Astralna Projekcija

Sve ono skriveno, tajnovito i misteriozno...
Avatar
Cosmic_Dakini
rank2
Postovi: 28
Pridružen/a: 21.01.2012, 15:00
Ima zahvala: 14 puta
 pohvaljen: 6 puta

Re: Astralna Projekcija

Post Postao/la Cosmic_Dakini »

Dat ću sve od sebe da to jednostavno opišem...barem onako kako sam ja to uvijek doživljavala.
Naša su tijela na svim razinama vezana našom sviješću.Koliko ti svoju svijest preusmjeriš na bilo koje od tih tijela,tako se mijenjaju i realnosti.Pokušaj to zamisliti ovako-naša se svijest da rascijepkati na koliko je god moguće dijelova.Ti joj to možeš narediti.Ti možeš osijetiti svoje tijelo u potpunosti i zamisliti kako sam sebe vodiš do vrata astrala.Poput nekog suptilnog vodiča.Ne možeš zaboraviti na ovo tijelo-da se to može-ono bi nestalo.Moraš se fokusirati na svoje postojanje izvan njega-ono ti mora postati poput odijela.Ima par fora vježbi koje ti u tome pomognu.Zamisli da je na svaku tvoju čakru vezan jedan naoko identičan preslik tebe,ali na svakoj čakri on ima drugačiji zadatak i funkciju.Tako je i sa svijesti-mi već jesmo u astralu,samo što se sada moramo prisjetiti gdje smo ušli.
nadam se da sam ti bar malo odgovorila na pitanje. :-B
“As the sun spirals its longest dance, Cleanse us. As nature shows bounty and fertility. Bless us. Let all things live with loving intent. And to fulfill their truest destiny."
epka
rank2
Postovi: 16
Pridružen/a: 23.02.2011, 11:28
Ima zahvala: 1 put
 pohvaljen: 1 put

Re: Astralna Projekcija

Post Postao/la epka »

AP sam počela vježbati još kao dijete, šopala sam se hrpom literature, zapisivala snove, izvodila rituale.,, i bila godinama ucviljena jer nisam uspijevala.

Činjenica je da ćete u knjigama naći hrpu tehnika koje uglavnom stvar samo zakompliciraju, vi nemate mentalni sklop koji ima autor određene knjige, stoga njegove tehnike nikada neće biti tehnike za vaš potpuni uspjeh.

Ali zato postoji magično bilje koje će vas poučiti o vama samima više nego ikoja tuđa riječ.
Stvar je mnogo jednostavna.
MJ.
Nakon svakodnevnog višemjesečnog konzumiranja napravite stanku. Ja uzmem oko mjesec dana, tri tjedna. Tokom te stanke lucindost tokom sanjanja je neizostavna. Paralize česte, a AP obična igra.
Bit će vam teže zaspati, naravno, ali vi ni ne morate zaspati, mora zaspati samo vaše fizičko tijelo.

Kada tijelo zaspe a svijest ostane budna osjetiti ćete paralizu, mislit ćete da vidite svoje ukućane kako vam ulaze u sobu, oni će vas ometati, puštat će glasnu glazbu, lupati po sobi, skidati pokrivač s vas, baš sve kako bi vas omeli. Ako im se odlučite suprotstaviti, osjetit ćete da se sa svojim fizičkim tijelom ne možete nikud maknuti, eventualno što možete pomaknuti su podlaktice, dlanovi, i glava lijevo-desno. Ti ljudi, ''ukućani'' ono su što se u ezoterijskim spisima naziva ''čuvar vrata''. Vaši pravi ukućani bave se svojim poslom i nisu u sobi.
Paraliza nije nešto od čeg se trebaš izbaviti, niti su čuvari vrata oni koji trebaju prestati s ometanjima. Sve što trebate jest PRIHVATITI trenutnu situaciju. Dakle prihvatiti one koji te ometaju i prihvatiti činjenicu da možeš biti potpuno svjestan bez da osjećaš svoje fizičko tijelo.
Nakon prihvaćanja, AP se dogadja spontano.


Paraliza nije preduvijet za AP. Ali apstinencija od biljnih darova(barem za mene) jest.
Kao što u trgovinu možeš ući pješke kroz vrata, ili autom kroz izlog; tako i u astral možeš ući kroz paralizu ili tokom običnog sna.
Već sam spomenula da je tokom apstinencije lucidnost povećana, to je ono što priželjkujemo jer tko ne bi htio raditi i isprobati sve ono što u materijalnom svijetu ne može? No takvo iskorištavanje lucidnosti nosi zamku, jer kada se osvijestite da ste u snu, vi poželite nešto, to nešto dobijete, ali zajedno s tim dobijete i nešto što niste željeli (kao i fizičkom svijetu) pa onda kontate kako na se tog riješite i upadate ponovno u vrtlog događanja zaboravljajući na svoju lucidnost a ona može ponuditi puuuuno više od ispunjavanja djetinjih želja.

Kada vam se dogodi trenutak lucidnosti, ono što prvo pomislite je: ''ja sanjam'' slijedeće što pomislite je: ''ja spavam'' dakle: ''ja sam u krevetu'' i probudite se. Pljas.,. Ode mast u propast. Pomoću misli, svojoj svijesti ste dali navigaciju do fizičkog tijela.

Dakle kada trenutak lucidnosti dođe vi slobodno pomislite ''ja sanjam'' ali ne mislite dalje, zadržite se na toj misli, samo na toj. Poželite samo gledati san, NE SUDJELOVATI, nego ga pasivno promatrati, baš kao da je trip. I let počinje. :ymhug:
Naš je cilj otkriti da smo oduvijek bili tamo gdje trebamo biti.
Avatar
Beyond Le Fov
Moderator
Postovi: 1576
Pridružen/a: 06.02.2010, 21:48
Ima zahvala: 424 puta
 pohvaljen: 1453 puta

Re: Astralna Projekcija

Post Postao/la Beyond Le Fov »

da to je istina, nevjerojatno koliko apstinencija od trave nakon dulje svakodnevne konzumacije potakne sanjanje, baš full jako se počne sanjati.
Don Huan kaže da apstinencija od seksa (od bilo kakvog trošenja seksualne energije) daje mnogo energije svijesti pri sanjanju, te jedino tako čovjek može dosegnuti i imati interakcije s raznim drugim svjetovima i bićima do kojih se dolazi putem sanjanja. Al energije nikad dosta, što se ima više energije to svijest ima više potencijala k razvitku i širenju obzorja.

Al smatram da seksualna energija nije za zaebanciju, ako se samo gomila tamo dolje može puknut na psihu i sranja napraviti, pogotovo kod mladih koji smo prepuni te energije.
Just because you live in clown world doesn't mean you have to participate in the circus.
Stone
rank3
Postovi: 51
Pridružen/a: 18.12.2010, 09:10
Ima zahvala: 18 puta
 pohvaljen: 3 puta

Re: Astralna Projekcija

Post Postao/la Stone »

Beyond, seksualnu energiju možeš iskoristiti i drugačije do seksom. U stvari, seksom se ona troši... nepravilno i bespotrebno, najčešće. Ona se gomila tamo dolje ako smo skoncentrisani na ono što se veže za tamo dolje :D
Probaj u momentu kada osjećaš seksualnu uzbuđenost udahom podići tu energiju uz kičmu ka gore, svakim udahom sve više, i usmjeriti je u srčanu čakru, i osjetiti srčanu čakru, ljubav, koju ćeš proširiti po cijelom svom tijelu i tijelo tako napojiti životnom energijom. Ili je digni sve do krunske čakre, na vrhu glave, i onda je pustiti da padne u talasu na cijelo tvoje tijelo. Ili je pošalji nekome ko ti u tom momentu padne na pamet kroz srčanu čakru. Kao i za ap, meditacija pomaže u ovome.

AP izgleda imam često, ali nisam znala da je to to :rolleyes: Nedavno sam imala jedno prelijepo iskustvo, prvo za koje sam znala šta je. Vidjela sam svoje energetsko tijelo, blještavo, rastezljivo, brzo sam se kretala. Igrala sam se s vjetrom i biljkama :x Prešla sam velika prostranstva u nekoliko sekundi. Otišla sam tačno tamo gdje sam naumila.
Sve oko mene je bilo veoma osvjetljeno, blještavo. Osjećala sam se potpuno sigurno.
Avatar
Psychonaut
rank11
Postovi: 492
Pridružen/a: 31.10.2010, 19:58
Ima zahvala: 85 puta
 pohvaljen: 177 puta

Re: Astralna Projekcija

Post Postao/la Psychonaut »

Sto se tice viska seksualne energije, uvijek mozete probati drevnu metodu... drkice :just_cuz_19:
:))
Pozivam te da budes moj ucitelj
Avatar
wonaabi
rank9
Postovi: 395
Pridružen/a: 21.03.2010, 11:06
Ima zahvala: 185 puta
 pohvaljen: 136 puta

Re: Astralna Projekcija

Post Postao/la wonaabi »

:)) mudro zboris psychonaute...
razvio sam pred par godina jednu tehniku ritualističke masturbacije koja me zavidnim uspjehom uvodila u lucide i ap.tako da sam je probo progurat po netu i potaknut mladež na istraživanje alternativnijih i osjetilno zanimljivijih metoda samozadovoljavanja, al nažalost, beyondu se nije baš svidila ta ideja pa ju je sasjeko u korijenu :p :D .

u međuvremenu sam odbacio većinu tehnika za ulazak u to stanje jer su,barem u mom slučaju, kontraproduktivne. čim krenem planirano u to i svjesno se opuštam, čitavom procesu pridajem preveliku važnost i na kraju sam samo frustriran zbog neuspjeha pa nemogu uopće zaspat idućih par sati.čak i kad idem direktno iz budnog stanja u svjesno sanjanje uvijek mora postajat taj moment gubljenja i neusredotočenosti.obično najviše uspjeha imam kad popodne odem odrijemat, jedina vježba koju prethodno znam napravit je ona s prozorom(gledam ono što je iza prozora,teksturu samog prozora,reflekciju na prozoru,pa sve odjednom s bržim i bržim izmjenama).onda se legnem, obično na trbuh s rukama na prsima(u tom položaju najbolje utonem).
ne trudim se previše opustit ni razmišljat ili ne razmisljat, već se osjećat što udobnije i uživat u činjenici da ću odrijemat :D.ono što me najviše opusti je dovođenje stvari do apsurda, svako malo u misli mi ulete nakakve distrakcije i brige iz "stvarnog" života ali kad promatram to iz neke šire apstraktnije slike pokažu se kao nešto skroz nebitno i besmisleno kao i losos na biciklu od ćevapa.ali ne dopustim se zbunit s apsurdom jer kako se gasi razum tako mi se javljaju sve luđe i luđe misli...jedna verbalna misao zadrži svoju konstrukciju ali se značenja riječi ispremješaju.tako da ako marko ide kupit jabuke kamenje postaje vrijednom vodom.il tako nekako :p (bio sam već i jogurt koji curi kroz porculanske cijevi i razlomak koji se nemože pokratit).e onda nekon te faze apsurda, ako se nisam dao zbunit(ovo traje nekih 10min)sličnim fokusiranjem oka kao i u vježbi s prozorom mogu iza kapaka potpuno jasno vidjet 3d scene, kakve god pretpostavim da će bit.to su obično predivne zmijolike šare,kristalne strukture,pejsaži ili dijelovi sobe.tu kad dovoljno dugo uspjem zadržat fokus upadnem u ap ili lucid, al najčešće budem pometen i te slike kao da prejako sjaje da bi ih mogo duže gledat. obično iz ovog stanja krenem radit nekakve vježbe npr vizualizacija energetskog tijela, punjenje svijetlom itd
recite ne yogi, kao drogi!
Avatar
Beyond Le Fov
Moderator
Postovi: 1576
Pridružen/a: 06.02.2010, 21:48
Ima zahvala: 424 puta
 pohvaljen: 1453 puta

Re: Astralna Projekcija

Post Postao/la Beyond Le Fov »

Stone je napisao/la:Misli dovode do hormona i emocija. Opet um...
Sigurna? da bar, ipak mislim da hormone kontrolira moj dnk, ali također vjerujem da je um jači od svega.
Just because you live in clown world doesn't mean you have to participate in the circus.
Stone
rank3
Postovi: 51
Pridružen/a: 18.12.2010, 09:10
Ima zahvala: 18 puta
 pohvaljen: 3 puta

Re: Astralna Projekcija

Post Postao/la Stone »

Beyond je napisao/la: Sigurna? da bar, ipak mislim da hormone kontrolira moj dnk, ali također vjerujem da je um jači od svega.
Dobiješ poticaj iz okruženja, neka informacija dođe do tebe. Um je procjeni i donese zaključak da je logično biti tužan radi toga što smo čuli. Da impuls mozgu, mozak da naredbu žljezdama. Žljezde luče hormone u krvotok. Mi osjetimo emociju tuge.
Emocije su produkt hemijske reakcije u našem organizmu. Posljedica te hemije će biti i ćelijske promjene. Znači, ako smo često tužni, naše ćelije će sve više postajati one koje su prilagođene toj emociji, dok će vremenom zatvoriti i gubiti receptore za emociju koju rijetko izazovemo, npr. sreću. Čak će se ovo diobom prenijeti na novonastale ćelije.
Moguće je uticati na ovaj proces kroz razvoj svijesti. Za početak je dovoljno pokušati ne procjeniti situaciju kao lošu, dobru, tužnu... za nas- preduhitriti um. Ovo je lakše postići ako shvatimo kako su očekivanja kuka koju sami sebi podapinjemo.

Upravo preusmjeravanjem životne energije u trenutku kad je nepotrebno akumulirana tamo dolje tu energiju daješ ostatku svoga tijela i energiziraš se na višim nivoima. To nije bacanje energije :psy

Don Huan je podučavao rekapitulaciju, ili kako se već zove, kao tehniku čuvanja energije.

Evo jedan video o meditaciji koji vrijedi pogledati, ima dio o ap
[media]link[/media]
Avatar
wonaabi
rank9
Postovi: 395
Pridružen/a: 21.03.2010, 11:06
Ima zahvala: 185 puta
 pohvaljen: 136 puta

Re: Astralna Projekcija

Post Postao/la wonaabi »

mislim da don huan ipak nije govorio o apstinenciji već o nadilaženju reproduktivne funkcije
seksualne energije, jer kad si nešto uskraćuješ time zapravo potičeš samovažnost.
tako da se meni čini nekako najzdravije, ne nužno forsirat tu energiju u nešto neseksualno ili obrnuto,već se kresnut kad ti tijelo to traži, kad ta želja dode sama po sebi.
kroz medije i društvo smo sa svih strana bombardirani s nekakvim seksualnim aluzijama i idealima koje hrane i manipuliraju tom željom.onaj ko se ne praši je ili nepoželjan i ružan
ili bolestan i neprihvaćen.ljudi ulažu ogromne i besmislene napore ispraznit se od te energije, čitav život ti se vrti ili oko para ili oko toga
da nađeš što ljepšu i zanimljiviju bočicu od krvi i mesa za "ljubavne" sokove...pa onda još nazoveš to ljubav i pustiš olivera u suton i imaš čitav jedan smisao života
zbog kojeg ti neće bit teško čitav dan radit glup i potplaćen posao u tvornici grudnjaka i tangica za 8ogodišnjakinje :P.

nemam pojma o kundaliniju ali imo sam period od nekih pol godine kad mi je "apstinencija" došla sama od sebe.nisam baco drkicu nit se sekso jer sam odlučio da neću ništa forsirat.
i mogu reć da kolko god to čudno zvučalo, osjećo sam se bolje.
oslobodio sam ogoroman dio percepcije zauzet konturama ženskih stražnjica
i lica i iznenadio se kolko još zanimljivih oblika ima na ovom svijetu,
a izgubio sam i masu briga oko toga dal ću se svidit ljudima ili ne :D.
kad bi osjetio da me nešto napaljuje što mi zapravo ne paše, već je čisto fizička rekacija
preduhitrio bi bernardov uspon i umjesto da ide na van išo je prema unutra i penjo se.
tako da sam bio čvrći i stabilniji, a čak sam imo i više lucida i puno intenzivnija iskustva na dimu.kasnije sam to namjerno prekinuo jer su me uhvatile neke morbidne paranoje
kako zapravo ne puštam stvari da idu svojim tokom već postajem asexsualan.
bio sam uvjeren da sam si sjebo hormone pa mi počinju rast sise :D.
ugl mislim da netreba ništa forsirat i da se ta energija sama po sebi bez nekog pretjeranog truda kreće prema gore, ali i da nije loše
poseksat se ako prava osoba naleti u pravo vrijeme.
samo što se seks na zapadu našo u limbu, izgubio je svoju reproduktivnu funkciju
ali nije ni postao tantrički. u biti se svodi na zabavu bez ikakvog smijera.
koja s vremenom postane i izvor svakakvih fetiša i nastranosti.
recite ne yogi, kao drogi!
Avatar
Psychonaut
rank11
Postovi: 492
Pridružen/a: 31.10.2010, 19:58
Ima zahvala: 85 puta
 pohvaljen: 177 puta

Re: Astralna Projekcija

Post Postao/la Psychonaut »

Dobiješ poticaj iz okruženja, neka informacija dođe do tebe. Um je procjeni i donese zaključak da je logično biti tužan radi toga što smo čuli. Da impuls mozgu, mozak da naredbu žljezdama. Žljezde luče hormone u krvotok. Mi osjetimo emociju tuge.
Emocije su produkt hemijske reakcije u našem organizmu. Posljedica te hemije će biti i ćelijske promjene. Znači, ako smo često tužni, naše ćelije će sve više postajati one koje su prilagođene toj emociji, dok će vremenom zatvoriti i gubiti receptore za emociju koju rijetko izazovemo, npr. sreću. Čak će se ovo diobom prenijeti na novonastale ćelije.
Moguće je uticati na ovaj proces kroz razvoj svijesti. Za početak je dovoljno pokušati ne procjeniti situaciju kao lošu, dobru, tužnu... za nas- preduhitriti um. Ovo je lakše postići ako shvatimo kako su očekivanja kuka koju sami sebi podapinjemo.
Mislim da situacija nije tako jednostavna. Ne bira mozak hoce li proizvoditi hormone ili ne, barem ne dok se to ne naucimo.
U principu se slazem da reagujemo na poticaje, ali ta reakcije(kao i svi ostali akpekti ljudskog ponasanja) je djelimicno uslovljena genetikom. Tako ce mladi muskarac pun testosterona drugacije reagovati na privlacnu zenu, od zrelijeg muskarca.
Medjutim, ne moramo biti robovi ovih reakcija ako postanemo svjesni sta se ustvari desava. Ali to zahtjeva vjezbu svijesti.
Sto se seksualnosti tice, mislim da se radi o velikom izvoru potencijalnih frustracija, tako da moramo biti oprezni i svjesni seksualne energije, i toga kako moze djelovati. Al to nije lako.
Pozivam te da budes moj ucitelj
Odgovori