DMT

Konzumacija, načini pripreme & primjene, ekstrakcije itd.
Perun
rank8
Postovi: 319
Pridružen/a: 24.11.2011, 09:15
Ima zahvala: 143 puta
 pohvaljen: 51 put

Re: DMT

Post Postao/la Perun »

A onda čekam jesen, pa ću populjat svo susjedstvo.
Ko prije umre duže je vječan
Avatar
disibio
rank2
Postovi: 14
Pridružen/a: 29.04.2012, 21:16
Ima zahvala: 8 puta
 pohvaljen: 4 puta

Re: DMT

Post Postao/la disibio »

Jedna jako zanimljiva biljka koju bi cak mogli uzgajat kod kuce zove se Psychotria viridis.
Naime suho lisce sadrzi od 0.1% do 0.66% psihoaktivnih alkaloida, a 99% od tih alkaloida je DMT. Drugi alkaloidi u liscu su β-Carboline i NMT.
Jako ju je tesko uzgojiti iz sjemena zato sto je klijavost oko 1%..
Ali ako se docepate jednog jedinog lista, moze vam posluziti kao reznica zato sto nakon odredenog vremena u vodi pusta korjenje, te ga tada mozete zasaditi u zemlju. :D

Inace biljka je jako slicna biljci kave, cak spada u Rubiaceae family, u kojoj je i kava.
Za status legalnosti u hrvatskoj nisam siguran, ali ne spominje se nigdje kao ilegalna biljka.

Eh sad bacit se u potragu za listom/reznicom. :D :D
True happiness does not lie in the external world, it is not dependent on the acquisition of material comforts or other people. Your happiness lies within you.

C12H16N2
Avatar
Devil'sChase
Moderator
Postovi: 600
Pridružen/a: 07.06.2011, 07:40
Ima zahvala: 316 puta
 pohvaljen: 206 puta

Re: DMT

Post Postao/la Devil'sChase »

Da, znamo vecina tu za tu biljku, mislio sam da ima tema o njoj na forumu jer je medu najpoznatijima za pravit ayahuascu, al nema, no nema veze, napravit ce vec netko od nas.
Mislim da nema potrebe uzgajat ju tu u neprirodnoj klimi, al ak to ide tipa vani ljeto, indor zima onda super. Nece nitko znati niti doc do ideje sto je ta biljka, pogotovo ak imas jednu doma, mislim da se nikak netreba plasit murje il tak nekog zbog toga. To je obicna ukrasna biljka "formalno". :bigsmilee:
Avatar
Echoes
rank4
Postovi: 145
Pridružen/a: 31.03.2010, 21:29
Ima zahvala: 29 puta
 pohvaljen: 47 puta

Re: DMT

Post Postao/la Echoes »

DMT se može dobiti iz raznih vrsta Acacije, najbolje su Acacia Obtusifolia i Acacia Acuminata, a lako ih je uzgojiti u našim krajevima ako se zimi zaštiti od hladnoće. Meni je uspio uzgoj iz sjemena, i mislim da nije teško ako već imate iskustva sa uzgojem biljki.
Od Phalarisa se samo Brachystachys ili neki sigurno klonovi isplate (Big medicine, Yugo red..) jer većina "divljih" vrsta sadrži previše varijabilan postotak DMT-a, a svi phalarisi sadrže mnoge nečistoće koje su potencijalno fatalne!!! zato je ekstrakcija jako važna.
Uzgoj Psychotrie je vjerojatno izvediv ali zahtjeva puno prilagodbi našoj klimi koja ne odgovara tim tropskim biljkama.
edit: Psychotria Alba/Carthagenensis bi trebala rasti u našim krajevima bez problema!

Imam pitanje za one koji su pušili DMT - da li ste primjetili sličnost DMT-a i ostalih triptamina?
Oni koje sam probao (najviše 4-aco-dmt, čak i gljive!) su tokom peaka bili gotovo identični DMT-u kad se puši. Naravno, osjetio sam razliku u intenzitetu, ali imam osjećaj da je to je samo zbog razlike u načinu konzumacije.
Nisam ga još probao oralno sa MAOI jer ga je trenutno nemoguće naći, ali imam osjećaj da ne bi bilo primjetne razlike između oralnog DMT-a i drugih tvari slične strukture.
Zadnja izmjena: Echoes, dana/u 22.02.2013, 20:10, ukupno mijenjano 1 put.
tišina je najbolji jezik
shroomko
rank14
Postovi: 776
Pridružen/a: 16.07.2012, 19:45
Ima zahvala: 138 puta
 pohvaljen: 207 puta

Re: DMT

Post Postao/la shroomko »

Mislim da se gubi jako puno kad se pokušava nešto umjetno napraviti DMT.

Ovo zvuči pomalo ludo, ali ayahuasca nije biljka, to je duh. Ayahusca je duh koji se specijalizira za liječenje ljudi. Biokemijska pozadina nije toliko bitna u tome, već samo služi kako bi se uspostavio kontakt sa duhom.
Avatar
Devil'sChase
Moderator
Postovi: 600
Pridružen/a: 07.06.2011, 07:40
Ima zahvala: 316 puta
 pohvaljen: 206 puta

Re: DMT

Post Postao/la Devil'sChase »

Ekstrakcije DMT a su uspješne u duhovnim pogledima ako te to zanima i mislim da se ne protive prirodi, jer npr Phalarise nemres pusit samo tak. Razlika je u ekstrakciji iz prirodne biljke i sintetickog materijala. Drugo, ovo što si rekao za Ayahuascu nije čudno nego je to najobičnija istina. Koju naravno mnogi znanstvenici i psihonauti nece priznati jer im mora sve biti objasnjeno sa znanosti i kemijom.
Avatar
Psychonaut
rank11
Postovi: 492
Pridružen/a: 31.10.2010, 19:58
Ima zahvala: 85 puta
 pohvaljen: 177 puta

Re: DMT

Post Postao/la Psychonaut »

DMT je opcioni dodatak ayahuasci, osnova napitka je lijana koja sadrzi harmala alkaloide.

Sto se tice ekstrakcije, uvijek je moguce da postoje razlike u efektima jer biljni materijal cesto sadrzi razlicite suptance, koje mozda ne zavrse u ekstraktu. Ali inace ne mislim da je ekstrakcija nuzno losa. Mislim da je kod DMT-a najveca razlika u tome sto se nakon ekstrancije moze pusiti, a ogromna je razlika izmedju pusenja i oralnog iskustva.
Pozivam te da budes moj ucitelj
Avatar
Devil'sChase
Moderator
Postovi: 600
Pridružen/a: 07.06.2011, 07:40
Ima zahvala: 316 puta
 pohvaljen: 206 puta

Re: DMT

Post Postao/la Devil'sChase »

Ja uopce ne vidim zasto bi ekstrakcija bila losa.
Btw Psychonaut, velis da je dmt u Ayi samo opcija, dal ti to ozbiljno il? Mislim vjerujem ti, al ak mozes to malo pojasnit, mislio sam da su jednako vazni i sestra i brat.
Avatar
Psychonaut
rank11
Postovi: 492
Pridružen/a: 31.10.2010, 19:58
Ima zahvala: 85 puta
 pohvaljen: 177 puta

Re: DMT

Post Postao/la Psychonaut »

Pisao sam o tome na temi o Ayahuasci. Ayahuasca je naziv za lijanu Banisteriopsis Caapi(koja sadrzi Harmala alkaloide), ali i za psihoaktivno pice koje se pravi od te lijane.

Pice ayahuasca kao glavni, i neizostavni sastojak sadrzi lijanu ayahuascu, koja se satima prokuhava u vodi. Obicno se u to pice dodaju i neke druge biljke, na primjer chacruna ili chaliponga koje sadrze DMT (koje u kombinaciji sa harmala alkaloidima iz lijane postaje aktivan). Isto tako, postoje samani koji u pice od lijane ne dodaju biljke koje sadrze DMT, a to pice je i dalje ayahuasca. Saman kod koga sam ja bio na ceremonijama je dodavao chacrunu u pice od lijane neposredno prije konzumiranja, nekad manje nekad vise, u zavisnosti od toga kako je zelio da se razvija ceremonija. Kaze da za nas Evropljane obicno stavljaju vise, jer ocekujemo vizionarska iskustva, dok recimo njegov otac u Ekvadoru uglavnom pravi ayahuascu sa malo ili nimalo dodataka, jer im je prevashodni cilj prakticno lijecenje.

Sami harmala alakoidi iz lijane su psihoaktivni i veoma mocni, i zaduzeni su za "efekat ciscenja" koji je tipican za ayahuascu. Imamo na ovome forumu i temu samo o njima...
Pozivam te da budes moj ucitelj
Avatar
Beyond Le Fov
Moderator
Postovi: 1576
Pridružen/a: 06.02.2010, 21:48
Ima zahvala: 424 puta
 pohvaljen: 1453 puta

Re: DMT

Post Postao/la Beyond Le Fov »

shroomko je napisao/la:Ovo zvuči pomalo ludo, ali ayahuasca nije biljka, to je duh. Ayahusca je duh koji se specijalizira za liječenje ljudi. Biokemijska pozadina nije toliko bitna u tome, već samo služi kako bi se uspostavio kontakt sa duhom.
Naravno da je tako, ayahuasca je spirit, nisam je još probao al po iskustvima drugih reko bi da je njen spirit sama Gaia. Psilocibinske gljive imaju jaaaaako moćne spirite koji su duhovni učitelji. Spiriti su u svakoj biljci, svakom entitetu.
Biološke molekule i minerali su samo kanali, simboli, ali i tehnologija. Npr. DMT sam po sebi je vrlo čista i močna tehnologija za lansiranje naše svjesnosti u svemir bez granica. No to nije i uvijek mudro.
Just because you live in clown world doesn't mean you have to participate in the circus.
Odgovori