Last minute pitanja
- dawsongeek
- rank8

- Has thanked: 50 times
- Been thanked: 110 times
Re: Last minute pitanja
pa ne zvuči neizvedivo ... vidio sam da sometimes (ako se ne varam) radi kejkove od raženog brašna, kokosa i verma i jebeno mu uspijeva
I VODA JE OTROV U PREVELIKOJ DOZI ... BUDI UMJEREN !
- dawsongeek
- rank8

- Has thanked: 50 times
- Been thanked: 110 times
Sabouraud agar ... nemam PDA imam ovaj saburo
.... služi za uzgoj i selekciju fungi organizama u laboratorijskoj dijagnostici (uglavnom spolnih fungi organizama:) .... dal mi može poslužiti isto kao PDA agar u vezi kloniranja i uzgoja micelija ???
Sabouraud agar typically contains:[6]
40 g/L dextrose
10 g/L peptone
20 g/L agar
pH 5.6
ovaj koji imam sadrži i nekakav antibiotik tak da se ne razvijaju bakterije na njemu već samo fungi ... jel bi to možda bio bed, ne bi trebao bit bed ... al da pitam ??
Sabouraud agar typically contains:[6]
40 g/L dextrose
10 g/L peptone
20 g/L agar
pH 5.6
ovaj koji imam sadrži i nekakav antibiotik tak da se ne razvijaju bakterije na njemu već samo fungi ... jel bi to možda bio bed, ne bi trebao bit bed ... al da pitam ??
I VODA JE OTROV U PREVELIKOJ DOZI ... BUDI UMJEREN !
- luther7hrol
- rank9

- Has thanked: 215 times
- Been thanked: 93 times
Imam jednu kocku coco coira koja mi je lagano vlažna tjedan dana stala u frižideru, nije bila hermetički zatvorena niti potopljena već je samo bila malo svlažena prije pohrane,
miriši isto kao i prije, mogu li je ipak iskoristiti za iduće kejkove?
miriši isto kao i prije, mogu li je ipak iskoristiti za iduće kejkove?
- WEEDetix
- rank7

- Has thanked: 63 times
- Been thanked: 101 time
logika nalaze ako ima antibakteriska svojstva da mu nebi smjelo bit nis al ja bi ga ipak prije upotrebe malo steriliziro ili bar pasteliziro ako stoji na zraku ko zna sta cuci u njemu i ceka nutrijente da krene
- HypnoToad
- Moderator

- Has thanked: 532 times
- Been thanked: 1212 times
Ne znam od kud vam to da kokosov treset ima neka značajna anti bakterijska svojstva? Nije pretjerano hranjiv bakterijama i neće lako rast na njemu, ali to je sve.
Pasterizacija je u svakom slučaju potrebna, ako ništa šareno ne raste na njemu onda nema problema.
Pasterizacija je u svakom slučaju potrebna, ako ništa šareno ne raste na njemu onda nema problema.
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
- WEEDetix
- rank7

ulje kokosa ima antibakterijska svojstva dio tog ulja ostaje u tesetu kore kokosa stoga on ima taoder antibakteriska svojstva ja nisam reko da su znacajna samo da ih ima nije kokos neunistiv i apsolutno otporan na bakterije
Zanima me dali kejkovi sa više vrsta gljivica mogu svi u isti box??? Dali bi smetalo ili tako nešto...ako netko zna...
- Klaypex Delusion
- rank5

- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 33 times
Misliš više kejkova u isti box ?artemida je napisao/la:Zanima me dali kejkovi sa više vrsta gljivica mogu svi u isti box??? Dali bi smetalo ili tako nešto...ako netko zna...
Ako je tako da... Što da ne...
"Since that day, I haven't been the same" 
- luther7hrol
- rank9

- Has thanked: 215 times
- Been thanked: 93 times
Smeta li išta kapanje kondenzirane vode sa stropa boxa nazad na šrumze ili svaki dan treba brisati "tavan"?
- WEEDetix
- rank7

netrebas brisat nece im nista koja kap napravit isto ko i u prirodi ako ti nije miceli gore prekriven skrooz na skroz vodom onda nemas brige kad luftas otresi poklopac sastrane i to je to jer ako ces brisat tu vlagu ionak ces ju samo prije morat dodavat opet unutra jer ce ti falit vlage