Marihuana i svi njeni pozitivni učinci

Općenito o ljekovitim biljkama i uzgoju
Odgovori
Avatar
wid_420
rank3
Postovi: 89
Pridružen/a: 25.01.2013, 09:05
Ima zahvala: 29 puta
 pohvaljen: 16 puta

Marihuana i svi njeni pozitivni učinci

Post Postao/la wid_420 »

media/images/1359948699.jpgKao prvo,znam da ovo nije mozda bas najbolje mjesto za ovakvu temu ali jednostavno moram to podijeliti sa ljudima koji razumiju i znaju neke stvari o ovoj biljci ...

Ovaj zadnji clanak me potaknuo da napisem ovu temu
http://www.slobodnadalmacija.hr/Mozaik/ ... fault.aspx

Znaci nevjerovatno kakvih stvari ima ne samo u svijetu nego i kod nas znaci mozemo vidjeti iz prve ruke koliko je zabravo medicinski ucinak te predivne biljke.

Toliko toga se moze napraviti sa njom od npr.:



media/images/1359936589.jpg[b]Prehrana i konoplja[/b]
Sjeme konoplje vrlo je bogat izvor proteina i ulja. Tijekom povijesti ljudska populacija uzgajala je Marihuanu zbog njezina sjemena te ih je jela kao zobenu kašu (isto tako, sjemenkama konoplje hrane se ptice). Od listova se, prirodnom obradom, mogu dobiti keksi, no ako ih jedete, morate biti svjesni da tako obrađeni listovi još uvijek imaju ponešto pshoaktivnih nuspojava Sjemenke konoplje ne sadrže tvari koje mogu imati djelovanje na Vaše stanje. Protein sjemenke vrlo je sličan onome koji se nalazi u ljudskoj krvi. Sjemenke biljke jedine su sjemenke koje sadrže u sebi ulja sa gotovo niti malo zasićenim mastima. Kao dodatak hrani, ta ulja mogu smanjiti rizik od srčanih bolesti.
Hemikalije koje se nalaze u Marihuani vrlo je lako pretvoriti u hranu ili piće, neku vrstu losiona, koristeći maslac, mast, ulje ili alkohol.

Konzumirajući sjemenke, vegani ili vegeterijanci mogu preživjeti bez konzumiranja zasićenih masti. Puna šaka sjemenki konoplje na dan opskrbiti će odraslog čovjeka primjerenom količinom proteina i bitnih ulja.

Biljka ne proizvodi toliko proteina kao soja, no protein koji se nalazi u sjemenkama, kvalitetniji je od onog u soji. Agrikulturalne bi akcije mogle učiniti čitavu biljku – hranom spasa. Uzgoj konoplje vrlo je lagan, ona je otporna na UV-B svjetlost koja je štetna i koju blokira ozonski omotač. Grah soje ne podnosi UV-B svjetlost. Po procjenama znanstvenika, ukoliko se kapacitet ozonskog omotača smanji za 16% (što je vrlo lako moguće), proizvodnja soje pasti će za 25-30%.

media/images/1359951426.jpg[b]Odjeća i konopi[/b]
Stabljika konoplje ima dva dijela (eng. hurd i bast). Prvi dio je drvenasti materijal, slican malenim komadicima drveta, zapravo srž stabljike. Drugi dio je vlakno, koje može biti preradeno u bilo koju vrstu tkanine i koje je vrlo izdržljivo. Prve Levi´s hlace, napravljene su od konoplje, zbog njezine izdržljivosti (pogledajte Levi´s granciju na stražnjem dijelu hlaca). Uspodredujuci ju sa ostalim prirodnim tkaninama, tkanina dobivena od konoplje mnogo je pogodnija. Upotreba konoplje za tkaninu vrlo je jednostavna: polje vrlo guste konoplje raste sve dok ne otpadnu listovi.

Tada slijedi žetva, konoplja se posjece i ostavi se da leži u polju neko vrijeme. Nakon što biva oprana kišom, preokrene se da bi se izložila oba dva dijela stabljike. Tijekom tog vremena omekani i mnogo minerala ode natrag u zemlju. Nakon toga, razdvajaju se dva dijela konoplje.

Tkanina koju daje konoplja nešto je manje mekana od pamuka (postoje razlicite vrste konoplje i sadnje konoplji od kojih se može dobiti mekanija tkanina), te dugotrajnija. Opcenito, konoplja je pogodnija za uzgoj nego pamuk, pogotovo ako u obzir uzmemo današnji nacin uzgoja pamuka. U Sjedinjenim Državama, uzgoj pamuka zahtjeva enormnu upotrebu pesticida (gotovo pola od ukupne kolicine pesticida odlazi na pamuk). Pamuk je usjev koji uništava zemlju te mu je potrebno mnogo gnojiva

media/images/1359933253.jpg[b]Izrada papira od konoplje[/b]
Papir se može dobiti od vlakana i od srži konoplje. Prvi put u povijesti papir je bio izraden od vlakana. Papir koji se dobiva preradom vlakana tanak je, jak, lomljiv i pomalo hrapav. Papir dobiven od drugog dijela, dakle srži, nije toliko jak kao onaj dobiven od vlakana, no lakše ga je dobiti, mekši je, gušci i zadovoljava sve današnje standarde.

Papir koji danas koristimo dobiven je pomocu raznih kemijskih procesa iz drveta. Papit dobiven iz konoplje ne zahtjeva upotrebu kemikalija. Problem sa današnjim papirom je taj, da se izraduje uz pomoc mnogih kemikalija.

Vrlo snažne kiseline potrebne su da bi se dobio kvalitetan papir (koji se danas dobiva preradom drveta), jak, gladak i bijel. Te kiseline sadrže kemikalije štetne za okoliš. Konoplja nam nudi priliku da izradujemo vrlo kvalitetan papir, cija izrada nije opasna za okoliš. Zbog kemikalija koje se u papiru nalaze, nakon odredenog vremena on žuti. Papir dobiven od konoplje traje stoljecima i slobodan je od kiselina.

media/images/1359958140.jpg[b]Izrada goriva od konoplje[/b]

Drvenasti dio stabljike može obradom dati ugljen, metanol ili gorivo. Goriva dobivena od biljaka poput ove zovu se „biomass“ goriva, odnosno biomase. Ugljen se može koristiti u današnjim elektranama kao gorivo. Metanol daje dobro gorivo za automobile, zapravo, upotrebljava se u profesionalnim automobilistickim utrkama.

Jednoga dana, kada nestanu svjetske zalike benzina, metanol ga može zamijeniti. Konoplja isto tako može biti upotrijebljena za proizvodnju etanola. Vlada Sjedinjenih Americkih Država, razvila je nacin na koji je moguce dobiti etanol dodatkom celuloznih biomasa. Konoplja je odlican izvor vrlo kvalitetnih biomasa. Isto tako, ulje dobiveno iz sjemenki može se upotrijebiti kao gorivo. Neki dizel motori mogu ici na cisto sprešano ulje od sjemenki konoplje.






media/images/1359965818.jpg[b]Hemijski Sastav Marihuane[/b]

Glavni aktivni sastojak biljke je tetrahydrokanabinol (THC), zapravo dva izomerna tetrahydrokanabinola empirijske formule C 21H 29O 2 od kojih je važniji delta-1-tetrahydrokanabinol. To su spojevi dibenzopiranske strukture, koji, za razliku od vecine drugih halucinogenih supstancija, ne sadrže u svojoj molekuli kiseonik i nisu alkaloidi.

U konopljinoj smoli ima i velik broj (više od 60) fiziološki znatno manje aktivnih ili gotovo neaktivnih sastojaka kemijski srodnih THC-u, za koje je usvojen zajednicki naziv, kanabinoidi.

Niti jedan od 60 spojeva koji se nalaze u Marihuani, nisu otkriveni niti u jednoj drugoj biljci. Sadržaj THC-a u Marihuani može varirati i u vecini slucajeva krece se u rasponu od 0,2 do 3% dok hašiš može sadržavati i više od 20% THC-a. Cetiri najobilnije zastupljena kanabinoida su: kanabidiolna kiselina (eng. cannabidiolic acid), kanabidiol (eng. cannabidiol), tetrahydrokanabinol i kanabinol (eng. cannabinol).

U samoj biljci (konoplji) kanabinoidi su prisutni uglavnom u obliku fiziološki neaktivnih karboksilnih kiselina, koje se tek postupkom berbe, proizvodnje i uskladištenja Marihuane dekarboniziraju. Vjerojatno je da kemijski sastav nijednog biljnog proizvoda nije istraživan tako svestrano i sistematicki kao sastav Marihuane. Navesti cemo samo da je do danas u Marihuani otkriveno više od 460 kemijskih sastojaka.

Od nekanabinoidnih sastojaka spominjemo etericno ulje (s terpenskim spojevima), zasicene ugljikovodike sa 25-30 ugljikovih atoma u molekuli i malene kolicine alkaloida.

media/images/1359975942.jpg[b]Informacije o bolestima za koje je poznato da kanabis ima utjecaja [/b]

Informacije o bolestima za koje je poznato da kanabis ima utjecaja

Bolesti su grupirane po zahvaćenim sustavima ljudskog organizma tako da se neki poremećaji ponavljaju jer ih se susreće kod jedne bolesti koja zahvaća više sustava.(Što nisam znao prevesti sam ostavio u originalu ionako su to izrazi srodni latinskom nazivlju a i ako neko boluje od toga sigurno zna.... ,op.prev.)

1) NEUROLOŠKI
Delerium tremens
schizophrenia
Neurasthenia
Mucanje
Tourette-ov syndrom
Budna nesanica
Tenzijska glavobolja
Nonpsychotic organski moždani sindrom
Multipla Skleroza
Cerebralna paraliza
Epilepsije
Grand Mal napadaji
Sindrom bijesa udova(ekstremiteta)
Jacksonian epilepsy
Migrene
Tik Doloroux
Neuropatija
Kongenitalni Nistagmus
Nesanica
Tremor/nevoljni pokreti
Sindrom miofacijalne boli

2)MIŠIĆNO-KOŠTANI
Post polio syndrome
Amyotrophic lateral sclerosis-ALS ili još Lou Gehrigova bolest
Multipla skleroza
Quadriplegia
Paraplegia
Syndrom karpalnog tunela
reumatoidni Artritis
degenerativni Artritis
post traumatski Artritis,
Artropatija,degenerativna
Patellar chondromalacia ili prednja koljenska bol ili trkaće koljeno
Ankiloza
degenerativne promjene intervertebralnog diska
degenerativne promjene lumbosakralnog diska
Mišićni grčevi
spondilolisteza
Skolioza

3)IMUNOLOŠKI
Bolesti povezane sa AIDS-om
Virusni B hepatitis,kronični
Virusni C hepatitis,kronični
Karcinom
Lupus
Sklerodermija
Eozinofilija-Mialgija Sindrom
Fibromijalgija
Syndrome kroničnog umora
Hepatitis(nevirusni)
Pankreatitis(upala gušterače)
Prostatitis (upala prostate)

4)PROBAVNI (gastrointestinalni)
Psihogeni pilorospazam
Glavobolja-migrena(>>>>neznam šta tu radi al eto preveo opet :-) ,op.prev.)
Akutni gastritis
Gastritis
Želučani vrijed(u narodu poznatiji kao čir želuca,op.prev.)/Dispepsia
Ulcerozni kolitis
Refleksni pilorospazam
Regionalni enteritis
Crohn-ova bolest
Kolitis
Iritabilni sindrom crijeva(znan i kao spastički kolon,intestinalna neuroza,op.prev)
Štucavica
Povraćanje
Mučnina
Proljev
Kaheksija
Bolest putovanja(kretanja)

5)KOŽNI(dermatološki)
Henoch-Schoelei Purpura
Pruritis (svrbež kože)
Skleroderma

6)SRČANO PLUĆNI(kardiopulmonalni)
Paroksizmalna tahikardija atrija
Post kardiotomijski sindrom
Akutni sinusitis
Kronični sinusitis
Astma (nespecifična)
Cistična Fibroza
Kašalj
Hipertenzija-povišen krvni tlak

7)DUŠEVNI
Senilna demencija
Šizofrenija
Šizoafektivni poremećaj
Manija
Depresija,u recidivu
Bipolarni poremećaj
Tjeskobni poremećaj
Panični poremećaj
Opsesivno kompulzivni poremećaj
Alkoholizam
Opijatna ovisnost
Sedativna ovisnost
Kokainska ovisnost
Amfetaminska ovisnost
Duhanska ovisnist
PTSP
Intermitentni eksplozivni prikaz
Psychogenic PAT
Syndrom bijesa udova(ekstremiteta)
Hipertenzija

8)ENDOKRINI
Gravesova bolest
Tiroiditis
Diabetička gastropareza
Amyloidoza
Distimija
Parkinsonova bolest
Huntingtonova bolest
Sindrom bijesa udova(ekstremiteta)
Pankreatitis
Prostatitis

9)KEMO/RADIJACIJSKA TERAPIJA
Karcinom
Kemoterapija
Terapija zračenjem
Depresija,recidiv
Tjeskobni poremećaj
Panični poremećaj
Opijatna ovisnost
Sedativna ovisnost
Migrena
Akutni gastritis
Gastritis
Želučani vrijed(u narodu poznatiji kao čir želuca,op.prev.)/Dispepsia
Pilorospazam
Anoreksia
Povraćanje
Mučnina
Proljev
Kaheksija

10)OFTALMOLOŠKI(vidni)
Makularna degeneracija
Glaukom
Disleksična Amblyopia
Daltonizam
Conjunktivitis
Drusen vidnog živca

11)GINEKOLOŠKI
Endometrioza
PMS

Usporedba Cannabis sative sa Cannabis indicom i njihovim hibridima.

U usporedbi sorti(indica i sativa) unutar roda(cannabis) moraju se izabrati reprezentativni uzorci kao mjerila za pojedine sorte.Pri tome uzorci moraju predstavljati sva glavna obilježja pojedine sorte.U tu svrhu sam izabrao generički afgani kao moje mjerilo za indica sortu i križanu Oaxaca/ Colombian kao mjerilo za sativa sortu.Iz ove dvije sorte možemo uočiti najviše vidljive ali bitne razlike i sličnosti.

media/images/1359969779.jpg[b]Kada pokušavate odabrati medicinski soj[/b](u daljnjem tekstu>strain) prvo moramo napraviti popis željenih dobrobiti od korištenja marihuane, npr. ukoliko bolujete od kroničnog umora s fibromijalgijom možda biste poželjeli sljedeće dobrobiti:
1) povećanje energije
2) olakšanje bolova
3) podršku imunološkom sustavu
Osoba bi onda istražila koji strain pokazuje učinkovitost u tim područjima i potom izabrala jedan ili više strainova kako bi postigla željene učinke.Može biti da jedan hibrid postiže sve željene učinke(u ovom slučaju vjerojatno sativa dominantni hibrid iz razloga kojima ćemo se kasnije posvetiti).Moramo zapamtiti da su većina informacija o ovom anegdotične i prilično subjektivne tako da bilo koja specifična upotreba uvelike ovisi o osobnoj reakciji na pojedini strain.

Nakon što smo rekli ove stvari možemo se pozabaviti samim biljkama, općenito Cannabis sativa je višlji i vitkiji strain koji pod optimalnim uvjetima može narasti i 5-6 m, obično je karakterizirana usko ozupčanim lišćem i mekim cvjetnim vrhovima u obliku koplja koji mogu biti izrazito smolasti.Kanabinoidi prisutni kod Cannabis sative su karakterizirani povišenom razinom kannabidiola(skraćenica>CBD,op.prev.) i više psihološki stimulativnim učincima(iako određeni afrički i havajski tipovi mogu biti prilično sedativni na pomalo jedinstven način).Sative također imaju veću sposobnost ojačavanja imuniteta negoli indike.Tinkture napravljene od cannabis sative su vrlo učinkovite kod streptokoknog faringitisa(laički angina ili upala grla op.a.) a čini se da imuno-kompromitirani bolesnici daju prednost ovoj sorti.

Cannabis indica je karakterizirana nižim i debljim rastom(1-2m) sa širokim i duboko ozupčanim lišćem te puno više kompaktnim čvrstim cvjetnim vrhovima. Kanabinoidi prisutni kod indika najčešće imaju povišenu razinu cannabinola(skraćenica>CBN,op.prev.) i puno više opojni tip psihološkog učinka.Indike jako dobro djeluju za olakšanje bolova i smirenje. Tinkture napravljene od indika su vrlo učinkovite kod mišićnih grčeva i različitih tipova mialgija i neuralgija.Čini se također da se ove sorte preferiraju kod mučnine.
Uzevši ovo sve u obzir trebate također znati da vjerojatno postoji oko 500(ili više) različitih hibrida sativa i indika a svaki ima svoj jedinstven profil kanabinoida.

Koristeći glavne osobine sorti kao mjerilo možete eksperimentirati različitim hibridizacijama istih kako bi postigli fino podešavanje željenih učinaka(efekata).Imajte na umu da ćete najbolje sami procjeniti što djeluje na vas i na vama je da odredite što će to biti.

media/images/1359906613.gif[b]PREPORUKE SORTI KOJE IDU U KORIST SPECIFIČNIM TJELESNIM SUSTAVIMA[/b]

Neurološki problemi bi se trebali tretirati kao pojedinačni slučajevi sa sativa dominantnim hibridima koji se koriste kao stimulativna sredstva(kao što je kod tenzijske gavobolje) samo gdje je taj učinak poželjan.Općenito neurološki problemi reagiraju dobro na umirujuću učinak indike.Kao prilog tome osobno poznam mladića koji je uspio izbaciti Haldol(generički>haloperidolum op.prev.) iz terapije i kontrolirati svoj Touretteov sindrom koristeći indika dominantne strainove.

Mišićno-koštana oboljenja mogu predstavljati dvostruki problem,uz bol koja se povezuje s ovim bolestima mogu se često pojaviti i depresija te zamor.Dakle,jednostavno rješavanje preporukom snažne analgetske indike bi se moglo spojiti sa sekundarnim oboljenjima tj. zamorom i depresijom.Takvim slučajevima se kao odgovor nameće hibridni strain,tražite olakšanje boli koje omogućuje afghani, križan sa stimulativnom sativom koja će pomoći da se održite aktivnima,ukoliko bi imali koristi od toga.U nekim slučajevima jednostavno koristeći jako potentnu havajsku ili afričku sativu se može postići ravnoteža između olakšavanja boli i razine energije(ovi strainovi izgleda usporavaju tijelo ali ostavljaju um veoma aktivnim).

Imunološki problemi stvaraju specijalne potrebe bolesnika u tolikoj mjeri da ulaze u čistoću proizvoda kao i metodu liječenja.Oboljeli od AIDS-a nesmiju biti izloženi plijesni ili gljivama tako da se mora posvetiti velika pozornost stvrdnjavanju proizvoda do apsolutne suhoće.
Također imunološki problemi mogu biti prilično bolni tako da treba izabrati proizvod koji daje maksimalnu dobrobit sa minimalnim negativnim utjecajem na imunološki sustav.Povratne informacije koje sam primio upućuju na to da prednost sativa streinovima daju imunokompromitirani bolesnici zbog njihovog uzdižućeg učinka(da li bi moglo ovo biti i za ojačavanje imuniteta?) i porasta energije koji uzrokuju.

Probavni učinci su ono što je zaista izazvalo renesansu u liječenju cannabisom.Godinama su učinci kanabisa kao moćnog antiemetika(sredstvo protiv povraćanja,op.prev.) i pojačivača apetita bili poznati bolesnicima koji boluju od karcinoma.Za ovaj sustav ću dati jednu široku preporuku; indike su izgleda široko učinkovite kod većine probavnih smetnji uz iznimku bolesti kretanja(putovanja) kojoj pogoduju stimulativni učinci sative.

Kožni problemi se mogu javiti kroz nekoliko oblika,kao običan svrbež ili povrede neke vrste.Sistemski antiupalni kanabinoidi mogu biti od koristi,upotrebljavajte niske doze indike(pretjerana upotreba može učiniti svrbež još jačim kao što opijati imaju učinak na neke ljude) i možda topikalna priprema smolaste sative(otopljena u otapalu neke vrste) mogu omogućiti "tematski" antiupalni učinak.

Srčano dišni problemi i kanabis su često kontraverzne teme jer mejnstrim medicine vidi inhalaciju bilo kakvog dima kao prokletsvo(anatemu).Međutim srčani i plućni bolesnici nalaze dobrobiti od upotrebe kanabisa unatoč medicinski negativnoj pristranosti.Srčani bolesnici mogu imati dobrobit od sedativnih(umirujućih)indika za opuštanje i olakšavanje stresa no tome treba pažljivo pristupiti jer kanabis može povećati broj otkucaja srca ali bez povećanja krvnog tlaka(ja koristim kanabis prije post bypass[ugrađivanje srčane prijemosnice,op.prev.] vježbi i mogu izdržati 45min teške aerobične vježbe bez problema a manje od godinu dana nakon operacije).Plućna oboljenja se općenito ne bi trebala liječiti sa pušenjem proizvoda uz iznimku stanjima koja reagiraju na ekspektoranse(tvari koje pospješuju iskašljavanje,op.prev.) jer pušenje kanabisa bilo koje sorte odlično pospješuje iskašljavanje.

Psihološka terapija Kanabisom je stara koliko i čovjekovo druženje s tim cvijetom.Kanabis je učinkovit kod ustezanja od uzimanja nekih tvari(ovdje se vjerojatno misli na ovisnosti o drogama op.prev.) i različitih mentalnih uznemirenosti.Jedan od načina na koji djeluje je mjenjanje raspoloženja korisnika,uobičajeno u pozitivnom smjeru,iako može prouzročiti para
noju i uznemirenost u nekim slučajevima.Odabir strejna za psihičke probleme bi trebao ovisiti o tome dali stanje uzrokuje agitaciju i nemir ili depresiju i strah te na osnovu toga izabrati odgovarajuće stimulativne ili umirujuće kvalitete.

Endokrini poremećaji u pravilu nisu primarno pod utjecajem kanabisa i njegova upotreba je primarno palijativna(palijativno liječenje je ono koje otklanja prividno samo vanjske znakove bolesti, a ne samu bolest i njen uzrok,suprotno tome je radikalno liječenje,op.prev.) Odabir strejna bi se trebao fokusirati na jačanje imuniteta i olakšavanje osjećaja tuge.

Kemoterapija i terapija zračenjem uzrokuju veliki stres za organizam,ova liječenja zaista doslovno dovode tijelo u stanje blizu smrti kako bi se uništio manje izdržljiv karcinom.Kao rezultat pojavljuje se čitav raspon fizičkih i duševnih simptoma koji prate ove drastične tretmane. Najpoznatiji primarni simptomi koji prate ova liječenja su razarajuća mučnina i povraćanje ali popis sekundarnih učinaka liječenja je puno duži.Još jednom liječenje kanabisom bi trebalo biti kao podrška,održavanje apetita,olakšavanje nelagode i podizanje bolesnikovog duha,sative se čine dobrima za ove učinke kao i za održavanje imunološkog sustava.

Oftalmološki se koristi od olakšavanja glaukoma do usporavanja makularne degeneracije.Vjerujem da su indike najučinkovitije kod očnih problema jer imaju veću koncentraciju kanabinoida koji blokiraju kalcijeve kanale.Ove tvari djeluju na sličan način kao lijekovi blokatori kalcijevih kanala za krvni tlak osim što očni živac ima specifične receptore za endokanabinoide(tvari koje nastaju u tijelu konzumiranjem kanabisa)

Ginekološki problemi čije se liječenje kanabisom proslavilo u vrijeme kraljice Elizabete u smislu olakšavanja predmenstrualnih simptoma.Budući je kraljičin kanabis najvjerojatnije došao iz indije u to vrijeme se radilo o indiki ili dominantnom indika hibridu.

Ovaj vodič nikako ne smatrajte završenim jer kako izlaze nova istraživanja i više dugogodišnjih korisnika kanabisa istupi s vlastitim iskustvima tako će biti nadopunjen.zasada molim ukoliko je neko voljan doprinjeti informacijama o medicinskoj upotrebi marihuane da me kontaktira putem ovog foruma , http://www.marijuanagirls.com , mi smo ipak studij o kanabisu s najdužim postojanjem koji postoji i moramo korelirati podatke te ih tumačiti van političkog utjecaja.

Siguran sam da što je više odrađenih istraživanja tako će i potencijal ovog zadivljujućeg lijeka postati vidljiv. Do sada je najviše istraživanja učinjeno sa pušenjem kanabisa ili njegovih sintetičkih derivata,izostavljajući učinke alternativnih metoda unosa(tinkture,hrana,preko kože,vaporizatori,inhaleri).Upotrebom svih tih metoda doći će do promjene učinka jedno te iste sorte kanabisa.Mi svi, za koje su ove informacije,čine trenutno prvu frontu istraživanja o kanabisu.Mi smo ti koji se neće odreći ovog divnog lijeka i koji će biti pioniri u postavljanju kanabisa na zasluženo mjesto u čovjekovom ormariću s lijekovima.(morao sam doslovno prevesti,zvuči bezveze al nadam se da ste shvatili poantu,op.prev.)

Zaključno, čineći ovaj korak u upotrebi kanabisa kao lijeka vi istodobno branite svoju kontrolu nad vlastitim zdravljem,u onoj mjeri koja se odnosi na odabir terapije najučinkovitije za vas.Mnogo ljudi koristi kanabis za olakšavanja bolova i kao bi smanjili potrebu za unosom daleko opasnijih i ovisnostima sklonijih lijekova.Drugi ga pak koriste kako bi stimulirali apetit i time spriječili pothranjenost koju uzrokuju AIDS i kemoterapija.Ukoliko iz bilo kojeg razloga koristite kanabis molim vas da to radite s odgovornošću jer predrasude protiv kanabisa mogu nestati jedino stalnim primjerima odgovornih ljudi koji su trenutno sankcionirani u pogledu njegovog korištenja.(da pojasnim;misli se na pravni status tj. ilegalnost marihuane,op.prev.)

Htijeo bi naglasiti da ovo nije moj tekst nego je izvadeno iz vise izvora sa razlicitih stranica i foruma...
i jos za kraj par clanaka koji idu u korist nas predivne biljke

http://www.24sata.hr/sudbine/djecak-ima ... nom-219591

http://www.slobodnadalmacija.hr/Scena/M ... fault.aspx

http://www.slobodnadalmacija.hr/Mozaik/ ... fault.aspx

http://www.24sata.hr/sudbine/djevojcica ... avu-291011

http://www.24sata.hr/zdravlje/marihuana ... gija-21660

i za kraj prva reklama za marihuanu pogadate colorado :D
http://www.24sata.hr/dobre-vijesti/colo ... mom-289204

:mushroom: :mushh: :thumbsup: :smokee: :earthhug: :mushh: :mushroom:
Avatar
Zeleni Palac
rank4
Postovi: 142
Pridružen/a: 18.08.2010, 16:00
Ima zahvala: 5 puta
 pohvaljen: 26 puta

Re: Marihuana i svi njeni pozitivni ucinci

Post Postao/la Zeleni Palac »

Odlican. Sjedi 5.
Kak sam se malo uozbiljio zadnjih godina, ne pusim precesto :D. Onaj prvi high nakon nekoliko tjedana ili mjeseci je fenomenalan. Svakodnevnim pusenjem sve je vise i vise slabio. Nisam vise osjecao efekat koji sam zelio. Pusenje je postalo samo zloupotreba. Trebalo mi je dosta vremena da pocnem gledat marihuanu kao lijek. Ubijala mi je tjeskobu, razbila barijeru straha od kreativnosti, dala mi drugaciji pogled na svijet. I ono najvaznije, kao i svaki drugi lijek, zloupotreba je kontraproduktivna.
Posto mi sogor ima epilepsiju, gadno je vidjet kako ta bolest utjece na covjeka, njegovu okolinu, i ono najgore, probleme pri zaposljavanju. Prije ce zaposliti nekoga s kugom nego epilepticara.
Planiram za kojih godinu dana + - koji mjesec nabavit posebnu sortu sjemena koja je navodno jako dobra za epilepsiju i ici malo istrazivat u tom podrucju. Vidjet da li i koliko tu ima kruha.
So let them say we can't do better. They are the rules that we can break.
SantaClaus
rank3
Postovi: 56
Pridružen/a: 11.01.2013, 13:12
Ima zahvala: 39 puta
 pohvaljen: 9 puta

Re: Marihuana i svi njeni pozitivni ucinci

Post Postao/la SantaClaus »

Marihuana nije zabranjena zato sto steti ljudima...nego zato sto bi propale velike industrije :-?
slika
Avatar
wid_420
rank3
Postovi: 89
Pridružen/a: 25.01.2013, 09:05
Ima zahvala: 29 puta
 pohvaljen: 16 puta

Re: Marihuana i svi njeni pozitivni ucinci

Post Postao/la wid_420 »

Zeleni Palac je napisao/la:Odlican. Sjedi 5.
Kak sam se malo uozbiljio zadnjih godina, ne pusim precesto :D. Onaj prvi high nakon nekoliko tjedana ili mjeseci je fenomenalan. Svakodnevnim pusenjem sve je vise i vise slabio. Nisam vise osjecao efekat koji sam zelio. Pusenje je postalo samo zloupotreba. Trebalo mi je dosta vremena da pocnem gledat marihuanu kao lijek. Ubijala mi je tjeskobu, razbila barijeru straha od kreativnosti, dala mi drugaciji pogled na svijet. I ono najvaznije, kao i svaki drugi lijek, zloupotreba je kontraproduktivna.
Posto mi sogor ima epilepsiju, gadno je vidjet kako ta bolest utjece na covjeka, njegovu okolinu, i ono najgore, probleme pri zaposljavanju. Prije ce zaposliti nekoga s kugom nego epilepticara.
Planiram za kojih godinu dana + - koji mjesec nabavit posebnu sortu sjemena koja je navodno jako dobra za epilepsiju i ici malo istrazivat u tom podrucju. Vidjet da li i koliko tu ima kruha.
osobno uzivam u marihuani vise rekreativno ...ali nedavno sam dobio nekakav minimal nesto ugl. bubrezi su se sprckali i moro sam poceti piti medrole (inace takva odvratna kemija da je to nesto strasno ,covijek bi se zapito dali vise odmaze ili pomaze al ok) i radi tih sranja su me crijeva i zeludac unistavali nisam mogo jest kak se spada ono apetit 0 bodova,isto tako problemi sa nesanicom strasno nesto. Automacki si slab umoran bezvoljan i jednostavno nisi za nista ....
I od kako sam doso iz bolnice poceo sam opet pusiti, ne da se kroz 2-3 dana apetit vratio,da nisam imao problema sa crijevima a o spavanju i da ne pricam hahah :thumbsup: ugl sve je pocelo biti podnosljivo no sve u svemu mene osobno zivciraju ljudi koji neznaju a seru ,da prostite na izrazu, jer ljudi su neinformirani i vlada i farmaceutske kompanije su im zablatile oci .....ZASTOO !!!!
zato sto je to najprofitabilnija industrija u svijetu .... jooooj opet sam se nanerviro cim krenem razmisljat o svemu tome i koliko ovaj "RAT" protic marihuane nema smisla prvenstveno jer ljudi kojima je potrebna-koristi nemogu doci do nje pa do toga da kad bi se zakonom odredilo nebi bilo tolko kriminalnih dijela vezanih za ovu biljku ma jooooj ima jos toliko toga samo nazalost dok ce svijetom vladati velike industrije uvijek ce nam biti ovako ....
SantaClaus
rank3
Postovi: 56
Pridružen/a: 11.01.2013, 13:12
Ima zahvala: 39 puta
 pohvaljen: 9 puta

Re: Marihuana i svi njeni pozitivni ucinci

Post Postao/la SantaClaus »

Slažem se.Bilo bi najbolje kad bi je legalizirali u umjerenim kolicinama, jer bi tako pomogla mnogima. Nevidim razlog zasto je ocrnjuju, kad malo bolje pogledas nije zabiljezen niti jedan smrtni slucaj izazvan konzumiranjem te biljke...po mom misljenju trebali bi zabraniti alkohol jer alkohol najvise truje danasnju mlades i dolazi do sve vise ovisnih o alkohlu...
slika
Avatar
wid_420
rank3
Postovi: 89
Pridružen/a: 25.01.2013, 09:05
Ima zahvala: 29 puta
 pohvaljen: 16 puta

Re: Marihuana i svi njeni pozitivni ucinci

Post Postao/la wid_420 »

ALKOHOL!!!!!!!!!!!
eeeeee pa to je drito iz pakla doslo a to ljudi mogu kupiti gdje god hoce i rade veca kriminalna dijela i sranja nego itko drugi mislim kaj ce napuseni debilcek napraviti ....pokupovati previse slatkog i sokova mozda zaspati negdje alo ljudi =))
dok ce ova pijana kretencina istuc nekog orobiti nesto ili nedo dragi bog ubbiti nekog sto slucajno(voznja auta ) ili namjerno jer ga je bas malo agresiva oprala
nazalost imam primjer kakvo je to zlo doma i znam kako to moze razoriti obitelj i sve bljiznje oko tebe
A mislim budimo realni i cigarete su isti vrag, rastu u zemlji malo vode sunca ovo ono to izraste,osusi se i popusi sam kaj se jos to sprica,dodaju kemikalije(koje su samo stete naravno)i jos ktome umire milijon ljudi na godinu radi njih su legalne, a marihuana koja je isti al isti vrag samo sto je 1000000000000000000% zdravija i bolja i nema zabiljezene smrti u povijesti je ilegalna
ma mislim stvarno ko je tu lud :mushh:
SantaClaus
rank3
Postovi: 56
Pridružen/a: 11.01.2013, 13:12
Ima zahvala: 39 puta
 pohvaljen: 9 puta

Re: Marihuana i svi njeni pozitivni učinci

Post Postao/la SantaClaus »

logično... a isto tako mislim kad bi bila legalna nikom se nebi nista dalo radit hehe svi bi bili usporeni :P to bi bilo cool hahah
sto se tice kupovnih cigareta to je zlo, ako vec moras pusit pusi prirodno uzgojen dugan, a ne ono rafinirano go*no...to je puno otpada sa poda, kemikalija i svakakih drugih sranja... evo shema pa pogledaj:
slika
slika
Avatar
Beyond Le Fov
Moderator
Postovi: 1576
Pridružen/a: 06.02.2010, 21:48
Ima zahvala: 424 puta
 pohvaljen: 1453 puta

Re: Marihuana i svi njeni pozitivni ucinci

Post Postao/la Beyond Le Fov »

malo s jedne dublje i drugačije perspektive...

Konoplja je simbol podrške ljudskog života na Zemlji i za nas najvredniji dar. Gaia je stvorila tu biljku isključivo za nas ljude, da nam omogući lagodan i optimalan život. Preradom možemo dobiti skoro pa sve što nam treba u svakodnevnom životu: esencijalna ulja, lijek, hranu, proizvode od papira, tekstil, bio plastiku, proizvode za higijenu, građevinski materijal, gorivo, i još puno više toga. Sve što je nama zapravo potrebno je zemlja, biljka konoplje, vitaminsko i mineralno bilje, voda i sunce. I od toga možemo sagradit čitav kompleksan raj da svima bude lijepo i da žive ugodan život.

Konoplju je relativno lako uzgojiti, raste na raznim vrstama zemlje u raznim klimatskim uvjetima, raste gusto i brzo, ne zahtjeva pesticide i nikakve otrove. Svaki dio nje je u potpunosti iskoristiv, njeno uzgajanje ne iscrpljuje jako zemlju kao druge monokulture i zapravo ju obnavlja.

Dakle pruža nam sve što nam je potrebno iz fizičkog aspekta života, ali i ne samo fizičkog.
Konoplja je daleko najjači holistički univerzalni lijek.

Psihički i medicinski efekt djelovanja konoplje (kao i fizička korist) je u potpunosti isplanirana stvar, ništa u toj biljci nije slučajno već je visoka biološka tehnologija.

Sad malo o onome što se dešava kad pušimo travu. Taj psihodeličan aspekt konoplje služi nam za uvid u duhovno, trava je entheogen, povisuje svjesnost, lagano rastapa energetske granice pa zato ima i efekt bolje veze s vlastitom dušom i ostalim životom. Određeni aspekti konoplje transformiraju dio naše fizičke energije u eternu. Onaj "bzzzz" ugodan osjećaj kroz cijelo tijelo u našim živcima je eterna energija/prana, njeno isijavanje. Trava pojačava u nama sve ono što istinski naše biće jest. Ne postoji dio djelovanja konoplje koji je uvijek nepoželjan i slučajan.

Pošto nam diže biće level više, sve postaje bolje fluidno. Zbog toga omogućuje nam da bolje osjećamo energije oko sebe. Neki ljudi imaju paranoje i upadaju u negativnosti jer problemi počnu izlaziti iz uma da budu uočeni i riješeni. Ta pozitiva kojom se često trava simbolizira nije slučajna, možeš to objasniti kemikalijama i receptorima, ali to je plitak pristup. Pojačava u nama vrijednosti srčanih energija, odnosno kad čujete rastafarijanca da puši jer ga trava bolje spaja s Bogom, to nije laž i religija već istina. Energije našeg srca manifestacija su temeljnih božanskih principa, i to bude pojačano, i zato svi pojačano vole kad su high, agresija i mržnja odlaze u drugi plan.

Često nam se dešava da počnemo nešto pričati i onda izgubimo nit i ne sjećamo se o čemu smo pričali, ili gledamo film i zabravimo što je bilo prije par sekundi, ili čitamo knjigu i isto zaboravmo šta smo malo prije pročitali. To tako treba biti. Trava nas pokušava otkinut od kontinuiteta razmišljanja i automatizma svakodnevice, da jednostavno prestanemo razmišljati odnosno vrtiti um u krug i da shvatimo da sve osjećamo inuitivno bez intelekta, da uhvatimo veće duhovne koristi iz povišenog stanja svijesti.

"Stoned" efekt također je vrlo bitna stavka u medicinskom aspektu djelovanja. Kada moramo izlječiti tijelo bitno je da mirujemo, tada je lječenje puno lakše i djelotvornije. Riješava napetost uma, on je otpor ljubavi. Svakodnevnica nas čini napetima, um je pun otpora prema svemu i svačemu, trava spusti taj otpor i energija može bolje teći kroz nas.

Ulje konoplje koje Rick Simpson promovira zaista je najjači koncentrat holističkog lijeka koji postoji. Ono liječi gotovo sve bolesti jer djeluje holistički kroz naš imunitet, ojačava djelovanje našeg imuniteta jer se udružuje s njim u borbu. Diže energije u eterično jer je tad djelovanje brže i učinkovitije. Dovodi u optimalu svaku stavku našeg zdravlja.
Glad koju često osjećamo zbog konzmiranja trave medicinski je aspekt, treba nam unašanje energije da bi se mogao obaviti posao nad našim bolesnim tijelom.

Dakle koncentrat ulja trave doslovno liječi sve oblike raka u rekordnom vremenu, to odgovorno tvrdim i danas svatko to već može provjeriti na internetu, postoji na tisuće slučajeva dokumentiranih izlječenja raka i svih drugih bolesti povezanih s imunitetom.

Srce mi se slama kada vidim ove vijesti po raznim portalima s bolesnom djecom koja imaju leukemiju i skupljaju novac za zračenje i kemoterapiju, a bezopasan vrlo učinkovit lijek oduvijek je tu samo ljudi ne žele vjerovati.

Konoplja je ogroman simbol ljudskog života. Nije nimalo slučajno što je ilegalna još uvijek u mnogim zemljama. Svatko tko se imalo interesira zašto je ilegalna i način na koji je postala ilegalna znat će da je ovo jedna od najtransparentnijih i najdokumentiranijih urota. Riječ "urota" zvuči lažno i glupo ali je jednostavno vrlo jasna činjenica, samo treba malo bacit oko na njenu povijest od 1940. na dalje.

Možete primjetiti kako je u toku zahuktala revolucija diljem čitavog svijeta za oslobođenje konoplje jer su ljudi shvatili njenu moć, a glas se širi ogromno brzo. Zanimljivo da je amerika centar konopljine revolucije iako su svi problemi u vezi nje došli upravo od tuda. I ta revolucija je nezaustavljiva, više ne postoji ni teoretska šansa da se sve to može zaustaviti zataškati, sad je samo pitanje vremena kada će konoplja opet uči u svaki segment našeg života i kreirati raj na Zemlji.

To ne znači da sad svi moraju ić pušit travu, naravno da ne, ako ti ne paše zašto bi pušio. Razlog odbojnosti često je u domeni strahova i problema u vlastitom umu kojih bi se trebali riješiti na jedan ili drugi način. Naravno to izmjenjeno stanje uma nije poželjno u svim situacijama.
Niti je dobro i poželjno da se trava stalno puši, demotivacija je realna stvar jer je to stavka medicinskog djelovanja. Manjak koncentracije u domeni intelekta je realna stvar jer je to duhovni aspekt djelovanja, a pri tome proces razmišljanja i opčenito rad intelekta nije poželjan, već osjećanje/intuitivnost... itd. Pretjerivanjem bacamo i svoju eternu energiju (to je energija naše svijesti, snaga/širina svijesti). Za sve postoji način, odgovornost i elegancija. Konoplju treba poštovati kao sam život ljudske civilizacije. Konstanto napušavanje i djelovanje kroz neodgovornost je nepoštovanje konoplje, života pa i samog sebe.
Just because you live in clown world doesn't mean you have to participate in the circus.
Avatar
Devil'sChase
Moderator
Postovi: 600
Pridružen/a: 07.06.2011, 07:40
Ima zahvala: 316 puta
 pohvaljen: 206 puta

Re: Marihuana i svi njeni pozitivni učinci

Post Postao/la Devil'sChase »

@wid_420, ovo je tocno pravo mjesto za ovakvu temu, to ne brini :thumbsup: Svake pohvale sto si si dao vremena otvoriti i napisati to sve, to je bas ono sto nam treba :D

@Beyond, stvarno, nemam rijeci , ne znam kaj bi reko...
Avatar
wid_420
rank3
Postovi: 89
Pridružen/a: 25.01.2013, 09:05
Ima zahvala: 29 puta
 pohvaljen: 16 puta

Re: Marihuana i svi njeni pozitivni učinci

Post Postao/la wid_420 »

hvala sto se cijeni .... odusevljen sam ovim forumom visim 0-24 na njemu i stalno bi nes piso cito proucavo tako da mozete ocekivati jos ovakvih i nadam se boljih tekstova
:mushh: :D
Odgovori