Štakor kao kućni ljubimac

Kućni ljubimci i ostale živine
Avatar
HypnoToad
Moderator
Postovi: 2852
Pridružen/a: 21.03.2010, 17:57
Ima zahvala: 532 puta
 pohvaljen: 1208 puta

Re: Štakor kao kućni ljubimac

Post Postao/la HypnoToad »

Jedna je stvar divljoj životinji oduzeti slobodu, a druga onoj koja desetcima generacija živi u kavezu prisilno nametnuti 'slobodu'. Da taj štakor nije kod nje sretan, mažen i pažen, bio bi u nekom labaratoriju ubrizgan s najrazličitijim bolestima, ili bi još vjerojatnije davno bio mrtav i poslužio kao hrana nekoj jednako zatočenoj zmiji.
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
Avatar
antoniopavaroti
rank14
Postovi: 847
Pridružen/a: 13.11.2013, 22:49
Ima zahvala: 358 puta
 pohvaljen: 338 puta

Re: Štakor kao kućni ljubimac

Post Postao/la antoniopavaroti »

...
Zadnja izmjena: Devil'sChase, dana/u 28.02.2014, 22:50, ukupno mijenjano 3 puta.
Razlog: Ekipa, ovakvim prepirkama nema mjesta na forumu, žalim ;)
" Ako želiš pobjediti ..ne smiješ izgubiti"
Avatar
antoniopavaroti
rank14
Postovi: 847
Pridružen/a: 13.11.2013, 22:49
Ima zahvala: 358 puta
 pohvaljen: 338 puta

Re: Štakor kao kućni ljubimac

Post Postao/la antoniopavaroti »

. :sunn:
Zadnja izmjena: antoniopavaroti, dana/u 06.03.2014, 01:36, ukupno mijenjano 2 puta.
" Ako želiš pobjediti ..ne smiješ izgubiti"
Avatar
Ninti
Moderator
Postovi: 582
Pridružen/a: 08.07.2010, 11:33
Ima zahvala: 505 puta
 pohvaljen: 392 puta

Re: Štakor kao kućni ljubimac

Post Postao/la Ninti »

Ovdje nikada nije problem demokracija niti izražavanje svog mišljenja, čak ni offtopičarenje nemora biti problem ako ono što javno iznosiš kao svoje mišljenje, iznosiš odmjereno, argumentirano i bez stvaranja tenzija. Ja te posve razumjem kod ove teme, al moraš shvatiti da velika većina ljudi doma drži kućne ljubimce te ako želiš na te ljude konstruktivno djelovati, moraš to činiti sa dozom opreza jer svatko smatra da je baš njegov način razmišljanja i života najbolji i najkorektniji. Sve drugo izrečeno na pogrešan način neće doprijeti do njih, a ražestit ćeš sebe i sve prisutne..
Recimo po meni bi dobar primjer odmjerenosti bilo otvaranje nove teme (o pravima životinja - kao što je Hypno predložio) bez spmanja ove i time dobivaš prostor da izraziš svoje mišljenje. Time svatko dobiva šansu vidjeti stvar iz tvog kuta bez da se osjeća napadnut/a
Ništa se ne mijenja na silu i preko noći, ne vjerujem u revolucije.
“Never argue with an idiot. They will drag you down to their level and beat you with experience.” ― Mark Twain
Avatar
antoniopavaroti
rank14
Postovi: 847
Pridružen/a: 13.11.2013, 22:49
Ima zahvala: 358 puta
 pohvaljen: 338 puta

Re: Štakor kao kućni ljubimac

Post Postao/la antoniopavaroti »

Slažem se.. :thumbsup:
" Ako želiš pobjediti ..ne smiješ izgubiti"
Avatar
M & R
rank6
Postovi: 209
Pridružen/a: 14.09.2013, 05:32
Ima zahvala: 157 puta
 pohvaljen: 56 puta

Re: Štakor kao kućni ljubimac

Post Postao/la M & R »

Nije me bilo neko vrijeme. Životni kaos ti ne dozvoljava da slobodno vrijeme provedeš recimo kako bi uvijek kada sam to imala, provodila ovdje, čitajuci, pišuci ... pa i bila su neka nadrkavanja koja su u svakom slucaju bilai nepotrebna. :)

Kroz ove mjesece, mogu reci da sam postala malo mudrija, mnoge stvari gledam iz raznih drugih kuteva, pa tu je i osoba (moj novi dečko ali osoba koju poznajem 31g.- zajedno u osnovnjak išli :x ) koji mi otvara oči upravo tamo gdje su bile zatvorene u potpunosti ... :thumbsup:

=; No da ne oftopičarim ...

ĐURO R.I.P. 24.11.2014. at 01:31


slika

slika

slika

slika

slika

i ovo je njegova zadnja fotografija, kada ga je bolest vec dobrano zahvatila, svako jutro bi nalazila ovako na rubu kucice što mu je iz nosica krvarilo ... Po svemu kako je bilo, zakljucili smo da su u pitanju pluca jer zadnjih 2mjeseca nije normalno disao vec kao da je sa svakim udisajem i izdisajem ajmo reci, najslicnije bi bilo kada bi rekla - lagano hrkanje.... Sukrvica se prvi puta pojavila prije 6mj, da bi zadnja dva mjeseca se u potpunosti prelazilo u krvčicu ... teško je gledati svojeg najboljeg malenog prijatelja kako se bori i vidi se da zeli zivjeti ali ga bolest uzima .... i na kraju .... :ohnoo:

Razmišljali smo mnogo, da li da nazovem frenda i da mu kazem da zelim istu pasminu, istog mladunca .... ali NE .. rekla sam ne jer njihov je zivotic prekratak i da ponovno tako sto prolazim .... ne mogu ... NEMAM SNAGE.... jesmo rekli smo kada ode, doci ce drugi, ali nakon sto sam prosla sto jesam .. mama nista to nije vidila jer da je ... ne bi rekla da bi voljela da imamo opet malca

05. listopad. 2014.

slika


moj najbolji mali prijatelj je napustio ovozemaljski svijet i nastavio put .... Javio mi se ...kada sam sama uveće, javlja mi se redovito, znam da mu je dušica uz mene i da ce tako biti!

U mome zagrljaju, kao da sam imala bebu u rukama, privitu uza srce, udahnuo je i izdahnuo svoj poslijednji dah. Nije htio u svojoj kucici, 7 dana je bio jako bolestan, nije jeo, pio, mučio se :ohnoo:
Posljednjim snagama koje su bile u njemu, kao što znate da nikada nije bio zatvoren jer nije izlazio iz svoje kucice osim kada bi mu se pružila ruka ... tim poslijednjim snagama se propeo na zadnje nožice, ručicama držao staklo pokušavajući ga gurnui, a zubićima ga je takđer pokušavao nešto. Bilo je vrijeme za spavanje, legli smo bili, odjednom culi cudne zvukove ... Brzo sam upalila svijetlo i nasla ga u tome polozaju (naime, pritvorila sam staklo toliko da ne može izici jer je noc prije pokušavajući doci do mene doslovno se bacio iz kucice, mogu si samo zamisliti koliko ga je još i to zaboljelo jer je bio malac koji nije znao skakati) - brzo sam otvoririla, skočio mi je na ruku i klonuo ... Zamotala sam ga u njegovu najdražu jastučnicu i dekicu te ga tako primila u zagrljaj ... citavo vrijeme me gledao kao da govori .. molim te pomozi mi .. jer, zaista sto je je, borio se kao najveci i najhrabriji vojnik ...Vidjevši da je počeo zrak udisai kroz usta, rekla sam "Tome, ovo je zadnje, ako uspije se izboriti max. uru vremena i to će biti puno ► 31 minutu nakon toga je zadnji puta izdahnuo. U 01:30 bilo je kao posljednji dah i nestao je te nakon minute se stresao, još jednom me pogledao kao da je izgovorio hvala sto si mi sve pružila i otišao.
U to vrlo kratko vrijeme, Tome ga je zavolio kao da je njegov, imali smo kolektivno plakanje u kući, fali nam, jos uvijek ga tražimo... Znajuci samo koliko mi je život učinio u tih godinu i po dana, sretna sam ali i dalje tužna jer fali u stanu !!!

slika


Jednostavno mi je na sve sto se dogodilo, ovo jedna novonastala situacija,eh da, a 08.08.2014. nam se doselila engleska tigrica ! Obzirom da je plava stara isto otišla, samo se jednu noc srušila. Nakon toga sam odlucila da nema vise kupovanja niti jedne jedine životinjice po shoopovima nego samo domaći uzgoj, tako da je Bubi the Condore, došao tjedan dana nakon što je izišao iz svoga gnijezda. Još uvijek i još cca do ljeta ce biti totalno derište da cemo morati usisavati preko nekoliko puta dnevno jer je pun paperja i to sve leti na sve strane, kako je od malena pitom, tako od prvoga dana ide na prst, stalno mu je gajbica otvorena a kada proleti koji đir ... Ludilo..... po citavom stanu pera kao u prici ... No nema veze, obzirom da se zna odavna da je kod nas mali zoo, a i Bubica the Condore ce naravno narasti pa nece biti mali ofucanac, vec lijepa velika engleska tigrica !!!!
Sat - ćit - ananda - Vigrahi.
Odgovori