❂ Kristali ❂

Sve ono skriveno, tajnovito i misteriozno...
Avatar
Ninti
Moderator
Postovi: 582
Pridružen/a: 08.07.2010, 11:33
Ima zahvala: 505 puta
 pohvaljen: 392 puta

Re: ❂ Kristali ❂

Post Postao/la Ninti »

Dobila sam odgovor po pitanju kamena - radi se o hematitu :)

Žumberačko gorje je poznato po nekadašnjim nalazištima željeznih ruda, od čega je najviše upotrebljavan hematit. Tinjčasti škriljavac je metamorfna (pretvorena) stijena koja nastaje najčešće od gline ili lapora koje dođu u kontakt s hidrotermalnim pojavama i pritiskom uslijed čega promjene strukturu, otvrdnu i sl. U ovom slučaju nekakav proboj jako vruće tekućine zasićene željezom, (rjeđe lave), je impregnirao tu glinu ili lapor i proizveo pretežni hematit. Onaj sloj unutra je mogući ostatak kamena prije pretvorbe, jer se prodiranjem vruće tekućine prema sredini teperatura tekućine postepeno hladila, pa je unutrašnjost ostala originalna. Druga mogućnost bi bila da se radi o komadu drveta koje se okamenilo, a nalazilo se u glini, laporu ili mulju, koji je isto pretrpio gore opisani postupak metamorfoze, a drvo, naročito ako je bogato silicijem treba jaču temperaturu, pa je eto ostalo očuvano, okamenjeno ali bez pretvorbe u hematit.
“Never argue with an idiot. They will drag you down to their level and beat you with experience.” ― Mark Twain
Avatar
Ninti
Moderator
Postovi: 582
Pridružen/a: 08.07.2010, 11:33
Ima zahvala: 505 puta
 pohvaljen: 392 puta

Re: ❂ Kristali ❂

Post Postao/la Ninti »

Stvarno izgleda mocno na prvu.. Morat cu ga nabavit nema druge, tako mocnu stvar valja iskoristiti u pozitivne svrhe.
Vec par dana nosam u dzepu dumortierit koji sam intuitivno izabrala ne znajuci koja su mu svojstva i utjecaj mu je jako fin moram priznat.. Kao da prociscuje um, a bas to mi treba..
“Never argue with an idiot. They will drag you down to their level and beat you with experience.” ― Mark Twain
Avatar
Red
Moderator
Postovi: 3274
Pridružen/a: 06.02.2010, 20:50
Ima zahvala: 242 puta
 pohvaljen: 701 put

Re: ❂ Kristali ❂

Post Postao/la Red »

da se pohvalim, kupila sam dragom knjigu o kristalima. Pa neka ovo bude i preporuka za ostale koji možda razmišljaju o kupnji takve.

pošto se ja ne bavim kristalima nemam pojma koje knjige su dobre. moj dragi je sav u tome, nakrcao se kristala pomalo ali nema knjige. pa reko, eto rođendan kao prilika da mu jednu nabavim. malo sam tražila po netu da vidim što kažu drugi na tu temu pa se svugdje spominju The Crystal Bible [Judy Hall], ima 3 knjige. ovdje kod nas ima nekih knjiga ali su skupe. na kraju sam popušila na aukciji za ove biblije 1 i 2 za neku siću, na ebayu, pa odlučila kupiti nešto drugo.

Na kraju sam kupila The new crystal bible koji pokriva i do 500 kristala. kratko i jasno pokriveni, fotke su divne. ima svega i svačega. na ebayu oko 9 funti.

slika

The New Crystal Bible" is the definitive reference guide to using 500 crystals to heal your body, mind and spirit. It includes both common and rare and newly discovered crystals, with each crystal illustrated by a beautiful photograph and a handy table telling you everything you need to know about using that crystal to improve your life. The book will also include an introduction to crystal lore, how to use crystals in all aspects of your life and how crystals can be used to predict the future.
“If you can't understand it without an explanation, you can't understand it with an explanation"
Avatar
luther7hrol
rank9
Postovi: 370
Pridružen/a: 03.08.2013, 20:36
Ima zahvala: 215 puta
 pohvaljen: 93 puta

Re: ❂ Kristali ❂

Post Postao/la luther7hrol »

Obožavam kristale. Oni su bili moj trigger duhovnog buđenja iz dugogodišnjeg zimskog sna. Kada sam dobio moqui i veliko jaje gorskog poštom, i otvorio paket, spucala me toliko snažna energija da sam se skoro srušio. Kao da sam bio priključen na ogroman izvor iznimno snažne energije. Nešto što nikada neću moći zaboraviti. Često poželim da se mogu vratiti u to vrijeme, i opet tako intenzivno osjećati... Uglavnom, pomoću kristala sam započeo potpunu revoluciju u svom životu, napravio sam stvari za koje sam prije mislio da nikada neću moći, i nemam riječi da opišem taj prijelaz.

Imam zanimljivo iskustvo s nekima. Ametist sam pronašao u vrtu, kada sam svoje prve kristale stavio u zemlju da se isprazne. Kad sam ih otkopao, s njima je bio i "nezvani gost" ljubičaste boje...

Jednom prilikom sam uzeo taj ametist u ruku, intuicija me vodila do gitare koju nisam dirao godinama, zatvorio sam oči i odjednom - prosvirao! Znam da zvuči čudno ali svirao sam tada kao Jimmy, naopako, iza leđa i svakako. Svirati nisam baš znao, osim kojeg akorda i to je to. Kasnije to nisam mogao po volji ponoviti, a ametist mi je nestao.

Zanimljivo je to s nestankom kristala, jednostavno odu. Jedna prijateljica koja je bioenergetičarka mi je rekla da oni tako znaju samo otići, kad ih ne čistiš na pravi način. Moram priznati da je to bila istina u slučaju ametista, rozenkvarca i lapis lazulija, jer su mi odjednom nestali. Rozenkvarc se vratio nakon nekoliko mjeseci, i to na način da ga je moja draga pronašla usred vrta, u iskopanoj rupi u zemlji. A izgubio sam ga pokraj kreveta, unutra i nisam ga iznosio nikada... :psy
Avatar
M & R
rank6
Postovi: 209
Pridružen/a: 14.09.2013, 05:32
Ima zahvala: 157 puta
 pohvaljen: 56 puta

Re: ❂ Kristali ❂

Post Postao/la M & R »

Neko se vrijeme bavim citajuci, uceci o kristalima.. Zainteresirali su me jos davnih godina kada sam prodavala ogrlice koje je izrađivao prijatelj, na faxu sam ih odlično prodavala te sam tada i procitala prvu svoju knjigu "KRISTALIMA DO ZDRAVLJA ►(O. Hasanpašić)" al tada nisam bila u mogucnosti nastaviti time ... djete ► posao ► (m)brak ... etc :D

Danas je drugacije .. Kada ih krenes istrazivati, samo zelis saznati jos vise i vise i vise :ymhug:

Nakon malog uvoda dolazimo naime do mog malenog problema, kako sama izrađujem neke stvarcice tako bih voljela izrađivati i neke stvarcice od kristala, problem je u tome sto u Hobby Art Shop i Hobby Shop u Frankopanskoj ► tamo niti nema svih, a onih koje imaju, za recimo 6 okruglica Tigrovog oka traze po 30kn ► to je jedan od jeftinijih. Kupila sam neki dan dva Ahata promjera cca 4mm i po komadu platila 30kn :ohnoo: .. trebali bi mi raznih velicina te raznih oblika (promjera cca od 50mm do 10mm ► okvirno ), da su vec probušeni, recimo tipa "na veliko" ► rinfuza !!! Bilo bi idealno kada bi u pakiranje bilo od po cca 1kg raznih oblika i velicina u tom jednom paketu !! Nadam se da me kuzite sto zelim reci :-?
Ako slucajno netko zna odgovor na moje pitanje, bila bi zahvalna ... ;)

Evo sto sam pronasla ...

http://www.nebeski-dar.hr

http://www.argentumvita.hr/

i jos neke trgovine gdje su podosta skuplji te se prodaju samo po komadu kao npr. "NOVA ARKA" ..

Hvala unaprijed :-*
Sat - ćit - ananda - Vigrahi.
Avatar
Chhaya
rank1
Postovi: 3
Pridružen/a: 04.01.2013, 00:02
Ima zahvala: 5 puta
 pohvaljen: 2 puta

Re: ❂ Kristali ❂

Post Postao/la Chhaya »

luther7hrol je napisao/la: Zanimljivo je to s nestankom kristala, jednostavno odu. Jedna prijateljica koja je bioenergetičarka mi je rekla da oni tako znaju samo otići, kad ih ne čistiš na pravi način. Moram priznati da je to bila istina u slučaju ametista, rozenkvarca i lapis lazulija, jer su mi odjednom nestali. Rozenkvarc se vratio nakon nekoliko mjeseci, i to na način da ga je moja draga pronašla usred vrta, u iskopanoj rupi u zemlji. A izgubio sam ga pokraj kreveta, unutra i nisam ga iznosio nikada... :psy
Heheh.. da znaju oni doći i nestati po volji. Kristali su živa magična bića pa često imaju "neš za obavit". Ponekad se dogodi da odu zbog toga što im ne odgovara energija onoga koji im je odbarao biti partner, ali nije uvijek tako pa se nemojte previše bedirati :)
Al definitivno kad negdje "odšeću" pa se vrate. Ja sam primjetio da su često nakon povratka malo drugačiji..pa pretpostavljam da odu na neki svoj side-quest :D
Osobno imam i par kristala "lutalica".. uključujući mog najboljeg Prijatelja (crveno tigrovo oko) koje ima nadimak "Kesten". On uvijek ima neki svoj plan.. znam ležati s njim na krevetu ili na livadi i on samo ode.. i onda se vrati kroz neko vrijeme. Tako da sam prestao paničariti, jer se uvijek vrati.

Sjetih se još jedne stvari koju je super probati u situaciji kada izgubite kristal.. Probajte stupiti s njim u energetski kontakt pa nek vas on "navodi". Meni to najčešće pomogne naći kristal koji je nekim slučajem zagubljen.
"Nothing is lost. . .Everything is transformed."
— Michael Ende
Avatar
drencan
rank2
Postovi: 42
Pridružen/a: 23.08.2014, 20:14
Ima zahvala: 18 puta
 pohvaljen: 16 puta

Re: ❂ Kristali ❂

Post Postao/la drencan »

Baš me ovih dana nešto uhvatilo i neda mi mira. Stalno razmišljam o toj svijesti neorganskog bića u kristalu.
Ako mi uzmemo iz prirode grumen nekog kristala, imamo jedan grumen i jedno biće. Što se desi ako razbijemo ili razrežemo taj grumen na više manjih djelova. Dali se to biće ili ta svijest razdijeli na komade ili bude rođeno novo biće koje će nastanjivati te nove kristale. Što se desi sa izvorniom bićem velikog grumena. Dali oni osjećaju bol kada ih se lomi ili reže. ?????
Ja razmišljam....
I ja sam cu isceznuti, kao i svi mi. No , umijetnost sokolarenja ce zivjeti dok sokolovi budu mahali krilima. Ipak, ta umijetnost je ljubav, a ljubav je vjecna.
Avatar
Sophia
rank8
Postovi: 306
Pridružen/a: 23.03.2010, 23:13
Ima zahvala: 70 puta
 pohvaljen: 106 puta

Re: ❂ Kristali ❂

Post Postao/la Sophia »

razdvajanje-lomljenje je način na koji se krital širi, poput micelija, spirit je jedan- telefona do njega mnogo ;) duhovi kristala se djele na skupine, zapravo gledaš taj jedan izvorni kristal koji se onda grana , u prirodi je sve povezano i na neki drugačiji naičn refleksija jedno drugog. pa tako možeš usporeediti-povezati energetske sličnosti s npr. indijskim panteonom i kristalima( i u kristalia se zna osijetiti vše muška ili ženska energija, ponekad neutralna etc), no također određen kristal energetski može podsječati na neki okus,miris,glazbu, jer kao što znamo SVE je energija i sve ima svoj energetski svjetlosni oblik koji ima određen ton ,oblik i titraj ,tako da nrp moje energetske poveznice , rodohorzit-miris ruže , zeleni kalcit-osvježavajuć poput sorbeta od kivija i limete , hematit energetski vuče na dub glazbu(isto mi energetsko djeluje kao kod masivnog dub sound sistema), dok optički kalcit-kunzit vibracijski veoma dobro reflektiraju energiju glazbe aes dane etc...

kod nekih kristala da se primjetiti veča individualnost , čak i karakter ,gdje se jasno može osijetiti kad mu se surađuje s čovijekom a kad ne, dok kod nekih nema tog osjećaja da imaju osobnost, ali se osijeti -vidi da su kao aplikacije da se tako izrazim, gadgeti koji nam pomažu pri magićnim meditativnim putovanjima sa eneogenima, gdje su nam štitovi-letjelice, ključevi za lakše snalaženje -prolaženje kroz dimenzije , uz naravno na prvom mjestu oni su alat za balansiranje naših unutarnjih energija
vjeruj i dalje u čvrste zakone materijalne stvarnosti.ti su zakoni potrebni da bi mogao živjeti.ali nemoj ograničiti svoje vjerovanje samo na njih.prihvati činjenicu da postoje i druge stvarnosti u koima vrijede drugačija pravila i zakoni...pan
Ronin

Re: ❂ Kristali ❂

Post Postao/la Ronin »

Hejj..Imam Plavi koralj ... jeli on ima kakve pozitivne učinke ?
Avatar
Sophia
rank8
Postovi: 306
Pridružen/a: 23.03.2010, 23:13
Ima zahvala: 70 puta
 pohvaljen: 106 puta

Re: ❂ Kristali ❂

Post Postao/la Sophia »

http://lmgtfy.com/?q=blue+coral+metaphysical+properties

sve što je iz prirode ima određenu vibraciju-energiju koja se privlači u naše bio polje, zato se odavnnia rade biljni amuleti za zaštitu, ozdravljenje, prizivanje određenih energija, možeš naći podosta korespondencija biljke-planeti-kristali etc..

no koralj nije kristal , on je živo biljno-životinjsko biće te nema kristalnu rešetku specifičnu za kristale, tako da nema ni energetski utjecaj na nas poput kristala, no ima određenu eneergiju koja na neki način može utijecati na naše bio polje...
vjeruj i dalje u čvrste zakone materijalne stvarnosti.ti su zakoni potrebni da bi mogao živjeti.ali nemoj ograničiti svoje vjerovanje samo na njih.prihvati činjenicu da postoje i druge stvarnosti u koima vrijede drugačija pravila i zakoni...pan
Odgovori