Last minute pitanja
- 314
- rank12

- Has thanked: 58 times
- Been thanked: 143 times
Re: Last minute pitanja
u frižideru si imao print spora? ako da, onda kad ih staviš u dest. vodu nek se odmaču 24 sata, da se "ožive"....a ako su bile šprice sa sporama u frižu onda ih slobodno odma koristiš 
". . . TO JE ONAJ IZVORNI OSJEĆAJ PLEMENA KOJE JE U ISTOM RITMU, A VOĐA JE DJ."
Da u frižideru, ali ne u zamrzivaču nego ono na "normalnoj" temeraturi, i izvadio sam ga vanprje 24h, i dakle još 24h nakon šta ga u vodu stavim ?
- 314
- rank12

- Has thanked: 58 times
- Been thanked: 143 times
ne! fulo sam, kad staviš spore u vodu, promiješaj ih tako da češ potegnuti malo te vode u špricu i mlazom ih "razbiti", da ne budu sve na hrpi. onda možeš napuniti šprice i te šprice trebaju stajati jedan dan da se spore u njima napiju vode.
". . . TO JE ONAJ IZVORNI OSJEĆAJ PLEMENA KOJE JE U ISTOM RITMU, A VOĐA JE DJ."
Ptanje u vezi svijetla, dali mogu led žaruljice biti od koristi kada ih već imam umjesto te štedne ili je ta štedna specifična iz nekog razloga, unaprijed hvala na odgovoru,
Tengu
Tengu
- pecurko
- rank14

- Has thanked: 228 times
- Been thanked: 291 time
Mogu ako su one bele od 6500k.
Sto rece moja baba:"Sve sto raste iz Zemlje to je zdravo".
Pozdrav svima, dugo citam ovaj forum i obozavam ga pa sam se odlucila pridruziti 
+ imam jedan problem oko kojeg bih Vas molila pomoc (stvarno bi mi puno znacilo) : gdje se u zagrebu moze nabaviti perlit i vermikulit? koji ducan i kakve su cijene? moze i na pm
plizzz helppp
+ imam jedan problem oko kojeg bih Vas molila pomoc (stvarno bi mi puno znacilo) : gdje se u zagrebu moze nabaviti perlit i vermikulit? koji ducan i kakve su cijene? moze i na pm
- HypnoToad
- Moderator

- Has thanked: 532 times
- Been thanked: 1212 times
Perlita uglavnom ima po sjemenarnama i u Bauhausu, cca 15 kn za vrećicu od 3 litre. Vermikulit je uglavnom relativno teško nać. Umjesto njega možeš koristit coco coir kojeg ima u Pet centru.
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
- Red
- Moderator

- Has thanked: 242 times
- Been thanked: 708 times
❧ “If you can't understand it without an explanation, you can't understand it with an explanation" ☙
Pozdrav svima,
neki dan sam uputio dva pitanja sveiglede uzgoja na pvt. dvojema članovima foruma i nula bodova?! Postoje neka pravila oko toga ili jednostavno vaš izbor da ne odgovorite?! Iskreno nikog ne želim gnjaviti, ali tu sam da bih od vas dobio odgovore na pitanja do kojih sam nebih znao doć
.
Uglavnom da se pohvali prošlu subotu sam napravio par tegli manje više po pravilima koliko mi je moj stan to doupustio i krenula je lagana kolonizacija ( vermakulit i brašno od riže) i danas sam dobro rastresao tegle da se to sve lijepo proširi.
Muči me jedna stvar a to je da sam probušio poklopac na teglama (4 rupice), ali sam zaboravio staviti vatu kao tampon zonu između bakterija i cakea, doduše po vrhu samstavio malo suhog verma, e sada me brine "disanje micelja" jer sam rupe prekrio mikro trakom onom koja se kupi u apotekama, dali kroz nju porlazi dovoljno zraka za bijanje micelja ili ne uoće, i kako da sada ispravim pogrešku a da ne kontaminiram unutrašnjost tegle ?!
Jedno pitanje oko svjetla, dakle imam ovo ; http://www.ebay.com/itm/N8110-New-3-LED ... 23224b4425 dali je to ok ili ne ?!
Hvala unpr. i ekipa kojoj sam poslao pvt. nemojte što zamjeriti
neki dan sam uputio dva pitanja sveiglede uzgoja na pvt. dvojema članovima foruma i nula bodova?! Postoje neka pravila oko toga ili jednostavno vaš izbor da ne odgovorite?! Iskreno nikog ne želim gnjaviti, ali tu sam da bih od vas dobio odgovore na pitanja do kojih sam nebih znao doć
Uglavnom da se pohvali prošlu subotu sam napravio par tegli manje više po pravilima koliko mi je moj stan to doupustio i krenula je lagana kolonizacija ( vermakulit i brašno od riže) i danas sam dobro rastresao tegle da se to sve lijepo proširi.
Muči me jedna stvar a to je da sam probušio poklopac na teglama (4 rupice), ali sam zaboravio staviti vatu kao tampon zonu između bakterija i cakea, doduše po vrhu samstavio malo suhog verma, e sada me brine "disanje micelja" jer sam rupe prekrio mikro trakom onom koja se kupi u apotekama, dali kroz nju porlazi dovoljno zraka za bijanje micelja ili ne uoće, i kako da sada ispravim pogrešku a da ne kontaminiram unutrašnjost tegle ?!
Jedno pitanje oko svjetla, dakle imam ovo ; http://www.ebay.com/itm/N8110-New-3-LED ... 23224b4425 dali je to ok ili ne ?!
Hvala unpr. i ekipa kojoj sam poslao pvt. nemojte što zamjeriti