Last minute pitanja

Informacije o gljivama, uzgoju, metodama, nabavi materijala...
Gorda
rank9
rank9
Has thanked: 86 times
Been thanked: 91 time

Re: Last minute pitanja

Post Postao/la Gorda »

Ne valja ni previse spricati...ja uvijek radim po osjecaju i nikad se ne drzim nekih strogih pravila. Prozracujem kad god stignem (u prosjeku 6-7x dnevno), nekad ne stignem niti jednom...a šprickam misterom cca 2x na dan...

Mjerace sam sve pobacao van jer su me samo iritirale te brojke, a urode uvijek imam odlicne...

sto se dunkanja kejkova tice, pozeljno je isprati kejk pod hladnom vodom, ali ne trljati prejako rukama...cisto da se makne onaj "sluzavi" sloj koji se napravi prilikom dunkanja.
"Just as a candle cannot burn without fire, men cannot live without a spiritual life."
Homunculus
rank4
rank4
Has thanked: 46 times
Been thanked: 38 times

Post Postao/la Homunculus »

Gorda je sve lepo rekao, ja bih se samo osvrnuo na prethodne postove. Špricanje ne služi za podizanje vlage u boxu već za održavanje supstrata dovoljno vlažnim i za poticanje pinanja (uz luftanje). Za dovoljnu vlažnost u boxu je sasvim dovoljan dobro pripremljen perlit.

A i metaboliti nisu nikakav "micelium piss" već pokazatelj da se micelij bori sa nečim što mu ne pogoduje. Bolje je da metabolita nema ali nije strašno ni ako se pojave pošto micelij ume da se izbori sa nekim gadarijama.
“Stop consuming images and start producing them.”
Terence McKenna
advict1
rank3
rank3
Has thanked: 36 times
Been thanked: 25 times

Post Postao/la advict1 »

auu :O gljiva je rasla cudno i sad je poljubila perlit :O cim sam primetio stavio sam dodatnu foliju na to mesto... jel moze da skodi nesto :/ ?
To fathom Hell or soar angelic, just take a pinch of psychedelic :)
dimitrije
rank3
rank3
Has thanked: 85 times
Been thanked: 50 times

Post Postao/la dimitrije »

Ljudi jel ima neko iskustva sa ponovnim ozivljavanjem miucelijuma? Imam jedan sto se skroz osusio posle druge berbe u februaru, pa je malo stajao par meseci tako osusen, i sad sam ga stavio dva dana u vodu da se natapa. Nije proslo ni nedelju dana i vec su se pojavile nove pecurke :mushroom: Jedino ne znam kakva ce im biti potencija? :-?
dr.manijak
rank14
rank14
Has thanked: 101 time
Been thanked: 232 times

Post Postao/la dr.manijak »

Ista potencija kao ranije.
Bitno je da su one krenule.
Da li biste radije bili zabrinuti genije ili vesela budala?
dimitrije
rank3
rank3
Has thanked: 85 times
Been thanked: 50 times

Post Postao/la dimitrije »

Obicno bude prva berba najjaca, i sledece opadaju jacine, tako da 1 mgra od prve bude otprilike jacina kao 2-3 magra druge, 5 od trece, i posle vise ni ne pokusavam. A sad kad krene ispocetka posle susenja probacu da vidim dal budu jake kao da je opet prva berba, ili nesto izmedju.
dr.manijak
rank14
rank14
Has thanked: 101 time
Been thanked: 232 times

Post Postao/la dr.manijak »

Vidis, prvi put cujem to, meni nikad ne varira potencija gljiva, uvek uzimam istu dozu i osetim istu jacinu, jedino mi je razlika u dobijenoj kolicini..
Da li biste radije bili zabrinuti genije ili vesela budala?
Zgubidan
rank7
rank7
Has thanked: 26 times
Been thanked: 103 times

Post Postao/la Zgubidan »

Sumnjam da potencija tolko varira. Znači da drugog flusha treba 2-3 puta više pojesti od prvog za isti efekt?? Nemoguće, takve bi razlike bile primjetne.
Lud je samo onaj čija se ludost ne poklapa sa ludošću većine.
riz14
rank3
rank3
Has thanked: 3 times
Been thanked: 12 times

Post Postao/la riz14 »

Ja se također ne slažem s tom tvrdnjom i mislim da su gljive iste potencije bez obzira na to koji je flush...ne mislim sad točno iste jer potencija može mrvicu varirat od gljive do gljive al mislin da se te razlike nemogu objektivno izmjerit :) :mushroom:
Dimitrije, jel to znači da si ti stvarno od drugog flusha jeo po 2-3 puta više gljiva nego sa prvog flusha, a od trećeg flusha pet puta više gljiva nego sa prvog flusha? :blinkk: :-?
advict1
rank3
rank3
Has thanked: 36 times
Been thanked: 25 times

Post Postao/la advict1 »

Please nek mi neko odgovori sta da radim,pecurke je poljubila perlit i jedno zrno se jako prilepilo da kad sam ga izvadio iz klobuka ostala je rupica,sto se vidi na slici :/ sta da radim sa ovim,da secem,ili da operem samo i sve ok ? prvi mi je grow pa sam nesiguran imajte razumevanja :D hvala..

media/images2/a110a09437faa5e3c4f3adcab3c99190.jpg
To fathom Hell or soar angelic, just take a pinch of psychedelic :)
Odgovori