Hodanje po vatri

Proširimo horizonte
Avatar
Red
Moderator
Postovi: 3274
Pridružen/a: 06.02.2010, 20:50
Ima zahvala: 242 puta
 pohvaljen: 701 put

Hodanje po vatri

Post Postao/la Red »

slikaRitual hodanja po žeravici vjerojatno je jedan od najstarijih duhovnih obreda na planeti Zemlji. Jednostavan i prirodan, on ne zahtijeva nikakvu naročitu spremnost, niti posebnu pripremu. Sve što je potrebno jest predanost i opuštenost kako bismo elementu vatre dozvolili da nas bose prenese preko žara i na taj način spali inferiorne dijelove našeg bića - naše mane, probleme, bolesti pa čak i lošu karmu.

Vatra je izazov. Vatra je intenzivni susret sa Životom. Vatra razara ustaljene obrasce razmišljanja i ponašanja i otvara nas novim mogućnostima.

U susretu s Vatrom čovjek se suočava s nizom obrazaca unutarnjih strahova, neodlučnosti i slabosti. Ti obrasci su do tada nesvjesno upravljali njegovim životom. Svjesnom odlukom da zakorači u Vatru osoba razgrađuje te negativne obrasce, usmjerava se na uspjeh i slijeđenje Istine. Na fiziološkoj razini, tom zbivanju odgovara stvaranje novih neuronskih veza u živčanom sustavu osobe. Nakon toga iskustva osoba se osjeća pročišćenom, promijenjenom, oslobođenom i bližom svojoj istinskoj prirodi.

Znanstvenici još nisu uspjeli objasniti fenomen hodanja po vatri. Od mnoštva teorija o tome kako čovjek može bez opekotina proći nekoliko metara dugačku stazu od žeravice niti jedna nije potpuno zadovoljavajuća.

Inicijacija vatre ili hodanje po vatri, odnosno nekoliko metara dugačkoj stazi žeravice čija temperatura iznosi 800 do 1000°C
, je jedno od potencijalno najdubljih transformacijskih iskustava koje, u pozitivnom smislu, doživotno mijenja osobu na svjesnim i najdubljim podsvjesnim razinama, te na fiziološkoj razini doslovno izgrađuje nove neuronske veze u živčanom sustavu osobe.

Inicijacija vatre, osim što je čin osobne moći, hrabrosti i predavanja unutarnjem vodstvu (glasu i/ili osjećaju), kao i predavanja vatri i njenoj plemenitoj milosti, je i alkemijski/transformacijski čin. Zapravo, u potpunosti je ispravno ustvrditi da je Inicijacija vatre svojevrsna Inicijacija smrti/rođenja. Svaki puta kada osoba hoda po vatri čini to s određenom intencijom.

slikaHoda se zbog zdravlja, ljubavi, uklanjanja prepreka, prosperiteta, iscjeljenja strahova i fobija, iscjeljenja karme, osobnog razvoja i sl. Hodati se može zbog sebe ili u ime drugih, naravno ako imamo njihovu dozvolu. Dakle, osoba predaje vatri ono što joj više ne služi te energetski umire za neko staro stanje ili iskustvo (smrt), kako bi bila slobodna stupiti u novo, svježe, promijenjeno stanje ili iskustvo (rođenje).

Uz to, svako hodanje po vatri iscjeljuje odnos s vatrom i produbljuje povezanost s vatrom koja je integralni i neodvojivi dio svake osobe.

- Hodanje po vatri u velikoj mjeri razara mentalnu uskoću i širi granice mogućeg u psihi hodača/ice.

- Inicijacija vatre je intimni i ljubavni čin između hodača/ice i vatre. Divno je osjetiti i spoznati da nešto tako moćno i žestoko, kao što je vatra, može biti duboko nježno i ljubavno.

Nitko nije obavezan zakoračiti u vatru. Odluka predavanja vatri uglavnom se donosi u zadnji čas kada se u sebi osjeti njen poziv. Tada, ovaj voljni čin stvara ogromnu koncentraciju psihičke energije koja slijedi inicijalnu intenciju, odnosno razlog zašto se hoda. Ta ogromna psihička energija, zajedno s energijom vatre, trajno mijenja osobu i uzdiže njen život. Često se željena promjena određenog aspekta života, zbog kojeg osoba pristupa hodanju po vatri, manifestira u životu hodača/ice unutar vrlo kratkog vremena, pa čak i trenutno.

Imate seminare koji traju jedan dan pa ako je netko zainteresiran nek malo izgugla!

Vidimo se kod vatre! slika
“If you can't understand it without an explanation, you can't understand it with an explanation"
Avatar
Tain
rank6
Postovi: 204
Pridružen/a: 19.04.2010, 12:07
Ima zahvala: 65 puta
 pohvaljen: 50 puta

Re: Hodanje po vatri

Post Postao/la Tain »

Wow :D super članak.

Vidim ima aktualnih događaja npr. http://www.newsmart.me/hodanje-po-%C5%BEeravici.html

Nemogu pronaći nigdje pripreme nekakve i slično. Kako to da svatko može prošetat?
Ima li itko među nama tko je prošetao po žeravici?
I love not man the less, but nature more.
Avatar
Red
Moderator
Postovi: 3274
Pridružen/a: 06.02.2010, 20:50
Ima zahvala: 242 puta
 pohvaljen: 701 put

Re: Hodanje po vatri

Post Postao/la Red »

ne znam kako na tim radionicama odrade pripreme...

jednom sam naložila vatru iza kuće kako bi popalila sav biljni otpad pa se napravila povelika lomača i brdo žara. dragi od cimerice je fino izravnao sve to i jedno par puta protrčao kroz žar. e sada... trčao je nije hodao, niti se pripremao nešto opako, ali nije bilo nikakvih opekotina niti ništa slično.

Blesavo malo, nespremno ali eto prošao je dobro, ne to raditi kod kuće! slika

vjerujem da na radionicama ipak odvojiš neko vrijeme da si psihu dovedeš u red, malo mantranja, plesanja, bla-bla...

Tečaj traje jedan dan - počinje rano poslije podne i završava do ponoći. Priprema uključuje ritualno spaljivanje naših negativnih osobina, energetske vježbe kojima se u potpunosti otvaramo i usklađujemo s elementom vatre te ho o pono pono, metodu preuzetu iz havajskog šamanističkog sustava pod imenom Huna, kojom neposredno prije prelaska preko žeravice sređujemo vlastite obiteljske i partnerske odnose.
radionice link ili ovdje

+ zanimljiv članak vezan uz hodanje po vatri
“If you can't understand it without an explanation, you can't understand it with an explanation"
Avatar
extranoize
rank9
Postovi: 353
Pridružen/a: 30.03.2010, 19:04
Ima zahvala: 60 puta
 pohvaljen: 105 puta

Re: Hodanje po vatri

Post Postao/la extranoize »

to bi baš htio probat :cheesy:
Okali se u Materiji, sine Zemlje, okupaj se u njezinim gorućim slojevima, jer ona je izvor i mladost tvojega života.
Pierre Teilhard de Chardin
Avatar
Zeleni Palac
rank4
Postovi: 142
Pridružen/a: 18.08.2010, 16:00
Ima zahvala: 5 puta
 pohvaljen: 26 puta

Re: Hodanje po vatri

Post Postao/la Zeleni Palac »

Valjalo bi to probat. Znas da ti nebu nis al opet zdrav razum te koci. Inace, gledao sam prije jos neku emisiju o tom. Moguce da su bili mozda cak i myth bustersi. Fora je u tome da je pepeo vrhunski izolator pa je taj period u kojem noga dodirne tlo prekratak za prijenos topline.
Trebali bi se okupit, kupit kubik drva i cijelu noc igrat lovice oko i na zaru :p
So let them say we can't do better. They are the rules that we can break.
Avatar
Tain
rank6
Postovi: 204
Pridružen/a: 19.04.2010, 12:07
Ima zahvala: 65 puta
 pohvaljen: 50 puta

Re: Hodanje po vatri

Post Postao/la Tain »

U zanimljivom članku kojeg je postala Red piše da je do pare i da to radi samo na određenim temperaturama.

Neznam kako u ostatku hrvatske, ali u dalmaciji ovdje imamo običaj na Sv.Ivan Svitnjaka zapaliti velike vatre i skakati preko njih.

I bome kad netko zagazi krivo na žeravu opeče se dobro po tabanima.

Baš bih volio probat. A budući da pripreme nisu potrebne sigurno je stvar u određenim uvjetima žerave. Jako cool i zanimljivo :D
I love not man the less, but nature more.
dr.manijak
rank14
Postovi: 1432
Pridružen/a: 05.04.2010, 22:15
Ima zahvala: 101 put
 pohvaljen: 232 puta

Re: Hodanje po vatri

Post Postao/la dr.manijak »

JA obozavam da hodam po zaru od vatre, skoro svaki put kad pravimo rostilj ili okrecemo neko prasence, ja obavezno predjem laganim korakom preko vatre. Neverovatno je da nuopste ne pece vec je sasvim normalno kao da hodate po asfaltu.
Medjutim ako se trci moze da postane zeznuto, samo lagano prelazite i bice super.
Da li biste radije bili zabrinuti genije ili vesela budala?
Avatar
mucak
rank4
Postovi: 145
Pridružen/a: 24.01.2012, 12:30
Ima zahvala: 29 puta
 pohvaljen: 60 puta

Re: Hodanje po vatri

Post Postao/la mucak »

kao dete sam vise puta demonstrirao drugarima gasenje vatre golim rukama i tabanima.Tada ni sam nisam mogao da verjem sta radim ali nije me peklo pa sam nastavio.
Radoznalost ka vatri u zadnje vreme ponovo je negde probudjena u meni, i zelim se pozabaviti tim pitanjem sve vise.

ako zelite probati jedino sto bi preporucio je setnja bos kroz prirodu, sto u pocetku mozda nece biti svima lako, ali to bi vam preporucio i bez da zelite hodati po vatri :D
ko smo s?ve mi?r
dr.manijak
rank14
Postovi: 1432
Pridružen/a: 05.04.2010, 22:15
Ima zahvala: 101 put
 pohvaljen: 232 puta

Re: Hodanje po vatri

Post Postao/la dr.manijak »

Ja obozavam da hodam po zaru, redovno kad palimo neku veliku vatru, recimo kad okrecemo neke prasice, jagnjice itd, ja hodam..
Zanimljivo je da uopste ne pece ako samo hodas, medjutim ako stanes onda zna da zapece..
Da li biste radije bili zabrinuti genije ili vesela budala?
NEO
rank1
Postovi: 3
Pridružen/a: 10.01.2013, 13:55
 pohvaljen: 2 puta

Re: Hodanje po vatri

Post Postao/la NEO »

Hodanje po vatri je jedan od najstarijih RITUALA čišćenja tijela, uma I duha na planeti Zemlji.
Ako možete hodati po užarenoj vatri na 1000 stupnjeva možete sve. Hodanjem po vatri stvaraju se nove neuronske mreže u glavi svakog hodača...što znači da možete mijenjati vaš život u smjeru kojem vi odlučite...zanimljivo ha...

ALI UVIJEK JE BITAN MAJSTOR VATRE KOJI PRIPREMA RITUAL !!! Postoje visoko duhovna hodanja te takozvana turistička hodanja. Vjerujte postoji velika razlika među majstorima .

NA pravim duhovnim ritualima hodanja preko žeravice nastaju ČUDA. Ljudima se vrlo brzo ostvaruju želje... nestaju bolesti ...rađaju ljubavi....

O detaljima I slikama sa pravih hodanja napišem kroz neko vrijeme..
Sve najbolje VAm želim
Odgovori