Last minute pitanja
- dawsongeek
- rank8

- Has thanked: 50 times
- Been thanked: 110 times
Re: Last minute pitanja
E MariJana
... litra kolonizirane raži sa 2 litre pasteriziranog kokosa i s još tankim slojem kokosa na površini, kolač je bio debljine nekih 7-8 cm, a sad je nekih 4-5 cm i s tim da se je dosta i suzio sa bočnih strana ... baš sam sinoć ugledao neke pinove ali samo 5-6 njih, možda danas izbaci još par njih bumo vidli
hvala 
I VODA JE OTROV U PREVELIKOJ DOZI ... BUDI UMJEREN !
- HypnoToad
- Moderator

- Has thanked: 532 times
- Been thanked: 1212 times
Kokos se dosta brzo iscrpi, mislim da ne možeš više očekivati išta značajno. 60g suhih je odlična berba, da si litru zrnja kejsao, izvukao bi moožda 10...
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
- dawsongeek
- rank8

da tak sam si i ja nešto slično mislio ... netko možda dobije tu maximalnu gramažu koliko supstrat može dat iz 2 flusha, netko iz 3, a netko iz 5 ... možda iz ovog trećeg bude nekih lijepih primjeraka za print i to je to, peace out 
- dawsongeek
- rank8

e Hypno btw jednom prilikom sam na ovom threadu raspravljali o mješovitom supstratu (konjsko) kojeg bi autoklavirao u vreći ... uglavnom imam u planu napravit najhranjiviji supstrat ikad u kojem bi bilo konjsko, slama, kokos, vapno, glisnjak, kompost, kava i biljno ulje ... vidio sam da Dr. Fungus nudi filter patch vreće ali me zabrinjavaju dimenzije koje su 17*25 cm pa ne znam kak bi onda sve gore navedeno uključujući i kolonizirano zrnje uspio strpat u tu vreću? i imam još par pitanjca
1.sterilizacija od 2h, jel to dosta?
2.pretpostavljam da bi trebo pričekat neko vrijeme da se to sve i ohladi al pošto unutra ima svega strah me da se ne kontaminira, kolko dugo treba proć od sterilizacije do miješanja sa zrnjem?
3.kad to sve pomiješam brine me oblik tog supstrata jer on bi naravno kad se 100% kolonizira trebao ić u box na fruitanje ... hoću li ja dobiti 100% kolonizirani stupić, da li ga mogu nekako oblikovat pri miješanju tak da mi stane u neku posudu koju mogu prebaciti u box?
4. inkubiranje vreće : mračno pri 25 stupnjeva dal je to kul?
brijem da je to to zasad, nadam se da nisam prenaporan
1.sterilizacija od 2h, jel to dosta?
2.pretpostavljam da bi trebo pričekat neko vrijeme da se to sve i ohladi al pošto unutra ima svega strah me da se ne kontaminira, kolko dugo treba proć od sterilizacije do miješanja sa zrnjem?
3.kad to sve pomiješam brine me oblik tog supstrata jer on bi naravno kad se 100% kolonizira trebao ić u box na fruitanje ... hoću li ja dobiti 100% kolonizirani stupić, da li ga mogu nekako oblikovat pri miješanju tak da mi stane u neku posudu koju mogu prebaciti u box?
4. inkubiranje vreće : mračno pri 25 stupnjeva dal je to kul?
brijem da je to to zasad, nadam se da nisam prenaporan
- HypnoToad
- Moderator

- Has thanked: 532 times
- Been thanked: 1212 times
To ti je pre maleno za ovu primjenu, naruči s ebaya veće, ima ih svakakvih.
1. je, taman
2. 24 sata minimalno
3. dobit ćeš kolonizirani blok, možeš ga izvaditi iz vreće i staviti u box, položit na nešto da ne dira perlit i frutat kao kejk, ili ga pustit u vreći za veću vlažnost i plodonošenje samo s vrha
4. 25 da, mrak ne
Skini si let's grow mushrooms, ima tamo dosta dobro objašnjeno kako raditi supstrat u tim vrećema, iako se tamo radi s drvom. Uglavnom, važno ti je da nekoliko puta preklopiš vreću na vrhu i tako može stajati par dana prije nego ubaciš zrnje.
1. je, taman
2. 24 sata minimalno
3. dobit ćeš kolonizirani blok, možeš ga izvaditi iz vreće i staviti u box, položit na nešto da ne dira perlit i frutat kao kejk, ili ga pustit u vreći za veću vlažnost i plodonošenje samo s vrha
4. 25 da, mrak ne
Skini si let's grow mushrooms, ima tamo dosta dobro objašnjeno kako raditi supstrat u tim vrećema, iako se tamo radi s drvom. Uglavnom, važno ti je da nekoliko puta preklopiš vreću na vrhu i tako može stajati par dana prije nego ubaciš zrnje.
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
pozdrav
...krenule su mi rast gljive na supstratu (samo verm.) pred koji dan....e sad 2-3 su vec skoro spremne za berbu, neke su osrednje velike (10ak), a neke tek sad krecu s rastom (isto 10ak)... sad citao sam da se gljive beru tek kad sve narastu, ali me strah da nebi isle u k*rac ove sta su vec izrasle ako stoje i cekaju ostale.... molim bilo koga od vas ko ima i malo iskustva da mi kaze sta da radim
unaprijed tnx 
- Mary Jane.
- rank9

- Has thanked: 19 times
- Been thanked: 39 times
Možeš brat kako želiš, nema tu neko pravilo ali inace se priceka da sve izraste pa zajedno bereš. Ti možeš sad te 2-3 izvadit a ostalo ostavit pa sve skupa, jer pola ce ti bit abortusi, nece ti sve izrast do kraja...
I da ostaviš ove 2-3 sto su gotove nece nista propast, mogu bit tako par dana, samo ce pocrnit i imat ces dole puno crnih spora.
I da ostaviš ove 2-3 sto su gotove nece nista propast, mogu bit tako par dana, samo ce pocrnit i imat ces dole puno crnih spora.
"If you only knew the magnificence of the 3, 6 and 9, then you would have a key to the universe.”
- Nikola Tesla
- Nikola Tesla
- Mary Jane.
- rank9

- Has thanked: 19 times
- Been thanked: 39 times
Napunjene šprice umotati u alu. foliju i stavit u frižider na 24h
"If you only knew the magnificence of the 3, 6 and 9, then you would have a key to the universe.”
- Nikola Tesla
- Nikola Tesla