Proces prisutnosti

Proširimo horizonte
Odgovori
mystic
rank1
Postovi: 1
Pridružen/a: 21.02.2014, 02:16

Re: Proces prisutnosti

Post Postao/la mystic »

Pozdrav svima

Ja sam novi ovdje i tu sam iz razloga sto sam cuo za ovu knjigu prije nekoliko dana i odmah me privukla iz razloga sto u sebi nosim ogroman teret i neznam dali sam spreman i dali uopce da se upustim u ovo. Naime moj problem je psihicke naravi, radi se o traumi koja mi je promijenila zivot. Naime prije 12 godina podvalili su mi 2LSDa u pice nakon cega sam dozivio stanje kakvo moj mozak nije mogao percipirati nego se samo razvio strah koji se javlja do danasnjih dana. Ukratko..Dozivio sam bad trip, van tjelesno iskustvo, umro tu noc i vratio se... nesto paranormalno i ogroman strah od svega koji je ostavio dugogodišnje posljedice na mene. U narednom vremenu oko nekoliko mjeseci zivio sam u stanju psihoze... cijeli svijet mi je izgledao namjesteno,matrix.. izgubio sam dodir sa realnosti. Tada sam i razvio prve panicne napadaje koji su se manifestirali tek nekoliko godina kasnije kada mi je otac umro.
Naime nikada nisam isao psihijatru, nosim to u sebi i nesvjesno sam trazio sam odgovore sto se zaista dogodilo tada. Nažalost sve to je djelovalo negativno na mene tako da sam se samo kroz sve ove godine povukao u sebe, razvio strahove od svijeta...zivota i ogroman strah od smrti.
Sve je to duboko zakopano u meni i zivim sa time vec vise od 10 godina.. inace sve to dobro skrivam...na van sam vesel...bavim se aktivno glazbom i ugostitelj sam privatnik.. nedavno su mi zatvorili posao i prolazim kroz jedno jako tesko i stresno razdoblje dotle da su mi se aktivirali panicni napadaji ponovno nakon 8 godina. Nezelim ici doktoru i biti neciji pokusni kunic....a opet vjerujem da sam razvio neku vrstu psihoze. Prozivio sam traumu koja tinja u meni godinama i izbacuje se van kada stres eskalira.. Zelim si pomoci...i znam da potiskivanje svega i gutanje helexa kada je najgore nije rjesenje. Isto tako neznam kako si pomoci. Neki dan mi je osoba koju sam upoznao isto to vece ni sam neznam zasto preporucila ovu knjigu.... kopam vec 3 dana, skupljam informacije ali se u meni istovremeno opet javlja strah budem li se morao suociti sa svime iz onog vremena. Bojim se da mi se ne pogorsa stanje i da stvarno dobijem kopcanje na leđima :/ Zelim si pomoc i neznam dali je mozda ova knjiga makar djelic puta. Nekada stvarno pozelim da me lupi auto i da izgubim pamcenje na ovih 12 godina...ma dao bih i svih 35..pa da krenem od nule kao malo dijete i osjetim da sam ponovno ziv :(
Dosadilo mi je hodati pod teskim staklenim zvonom... vise u nicemu ne uzivam.. nista mi ne pruza zadovoljstvo... svijet kroz moje oci izgleda kao da gledam neki dosadan film koji moram gledat i nema mu kraja...
Nebih voljeo da netko ima slicno iskustvo ali ako znate nesto slicno i dali bi mi ova knjiga mogla imalo pomoci ili odmoci bit cu zahvalan na nekom odgovoru.
Avatar
pecurko
rank14
Postovi: 677
Pridružen/a: 23.08.2010, 14:58
Ima zahvala: 228 puta
 pohvaljen: 290 puta

Re: Proces prisutnosti

Post Postao/la pecurko »

Dobrodošao :ymhug:

Jako je teško reći šta da radiš. Mnogo vremena ti to zakopavaš u sebe, a to jednom mora vani.
Neću te savetovati ni da probaš niti da obustaješ.
Ali jednog dana će to morati van tebe, jer to je samo doživljaj-to nije ti.

Pogledaj to ovako: Šta je najgore što ti se može desiti? Potpuno ludilo ili užasan strah, meseci depresije... Pih. Ti ćeš umreti, to je najgore, ali i najbolje u svemu.
Obzirom da te u tvom pokušaju svašta može sprečiti, sve te prepreke su samo iluzija, jer ti svakako hitaš ka konačnom cilju, letiš ka smrti i svi ćemo mi uspeti da umremo.
Znači znamo da nam budućnost donosi uspeh i svi ćemo biti pobednici sopstvenih igara bez granica.
Takođe znamo da je prošlost bila zajeb i da ništa nije bilo kako smo mi hteli.

Izvućićemo zaključak da se stvari dešavaju, a da mi u tome nemamo udela, ali bez obzira na to opet svi stignemo gde smo i pošli.

Sve što možemo da menjamo je SADA i zato Mystic ako planiraš da menjaš nešto menjaj kvalitet svakog tvog sada, jer svaki zvuk će zamreti, sva će svetlost zgasnuti i zato se namamo čega plašiti.

edit: sad kad pročitam, deluje grubo, ali ja nemam od čega da te branim ili zaštitim :sunn:
Sto rece moja baba:"Sve sto raste iz Zemlje to je zdravo".
Avatar
luther7hrol
rank9
Postovi: 370
Pridružen/a: 03.08.2013, 20:36
Ima zahvala: 215 puta
 pohvaljen: 93 puta

Re: Proces prisutnosti

Post Postao/la luther7hrol »

Nešto u tebi pokrenulo je tu osobu da ti "slučajno" spomene ovu knjigu. Mogu ti je od srca preporučiti zato jer sam i sam pri kraju Procesa i mogu ti iz prve ruke reći kako radi. U nekim trenucima bit će ti jako teško, bit ćeš uplašen, frustriran i ljut, ali sve su to iskustva od kojih možeš bježati koliko želiš, ali kad-tad morat ćeš se suočiti s njima ako ćeš željeti biti ( opet ) sretan. Samo ti možeš odlučiti jesi li spreman, ali prije ili kasnije tu prepreku ćeš morati preskočiti. Inače to su teške emocije koje ti zagađuju tvoje cjelokupno životno iskustvo i imaju tendenciju da ti unište posao, brak, i roditeljstvo. Na kraju se prenose i na tvoju djecu, kao što su se nekada one tvojih roditelja prenijele na tebe kao i one mojih roditelja na mene. Samo ti možeš stati na kraj tome.
Baci oko i na ovu tehniku, ako te zanima, meni je mnogo pomogla da steknem mir i snagu da se mogu krenuti suočavati sa svojim potisnutim traumama pa ti isto iz prve ruke mogu reći kako umiruje strahove i čini da se osjetiš životnijim i snažnijim što bi ti moglo biti od velike koristi:

sunce-izvor-zdravlja-za-dusu-i-tijelo-s ... =sungazing
Avatar
Beyond Le Fov
Moderator
Postovi: 1576
Pridružen/a: 06.02.2010, 21:48
Ima zahvala: 424 puta
 pohvaljen: 1453 puta

Re: Proces prisutnosti

Post Postao/la Beyond Le Fov »

Hm, ptsp je baš kad um zatvori vrata i baci ključ jer ne želi više takvo iskustvo ni pod koju cjenu. ova knjiga te vodi polako u emocionalnu podsvijest i suočava te s njom i to tako otpuštaš, nije nužno da ju baš ponovo proživljavaš u detaljima, mogla bi ti biti od koristi, međutim mislim da je tvoja podsvijest zaključana ptspom.
Ako se zabetoniraš strahom nemožeš primiti ni dati ljubav, srce se zaključa, a ako nemožeš primiti i dati ljubav duša ne želi više sanjati i proživljavati život jer ne vidi svoju refleksiju u njemu, a duša kreira jedino kroz ljubav. zajebana situacija. Ljubav je jedina stvar koja tebe može izvuči, jer je jedino ona suprotnost strahu i klin kojim se strah razbija, nikakvi procesi shvačanja tako tvrdokornog straha razumom njega neće riješiti, jer je iracionalan beton.

Ali isto znam da nemožeš nekome reči da voli i to je to, jer da može nebi mu to trebalo govoriti. Ego je stvarčica koju obično ljudi razvijaju kao sredstvo za nositi se sa svijetom u nedostatku ljubavi i punog straha. Sljepi malo tu svoju ličnost i nedaj da išta utjeće na tebe bez tvoje volje. Za bilo šta takvo, prvo i osnovno treba ti energije jer si ispijen od straha, nemožeš ništa pokušavati riješavati bez energije, mislim na psihičku energiju. Njome se akumuliraš svjesnim disanjem u prirodi kad ti um nije u grču, osvjesti da udišeš unutarnju snagu i radi to dulje vrijeme, ubrzo ćeš primjetit promjene, da ta snaga stvarno i dolazi. Usput kad si već u prirodi tu možeš popričati malo s majkom naših duša, gaiom, jer nitko u svemiru nema veče srce od nje, i svi smo ovisni o tom srcu i upravo se iz njega pojačano napajaš kad boraviš u prirodi. Što se više uspiješ mentalno povezati s prirodom to će više njena energija teći u tebe i puniti te životom. i kad vratiš snagu tad kreneš u napad na blokade uma.

Naš izdah biljnom svijetu je udah, naš udah biljnom svijetu je izdah, fizički i metafizički, mi smo neraskidivo spojeni sa prirodom, mi jesmo priroda, njen tok, ali smo to zaboravili, odvojili smo se od toka i zaključali u svoj strah. Ako se ponovo spojiš s prirodom nema te bolesti i blokade koje ona nemože riješiti. Spojiš se tako da osvjestiš vezu disanjem, izdišući osjeti kako pluča prirode oko tebe udišu, šire se, udišući osjeti kako priroda izdiše. To je energetska razmjena, ne samo fizička nego i kroz energiju uma, otpuštaš tako i svoja psihička sranja, strahove i stresove, udišeš čistoću i snagu. Poanta je da se psihički otključaš jer te strah zaključao i um ti se zaglavio u njemu. ako se otključaš moći ćeš maknuti fokus svijesti od trauma i ponovo ugledat ljepotu života i refleksiju svoje duše u njemu.
U prirodi makni fokus iz centra sebe i proširi se u prostor prirode, u drveče, samo diši i drži fokus bez misli, osjeti da ti je srce spojeno s liščem prirode putem nevidljivih žila. Vidjet ćeš da takva praksa ima velikog učinka na tebe iznutra, balansira te i čisti. Osjeti vezu između svojih nogu i zemlje, pusti mentalno korijenje u zemlju i osjeti kako psihički teret odlazi u zemlju a dolazi nova svježa energija, kao sok u drvetu.

btw. ektreman iracionalan strah se može izbiti i ekstremnom iracionalnom ljubavi, a to je MDMA, pokazala se kao odličan lijek za one koji imaju teret ptspa, a i koristila se nekad u psihoterapiji dok nisu zabranili. Upiši u google "ptsp mdma" i dobit ćeš mnoge teme.
Just because you live in clown world doesn't mean you have to participate in the circus.
Avatar
luther7hrol
rank9
Postovi: 370
Pridružen/a: 03.08.2013, 20:36
Ima zahvala: 215 puta
 pohvaljen: 93 puta

Re: Proces prisutnosti

Post Postao/la luther7hrol »

Slažem se s Beyondom, prvo bi trebalo energetski ojačati, koristi koju god možeš metodu za to i koja ti paše, iskreno, da nisam dobio energiju od gledanja u Sunce u početku, nikada ne bih skupio dovoljno energije da se mogu suočiti s vlastitim traumama. Zato, Sunce, zdrava hrana, ljubav, uzemljavanje, povezivanje s prirodom, neki sport, vođenje ljubavi... iskoristi što god više toga možeš da dobiješ inicijalnu snagu, a onda će se otvoriti pravi put da se suočiš s tim što je bilo, nema sumnje. :thumbsup:
Avatar
antoniopavaroti
rank14
Postovi: 847
Pridružen/a: 13.11.2013, 22:49
Ima zahvala: 358 puta
 pohvaljen: 338 puta

Re: Proces prisutnosti

Post Postao/la antoniopavaroti »

luther7hrol je napisao/la:Slažem se s Beyondom, prvo bi trebalo energetski ojačati, koristi koju god možeš metodu za to i koja ti paše, iskreno, da nisam dobio energiju od gledanja u Sunce u početku, nikada ne bih skupio dovoljno energije da se mogu suočiti s vlastitim traumama. Zato, Sunce, zdrava hrana, ljubav, uzemljavanje, povezivanje s prirodom, neki sport, vođenje ljubavi... iskoristi što god više toga možeš da dobiješ inicijalnu snagu, a onda će se otvoriti pravi put da se suočiš s tim što je bilo, nema sumnje. :thumbsup:
Slažem se sa Luterom..i Beyondom obavezno je potrebno energetski ojačati jer te ta psihoza kroz godine iscrpila..Dakle ..sunčarenje..eto proljeće je već tu i bit će sunca na pretek..za knjigu " proces prisutnosti" sam rekao šta mislim odavno..no , mistyc..tebi bi mozda dobro dosla da razbije neke unutarnje klišeje i obrasce..Teško je biti pametan , ali zdrava hrana , druženje , i naravno ljepši spol što češće..Možda bi osobno preporučio i 2-3 grama :mushroom: jer klin se klinom izbija..Ne vjerujem da bi gljivice loše odradile posao pa ..probaj .Jednom i jedan dobar trip u dobrom društvu i dobroj atmosferi popravio bi i anulirao onaj davni loši trip. Znam samo da se moja prijateljica bojala pauka , ali smo je vremenom privikli na umjetnog gumenog (pauka) a kad ga je smjela držati u ruci onda se usudila prići i živome i tako malo pomalo ..nabavila je u zoo centru neku tarantulu veličine pit bulla..sad se ja ne usudim doći kod nje a tarantula joj maltene jede iz ruke heh ja prvo provjerim dal je dobro vezan lancem :bigsmilee: i onda ulazim u njezinu kuću
" Ako želiš pobjediti ..ne smiješ izgubiti"
Avatar
antoniopavaroti
rank14
Postovi: 847
Pridružen/a: 13.11.2013, 22:49
Ima zahvala: 358 puta
 pohvaljen: 338 puta

Re: Proces prisutnosti

Post Postao/la antoniopavaroti »

vidim da je sve san i da ništa nije vrednije jedno od drugoga . Zaista ..i pobjeda i poraz identični su ..
[/b][/b]
" Ako želiš pobjediti ..ne smiješ izgubiti"
Avatar
luther7hrol
rank9
Postovi: 370
Pridružen/a: 03.08.2013, 20:36
Ima zahvala: 215 puta
 pohvaljen: 93 puta

Re: Proces prisutnosti

Post Postao/la luther7hrol »

Prije dva dana završio sam proces prisutnosti, i mogu ga iskreno preporučiti svima koji nose težinu na svom srcu, čak i ako ne znaju da je nose! Osjećam se otprilike jednu i pol tonu lakšim, imam više energije, nekako sam pozitivniji i manje tmuran, ne bojim se toliko niti bježim od svojih osjećaja, manje me strah onoga što budućnost nosi i svjestan sam da držim konce u svojim rukama. Bilo je dugo i naporno, negdje do 7. tjedna bio sam zabrinut da za mene to ne funkcionira, jer se ništa posebno nije događalo. Aktiviranjem sedme vježbe ležanjem u kadi počele su izranjati duboke i snažne potisnute emocije. Iz V točke na vratu doslovno mi je iskrila vrućina. To je bilo iznimno teških nekoliko dana, temperatura mi je porasla i bio sam razdražljiv. Izronili su duboko potisnuti strahovi naročito zbog nekih mojih veza koje su mi slomile srce kad sam bio jako mlad, i nečega što mi se dogodilo još tijekom rata. Čak sam imao bliceve sjećanja na iskustva drugih ljudi, iz nekog sam razloga morao proživiti smrt meni bliskih ljudi dok sam bio u njihovoj koži, što je bilo čudno, ali
nakon što se sve to stišalo, doslovno sam osjetio da ponovno lebdim u svome tijelu. Od srca preporučujem :thumbsup:
Odgovori