Last minute pitanja

Informacije o gljivama, uzgoju, metodama, nabavi materijala...
Morpheus
rank6
rank6
Has thanked: 4 times
Been thanked: 18 times

Re: Last minute pitanja

Post Postao/la Morpheus »

E,ljudi, ono pitanje od ranije... Od ful kolonizacije kejsinga, koliko do pinova? :)
I jos jedno pitanje, vise predlog trazim :D
Imam tri potpuno kolonizovane tegle, sutra-prekosutra planiram da se s njima bakcem, pa bih svaku malo drugaciji metod, da uporedim. Mislio sam da jedna ide 50/50 verm/kokos, klasican kejsing, sloj dole,sloj gore, zrnje je u sredini, drugu isto, ali da izmesam sve i samo mali sloj odozgo i trecu sa talogom od kafe, 50/50 sve izmesano i odozgo cist verm. Eventualno da zamenim neku opciju?

I sad mi pade na pamet- da li je bolje da se natrpa mnogo micelijuma u uzu, a visoku posudu ili da se tanji sloj rasporedi po vecoj posudi?
Ruskinja
rank3
rank3
Has thanked: 55 times
Been thanked: 24 times

Post Postao/la Ruskinja »

dr.manijak je napisao/la:Abortusi su male gljive koje nisu uspele da se razviju kako treba do branja tog flush-a, veci broj abortusa moze da zavisi od temperature/vlaznosti vazduha, kao i provetravanja(kolicine vazduha u box-u). Abortusi su obicno mali sa tamno plavim ili braon kapicama. Jestivi su kao i sve ostale gljive u . Njih beres kada i ceo Flus-h.
Prvi put čula! :mushroom: logično...
Neki ljudi su tako siromašni, sve što imaju je novac.
shhead
rank1
rank1
Has thanked: 2 times

Post Postao/la shhead »

Hvala na brzom odgovoru "manijak".
Sad me još zanima dali treba inkubator za razvoj micerija da bude u kompletnom mraku ili može da bude malo svetlosti u njemu?
Da pojasnim, kao grejno telo, dali može da bude sijalica ispod daske na kojoj su staklenke i da ona greje box?

Temperatura ne prelazi 28 C. i kreće se od 24C do 28C.

Može li svetlost da smeta micelijama?
Što se ložiš? Nisam ti ja Van Gog!
dr.manijak
rank14
rank14
Has thanked: 101 time
Been thanked: 232 times

Post Postao/la dr.manijak »

Pa pazi ne mora da bude u potpunom mraku, ali ni ne znam kako bi reagovalo na direktno svetlo, malo svetla valja, ali ne verujem da je previse pozeljno. Ti tegle oblozi aluminijumskom folijom i nemas frke, ja tako obicno radim kada mi se tegle inokuliraju na nekim mestima gde ima dosta svetla.
Ako je moguce smanji malo temperaturu barem na nekih 26 da ti ne prelazi, nije lose 28 ali su onda vece mogucnosti za razvoj bakterija.
Sve je dobro sto greje, bila sijalica, grejac ili nesto trece.
Da li biste radije bili zabrinuti genije ili vesela budala?
adoSa
rank1
rank1
Been thanked: 1 time

Post Postao/la adoSa »

jedan pozdrav iz sarajeva za sve clanove i admine i sve pohvale za ovu stranicu,stvarno sam pronasao milijardu informacija o gljivama :thumbsup: ...skinuo sam file sto je Red objavila o uzgoju na razi i svako slovo detaljno citam da bi bio sto bolje upucen u procez uzgoja...pa kad sve ovo magistriram,lagano slati kovertu prema FSRE za print...pa u nabavku po tegle,skalpere,sprice,vermikulit i ostalo.. :bigsmilee: svaki dan vas citam po malo i istrazujem da bi sto brze pokupio znanje o :mushroom: ..jebo hemiju samo majka priroda (osim MDMA) :D...eto tako raja pa se cujemo opet,fata me (-| odo u snove...
muscaria
rank5
rank5
Has thanked: 40 times
Been thanked: 39 times

Post Postao/la muscaria »

Znam da mi nitko ne može pomoći, ali moram s vama podijeliti svoj jad. Početno veselje kada je print došao, brzo je splasnulo kad sam shvatio da je jedan ukućan kovertu, misleći da je prazna bacio u peć... tuga i jad.. :( Čekamo proljeće pa u divljinu u potragu.
Peace, Love, Sharing & Understanding
dr.manijak
rank14
rank14
Has thanked: 101 time
Been thanked: 232 times

Post Postao/la dr.manijak »

Znači otišao ti print u večna lovišta, ajd možda gore naprave neki grow ako već nemaju.
Da li biste radije bili zabrinuti genije ili vesela budala?
Horos
rank6
rank6
Been thanked: 65 times

Post Postao/la Horos »

drugari nekako mi deluje moja raz presuvo. izgleda da je nisam dovoljno dugo potapao. da li smem da dodam malkice vode, naravno sterilisane kao za spore i sterilizacija igle pre svakog uboda
shhead
rank1
rank1
Has thanked: 2 times

Post Postao/la shhead »

dr.manijak je napisao/la:Znači otišao ti print u večna lovišta, ajd možda gore naprave neki grow ako već nemaju.
Imaju oni gore...znaš to ti je raj.
:)) :)) :))
Što se ložiš? Nisam ti ja Van Gog!
314
rank12
rank12
Has thanked: 58 times
Been thanked: 143 times

Post Postao/la 314 »

Horos je napisao/la:drugari nekako mi deluje moja raz presuvo. izgleda da je nisam dovoljno dugo potapao. da li smem da dodam malkice vode, naravno sterilisane kao za spore i sterilizacija igle pre svakog uboda
a-a, ja ne bi, ne čini mi se kao pametno rješenje, riskiraš sve, ali ako si voljan riskirati napravi tako....
". . . TO JE ONAJ IZVORNI OSJEĆAJ PLEMENA KOJE JE U ISTOM RITMU, A VOĐA JE DJ."
Odgovori