Ayahuasca ~ Biljna učiteljica~

Konzumacija, načini pripreme & primjene, ekstrakcije itd.
shroomko
rank14
rank14
Has thanked: 138 times
Been thanked: 208 times

Re: Ayahuasca ~ Biljna učiteljica~

Post Postao/la shroomko »

Ja odustajem od aye. Ono što sam osjećao cijelo vrijeme se potvrdilo...

Našao sam link nedavno za daime workshops ovdje http://ayahuasca.nl/agenda.html

24-tog sam pogledao, još nisu primali rezervacije. 27-og rasprodano, sorry tko te jebe.

Iskreno, što sam otkrio je da i ne želim magic pill rješenje za moje probleme. 3 godine već meditiram i radim svašta i osjećam se da sam 95% na svom cilju, ayahuasca bi samo preuzela sve zasluge za sebe. I did it myyyyyy waaaaaaay.
Sophia
rank8
rank8
Has thanked: 70 times
Been thanked: 106 times

Post Postao/la Sophia »

shrumko ja mislim da si ti ZABRIJO , al baš ono uuff, ok je doč do tih nekih svojih ciljeva predanom meditacijom i radom na sebi,, ali reč da bi aya preuzela sve zaslugge na sebe je blago notorna glupost , nemožeš to reč jer nisi probao jer i s njom se ionako sve svodi na tebe, ona samo ukazuje što treba sagledati etc, da ti upšute ali na kraju krajeva sve je na tebi očeš li naučiti nešto iz tog iskustva i napravit nešt za sebe, ili nečeš i to je to,, a reč da bi ona preuzela sve na sebe je totalno ..... razmisli malo , nije da ti pametujem, samo svoje mišljenje govorim za što služi forum (ovo tipišem u slulčaju da se možda osijetiš napadnut s moje strane ,, što mi nije bio cilj ,čist da znaš ;) )
vjeruj i dalje u čvrste zakone materijalne stvarnosti.ti su zakoni potrebni da bi mogao živjeti.ali nemoj ograničiti svoje vjerovanje samo na njih.prihvati činjenicu da postoje i druge stvarnosti u koima vrijede drugačija pravila i zakoni...pan
shroomko
rank14
rank14
Has thanked: 138 times
Been thanked: 208 times

Post Postao/la shroomko »

Možda sam i zabrijao ali prestajem tražiti način da dođem do nje. Ako mi se ponudi sama iznenada, razmisliti ću.
freespirit
rank3
rank3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 1 time

Post Postao/la freespirit »

Sestrin pas kada ide da seta uvek mu pravi drustvo jedan koker spanijel lutalica cciji je bivsi vlasnik znao da naruci cisti dmt kako ne bi rizikovao sa vecim kolicinama ilegalnih biljaka. Vlasnik lokalne veterinarske stanice ide u praonicu gde jedan radnik moze da potvrdi da ako si pametan i ne preterujes sve to moze proci neopazeno.
Psychonaut
rank11
rank11
Has thanked: 85 times
Been thanked: 178 times

Post Postao/la Psychonaut »

Ayahuasca je samo "pomoc", ali kao sto je cachruna napisala na kraju mi moramo odratiti posao.
Medjutim, ne mislim da je ayahuasca jedina ispravna metoda, niti da je za svakoga. Postoje i brojne druge metode za rjesavanje problema u nasim zivotima, dobro je sto mozemo izabrati ono sto za nas funkcionise.
Zato je ovo sto je shroomko napisao sasvim ok, ako te ne privlaci ova metoda, ili ti nije lako dostupna, onda ima drugih :thumbsup:
Pozivam te da budes moj ucitelj
Ronin

Post Postao/la Ronin »

Zagledamo li pažljivije i dublje u mnoge tečajeve, knjige i izlaganja koji učesnicima, čitaocima i slušaocima obećavaju da će ih garantirano za tri dana prosvijetliti, ili im kao »ready-made« instant-metodu preporučuju LSD i druge droge, vidjet ćemu i previše često da potrošači takve »duhovne hrane« time većinom dobivaju vrlo malo, dok njihovi »učitelji« materijalno »profitiraju« mnogo više. Ima slučajeva da polaznici »intenzivnih kurseva« nakon takva »prosvjetljenja« postaju psihijatrijski pacijenti.Meditacija je prirodniji put nego droga,jer se pojedinac oslanja na samog sebe,samo "Ja".Svi mi to dobro znamo.

Napisao :VLADIMIR DEVIDÉ.... Knjiga o Zen-u

Sretna Nova Godina 2013 ....Svima na forumu želim Puno Zdravlja,Ljubavi i Mir-a......
Psychonaut
rank11
rank11
Has thanked: 85 times
Been thanked: 178 times

Post Postao/la Psychonaut »

Meni se cini da nije poenta u "jednom ili drugom", psihodelicima ili meditaciji. Citao sam svojevremeno dobru knjigu na tu temu, pod nazivom Zig Zag Zen.
Psihodelici su mocni alati koji nam mogu otvoriti vrata, i dati privremeni osjecaj "prosvjetljenja". Ali dozivjeti duhovno iskustvo ne garantuje nekome da ce imati "duhvan zivot". Nema nista bez truda.
Eh sad, relevantnije pitanje je da li su ti alati neophodni, ili da li ih trebamo koristiti? Ja mislim da nisu neophodni jer postoje i brojne druge metode, niti da su za za sve dobri. Ali su definitivno mocni, i meni je drago da sam na njih naletio, jer bi mi inace mnoga vrata i dalje bila zatvorena.
Pozivam te da budes moj ucitelj
Ronin

Post Postao/la Ronin »

Nema ništa bez truda...dobro kažeš...ne osuđujem te Psyhonaut niti tvoje razmišljanje,niti tvoj stav,niti prkosim tvom znanju.Dapače Sviđa mi se tvoj stav prema tomu

Kod ljudi koji koriste drogu: ....ajmo reć da je to jedan alnaser (dmt),koji pali čovjekov mozak (motor ) koji kasnije čovjek zna kako upravljati vozilom (tjelom) ,te stići na odredište(s puno truda)..dok ne nestane goriva (ayahuasce)

Kod ljudi koji ne koriste drogu...zapravo kod meditacije čovjek koji meditira i koji ne koristi drogu hoču reći ne oslanja se na automobil nastavlja put pješice odnosno hodajuči...kako je čovjek savršen stroj nevjerovatno.....razumjem te skroz .....opet ayahuasca(bilje) dana nam je od boga....i to je prirodno...al opet na kraju meditacija je prirodnija....i iskustvo na meditaciji, i pogled na svjet i život je najiskrenije,čisto...uvjek si tu čekaš i sjediš ,samo treba dosta duže vremena nego kod droge jel da?....zašto ne poticati prosvjetljenje u društvu bez utjecaja droge.... živio mi prijatelju...........
Fig
rank9
rank9
Has thanked: 48 times
Been thanked: 112 times

Post Postao/la Fig »

Slažem se sa Psychonautovim riječima, ali bacit ću nešto samostalnih komentara u korist bilja da bude balansa :)
Ronin je napisao/la:al opet na kraju meditacija je prirodnija
Super ako je to tvoje individualno gledište, onda ćeš jače u tome prosperirat, ali meni je npr. nejasno zašto bi meditacija bila išta prirodnija od konzumiranja raznovrsnog psihodeličnog bilja, sve je stvar u putu koji odabereš, a različito je bilje ovdje prisutno sa svrhom, kao što si i sam kazao, te će određeni ljudi doći u doticaj sa određenim biljnim duhovima i od njih poprimiti znanje koje im je namijenjeno da poprime, kao što će i biljke poprimiti naše znanje i osjećanja, jer je uvijek krug nekog davanja i primanja.
Ronin je napisao/la:te stići na odredište(s puno truda)..dok ne nestane goriva (ayahuasce)
Ali zašto stati kad ponestane "goriva" (dmt-a, koje se i ionako stvara u "motoru" - umu, tebi), pošto pravilne doze ayahuasce vrše temeljito čišćenje fizičkog organizma, kao i same psihe i duha koji trenutno nagomilani babilonskim sranjima obitavaju u njemu, pa određena osoba teško odlazi ista od iskustva kao i prije, te nerijetko mijenja život u smjeru pozitivnog gledišta, nastojeći se više ne obazirati na minorne materijalne strahove i brige koji su nam svakodnevno nametnute u životu, pomažući i okolini u koju širi vibru indiferentnosti i pomirenja, nesvijesno je smirujući u kojoj god obitava, te nastavljajući svoj put dalje meditacijom ili nekim dr. izvorom.

Vjerujem kako različite biljke imaju svoje osobnosti, kao i ljudi, te sa nama vrše razmjenu informacija, bilo to putem hranjivog bilja koje nas ispunjuje energijom predivnog osjećaja sitosti i stabilizacije organizma, do raznih deliričnih biljaka koje sa nama vrše komunikaciju tim putem, ili psihodelika koji vrše drugačijim putem, ali uvijek na višim, čovjeku stranim, frekvencijama na koje on često nije spreman zbog trenutačnog uređenja realnosti u kojoj obitava svim svojim bićem. Pa nekako stoga određene biljke imaju predivnu zadaću omogućavanja širenja svijesti, te skidanja vea matrice osobama odraslim u betonskom okružju, uvijek uz neke brige i forsiranja drugih, daleko od jednostavnog prirodnog življenja, te sa ubijenim osjećam neke povezanosti i mišlju o meditaciji.

Čisto samo moj pogled na biljke, od kojih ne razdvajam npr. ružmarin, krumpir ili kadulju od marimahune, duhana ili chacrune, samo je stvar informacija i energije kakvu pružaju određenoj osobi.

Znaju biti znatni katalizator smirenja i uviđenja nečeg oduvijek prisutnog, pa sa time ljudi mogu dalje krenut raznovrsnim putevima koje umno stvore, bilo putem meditacije ili nečeg drugog što misle da je za njih u redu, a time i za svih, zbog željenog odabira.
Ronin je napisao/la:zašto ne poticati prosvjetljenje u društvu bez utjecaja droge
Ali zašto se često spominje ovakva ideja, kao da je "droga" neko neophodno zlo, a kada bi se pravilno i slobodno koristila u zajednicama, gdje bi ljudi učili drevno biljno znanje njihovom konzumacijom, mislim da bi prije stigli do nekog civilizacijskog boljitka nego prepuštanja svega buđenju generacijama zakopanog svijetla u ljudima individualnom meditacijom, koje se više kod većine niti ne nadzire, pa si kažem zašto ponekad prijateljski ne priupitat mudro bilje za savjet-dva, podružit se, i nastavit lagano dalje.

Mislim da nažalost nemaju svi uvjete da kroče putem meditacije za koju treba određena doza svijesnosti, kao ni da zatraže savjet od psihodelika da ih pogurne ka samostalnoj meditaciji i blaženstvu života, već je sve samo nemonotoni igrokaz dobra i zla, a onome kome dođe prosvijetljenje doći će u onome obliku koje mu je valjda namijenjeno.
Ronin

Post Postao/la Ronin »

Poštovanje ...Sve si ok rekao.Ali ovo što sam ja napisao se odnosi na ljude koje uopće nisu probali psihodelike,nadovezao sam se na shroomkov tekst i podržao ga u tome i ostale!....Da se do nekih odgovora u životu i rezanje ega može postići isto tako bez upotrebe Droga.Zašto ne poticati prosvjetljenje bez utjecaja droga nije nešto što sam izrekao kao da je neka zapovjed i osuda nekoga na forumu ,te Bilja,nego kao neki izlaz te oslonac za one koji se ne žele oslanjat na drogu,te da u našoj percepciji postoji isto tako nešto jako što vodi na kraju prema vratima gdje se susreču čovjekov um i ayahuasca.Neka Ayahusce ima ,ima droga na svjetu,neka rastu dao nam ih je stvoritelj gdje pašu točno na naše receptore u mozgu,ali može se i bez toga. Sad jel prirodnije živjeti i umrijeti bez ayahusce ili s ayahuascom na to ti ne mogu dati odgovor :) izaberi sam.....
Odgovori