Jedan savjet, nije na odmet, posuši obavezno raž prije nego ju staviš u teglice.
Last minute pitanja
Re: Last minute pitanja
Nema potrebe, sterilizacija bi trebala bit sasvim dovoljna.
Jedan savjet, nije na odmet, posuši obavezno raž prije nego ju staviš u teglice.
Ja namočenu raž istresem na čistu krpu, blago protrljam da zrna ne budu vidno mokra i tek onda s tim u teglice, pa na sterilizaciju. Na taj ćeš način izbjeć neželjeno nakupljanje vode u teglici, a time je i manja šansa da nešto pođe po zlu. 
"Just as a candle cannot burn without fire, men cannot live without a spiritual life."
- Klaypex Delusion
- rank5

- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 33 times
Da radim to heh. Samo ne na krpu već istresem u cijedilo i onda sušilom za kosu =)
"Since that day, I haven't been the same" 
- extranoize
- rank9

- Has thanked: 60 times
- Been thanked: 105 times
Mic mi je stao nakon 3 tjedna, tj. ovako je već tjedan dana. Druga tegla je skroz stala nakon što sam ju protresao, sada ima samo par bijelih točkica. Temp je oko 27, nema vidljivih kontaminacija, vata je gore, luftam box 2 put dnevno...ima neko ideju u čemu je problem?
Kako potaknuti kolonizaciju?
http://imgur.com/ykBcf6S
http://imgur.com/pkr1m87
Kako potaknuti kolonizaciju?
http://imgur.com/ykBcf6S
http://imgur.com/pkr1m87
Okali se u Materiji, sine Zemlje, okupaj se u njezinim gorućim slojevima, jer ona je izvor i mladost tvojega života.
Pierre Teilhard de Chardin
- sometimes
- rank13

- Has thanked: 232 times
- Been thanked: 85 times
meni zna isto tako stat kolonizacija kad protresem teglicu, svaki put one sta protresem stanu ili ih ulovi neka druga kontaminacija, a one koje ne diram uspijem isfurat do kraja....., da, i neznam zasto je to tako, ovu sad zadnju turu koju sam radio nisam niti jednu shejkao....
da li ti imas uvijek iste cepove i teglice ili ih mjenjas? ja sam cak pomislio da mi se to desava jer su mi cepovi poceli pokazivati lagao pocetak ruzine, pa kad ih protresem ih ustvari kontaminiram sa necim sto je nevidljivo ljudskom oku i sve stane......, bo
meni su i nize temperature pa isto ide, tako do temperature - nije

da li ti imas uvijek iste cepove i teglice ili ih mjenjas? ja sam cak pomislio da mi se to desava jer su mi cepovi poceli pokazivati lagao pocetak ruzine, pa kad ih protresem ih ustvari kontaminiram sa necim sto je nevidljivo ljudskom oku i sve stane......, bo
meni su i nize temperature pa isto ide, tako do temperature - nije
....it didn't make any sense.....
- 314
- rank12

- Has thanked: 58 times
- Been thanked: 143 times
znaš kaj sam i ja primjetil, ja samo jednom protresem teglice, kad su cca na 20 %. ali zadnji put nisam sve protreso i te su se prije 100 % kolonizirale....mislim da treso ili ne - tak' svejedno. kontaminacija ako je na poklopcu, onda je i u raži.
". . . TO JE ONAJ IZVORNI OSJEĆAJ PLEMENA KOJE JE U ISTOM RITMU, A VOĐA JE DJ."
- sometimes
- rank13

- Has thanked: 232 times
- Been thanked: 85 times
ahaaaa......, jer mislis posto se i steriliziraju skupa da je onda vec i u razi...
ma da može bit, ali zašto onda bas kad ih protresemo - stanu?
ma necu ih vise shejkat

ma da može bit, ali zašto onda bas kad ih protresemo - stanu?
ma necu ih vise shejkat
....it didn't make any sense.....
- 314
- rank12

- Has thanked: 58 times
- Been thanked: 143 times
paa meni su znale stat poslije trešnje, nekih dan dva. ali nikad ko kod extranois-a....ne znam kaj bi moglo bit kod njega, možda krenu....
". . . TO JE ONAJ IZVORNI OSJEĆAJ PLEMENA KOJE JE U ISTOM RITMU, A VOĐA JE DJ."
- extranoize
- rank9

- Has thanked: 60 times
- Been thanked: 105 times
nije stvar u teglama ni kontam. poslije trešnje se mic fino razvio i tek kasnije stao.
tako da me muči neka općenita sporost i neodlučnost micelija, vjerojatno se radi o nečemu šta mu ne paše od uvjeta...ali može biti i da se radi o slabom printu na kojem su nejake spore. kao kad bi čovjek imao trome i slabe spermije
izgleda da je trešnja tegle praznovjerje...
tako da me muči neka općenita sporost i neodlučnost micelija, vjerojatno se radi o nečemu šta mu ne paše od uvjeta...ali može biti i da se radi o slabom printu na kojem su nejake spore. kao kad bi čovjek imao trome i slabe spermije
izgleda da je trešnja tegle praznovjerje...
Okali se u Materiji, sine Zemlje, okupaj se u njezinim gorućim slojevima, jer ona je izvor i mladost tvojega života.
dali se moze poslje prvog flasha cijeli kejk stavit u duboko, na malu pauzu?
- HypnoToad
- Moderator

- Has thanked: 532 times
- Been thanked: 1212 times
Ako pod 'duboko' misliš na zamrzavanje, onda naravno da ne, micelij će odmah umrijeti na temperaturama ispod 0. U frižider može.
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”