la sinnerman »

Za te probleme koje uzrokuju gljivična oboljenja mogu se primjeniti preslica i sumporna juha... i jedno i drugo je ekološki, no primjenu bi trebalo raditi već kada primjetite da su uvjeti u prirodi idealni za takve probleme (puno, puno,puno kiše i toplo) jer kada već problemi krenu teško je spašavati- po staroj narodnoj "bolje sprječiti nego lječiti".

Iste probleme u vrtu imamo i mi jer nismo ništa primjenjivali, pustili smo neka sve ode kako hoće. Neveni su dragoj preplavili vrt, suncokreti i mahune lijepo rastu. Previše je hladno kod nas (zbog oblačnog vremena i kiše) pa neće ni tikvice, krastavci i bundeve rasti nego stoje onakvi kakvi su bili kada smo ih sadili.

Tlo je sabijeno i nemoguće ga je okopavati... kiša ispire humus iz tla i osiromašuje ga...

Ali zato je onaj divlji dio prirode sa kojim mi nemamo nikakvog posla (šume, livade i šikare) u takvom bujanju. Nisam vidio divlju prirodu tako sretnom već dugo, dugo... ona uvjek može bez nas... mi smo bez nje "lost".. ;)
Omne nimium, quamvis optimum, naturae inimicum est.
Avatar
Pooji
rank2
Postovi: 37
Pridružen/a: 30.08.2013, 20:45
Ima zahvala: 23 puta
 pohvaljen: 53 puta

Re: Uspješnost uzgoja 2014

Post Postao/la Pooji »

Više manje svugdje isti problemi. prevelika količina oborina + jaki udari sunca, pogodno za svakakva gljivična oboljenja.
Rajčice. krastavci su pre bile na udaru i dobro ih je "opalilo". Daljnju štetu sam spriječija pripravcima od češnjak/luk/poriluk a sad špricam i sa preslicom i mogu reci da se stanje popravilo
“Life isn't as serious as the mind makes it out to be.”
Odgovori