Vaš Hobby?

Sve ono što nam može skrenuti misli od sumorne svakodnevnice...

Imate Hobby?

Ne
2
3%
Nekada davno skupljao značke, salvete, sličice..
3
5%
Skupljam (navedite dole u postu što)
5
8%
Stvaram (navedite dole u postu što)
22
34%
Treniram (navedite dole u postu što)
8
13%
Aktivno tumaram bespućima Života
24
38%
 
Ukupno glasova: 64
Avatar
Devil'sChase
Moderator
Postovi: 600
Pridružen/a: 07.06.2011, 07:40
Ima zahvala: 316 puta
 pohvaljen: 206 puta

Re: Vaš Hobby?

Post Postao/la Devil'sChase »

Svaka čast @Ronin koliko treniraš, sve pohvale :thumbsup: . No kažeš te "aerobne" su za mršavljenje, slažem se, i kažeš da se kod njih gubi mišićna masa? Bicikliranje si naveo pod "aerobnu", ja već neko vrijeme se bavim mountain bajkingom i nisam baš primjetio da mi opada mišićna masa, (niti sam primjetio da sam u stresu), primjetio sam samo da su mi mišići na nogama tvrdi kao kamen. Dobro po toj tvojoj teoriji, mountain bajking bi se mogao svrstati u "anaerobne" jer se mučiš kao debil uzbrdo, al opet nejdeš uvijek uzbrdo tak da je to relativno... Kao i sve ostalo
Ronin

Re: Vaš Hobby?

Post Postao/la Ronin »

Devil'sChase, Hvala ,Svatko treba trenirat!! to je ono najvažnije npr..kad dođe čovjek s posla a samo mozak koristi ,onda treba malo i tjelo koristit ,pa da se napravi jedan balans,zar ne ,da bi se bolje osječao :) ....Da da razumjem te , biciklizam može bit anaerobna i aerobna vježba , tj.stvar je u iskoristivosti kisika ....i intezitetu vježbe....vidim da kužiš srž toga,to je važno :thumbsup: !.. pa još treba pazit na ishranu ,te kontroliranju glikemijskog indeksa što je bitno,i za ljude koji treniraju i koji ne treniraju.Pogledaj bicikliste maratonce(zbog toga se navodi pod aerobnu) i usporedi bodybuildere ;) to je nebo-zemlja,znači sve je koliko doziraš,duge staze i kratke staze,na dugim stazama bi sigurno gubio mišičnu masu..opet kako kažeš sve je to relativno al najbitnije je da razumješ granicu aerobne i anaerobne vježbe,bez obzira na koju vrsta sporta .Bitno kakvo tjelo želiš imat..Da velika je razlika između mountain bikinga i onogaa na duge staze... Joj gledam sebi uzet neku biciklu,bicikla je super stvar...onako za kavicu ,uz more,do posla ,divota :)
Avatar
HypnoToad
Moderator
Postovi: 2852
Pridružen/a: 21.03.2010, 17:57
Ima zahvala: 532 puta
 pohvaljen: 1208 puta

Re: Vaš Hobby?

Post Postao/la HypnoToad »

Da, baš sam htio napisat da mountain biking i cestovni biciklizam nisu isti po vrsti aktivnosti. Na cesti je napor relativno kontinuiran, tj. tako si rasporediš energiju i odrediš tempo da možeš odvozit 150+ kilometara. MTB je umiranje uzbrdo, jurcanje nizbrdo. Takve aktivnosti su ustvari najbolje za poticanje metabolizma, za gubitak masti se savjetuje trčanje 100-200 metara sprinta, onda 200 m laganog jogginga ili hodanja, pa opet sprint i tako nekoliko puta. Kod MTB-a se primjenjuje sličan princip.
Anaerobna aktivnost također može biti dobra za mršavljenje, već samim povečanjem mišićne mase i time baznog metabolizma. Uvijek se savjetuje aerobno, ali to je u praksi efektivno samo kod onih sa možda najviše 5-10 kila viška, kod težih ljudi to rijetko funkcionira, iz više razloga.
Neki suplementi mogu pomoći kod transporta masti i spriječiti razgradnju mišića, čak i kod aktivnosti poput biciklizma, planinarenja, trčanja.
Sad sam si baš iz znatiželje išao izmjerit listove - 49 cm!! :)) A mogao bi ih koristit kao kovački nakovanj koliko su tvrdi.
Danas mi je bio dan odmora od teretane, pa idem sad odvozit laganih 30 km u brdo!
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
Ronin

Re: Vaš Hobby?

Post Postao/la Ronin »

Opa ima ovdje Sportaša na forumu :thumbsup: ...slažem se upotpunosti s vama HypnoToad i Devil'sChase samo tako,samo naprijed... :ymapplause: ... evo kad smo načeli ovu temu sve na forumu želim potaknuti da ako se ne bave poslom ili nisu trenutno u mogučnosti da pronađu posao,nek se bave sportom,makar malo trčanjem...to je super stvar da čovjek ne zatupi,ne probije,ne udeblja se a ujedno se jača i duh....Pazite na ishranu.Jednom sam pokušao biti vegetarijanac 6 mjeseci i znate šta nisam mogao niti 3 zgiba napravit,čim sam pojeo nakon 6 mjeseci prvi red pancete nakon 5 dana mi se snaga povratila...al opet treba pazit na ishranu tj.kako se jede neka se i troši čovjek....al eto viđao sam nekog tipa koji je vegetarijanac on i žena i imaju sina koji je rođeni vegetarijanac znate šta mali je ko leptir takorekoč ko curica,al eto ne bih htio jednog dana da mi žena nosi djete a da ne jede meso..nisam pametan...neki kažu da je ljudska probava u potpunosti identična s biljojedom,nek me netko ispravi ako nisam u pravu...i još nešto,dok sam bio vegetarijanac mili bože niti trunke agresije u meni ama baš ko da sam Buda ...pozzz
Avatar
mr. gljiva
rank11
Postovi: 454
Pridružen/a: 23.03.2010, 17:09
Ima zahvala: 37 puta
 pohvaljen: 96 puta

Re: Vaš Hobby?

Post Postao/la mr. gljiva »

Vožnja na mtb-u do grada,drmanje po rupovitim i valovitim pločnicima meni dođe kao prava brdska vožnja...skok tu,skok tamo, izbjegavanje prolaznika drugih biciklista, penzionera i decu debile :ymdevil:
Točno se skuži kako jednim konstantnim tempom nakon nekog vremena prestaneš disati na usta već samo na nos i nakon neke jače etape si minimalno zadihan ako uopće. Puno snage mi odlazi baš na bahate vozače koji nimalo ne paze, točno si nađeš tempo i onda moraš stati u mjestu,još se ovaj stilta kad te vidi pa dok skuži da sam STAO onda krene još uvijek stiltan...dok bi drugi samo prešli prek tebe,nebi ni skužili da su nekog zgazili- naravno o žmigavcima i gaženju crvenog svjetla od strane istih nebi htio ni komentirati :D
oči na stopedeset mjesta tokom vožnje i osjetiš vibru jeli te vozač primjetio ili nije i jednostavno se pokušavaš maksimalno prilagoditi.
skuliran do jajc :thumbsup:
Avatar
Devil'sChase
Moderator
Postovi: 600
Pridružen/a: 07.06.2011, 07:40
Ima zahvala: 316 puta
 pohvaljen: 206 puta

Re: Vaš Hobby?

Post Postao/la Devil'sChase »

Ronin, zanimljivo s tvojim vegetarijanstvom, stavi to u temu s vegetarijanstvom, jos jedna nova zanimljivost, velika i daje razmišljanja, takva promjena, 2 različita stanja( ispričavam se što sam krenuo off topic, tu završavam)
Ronin

Re: Vaš Hobby?

Post Postao/la Ronin »

Hej, Thanks D.Chase, al nek ostane ovdje ,valjda ,mislim , jer zbog toga nek se vidi kako prehrana utječe na trening i opčenito na organizam..... ispričavam se što sam i ja krenuo u off topic,i ja tu tu završavam....
Avatar
Marijo
rank3
Postovi: 58
Pridružen/a: 03.10.2012, 22:14
Ima zahvala: 28 puta
 pohvaljen: 8 puta

Re: Vaš Hobby?

Post Postao/la Marijo »

Svirm gitaru u jednom bendu,izrađujem figure tehnikom Papier Mache,sad sam krenuo u istraživanje bilja nekako imam potrebu za tim :D
Osvrni se oko sebe jer priroda zove te,
Njemi glas iz daleka kao vapaj djeteta...
Stone
rank3
Postovi: 51
Pridružen/a: 18.12.2010, 09:10
Ima zahvala: 18 puta
 pohvaljen: 3 puta

Re: Vaš Hobby?

Post Postao/la Stone »

Ronin je napisao/la:Hej, Thanks D.Chase, al nek ostane ovdje ,valjda ,mislim , jer zbog toga nek se vidi kako prehrana utječe na trening i opčenito na organizam..... ispričavam se što sam i ja krenuo u off topic,i ja tu tu završavam....
Pricali ste o nedostatku snage na vegetarijanskoj prehrani. Interesantna je cijela ta prica. Neko je spomenuo da smo gradjom biljojedi i ja mislim da jesmo. Samo... mi smo jedina bica koja jedu kuhanu (mrtvu) hranu. Bik, nilski konjko... imaju snage a jedu vege :D ali jedu zivu hranu. Ova spika je u prilog sirovojelstvu, prehrani ka kojoj ja idem vec neke dvije godine. Kuhanjem hrana gubi zivotnu energiju i konzument dobija minimum energije i nedostatak zivih gradivnih elemenata koje tijelo moze iskoristiti tokom varenja.
Nagao prelazak na nov nacin prehrane vecinom dovodi do dosta problema u organizmu zato ja mislim da je postepen prelazak, uz svjesnost o procesu i informiranost bolji put. Prestanak jedenja kuhane hrane dovodi do apstinencijskih kriza :-? ako smo jos jeli preradjenu hranu punu aditiva, krize su jos jace. Na sirovom tijelo prvenstveno gubi masu (cisti se) pa tek onda pocinje ponovno izgradjivati tijelo uz nove (zdravije) zalihe.

Evo video sa likom koji jede samo sirovo i body builder je :D Nije jedini.

[media]link[/media]
Ronin

Re: Vaš Hobby?

Post Postao/la Ronin »

Hvala Stone.... :)
Odgovori