Razmisljam unazad par godina, ma i vise, o svom vinogradu. Prije se stari brinuo redovito o njemu, sad vec duze vrijeme nije u mogucnosti pa je vinograd totalno zapusten. Tu ja planiram uletit.
Nakon dugog vremena provedenog razmisljajuci kako ga sredit, jer ima, sad pogotovo, jako puno posla za napravit, odlucio sam ga napokon dovest u red. Raskrcit i posjec sve sto je u medju vremenu naraslo, staru lozu.... Zapravo sve osim nekoliko vocki koje su zdrave. Nakon toga sve preorat i ostaviti do slijedece godine. Neka zemlja odmara, skuplja sve potrebno za daljnji rast. Tada planiram posaditi nazad vinovu lozu. Ne kolicinski kolko je prije bilo, ali loza mora bit.
Naravno tu je i stara klet koju je moj stari podigao sa svojim frendovima dok je bio moje godiste. Na nju bi pak stavio jos jedan kat plus potkrovlje kroz narednih 10 godina. Zasad je samo podrum.
Razlog zbog kojeg ovo pisem je:
Grunt se nalazi 20 km od centra Zagreba. Kad dodjete tamo, grad vam je zadnji na pameti. Vinograd gleda na susjedno brdo, na kojemu je samo suma. Nasuprot vinogradu, sa njegove druge strane vidi se samo selo. Ispod vinograda je prirodni potocic. Cista voda. Nisat vise. I to je to. Nema nikoga. Cista priroda u svoj njezinoj ljepoti i carima. Uz to mjesto mi nije povezana NITI JEDNA negativna emocija. Nikad se nista lose nije dogodilo tamo. Samo vinograd, moj otac, pokoji prijatelj, priroda i ja. Moj raj na ovoj ponekad sugavoj planeti.
Ovo je dosta drukciji forum od mnogih. Dosta clanova ima slicne ideje, zelje, potrebe. E pa, pitanje za sve vas. Imate li svoj raj na Zemlji? Kako on izgleda?