Ovdje donosim tutorial dekoriranja jednog starog ''žbrufadora'' (da me ubijete, ne mogu se sada sjetiti hrvatskog naziva
Potrepštine:
- stvar koju ćete decoupagirati
- šmirgl papir
- stara krpa
- sprej (bijeli)
- akrilne boje (zelena, plava)
- kist
- spužvica
- ljepilo za decoupage
- motiv (ja sam koristila rižin papir, ali se koriste i salvete, s time da se izreže željeni motiv i koristi se samo onaj najgornji sloj salvete)
- škare

OK, krećemooooo:
Žrtva - stari žbrufador

Predmet treba dobro očistiti šmirglpapirom da se skine sva prljavština, zatim sa suhom krpicom obrisati svu prašinu.
Ja sam, potom, nanijela jedan sloj bijelog spreja i pustila 20-ak min da se dobro osuši. Imajte na umu da uvijek koristite boje svjetlije podloge, jer se na tamnim podlogama motiv sa salveta gubi, ne raspoznaje se tako dobro.

Budući da sam za svoj motiv izabrala livadne makove, nanijela sam na bijelu podlogu malo zelene boje natapkane na spužvicu da dobijem privid livadice i travke

Pustila sam par minuta da se dobro osuši. U međuvremenu, izrezala sam motiv s rižinog papira. Ne trebate biti precizni u izrezavanju, da ide točno po crti, jer je rižin papir (kao i salveta) full tanak i skoro pa proziran te se on lako stopi s pozadinom. Nakon što je podloga suha, motiv se položi na željeno mjesto i ljepilom za decoupage se ''zalijepi''. Kistom uzmete malu količinu ljepila (koji je ujedno i lak!) te se, počevši sa sredine, krećete prema rubovima izrezanog motiva.

I tu je, u biti, kraj priče

Evo, i nekih ostalih mojih radova u istoj tehnici:

Eto, niš posebno, ali idealno za npr. krpanje rupica po zidu