Energija bilja ~Shin Yong~

Recepti, napici, tinkture...
Odgovori
Avatar
Red
Moderator
Postovi: 3274
Pridružen/a: 06.02.2010, 20:50
Ima zahvala: 242 puta
 pohvaljen: 701 put

Energija bilja ~Shin Yong~

Post Postao/la Red »

Za svaku osobu postoji odgovarajući zeleni partner koji kod kuće ili na radnom mjestu pomaže: daje energiju.

slika

Svaka pojedina biljka posjeduje svoj vlastiti karakter i širi svoju energiju kojom smiruje i djeluje povoljno na organizam. Prema kineskoj znanosti Feng Shui svaka biljka djeluje svojom energijom na određenu osobu, ali na te tokove ljudi različito reagiraju. Prema Hipokratu, za odnos između biljke i čovjeka važan je tip osobe, a to su:

-kolerik koji je prgav i nagle čudi, sklon brzom uzbuđivanju,
-sangvinik koji je lako razdražljiv i vrlo brzo i žestoko reagira,
-melankoličar koji je potišten i žalostan,
-flegmatičar koji je miran i ravnodušan.
Tako na primjer kolerična osoba u blizini biljke s dinamičnom i aktivnom energijom postaje još razdražljivija. Juka npr. svojom agresivnom energijom može agresivne osobe dovesti do ludila, dok na flegmatičare djeluje poticajno.

slikaZeleni diplomatislika

Biljke mogu biti usklađivači harmonije ili napadači, a njihovim pravilnim razmještanjem mijenja se potencijal prostorije. Za grupne prostorije pogodne su biljke koje aktiviraju, a za prostorije za odmor biljke s nježnim vibracijama. Biljke s tvrdim, četvrtastim lišćem nisu pogodne za prostorije koje su namijenjene za odmor.

Općenito vrijedi: biljke s plodovima i cvjetovima sadrže više energije nego lisnato bilje, a veće biljke sadrže više energije nego manje biljke. Što je bujniji rast, biljka sadrži više energetskog potencijala. Cvatuće viseće biljke, okruglo oblikovane zimzelene biljke i drvca s kuglastom krošnjom, pravi su nosioci sreće. Tko se snalazi u takvom društvu, puni vlastite baterije i kod kuće i u uredu.

Paprat (Nephrolepis exaltata)
Idealna biljka za osobe koje se bave intelektualnim radom, a rade u grupi kojoj se žele prilagoditi.
Tok energije: u obliku spirale prema gore.

Rajska palma (Kentia forsteriana)
Pospješuje stvaralačko razmišljanje, pojačava pozitivne energije i stvara sukladnu radnu atmosferu.
Tok energije: energija se širi poput lepeze.

slikaDracena (Dracaena marginata)
Djeluje stimulativno, pospješuje harmoniju, a pogodna je za nervozne i hiperaktivne osobe.
Tok energije: poput vodoskoka, prema van i dolje.

Sobna jela (Araucaria heterophylla)
Poboljšava mentalne sposobnosti, potiče pozitivno razmišljanje i pogodna je za mjesta gdje se raspravlja i donose odluke. Nije pogodna za kolerične osobe.
Tok energije:poput oblaka s intenzivnim širenjem energije.

Sobna loza (Cissus rhombifolia)
Pogodna je za flegmatičare i neodlučne osobe, a nepogodna je za impulzivne, kolerične osobe kao i za spavaće sobe.
Tok energije: kružna energija koja djeluje poput signala.

Pasiflora (Passiflora violacea)
Biljka aktivira i potiče sposobnost mišljenja i rasuđivanja, a u poslovne prostorije unosi dobro raspoloženje.
Tok energije: kružna energija koja se ravnomjerno širi u prostor.

slikaSobni filodendron (Monstera deliciosa)
Pogodan je za zajedničke prostorije i velike urede jer širi mirnoću, te stvara ugodnu i skladnu atmosferu, bez trzavica.
Tok energije: u obliku spirale prema dolje.

Krasula (Crassula portulacea)
Širi pozitivnu energiju i pomaže zatvorenim osobama da se otvore. Zbog svojih okruglih listića koji podsjećaju na kovanice, poboljšava financijsku situaciju.
Tok energije: energija kruži ravnomjerno oko biljke.

Juka (Yucca aloifolia)
Tvrdi i šiljasti listovi juke šire pomalo agresivnu energiju koja prevladava i ispunjava prostor, te nije pogodna za kolerike.
Tok energije: streloviti udari energije šire se u prostor.

slikaShin Yongslika

Shin Yong znači živjeti u skladu s biljkama. Samo oni koji znaju kako ispravno koristiti energiju cvijeća i biljaka, mogu imati pozitivan utjecaj na sebe i svoju okolinu.

slikaShin Yong se bazira na činjenicu da su cvijeće i biljke više nego samo ukras. Energija koja poboljšava stanje čovjeka dolazi od cvijeća i biljaka. Energija koja je u cvijeću i biljkama djeluje skladno i osvježavajuće. Kakav bi to bio prostor bez biljaka!? Biljke nam omogućuju sklad i protok pozitivne energije Chi.

Pravi cvijet ili biljka na pravom mjestu može imati pozitivan utjecaj na svim područjima našeg života. To je osnova Yong Shin, metoda koju je razvio dr. Weimann Gabriele u suradnji s timom koji radi na profilu biljaka. Shin Yong omogućava identifikaciju različitih biljnih zračenja i koristi ga za bolju kvalitetu života. Pozitivna energija Chi je središnja točka u azijskoj tradiciji Feng Shui-a, ako teče glatko kroz prostor uspostavlja ravnotežu, sklad, zdravlje i uspjeh.

Sve biljke proizvode svoje vlastito energetsko polje, što dakako ovisi i o vrsti biljke, njenom zdravlju i rastu. One se mogu klasificirati prema različitim kriterijima, po obliku rasta (stabljike, lišće) ili boje cvijeta.

Tako su visoke i tanke biljke - drvo, male, debele i okrugle - metal, šiljitih i oštrih rubova- vatra, niske i široke- zemlja, loze i penjačice (rastu na sve strane)- voda.
Svaka od osam točaka na kompasu je povezana sa jednim od pet elemenata, tako se mogu i biljke lako rasporediti gledajući smjer.

slikaDrvo - svjetlo plava boja cvjetova ili lišća - Istok, Jugoistok
Vatra - crvena boja cvjetova ili listova - Jug
Zemlja - žuta, narančasta boja cvjetova ili lišća- Sjeveroistok, Jugozapad
Metal - bijela boja cvjetova ili lišća - Zapad, Sjeverozapad
Voda- tamno plava boja cvjetova ili lišća - Sjever

Pogledajte svoj prostor i razmislite jel su biljke na pravom mjestu ili bi ih mogli i malo premjestiti. Obratite pažnju koje se biljke nalaze u vašem domu i koliko se vi slažete sa njima :)
“If you can't understand it without an explanation, you can't understand it with an explanation"
Odgovori