Last minute pitanja

Informacije o gljivama, uzgoju, metodama, nabavi materijala...
Tengu
rank3
rank3
Been thanked: 1 time

Re: Last minute pitanja

Post Postao/la Tengu »

MEvo prvi put sam radio u životu i radio sam na brf cakeovima, 8 kejkova nema kontaminacije cca 400 grama za sada mokrih gljiva u prvom flushu nula kontaminacija ... Golden T doduse, brinem se oko potentnosti, možda je isti urod količoinski ali cocos je hranjiviji i damim time i bolji od BRF cakea jebem mu miša eto zato bi prešao na verm cocos shemu sa rastrančiranim cakeovima ...
kova023
rank3
rank3
Has thanked: 3 times
Been thanked: 2 times

Post Postao/la kova023 »

Pozdrav :ymhug:

Zanima me sto mislite o ovoj tehnici. Znaci 2 kolonizirane tegle od 720 ml (raz), jedna tegla vermikulita, tegla konjskog govna i pola kocke onog coco nesto i sve to pomjesati zajedno i pusiti da se kolonizira, sad me zanima da li moram cekati da micelj kolonizira sve to 100 posto da bi stavio na frutanje ili kad kolonizira moram jos baciti sloj verma na njega.

Hvala
Mary Jane. je napisao/la:Hm, evo ovak, imam nekakve vutre ali problem je u tome što je u transportu bila štekovana u rezervaru od auta i sad sva smrdi na benzin, moguće čak da je i povuklo benzina u sebe...dali postoji kakav način da isperem u vodi ili nešto bilo što jer ovak ne mogu pušiti, užas bolje da ni nemam...
znam da kasno palim ali bolje nikad nego nikad ;) uzmes posudu vode napunis je i potopis vuvu unutra i stavis neku mrezu na nju i uteg, tako da potone, sutra proli vodu napuni novu i ponovi postupak, i tako 7 dana (doduse 7 dana je za tek ubrane biljke tako da ...), to ti se zove water curling ili vodeno stvrnjavanje, to ti se koristi inace kad pumpas vuvu sa svakakvim pizdarijama da bi bolje dala, a neda ti se raditi flushing tj, ispiranje zemlje zadnja dva tjedna kako bi vuva imala onaj ok okus a ne po kemiji. Rezultat ti je taj da ce biti manja gramaza, ali potentnija vuva, i na kraju mozes smotati baklju i proci pored pandura i nemas beda jer nema nikakvog mirisa, ni klorofila ni ostalih pizdarija jer je voda sve to oprala osim thc-a jer on nije otopljiv u vodi, samo moras paziti da kad stavis u posudu lagano umocis nikako mjesati (stavis napuni vode u kantu, sutra lagano izvadi napuni novu vodu i tako, stavis vani jedan dan da se osusi i to je to. Ja osobno tu tehniku nevolim jer volim miris dima, ali bolje i tako nego po benzinu. Jbg, nov na :mushh: ali u vuvi nisam :D

izgleda da sam samo ja veceras na forumu :confusedd:

cilo vrime citam ovu temu last minute i sad me zanima oko ovih kejkova i problema kako ih izvaditi, recimo da kad bi se naslo poklopac koji odgovara na siri dio staklenke, bi li se onda mogla primjeniti ova ideja kao za diy cool tube

[media]link[/media]
HypnoToad
Moderator
Moderator
Has thanked: 532 times
Been thanked: 1212 times

Post Postao/la HypnoToad »

A šta nije bar mrvicu lakše ne izvodit idiotarije i koristit ravne čaše od 2 deci??
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
shroomko
rank14
rank14
Has thanked: 138 times
Been thanked: 208 times

Post Postao/la shroomko »

Izgleda kao da bi vrućina ubila micelij.
kova023
rank3
rank3

Post Postao/la kova023 »

Ma mislio sam da se to prije napravi (prije sterilizacije otkines tegle i nadjes poklopas koji pristaje pa onda steriliziras)
HypnoToad
Moderator
Moderator

1. Nijedan poklopac neće pristajat bez navoja.
2. Morao bi koristit aluminijsku foliju, kao i na čašama.
3. 720 ml je daleko previše za 'kejk'. Nećete dobit više gljiva iz većeg kejka, velika većina materijala će biti neiskoristiva i rezultati će biti bijedni. 2 deca je idealan kapacitet.
4. Jako puno posla za jednu teglu prilagodit.
5. Staklo će ostat oštro, porezotine su zagarantirane, i otežavati će cijeli postupak s folijom.
6. Cijeli koncept razbijanja tegli na bilo koji način je idiotski.
kova023
rank3
rank3

Post Postao/la kova023 »

Ma samo mi je palo na pamet ja niti ne radim kejkove, nego reci mi sto mislis o ovom mom postu gore sa konjskim izmetom razi vermom i coco, koji bi omjer trebao i treba li mi gore jos sloj verma ili bi mogao i ovako pustiti kad se kolonizira
Zadnja izmjena: Red, dana/u 30.11.2012, 08:48, ukupno mijenjano 1 put.
Razlog: nema potrebe quotati/citirati nekog tko je iznad tebe, niti redati post za postom, editiraj post ako nešto zaboraviš ;)
HypnoToad
Moderator
Moderator

Ma omjer ti nije važan, šta god staviš dobro je, ovako kako si ti napisao je sasvim ok. To treba pravilno pasterizirat pošto koristiš konjsko gnojivo.
Treba sve pomiješat s koloniziranim zrnjem, čekat da se kolonizira 100%, i onda možeš kako hoćeš. Možeš stavljat kejsing ali i nemoraš, rezultati će biti više manje isti.
kova023
rank3
rank3

Post Postao/la kova023 »

samo jos da nabavim verm negdi, a to ce malo teze ici jer sam ga vec bio trazio za maricu, a print je nadam se na putu prema meni proslo je vec 12 dana od narudbe. Nego da ubacim jos malo slame u unutra ?

e i imam jedno vjerovatno glupu ideju, imam doma 98 postotnog ugljikohidrata za masu, sto mislis kako bi bilo da ubacim 100 grama u jednu posudu od sladoleda pa da vidimo sto ce se dogoditi?
Zadnja izmjena: Red, dana/u 30.11.2012, 08:48, ukupno mijenjano 1 put.
Razlog: Umjesto citiraj koristi botun odgovori/replay :)
Tengu
rank3
rank3
Been thanked: 1 time

Post Postao/la Tengu »

Za ljude iz Zgb-a, gdje nabavljate zrnje ( kukuruz i ostale žitarice) kada je sve tako prokleto skupo :( ... a kukuruz za kokice je u tako malim pakovanjima a je to smiješno više ?!

Dali je itko probao raditi cakeove sa kukuruznom krupicom umjesto BRF recimo i kakva je razlika ?!

I ponovo pitanje na koje mi nitko nije odgovorio, glisnjak treba pasterizirati ili sterilizirati ?!
Odgovori